The Orange Box (PC, Xbox 360, PS3)

Hot
Νίκος Χιόνης
REVIEWED ON PC   Xbox 360   Playstation 3  

The Orange Box
Πέντε παιχνιδάρες σε μία! Δεν ξανάγινε!

Site: http://www.ea.com/theorangebox/Το καλύτερο πακέτο βιντεοπαιχνιδιών βρίσκεται στα χέρια μας. Με την τιμή ενός κανονικού παιχνιδιού μπορείτε να αγοράσετε το Orange Box. To "πορτοκαλί κουτί" περιλαμβάνει πέντε παιχνίδια στην τιμή του ενός, όλα σε ένα δισκάκι. Τα παιχνίδια αυτά είναι τα εξής: Half-Life 2, HL2: Episode One, HL2: Episode Two, Portal και Team Fortress 2. Αν πρόκειται λοιπόν να αγοράζαμε ένα παιχνίδι το χρόνο σίγουρα το Orange Box θα ήταν η επιλογή μας. Ξεκινάμε λοιπόν, βάζουμε το δισκάκι στο tray και θα δούμε ένα πολύ κομψό μενού όπου θα διαλέξουμε πιο παιχνίδι θέλουμε να παίξουμε από τα πέντε. Αν έχετε παίξει παλιότερα το Half-Life 2 τότε μπορείτε να το αφήσετε στην άκρη και να παίξετε κατευθείαν τα δύο επόμενα επεισόδια της σειράς. Αν δεν έχετε όρεξη για Half-Life τότε μπορείτε να παίξετε το Portal, ένα παιχνίδι στο οποίο καλείστε να λύσετε γρίφους χρησιμοποιώντας μόνο ένα όπλο που φτιάχνει πύλες, ενώ αν θέλετε να παίξετε κάτι σε Multiplayer τότε θα διαλέξετε το Team Fortress 2, ένα αρκετά διασκεδαστικό online παιχνίδι.Half-Life 2
Σίγουρα μιλάμε για ένα από τα καλύτερα shooters που φτιάχτηκαν ποτέ. Ίσως παλιότερα όλοι να είχαμε παίξει το Half-Life 2 στο PC ή στο Χbox. Πρόκειται για έναν τίτλο που σίγουρα θα τον ξαναπαίζαμε ύστερα από περίπου τρία χρόνια. Εάν για κάποιο λόγο δεν έχετε παίξει το Half-Life 2 παλιότερα τώρα είναι η ευκαιρία σας. Στο παιχνίδι καθοδηγείτε τον Gordon Freeman, ένα επιστήμονα που ενώ δούλευε στην Black Mesa, ανακάλυψε μια πύλη για μια άλλη διάσταση. Αφού σώσαμε τον κόσμο στο πρώτο Half-Life, τώρα η ανθρωπότητα θα χρειαστεί πάλι την βοήθεια μας. Με την βοήθεια αρκετών όπλων στην διάθεσή μας θα πρέπει να ελευθερώσουμε την City 17 από μια στρατιωτική εξωγήινη δύναμη, την Combine.

Κάτι που ξεχωρίζει με μια πρώτη ματιά στο Half-Life 2 είναι η εκτεταμένη χρήση physics που είναι ενωμένα άμεσα με το gameplay και με εντυπωσιακά οπτικά εφέ. Την εμπειρία του κόσμου που βρίσκεστε όταν παίζετε το παιχνίδι έρχονται να δέσουν τα φοβερά ηχητικά εφέ κι ένα πολύ προσεγμένο voice-acting. H μαγεία των physics του παιχνιδιού θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται όταν πάρετε στα χέρια σας το περίφημο gravity gun (πιστόλι βαρύτητας) του παιχνιδιού. Με αυτό θα μπορέσετε να περάσετε εμπόδια στο δρόμο σας, να βρεθείτε σε νέες περιοχές κι ακόμα να σκοτώσετε εχθρούς με όποιο τρόπο φαντάζεστε. Ενώ θα βρείτε αρκετά όπλα στο δρόμο σας σίγουρα το gravity gun είναι αυτό που θα κάνει την ζωή σας εύκολη.

Η δράση δεν σταματάει ποτέ και η αφήγηση της ιστορίας γίνεται κυριολεκτικά κατά την διάρκεια της δράσης, βοηθώντας έτσι τον γρήγορο ρυθμό που έχει το παιχνίδι. Το Half-Life 2 είναι ο ορισμός της επικής περιπέτειας και σίγουρα αρκετές εταιρίες του χώρου, όπως η Bungie (Halo) και η 2k (Bioshock), έχουν αρκετά να διδαχθούν από αυτό. Ένα από τα αρνητικά του παιχνιδιού είναι το Α.Ι. Αρκετές φορές οι σύμμαχοι θα σας βοηθήσουν να νικήσετε σκληρούς εχθρούς, όμως κάποιες από αυτές θα σας εμποδίσουν να κινηθείτε με άνεση στους μικρούς χώρους. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν εντολές που μπορείτε να τους δώσετε για να μετακινηθούν, όμως δεν θα είναι λίγες οι φορές που το ΑΙ θα σας αγνοήσει επιδεικτικά. Οι μεγάλοι χρόνοι φόρτωσης είναι ένα ακόμη αρνητικό που εντοπίσαμε (κυρίως όταν αυτό συμβαίνει κατά την διάρκεια της μάχης ή άλλων σκηνών δράσης). Η ανάλυση και τα textures είναι σαφώς βελτιωμένα από την πρώτη έκδοση του παιχνιδιού και το frame rate αρκετά σταθερό, παρ’ όλα αυτά θα μπορούσαν όλοι οι τομείς των γραφικών να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.Episode One
Το πρώτο επεισοδιακό περιεχόμενο της σειράς κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο περίπου στο PC αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί και σε κονσόλες. Για τους κατόχους Xbox 360 είναι μια νέα εμπειρία και μας ξεκινάει από εκεί που μας άφησε το Half-Life 2. Από την πρώτη κιόλας ματιά θα δείτε αρκετή διαφορά, κυρίως οπτική, ανάμεσα στο παλιό Half-Life 2 και στο Episode One, ενώ τα μοντέλα των χαρακτήρων και οι εκφράσεις των προσώπων είναι αρκετά βελτιωμένες.

Σε αυτό το επεισόδιο ο επιστήμονας Freeman θα ενώσει τις δυνάμεις του με την επαναστάτρια Alyx και οι δύο τους θα προσπαθήσουν να δραπετεύσουν από την City 17. Στην αρχή του επεισοδίου όπου η Alyx θα βρει τον Freeman κάτω από κάποια συντρίμμια, θα μπορέσετε να δείτε το πρόσωπό της που θα μοιάσει απίστευτα με αληθινό. Ενώ θα συναντήσατε αρκετούς χαρακτήρες, η Alyx θα παραμείνει το πιο καλοσχεδιασμένο μοντέλο χαρακτήρα του παιχνιδιού και θα αποτελέσει το κεντρικότερο πρόσωπο σε αυτό και το επόμενο επεισόδιο του Half Life ενώ ο δεσμός που θα δημιουργηθεί ανάμεσα σε αυτήν και τον Freeman γίνεται το βασικό στοιχείο του παιχνιδιού.

Ίσως το πιο περίεργο σε όλα τα Half-Life είναι το ότι ποτέ δεν θα μπορέσετε να δείτε τον χαρακτήρα που ελέγχετε σε τρίτο πρόσωπο ή να ακούσετε την φωνή του. Αυτό έχει γίνει, σύμφωνα με δηλώσεις των κατασκευαστών, με σκοπό οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν τον Freeman να του δώσουν τον τόνο του παιχνιδιού παρά ο ίδιος ο Freeman να βαρύνει το παιχνίδι με τον χαρακτήρα του. Ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι σαφέστατα πιο αργός σε σχέση με το πρώτο HL2, όμως η διάρκεια του επεισοδίου θα είναι αρκετά μικρότερη. Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχουν στιγμές όπου δυνατές εμπειρίες και σκηνές θα σας ξεσηκώσουν από την θέση σας. Το Episode One είναι σαφώς πιο γραμμικό από το πρώτο HL2 και αρκετές φορές μπορεί να σας δώσει την ιδέα ότι κάνετε περίπατο στις πίστες. Δυστυχώς το Episode One είναι ο αδύναμος κρίκος των πέντε περιεχομένων του πορτοκαλί κουτιού. Μπορεί να φαίνεται αρκετά διασκεδαστικό αλλά στην ουσία δεν διαθέτει κανένα νέο επίτευγμα ή νέο υλικό να προσθέσει στην σειρά. Το μόνο που καταφέρνει ουσιαστικά είναι να δέσει τον χαρακτήρα της Alyx με την ιστορία του Half-Life.Episode Two
To δεύτερο επεισόδιο της σειράς Half Life 2 θα βρει τον Freeman και την Alyx έξω από την City 17 στο επαναστατικό στρατόπεδο του White Forest. Όπως και στο προηγούμενο επεισόδιο δεν θα δείτε σημαντικές αλλαγές στα όπλα που θα έχετε στην κατοχή σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε στην διάθεσή σας ένα ολοκληρωμένο οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσετε τους αρκετούς εχθρούς που θα σας παρουσιαστούν. Άλλο ένα αρνητικό και ίσως το τελευταίο είναι η ποικιλία των εχθρών στο Episode Two (ενώ αρκετοί από αυτούς είναι ίδιοι με τους παλιούς).

Το Episode Two παρά την μικρή του διάρκεια (περίπου 5 ώρες) είναι φανταστικό και ίσως το καλύτερο της σειράς. Διαθέτει την καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στις επικές μάχες και στην συνεχή δράση συνδυάζοντας άψογα ένα τρομερό story ανάμεσα σε όλα αυτά. Θα γυρίσετε το δάσος με ένα παράξενα πειραγμένο όχημα, θα εξερευνήσετε αρκετές σπηλιές, θα παλέψετε μαζί με τους φοβερά σχεδιασμένους Vortigans, και θα τελειώσετε το παιχνίδι με μια απίστευτα όμορφη και επική μάχη που θα σας κάνει να ανυπομονείτε για το Episode Three. Μέσα σε όλη αυτήν την δράση θα σας απαντηθούν αρκετά ερωτήματα που θα σας έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα, ενώ ο χαρακτήρας της Alyx θα ξεδιπλωθεί πλήρως στο πλάι του Freeman. To AI είναι σαφέστατα βελτιωμένο από το πρώτο παιχνίδι ενώ θα σας βοηθήσει αρκετά στις δύσκολες μάχες κάτι που θα πρέπει όμως να κάνετε κι εσείς με την σειρά σας.

Στα γραφικά θα δείτε μεγάλη βελτίωση και αυτό έχει να κάνει με την αναβάθμιση στην μηχανή Source της Valve. Η κυριότερη προσθήκη είναι ο εξαιρετικός φωτισμός κάτι που θα το παρατηρήσετε αισθητά στις σπηλιές, όπου και θα είναι αρκετά εντυπωσιακός. Σίγουρα από άποψη γραφικών και εικόνας είναι ότι καλύτερο έχουμε δει μέχρι στιγμής από την Valve. Ο ήχος δένει απόλυτα με το περιβάλλον και ξανά το voice acting είναι αυτό που κάνει την εμπειρία να ξεχωρίζει. Το Episode Two είναι σαφώς το καλύτερο της σειράς με αρκετές βελτιώσεις κυρίως οπτικές. Όλη η σειρά παιχνιδιών Half-Life είναι κάτι που δεν πρέπει να λείπει από το βιογραφικό κανενός gamer!

Το πιο ολοκληρωμένο πακέτο παιχνιδιών στην ιστορία των video games είναι εδώ, απολαύστε ατέλειωτες ώρες διασκέδασης!Portal
Από μικροί ονειρευόμασταν να είχαμε κάτι μαγικό που θα μας γλίτωνε από δύσκολες καταστάσεις. Το κενό αυτό, τουλάχιστον στην φαντασία μας έρχεται να καλύψει η Valve με ένα απίστευτα πρωτοποριακό Puzzle game, το Portal. Ίσως πρόκειται για το Tetris, το pong ή το Donkey Kong της νέας γενιάς παιχνιδιών. Είναι επιτέλους ένα fps παιχνίδι που εκμεταλλεύεται απόλυτα τον τρισδιάστατο χώρο και δημιουργεί κάτι καινούριο στο χώρο των video games.Βρίσκεστε στο κόσμο του Half-Life (θα το καταλάβετε αν παίξετε το Episode Two) και έχετε τον ρόλο ενός πειραματόζωου στα εργαστήρια της Aperture Science Center. Με ένα πειραματικό όπλο στα χέρια σας το οποίο δημιουργεί πύλες για να περάσετε μέσα και με 19 καλοσχεδιασμένες πίστες, το παιχνίδι θα εξασκήσει στο έπακρο το μυαλό σας για να λύσετε τους δύσκολους γρίφους που σας παρουσιάζονται.

Το όπλο που κρατάτε στα χέρια σας δημιουργεί πύλες. Πατώντας την δεξιά σκανδάλη ανοίγει μία μπλε πύλη ενώ πατώντας την αριστερή σκανδάλη ανοίγει μία πορτοκαλί πύλη. Εσείς μπορείτε να περάσετε από την μία στην άλλη. Με αυτόν τον τρόπο καλείστε να λύσετε τους γρίφους που θα σας παρουσιαστούν σε κάθε πίστα. Σε κάποια επίπεδα θα ανακαλύψετε κάποια κρυφά σημεία ενώ σας καθοδηγεί ένα προηγμένο πρόγραμμα ΑΙ καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Το στοιχείο αυτό, αποτελεί ένα πολύ χιουμοριστικό σύντροφο στις περιπέτειες σας στο Portal κάνοντας έτσι την εμπειρία πιο διασκεδαστική και με αρκετή δόση μαύρου χιούμορ.

Τα πρώτα 15 επίπεδα είναι αρκετά εύκολα και γρήγορα, όμως τα επόμενα τέσσερα είναι αρκετά μεγάλα με αποκορύφωμα το τελευταίο επίπεδο όπου θα πρέπει να συνδυάσετε ότι μάθατε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Το μεγαλύτερο αρνητικό σημείο του παιχνιδιού ίσως είναι η διάρκεια του που δύσκολα θα σας πάρει πάνω από 2-3 ώρες για να το τελειώσετε ενώ τα γραφικά είναι κάτι ανάμεσα σε Episode One και Episode Two και σίγουρα θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερο γυαλισμένα. Ο ήχος είναι καθαρός και βοηθάει την εξέλιξη του παιχνιδιού με την φωνή του ΑΙ να ξεχωρίζει. Το Portal αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στο Orange Box, είναι αρκετά πρωτοποριακό και έξυπνο ενώ είναι ένα παιχνίδι που κάθε μικρός Einstein πρέπει να δοκιμάσει.

Team Fortress 2
Το Team Fortress 2 αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο Orange Box και είναι μόνο multiplayer game. Καταφέρνει πάρα πολύ καλά να συνδυάσει online μάχες με χιούμορ και καρτουνίστικους χαρακτήρες. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα μία απόλυτα διασκεδαστική online εμπειρία που πάσχει όμως από χαλαρό game play. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 9 διαφορετικούς χαρακτήρες και να αντιμετωπίσετε μέχρι 16 παίκτες σε σύνολο 6 πιστών.

Οι εννέα διαφορετικοί χαρακτήρες που έχετε στην διάθεση σας για να διαλέξετε είναι αυτοί που κάνουν το παιχνίδι να ξεχωρίζει από όσα multiplayer games έχουμε δει μέχρι τώρα, κάνοντας έτσι τον καθένα μας να διαλέγει περισσότερο τον χαρακτήρα που του ταιριάζει για το πώς θα σκοτώσει τον εχθρό του. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους εννέα εκλεκτούς που θα μπορείτε να επιλέξετε: Ο Engineer, τύπος που δεν του αρέσουν οι μάχες σώμα με σώμα αλλά μπορεί να στήσει turrets τα οποία μπορούν να κάνουν ζημιά στους απρόσεκτους. Ο Medic, που βοηθάει τους συμπαίκτες του με το όπλο που γιατρεύει. Ο Spy, ίσως ο πιο πολύπλοκος χαρακτήρας μιας και μπορεί να πάρει την μορφή οποιουδήποτε από τους υπόλοιπους χαρακτήρες ενώ φαίνεται παράλληλα ως συμπαίκτης των εχθρών. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι περίπου κλασικοί όπως ο Sniper ή ο Thief που με την ταχύτητα του κατατροπώνει τους εχθρούς. Με τις προσθήκες διαφορετικών χαρακτήρων το Team Fortress καταφέρνει να γίνει διασκεδαστικό κάθε φορά που θα το παίζετε.Τα controls είναι αρκετά απλά δίνοντας έτσι χώρο και στους πιο νέους gamers, ενώ τα modes που υπάρχουν στο παιχνίδι δίνουν περισσότερη έμφαση στην ομαδική δουλειά παρά στο σύνολο των Kills που θα κάνετε. Υπάρχουν έξι χάρτες που μπορείτε να παίξετε και ο καθένας από αυτούς έχει διαφορετικό τύπο παιχνιδιού όπως CTF, Attack/Defend, Control Points, ή το Territory Control, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τους βαρεθείτε αρκετά εύκολα, κάτι που θα μειώσει τις ώρες που θα ασχοληθείτε με το παιχνίδι. Όλοι οι χάρτες κρύβουν αρκετή ώρα διασκέδασης όμως βασικό τους μειονέκτημα για να λειτουργήσουν σωστά είναι ότι θα πρέπει να είναι γεμάτο το lobby με 16 παίκτες αλλιώς το παιχνίδι θα γίνει γρήγορα ανισόρροπο. Το Lag είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας του παιχνιδιού κι αρκετές φορές ίσως να έχετε σοβαρό πρόβλημα από το κακό Net Code του παιχνιδιού. Με κάποιο μελλοντικό update ίσως να φτιάξουν τα πράγματα.

Δεν υπάρχει στην αγορά των βίντεο παιχνιδιών κάτι παρόμοιο σε ποιότητα και σε ποσότητα σαν το Orange Box. Σίγουρα το Half-Life 2 είναι παλιό παιχνίδι αλλά έρχεται να δέσει τέλεια με όλο το περιεχόμενο του κουτιού κάνοντας την εμπειρία πιο ολοκληρωμένη για κάποιον που δεν το έχει παίξει. Με ποικιλία από διαφορετικούς τύπους παιχνιδιών για να διαλέξουμε όπως single player epic battles –βλέπε Half Life-, με πανέξυπνο Puzzle game –βλέπε Portal- και με ένα διασκεδαστικό online –βλέπε Team Fortress 2- το Orange Box είναι ότι πιο ολοκληρωμένο κυκλοφορεί σε ένα δίσκο.

Θετικά:
-Απίστευτη προσφορά 5 σε 1
-Πάρα πολύ έξυπνα puzzles του Portal
-Εξαιρετικό gameplay
-Ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού

Αρνητικά:
-Χαμηλή ποιότητα γραφικών στο Half Life
-Το Team Fortress έχει αρκετές αδυναμίες
-Το Portal είναι μικρής διάρκειας
-Άργησε να κυκλοφορήσει κι ίσως να έχει παλιώσει σε κάποια σημεία

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 9.5
Αντοχή: 10
Γενικά: 9.4

Η καλύτερη σχέση τιμής-περιεχομένου που υπάρχει στην αγορά. Ατέλειωτη διασκέδαση σε μία μόνο πορτοκαλί συσκευασία.

Νίκος Χιόνης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 asmilon (Level 26) 11/02/2011 17:03
Αν μπορουσα να εβαζα παραπανω βαθμολογια θα την εβαζα :-)

Καταρχας το Orange Box αν το αγορασει καποιος τωρα θα το βρει σε καταπληκτικα χαμηλη τιμη. Οταν το αγορασα το εκανα καθαρα για να παιξω το πρωτοποριακό Portal στο XBOX 360 αφου το ειχα τελειωσει στο PC και στη πορεια κολλησα με τον κοσμο του Half life 2 και την φρενιτιδα του Team fortress 2.

Ο,τι και να πω θα ειναι λιγο για αυτο το πακετο, το συνιστω ανεπιφυλακτα σε καθε gamer :-)
#2 oops (Level 2) 11/02/2011 17:03
εμενα το portal δεν μου αρεσε καθολου...
#3 wiifiter 11/02/2011 17:03
Must have για όλους τους gamers!
#4 Adam_Pap (Level 18) 04/04/2015 16:10
Το portal ηταν το επομενο game της δεκαετιας,οπως ειχα προπει κ παλιοτερα για το half-life!Γενικ α με αυτο το πακετο, ησουν πανευτυχης! :lol:
Score 9.4
8.79 User Score
(7 votes )
User Reviews 0
Genre: FPS
Developer: Valve Studios
Publisher: EA Games
Διάθεση: EA Hellas (210-6850675)
Players:
Requirements: 1.7 GHz, 512 MB RAM, DirectX 8 compatible video card, Windows 2000/XP/Vista
Release Date: 15/10/2007(PC & Xbox360) 15/12/2007(Playstation3)
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

1
Half-Life: Alyx   (9)
2
Marvel Snap   (8.3)
3
Hogwarts Legacy   (8.2)
4
Dead Space (2023)   (8.2)
5
Immortality   (8.2)
6
Returnal (PC)   (8.2)
10

Top Reviews (by user score)

1
3
Marvel Snap   (8.38)
5
Immortality   (8.25)
6
Hogwarts Legacy   (8.14)
8
Bayonetta 3   (8)
9
Temtem   (7.9)
10

Latest User Reviews

1.
eFootball 2023   (5.0)
2.
4.
5.
6.
Overwatch 2   (6.0)
7.
Trek to Yomi   (9.0)
8.
God of War (PC)   (9.0)
9.
Stray   (8.0)
Notification