Mario Kart 64

Hot
Μάνος Γρυπάρης
REVIEWED ON Nintendo 64  

Και η ιστορία συνεχίζεται.

Και η ιστορία συνεχίζεται.

Και η ιστορία συνεχίζεται.

Μετά από μία άκρως επιτυχημένη πρώτη έκδοση του Super Mario Kart στο SuperNES, ο δημοφιλής τίτλος επανήλθε για το Nintendo 64, ανανεωμένος και αναβαθμισμένος σε όλους τους τομείς. Αν το 2 Player Game σας άρεσε, τότε το 4 Player Game που επιτρέπει το Nintendo 64, θα σας ξετρελάνει! To παρακάτω κείμενο περιγράφει ένα παιχνίδι που απευθύνεται καθαρά σε άτομα που γουστάρουν χαβαλέ και ξεφάντωμα σε ένα racing game. Οι υπόλοιποι ας διαβάσουν κανένα review του Need for Speed από τον Σκιάννη!

mario kart 64 1
Πληθώρα επιλογών
Το Mario Kart 64 έχει τεράστια γκάμα επιλογών. Καταρχήν μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε οκτώ χαρακτήρες από τον κόσμο του Mario. Τα αδέρφια Mario & Luigi, την πριγκίπισσα, τον Toad, τους κακούς Wario & Bowser και τα συμπαθητικά ζωάκια Donkey Kong και Yoshi. (Τώρα πως μπορούν δύο ζωάκια να οδηγήσουν Kart ένας Θεός ξέρει!) Το παιχνίδι σας επιτρέπει να διαγωνιστείτε σε τρεις κατηγορίες Kart, οι οποίες αντιπροσωπεύουν και την δυσκολία του παιχνιδιού. 50, 100 ή 150 κυβικά. Όσοι καταφέρετε να κατακτήσετε την κούπα στα 150 κυβικά, ξεκλειδώνετε το “Extra” επίπεδο όπου ουσιαστικά πρόκειται για κατηγορία 150 κυβικών με τις πίστες να εμφανίζονται ανάποδα!

mario kart 64 2

Και μιας και μιλήσαμε για πίστες, στο παιχνίδι σας δίνεται η ευκαιρία να διαγωνιστείτε σε τέσσερις διαφορετικούς κόσμους, καθένας από τους οποίους περιέχει τέσσερις πίστες. Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πληθώρα επιπέδων κι εξίσου μεγάλη πληθώρα…όπλων, την οποία και αναλύουμε παρακάτω.

Γραφικά-Ήχος
Η μηχανή γραφικών του Mario Kart 64 είναι παρόμοια με αυτή του Mario 64. Αυτό φαίνεται περισσότερο όταν στο τέλος ενός τουρνουά κερδίζετε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις και εμφανίζεστε μπροστά στο κάστρο της πριγκίπισσας (γνωστό και από το Mario 64) για την απονομή. Στις πίστες του Mario Kart 64 υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Από κανονικές πίστες για καρτ, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του παιχνιδιού, μέχρι πίστες με χιόνι, με λάβα (στο κάστρο του Bowser), με παραλία κτλ. Όλες οι πίστες είναι καλοσχεδιασμένες, το ίδιο και οι οδηγοί. Στον τομέα των οπτικών εφέ δεν έχει γίνει και καμιά φοβερή δουλειά αφού όταν τα καρτ συγκρούονται μεταξύ τους ή προσκρούουν σε τοίχους, απλά βγαίνουν…λίγα αστεράκια στο κάτω μέρος του καρτ, κάτι που πολύ απλά σημαίνει έλλειψη ρεαλισμού (συνηθισμένο φαινόμενο άλλωστε σε παιχνίδι της σειράς Mario!)

mario kart 64 3
Ο ήχος είναι το πιο απογοητευτικό σημείο του παιχνιδιού. Η μουντή μουσική που ακούγεται στο background της κάθε πίστας θα σας αφήσει παγερά αδιάφορους και θα σας κάνει να την βαρεθείτε από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Από ηχητικά εφέ τα μόνα αξιοπρόσεκτα είναι τα λάστιχα από τα καρτ και οι φωνές των οδηγών όταν δέχονται χτυπήματα. Εδώ η Nintendo δεν ξόδεψε αρκετό καιρό δουλειάς, όπως στους άλλους τομείς του παιχνιδιού.

mario kart 64 4
Gameplay
Το Mario Kart 64 είναι ένα απλό παιχνίδι που όμως σας δίνει πληθώρα επιλογών και ανεβάζει σε σημαντικό βαθμό το gameplay του. Ο χειρισμός των καρτ είναι πολύ απλός. Οι ταχύτητες είναι αυτόματες, άρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε γκάζι ή φρένο. Ένα ακόμη πλήκτρο θα σας χρησιμεύσει στο να…εκτοξεύσετε αντικείμενα στους αντιπάλους σας (εννοείται ότι διατηρούνται και στη φετινή έκδοση!) ενώ ο σωστός συνδυασμός φρένου θα σας βοηθήσει να κρατήσετε όρθιο το καρτ από τις…μπανάνες, αφού τις πατήσετε. Καθένας από τους οκτώ οδηγούς έχει τα υπέρ και τα κατά. Τα «βαριά κορμιά» Bowser και Wario είναι πιο αργοί στην επιτάχυνση αλλά έχουν ένα κλικ καλύτερη μέγιστη ταχύτητα. Ο Toad κι η πριγκίπισσα είναι πιο ευέλικτοι ενώ ο Mario και ο Luigi τα συνδυάζουν όλα σε πολύ καλό βαθμό. Γενικά οι διαφορές των οδηγών είναι μικρές έτσι ώστε να διατηρείται μία ισορροπία στο game. Δυστυχώς δεν υπάρχει ιδιαίτερη ποικιλία στις κάμερες του παιχνιδιού (π.χ. πανοραμική κάμερα) όπως υπήρχε στο Mario 64 κι αυτό ίσως σας δυσκολέψει τον χειρισμό, αφού π.χ. δεν μπορείτε να εντοπίσετε ποιος οδηγός βρίσκεται πίσω σας εκτός κι αν ακούσετε τους τροχούς του καρτ του ή τον ίδιο να μιλάει.

Τι είναι καλύτερο από τρία πράσινα καβούκια; Τρία…κόκκινα καβούκια!Η καλύτερη διασκέδαση στο Mario Kart 64 είναι ο…πόλεμος που γίνεται με τα αντικείμενα που εκτοξεύονται μεταξύ των οδηγών. Μπορείτε λοιπόν να εκτοξεύσετε πράσινα καβούκια που φεύγουν στην ευθεία, κόκκινα καβούκια τα οποία είναι τηλεκατευθυνόμενα, μπανάνες (τις οποίες πατάνε οι αντίπαλοι αλλά κι εσείς οι ίδιοι αν δεν προσέξετε), αστεράκια έτσι ώστε να περάσετε πάνω από τους αντιπάλους σας και να τους ρίξετε κάτω, κι άλλα τέτοια χαριτωμένα. Το σωστό timing στην χρήση των αντικειμένων μπορεί να σας ωφελήσει σε σημαντικό βαθμό στο να πάρετε την πρώτη θέση σε κάθε κούρσα. Για να περάσετε στην επόμενη κούρσα, απλά θα πρέπει να τερματίσετε σε μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις. Οι θέσεις 5 έως 8 θα σας αναγκάσουν να επαναλάβετε την πίστα.

Multiplayer
Το παιχνίδι σας δίνει πληθώρα επιλογών για να παίξετε με φίλους σας και να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας. Μπορείτε να διαγωνιστείτε μέχρι δύο παίκτες στις κούρσες και μέχρι τέσσερις παίκτες στο Battle Mode. Το Battle Mode είναι ένα άλλο είδος παιχνιδιού που δίνει σε 2 έως 4 χρήστες την δυνατότητα να χτυπηθούν αλύπητα με τα αντικείμενα που προαναφέραμε. Κάθε παίκτης έχει τρία μπαλόνια κι όταν χτυπηθεί με αντικείμενο χάνει από ένα μπαλόνι. Όταν χτυπηθεί τρεις φορές και χάσει και τα τρία μπαλόνια, τότε μένει εκτός. Όποιος παίκτης καταφέρει στο τέλος να μείνει όρθιος, έστω και με ένα μπαλόνι, κερδίζει. Το Battle Mode έχει τέσσερις διαφορετικές πίστες, κάθε μία από τις οποίες έχει τις ιδιομορφίες της. Μπορείτε να διαγωνιστείτε σε πίστες με πολλούς ορόφους, σε ουρανοξύστη, σε κυκλική πίστα με λάβα κτλ. Όσο έχετε καλή παρέα μαζί σας, το Multiplayer game του Super Mario Kart 64 τόσο στα circuit όσο και στο Battle Mode, αυξάνει την διάρκεια ζωής του παιχνιδιού.

mario kart 64 5

Επίλογος
Αν θέλετε ένα racing game, με το οποίο θα διασκεδάσετε μαζί του για αρκετό καιρό, τότε το Super Mario Kart 64 είναι ο ιδανικός τίτλος. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε και καλή παρέα μαζί σας! Αλλιώς ο τίτλος δεν αντέχει. Το παιχνίδι, όπως και στην προηγούμενή του έκδοση στο SuperNES, αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω!

Θετικά: Θεϊκό multiplayer mode, πολύ καλά γραφικά, εύκολος χειρισμός.

Αρνητικά: Ήχος που σας αφήνει αδιάφορους.

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 7
Gameplay: 8
Αντοχή: 10
Γενικά: 9

Η ιδανικότερη δεύτερη έκδοση του αγαπημένου racing game της Nintendo!

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 asmilon (Level 26) 09/11/2012 23:21
Απο τα καλυτερα kart racing games που κυκλοφορησαν ποτε!
#2 Sotiris (Level 29) 10/03/2014 22:04
Αυτό ήταν το 1ο game που είχα παίξει τότε και είχα πάθει μεγάλη ζημιά! :lol:
#3 NoGood! (Level 24) 11/07/2014 22:35
Μόνο στο multiplayer το έπαιζα.Μόνος μου βαριόμουν.
#4 Adam_Pap (Level 18) 04/04/2015 15:01
Μακραν το καλυτερο στο ειδος του!Ερε εποχες τοτε!!!
Score 9
9.39 User Score
(14 votes )
User Reviews 0
Genre: Racing
Developer: Nintendo
Publisher: Nintendo
Διάθεση:
Players: 1-4
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 1/2/1997
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

1
Half-Life: Alyx   (9)
3
Jet Set Radio   (8.9)
7
Marvel Snap   (8.3)
8
Hogwarts Legacy   (8.2)
9
Immortality   (8.2)
10
Dead Space (2023)   (8.2)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
2.
Hogwarts Legacy   (0.5)
3.
eFootball 2023   (5.0)
4.
6.
7.
8.
Overwatch 2   (6.0)
9.
Trek to Yomi   (9.0)
10.
God of War (PC)   (9.0)
Notification