Botany Manor

New
Η καλλιέργεια φυτών μας αποτρέπει από το να γίνουμε..."φυτά".

Η καλλιέργεια φυτών μας αποτρέπει από το να γίνουμε..."φυτά".

Η καλλιέργεια φυτών μας αποτρέπει από το να γίνουμε..."φυτά".

Θα ήθελα να τονίσω εξαρχής ότι, παρότι δηλώνω και είμαι μεγάλος λάτρης της καταιγιστικής δράσης στα videogames, εντούτοις λατρεύω εξίσου και τα Puzzle games, την υπέροχη αυτή κατηγορία, κάθε μέλος της οποίας είναι δομημένο πάνω στο gameplay παρά σε οτιδήποτε άλλο. Μόλις πήρα μυρωδιά λοιπόν το Botany Manor και τις καλές κριτικές που το συνοδεύουν από τους παίκτες, ήταν αναπόφευκτο να το προσθέσω στην συλλογή μου και να ασχοληθώ εκτενώς μαζί του. Ανεπτυγμένο από την Balloon Studios και διαθέσιμο από την Whitehorn Games η οποία ειδικεύεται στους Casual τίτλους, το Botany Manor είναι μια χαλαρωτική εμπειρία γεμάτη ομορφιά και συναρπαστικούς γρίφους.

botany manor 1

Η λαίδη Greene έχει “πράσινο αντίχειρα”
Στο επίκεντρο του χαλαρού σεναρίου του βρίσκεται ο playable χαρακτήρας της Λαίδης Arabella Greene, μιας συνταξιούχου βοτανολόγου η οποία έχει αποσυρθεί στην υπέροχη Βικτωριανή έπαυλή της. Βρισκόμαστε στο 1890 σε μια εποχή όπου οι γυναίκες ακαδημαϊκοί έπρεπε να δώσουν τιτάνιες μάχες για να αναγνωριστεί η αξία τους από τον ανδροκρατούμενο ακαδημαϊκό κόσμο. Στα πλαίσια αυτά η ιδιοφυής Arabella αναλώνεται στην ολοκλήρωση του βιβλίου της εν ονόματι “Forgotten Flora”, ένα πολυετές πόνημα που θα αποδείξει την αξία της και θα την κατατάξει στους πρωτοπόρους της Βοτανικής. Από το πρώτο λεπτό του Botany Manor αποκτούμε τον ελεγχό της και αντικρίζουμε την έπαυλη σε προοπτική πρώτου προσώπου.

Θαυμάζοντας αρχικά την γραφική ομορφιά της έπαυλης, αρχίζουμε να ψαχουλεύουμε τα πάντα, διαβάζοντας κείμενα, επεξεργαζόμενοι αντικείμενα και ερχόμενοι σύντομα σε επαφή με τον πρώτο μας γρίφο. Όπως συμβαίνει με όλη την λατρεμένη κατηγορία των Puzzles, κάθε πρόοδος στο παιχνίδι είναι μονόδρομος, δεν διαθέτουμε δέκα διαφορετικούς τρόπους ολοκλήρωσης ενός εγχειρήματος αλλά μόνο έναν τον οποίο, για να τον ανακαλύψουμε, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε απόλυτα την λογική που διέπει τους γρίφους. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πλειοψηφία των γρίφων περιστρέφονται γύρω από την καλλιέργεια σπάνιων φυτών με συγκεκριμένα βήματα να ακολουθούν την ανάπτυξή τους καθενός.

botany manor 2

Βότανα για την βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας
Πρώτα βρίσκουμε τους σπόρους τους, στην συνέχεια τους φυτεύουμε σε μια γλάστρα και τους ποτίζουμε και, κατόπιν, ανακαλύπτουμε τον τρόπο καλλιέργειάς τους, μελετώντας και ξεδιαλλέγοντας από ένα σωρό σκόρπια στοιχεία που βρίσκονται διάσπαρτα στο περιβάλλον. Η πρόσβασή μας σε όλα τα μέρη της έπαυλης είναι πολύ περιορισμένη αρχικά και το κάθε φυτό που αναπτύσσουμε ανοίγει τον δρόμο για την επόμενη τοποθεσία στην οποία μας περιμένουν πολύτιμες πληροφορίες για τους επόμενους γρίφους αλλά και μια νέα οπτική γωνία της πανέμορφης έπαυλης. Οι γρίφοι έχουν ξεχωριστά επίπεδα δυσκολίας και βασίζονται απόλυτα στους λογικούς συσχετισμούς που δημιουργούν οι πληροφορίες που αφορούν τον καθένα τους.

Το βιβλίο βοτανικής που κρατάμε και το οποίο συμπληρώνεται σελίδα σελίδα με κάθε στοιχείο που μαζεύουμε και κάθε φυτό που καλλιεργούμε, είναι ένα πολύτιμο βοήθημα που μας οδηγεί στην σωστή κατεύθυνση. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μαζέψει ένα σωρό στοιχεία και πληροφορίες από κάποια μέρη τα οποία αδυνατούμε προσωρινά να συσχετίσουμε με συγκεκριμένο φυτό. Τοποθετώντας τα στα αντίστοιχα σημεία της σελίδας κάθε φυτού, το βιβλίο βοτανικής μας ενημερώνει αμέσως αν οι πληροφορίες που μαζέψαμε αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο φυτό. Μόλις το ανακαλύψουμε αυτό, ανατρέχουμε στα στοιχεία και, βάζοντας κάτω την λογική μας, ανακαλύπτουμε τελικά την μέθοδο που χρειάζεται για να καλλιεργήσουμε το εκάστοτε φυτό.

 

Ένα σύντομο ταξίδι σε ονειρικό περιβάλλον που μας αποσπά ευχάριστα από την καθημερινότητα.

Οι μέθοδοι αυτοί, δηλαδή οι γρίφοι που επιλύουμε, είναι τρομερά ευφάνταστοι και μας γεμίζουν ικανοποίηση αλλά και δέος με την ολοκλήρωσή τους. Ένα από τα φυτά μας αναγκάζει να υπολογίσουμε την ταχύτητα του ανέμου σε πανύψηλα βουνά ανά τον κόσμο και να την αναπαράξουμε χρησιμοποιώντας τα παράθυρα ενός πυργίσκου που διαθέτει η έπαυλη. Ένα άλλο φυτό μας υποχρεώνει να “διαβάσουμε” την αλληλουχία ήχων που θα το θεριέψουν και ένα τρίτο μας καλεί να οδηγήσουμε έναν κοκκινολαίμη από την φωλιά του στον σημείο που θέλουμε ώστε να το γονιμοποιήσει.

Το κλίμα στην έπαυλη είναι υγιεινότατο ακόμα και αν δεν μπορούμε να το νιώσουμε με τις πέντε αισθήσεις παρά μόνο με τις δύο, όραση και ακοή. Καρέκλες και καναπέδες βρίσκονται σε όλες τις περιοχές και μας προσκαλούν να καθίσουμε και να θαυμάσουμε το τοπίο, αφήνωντας την φαντασία μας να καλπάζει για το πως θα νιώθαμε αν βρισκόμασταν πραγματικά εκεί. Η χαλάρωση αυτή μας δίνει και χρόνο να σκεφτούμε τον επόμενο γρίφο στον οποίο ίσως να “κολλήσαμε”. Η έλλειψη πίεσης χρόνου είναι ένα πραγματικό βάλσαμο για την εποχή μας συνεπώς το Botany Manor μπορεί κάλλιστα να ειδωθεί σαν μια 4ωρη συνεδρία διαλογισμού και χαλάρωσης.

botany manor 3

Υπέρ της πράσινης ανάπτυξης
Μικρής διάρκειας μεγάλη ανακούφιση για την, μαστίζουσα από στρες, καθημερινότητά μας είναι το Botany Manor, ένα παιχνίδι έξυπνων γρίφων και χαλάρωσης που διατίθεται στα 25 ευρώ στο Steam και δωρέαν με το Xbox Game Pass. Τα πανέμορφα γραφικά, ο τέλειος φωτισμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και οι συναρπαστικοί του γρίφοι προσκαλούν κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του στην σύντομη αλλά ουσιαστική επίσκεψη στην έπαυλη της Λαίδης Arabella Greene.

Θετικά:
- Φοβερή ατμόσφαιρα και ηλιόλουστο περιβάλλον
- Γρίφοι που ενισχύουν την λογική σκέψη
- Καλό σενάριο

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7
Gameplay: 7.5
Σενάριο: 6
Αντοχή: 4
Γενικά: 7.9

Όμορφο περιβάλλον και ενδιαφέροντες γρίφοι συνθέτουν ένα πολύ καλό Puzzle game.

Γιάννης Μοσχονάς

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Michales Diam (Level 1) 10/06/2024 20:06
Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, εγκρίνω, προσωπικά όταν το είχα παίξει ένιωσα σαν να παίρνει την φόρμουλα κάποιων αφηγηματικών παιχνιδιών εξερεύνησης τύπου " Gone home" και να προσθέτει πολλά puzzles,
Score 7.9
6.1 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: puzzle
Developer: Balloon Studios
Publisher: Whitethorn Games
Διάθεση: Steam, Xbox Game Pass
Players: 1
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5 2500 ή AMD FX 6350, Κάρτα γραφικών Intel HD Graphics 4600 or Radeon RX Vega 8, Χώρος στο σκληρό δίσκο 5GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 10 64μπιτα
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 9/4/2024
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification