Παναγιώτης Κατσαμπίρης

Παναγιώτης Κατσαμπίρης (lostinmyworld222)
Experience: 6 (6 points to next level)

 
0

Chubby Cat & the Catcakes

Read More...

Ψήφισα το Torment: Tides of Numenera επειδή δεν είχα ασχοληθεί με παρόμοια RPG παιχνίδια. Μου το πήρε δώρο ένας φίλος και με εισήγαγε στον κόσμο των RPG παιχνιδιων (κι όχι action-RPG που είναι πχ τα Mass Effect). Οπότε από εκεί που δεν είχα ασχοληθεί καν, ένας καινούριος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μου και τώρα σκέφτομαι να ξεκινήσω αρκετά κλασικά RPG games!!

Δώρα με κλήρωση:
1) κονσόλα PlayStation 4 Slim
2) dLAN 1200+ Wi-Fi ac Starter kit
3) κονσόλα Atari Flashback 8 με 105 games
4) Roccat gaming περιφερειακά

Read More...

Παναγιώτης Κατσαμπίρης απάντησε στο θέμα 'HoloLens' στο φόρουμ. 6 years ago

Το Hololens χρησιμοποιεί 4 πομπούς υπέρυθρων σημάτων σε μοτίβα για την ανίχνευση αντικειμένων στο χώρο (δημιουργεί frames από στοιχεία βάθους αντί χρώματος που δημιουργεί μία απλή κάμερα) και 2 (αν θυμάμαι καλά) αντίστοιχους δέκτες για να διαβάζει τις ανακλώμενες ακτίνες. Αυτό είναι βασισμένο σε πατέντες που είχε κατοχυρώσει η Microsoft από την PrimeSense και τροποποίησε για το πρώτο Kinect. Προφανώς η τροποποίηση έγινε για να κατοχυρώσει με τον τρόπο της η εταιρεία το trademark αλλά και για να διαθέσει το αισθητήριο βάθους σε δική της συσκευή. Επιπλέον το Hololens έχει έναν (όπως τον αποκαλεί η Microsoft) holographic processor unit και είναι δικό της trademark για το οποίο δεν έχει αποκαλύψει πολλά αλλά πιθανότατα είναι μία customαρισμένη κάρτα γραφικών που τη χρησιμοποιεί αποκλειστικά για την διαχείριση πολλαπλών real input data (τα στοιχεία βάθους από τα αισθητήρια).

Οπότε η συσκευή έχει πολλά στοιχεία που είναι trademarked από την Microsoft. Αυτό δεν σημαίνει ότι η συσκευή είναι δική της έμπνευση βέβαια αλλά θεώρησα ότι είναι καλό να γνωρίζετε όσα είχα δει προσωπικά.

Σημείωση: Το Hololens είναι ένα Augmented Reality headset ή όπως το θέτει η Microsoft, Mixed Reality headset αλλά όχι Virtual Reality. Για να είναι ένα headset VR θα πρέπει να αποκλείει τα ερεθίσματα από τον κόσμο που μας περιβάλλει και να προσπαθεί να αντικαταστήσει κάποια από αυτά (ή το περιβάλλον το ίδιο) με κάποια εικονικά (Virtual Environments). Ενημερωτικά πάντα.

Διαβάστε περισσότερα...

Notification