• Reviews
  • The Legend of Zelda: Four Swords Adventures

The Legend of Zelda: Four Swords Adventures

Hot
REVIEWED ON Gamecube  

The Legend Of Zelda: Four swords adventures

Site: www.zelda.com/fourswords



Μετά την τεράστια επιτυχία του The Legend Of Zelda:Ocarina of time, οι άνθρωποι της Nintendo αποφάσισαν να προχωρήσουν στην έκδοση του The Legend Of Zelda:Four swords adventures. Η προσθήκη των multiplayer στοιχείων για πρώτη φορά ήταν αυτή που το έκανε επιτυχία.

Σενάριο
Η ιστορία σε αυτή την έκδοση ξεκινάει από τον φόβο που επικρατεί στην γη της Hyrule ότι κάτι κακό ενδέχεται να συμβεί. Οι επτά σοφοί αισθάνονται τι πρόκειται να γίνει. Έχουν αντιληφθεί ότι το ξόρκι του Vaati (εχθρός από το βασίλειο του σκότους), που κράταγε τόσα χρόνια την γη της Hyrule μέσα στην αρμονία και την γαλήνη, αρχίζει να εξασθενεί. Η πριγκίπισσα Zelda μαζί με τους επτά σοφούς, προσκαλεί τον Link (δηλαδή εσάς) ώστε να μπορέσετε να την προστατέψετε, όσο η ίδια και οι επτά σοφοί θα άνοιγαν την πόρτα για τον ναό με τα τέσσερα σπαθιά. Όταν όμως αυτό πραγματοποιείται, μέσα από τον ναό βγαίνει μία σκιερή φυσιογνωμία η οποία αιχμαλωτίζει τους επτά σοφούς σε επτά κρυστάλλους και απαγάγει την πριγκίπισσα Zelda (οπότε σαν σωματοφύλακας αποτύχατε). Ο Vaati είναι πάλι ελεύθερος για να σκορπίσει χάος και φόβο στον κόσμο της Hyrule. Σκοπός σας είναι να βρείτε τον Vaati και την σκιερή φυσιογνωμία, να τους εξοντώσετε και να φέρετε την ειρήνη στην γη της Hyrule για μία ακόμη φορά.



Γραφικά-Ήχος
Στον τομέα των γραφικών οι άνθρωποι της Nintendo έκαναν μία αρκετά λανθασμένη κίνηση. Η game engine του παιχνιδιού μας τοποθετεί την κάμερα πάνω από τον Link, ενώ το anti-alliasing είναι σε χαμηλά επίπεδα και ο χαρακτήρας σας δεν φαίνεται και τόσο αληθινός. Η Nintendo έκανε δύο βήματα πίσω καθώς επέστρεψε στα slide-show γραφικά κρατώντας τα ειδικά οπτικά εφέ του σπαθιού. Σε ότι αφορά τον τομέα των γραφικών, δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε κάποια αξιοσημείωτη καινοτομία. Στον τομέα του ήχου επίσης δεν έχουμε μεγάλες προσθήκες αφού επικρατεί για άλλη μία φορά η διαφορετικότητα των ήχων, ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκεστε. Στις ασφαλείς περιοχές υπάρχουν ήρεμοι και χαλαροί ήχοι ενώ στις μονομαχίες συναντάμε έντονους και απότομους background ήχους.



Ακόμη ένας τίτλος Zelda ο οποίος δεν περιλαμβάνει πολλές προσθήκες.



Gameplay
Μπορεί οι άνθρωποι της Nintendo να έκαναν βήματα προς τα πίσω σε ότι αφορά τον τομέα των γραφικών αλλά έκαναν το θαύμα τους στον τομέα του gameplay. Η αξιοποίηση του Gameboy Advance ήταν ο στόχος της εταιρείας για αυτόν τον τίτλο, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φορητή κονσόλα της Nintendo ως χειριστήριο συνδέοντάς την με το Nintendo Gamecube. Με αυτό τον τρόπο, η Nintendo απλούστευσε τον χειρισμό που παίδεψε τόσο πολύ τους κατόχους του The Legend Of Zelda:Ocarina of time. Τα μόνα πλήκτρα που χρησιμοποιείτε σε αυτή την περίπτωση είναι το A και το B.



Το παιχνίδι περιέχει δύο modes. Το πρώτο είναι το Hyrulean Adventure και το δεύτερο είναι το Shadow Battle. Το Ηyrulean Adventure είναι η κανονική ιστορία του παιχνιδιού το οποίο είναι και multiplayer στο οποίο συμμετέχουν τέσσερα άτομα. Αν είστε μόνοι σας τότε θα παίξετε μαζί με τρία bots τα οποία ενδέχεται να σας δυσκολέψουν, αφού η βάση του συγκεκριμένου mode είναι η ομαδικότητα. Στόχος σας είναι να κάνετε ομαδικά ξόρκια, να σπρώξετε ομαδικά πέτρες κτλ. Καλό θα είναι να βρείτε παρέα γιατί χωρίς φίλους δύσκολα θα το τερματίσετε. Από την στιγμή που θα είστε τέσσερις, μπορείτε να παίξετε όλοι μαζί (οι τρεις από τους τέσσερις Links ακολουθούν τον τέταρτο) ή να χωριστείτε και να παίξει ο καθένας μόνος του (σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ το Gameboy Advance). Ακόμη, μπορείτε να περπατάτε σε σχηματισμό (κυκλικό ή οριζόντιο) κάτι το όποιο είναι πολύ χρήσιμο στην αντιμετώπιση κάποιων εχθρών και στην λύση κάποιων εξειδικευμένων γρίφων. Το να δουλέψετε όλοι μαζί σαν μία μονάδα έχει ως σκοπό να μαζέψετε όσο το δυνατόν πιο πολλά διαμάντια Force τα οποία θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε τα τέσσερα σπαθιά στο τέλος του παιχνιδιού. Ακόμη, θα έχετε την δυνατότητα να παίξετε minigames (ιπποδρομίες, κυνήγι τεράτων κ.α) τα οποία θα σας επιτρέψουν να μαζέψετε ζωές για το multiplayer mode.



Καθώς θα περνάτε τους κόσμους στο multiplayer mode, μπορείτε να ξεκλειδώσετε διάφορα minigames. Το Hyrulean Adventure αποτελείται από οκτώ κόσμους, καθένας από τους οποίους υποδιαιρείται σε τέσσερις πίστες εκ των οποίων η μία είναι το boss του κάθε κόσμου (το παιχνίδι παραπέμπει πολύ και στο super mario). To δεύτερο mode είναι το Shadow battle όπου σκοπός σας είναι να βγάλετε knock-out τους υπόλοιπους αντιπάλους σας. Εδώ μπορείτε να παίξετε ένας εναντίον ενός ή και ένας εναντίον τριών (συμμετοχή τεσσάρων παικτών). Οι πίστες του Shadow battle αποτελούν μπόνους του παιχνιδιού και ξεκλειδώνονται αφού τερματίσετε το παιχνίδι. Σε αυτό το mode μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα τα οποία δεν υπάρχουν στο παιχνίδι αλλά μόνο σε αυτό το mode. Αυτό δεν σας αποτρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα αντικείμενα που συναντάτε στο κανονικό παιχνίδι (δηλαδή στο Hyrulean adventure). Οι πίστες στο Shadow battle είναι σκοτεινές και είναι δύσκολο να διακρίνετε τους αντιπάλους σας. Γι’ αυτό, θα χρειαστείτε και λίγο ένστικτο για το που θα χτυπήσετε. Συνοψίζοντας, θα μπορούσαμε να πούμε πως ο χειρισμός στον συγκεκριμένο τίτλο είναι πολύ απλός και δεν πρόκειται να συναντήσετε προβλήματα. Ακόμα κι αν δεν έχετε παρέα θα δυσκολευθείτε να κινηθείτε και να το τερματίσετε.



Επίλογος
H Nintendo έκανε δύο συνεχόμενες επιτυχίες με τα δύο πρώτα The Legend Of Zelda. Το Four Swords Adventures φέρει κυρίως την προίκα των προηγούμενων τίτλων (και τα πολλά κομμάτια που πουλήθηκαν). Το εξαιρετικό και απλό gameplay είναι αυτό που θα ξεχωρίσετε και θα σας κερδίζει για ακόμη μία φορά.

Θετικά:
- Προσθήκη multiplayer στοιχείων
- Πολύ καλό σενάριο

Αρνητικά:
- Μη βελτίωση των γραφικών (υιοθέτηση της graphic engine του gameboy advance)
- Χαμηλό A.I. αντίπαλων
- Δεν υπάρχουν και πάρα πολλές προσθήκες και βελτιώσεις στον τομέα του ήχου.

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 7.5
Gameplay: 9.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.5

Μαζέψτε την παρέα σας, κάντε τον χαβαλέ σας και φτάστε το μέχρι το τέλος.

Χρήστος Αρχοντάκης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8.5
8.38 User Score
(4 votes )
User Reviews 0
Genre: Action/Adventure/RPG
Developer: Nintendo
Publisher: Nintendo
Διάθεση:
Players:
Release Date: 7/1/2005
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification