Call of Duty: Warzone 2.0

Hot
Πάρης Κλούφης

Μια πιο Tactical προσέγγιση στο κλασικό Βattle Royale.

Μια πιο Tactical προσέγγιση στο κλασικό Βattle Royale.

Μια πιο Tactical προσέγγιση στο κλασικό Βattle Royale.

Αναμφίβολα μετά την κυκλοφορία του Modern Warfare II ήταν αναμενόμενη και η άφιξη του δεύτερου κεφαλαίου του ιδιαίτερα επιτυχημένου Warzone. Το Warzone 2.0 αποτελεί το sequel ενός από τα δημοφιλέστερα Battle Royale του 2020, το οποίο είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία στο gaming κοινό. Το First person shooter, Battle Royale game της Infinity Ward και Activision κυκλοφόρησε στις 16 Νοέμβρη του 2022 και είναι για ακόμη μια φορά online free-to-play. Μπορεί να μην αλλάζει ριζικά την δοκιμασμένη συνταγή της σειράς όμως η νέα έκδοση του παιχνιδιού έρχεται να γράψει τη δική της σελίδα προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα γνωρίσματα στο πασίγνωστο franchise.

Μάχη μέχρι τελικής "πτώσεως"
Το εν λόγω FPS της Infinity Ward και Activision δεν πρωτοπορεί σε σχέση με τον προκάτοχο του αφού ακολουθεί το πλέον κλασικό σενάριο για κάθε Battle Royale. Με λίγα λόγια ο χαρακτήρας μας κάνει ΄΄ελεύθερη πτώση΄΄ από ένα αεροπλάνο και χωρίς να κατέχει τα απαραίτητα όπλα η πυρομαχικά προσπαθεί να εξοντώσει όσο περισσότερους αντιπάλους είναι εφικτό με απώτερο σκοπό να παραμείνει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του ζωντανοί και να αναδειχθούν νικητές.

Οι ομάδες μπορούν να απαρτίζονται από 2, 3 ή και 4 άτομα ενώ ο συνολικός αριθμός παικτών που μπορούν να συμμετέχουν ανέρχεται στους 150. Έτσι ξεκινά ένας απίστευτος αγώνας επιβίωσης σε έναν απέραντο χάρτη με μοναδικά σου όπλα μία καλή στρατηγική και ατελείωτο looting.

call of duty warzone II 1

Το συναρπαστικό αυτό sequel διαθέτει 2 modes το Battle Royale και το DMZ. Ο στόχος σας στο battle royale όπως προαναφέραμε είναι να κατατροπώσετε τους αντίπαλους σας και να βγείτε νικητής παίρνοντας το warzone victory ενώ στο mode DMZ σκοπός της ομάδας τριών παικτών στην οποία ανήκεις είναι να αντιμετωπίσει ένα πλήθος NPC καταλαμβάνοντας τις βάσεις τους και φέρνοντας εις πέρας διάφορες αποστολές.O παίκτης θα συναντήσει πληθώρα αποστολών μέσα στο χάρτη τα οποία μπορεί να πάρει όπως να σκοτώσει κάποιον άλλο παίκτη μέσα στο ματς ή να διαρρήξει διάφορα χρηματοκιβώτια πέρνοντας το πολύτιμο loot από μέσα ή το intel όπου μαζεύεις δισκέτες που μεταφέρουν αρχεία και τις τοποθετείς σε έναν πύργο ελέγχου με σκοπό να ολοκληρωθεί to objective.

Eνα ακόμη μεγάλο βοήθημα είναι τα τρία strongholds τα οποία είναι βάσεις με npcs που βρίσκονται μέσα στον χάρτη γεμάτα με καλούδια για εσας και τους συμπαίκτες σας βέβαια για να αρχίσει η αποστολή χρειάζεται να βρείτε το κλειδί μέσα στον χάρτη.

Πυρ και κίνηση
Δεν θα έπρεπε να παραλειφθεί και ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία στους παίκτες που ηττήθηκαν στο πεδίο της μάχης. Οι νεκροί παίκτες μεταφέρονται σε ένα Gulag, μία φυλακή όπου θα πρέπει να μονομαχήσουν με άλλους κρατουμένους σε μια συμπλοκή 2 εναντίων 2 (σε αντίθεση με τον προηγούμενο τίτλο όπου οι μάχες γίνονταν 1vs1, διεξάγονταν δηλαδή μεταξύ 2 μόνο ατόμων) με έπαθλο την επιστροφή τους στη μάχη. Αν παρόλα αυτά δεν καταφέρουν να βγουν νικητές από την μονομαχία αυτή οι ηττημένοι παίκτες θα πρέπει να περιμένουν τους συμπαίκτες τους να τους επαναφέρουν στη ζωή σε κάποιον από τους σταθμούς ανεφοδιασμού (buy stations).

Νέα εποχή για το Warzone
Όσον αναφορά το gameplay του Warzone 2.0 μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες είναι η πόλη Al Mazrah, που ήρθε να αντικαταστήσει τον θρυλικό χάρτη της Verdansk και της Caldera, η οποία συνδυάζει την άγρια ομορφιά της ερήμου με μια υπόνοια αστικής ζωής που βρίσκεται υπό κατάρρευση μάχη στην οποία ο παίκτης βρίσκεται εν μεσώ τής της σύγκρουσης μαζί με τους 150 παίκτες με σκοπό την νίκη.

Κάποια ακόμη από τα βασικά στοιχεία του προηγουμένου τίτλου που έχουν αντικατασταθεί όσον αναφορά τον παίκτη είναι η κινησιολογία του χαρακτήρα και ο τρόπος αντίδρασης όταν δέχεται πυροβολισμούς, η έκφραση των προσώπων στους χαρακτήρες είναι αρκετά καλή καθώς και τα διάφορα gore στοιχεία στους πυροβολισμούς από τις μονομαχίες που θα έχετε.

call of duty warzone II 3

 

Μια ακόμα προσθήκη του Warzone 2.0 εκτός από τους 30 operators που υπάρχουν από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του παιχνιδού, είναι η πρώτη operator Ελληνίδα (Cleo), όπως και τα bundels τρων διάσημων ποδοσφαιριστών Messi,Neymar,Pogba όπου παίρνουν τον ρόλο των operator όπου έχουν τα δικά τους skin σε όπλα και perks

Αρκετό χαρακτήρα φανερώνουν λεπτομέρειες όπως η αίσθηση των όπλων ειδικά στην έκδοση για την κονσόλα PS5 αφού λειτουργούν τα adaptive triggers, όταν εκτελείται πυροβολισμός. Ο χειρισμός και η ανάκρουση διαφέρει σε κάθε όπλο και σε συνδυασμό με την τεράστια πληθώρα σε όπλα assault rifles,smgs, light machine guns ,πιστόλια και μαχαίρια, γενικά δίνουν μεγάλη έμφαση στην συλλογή του παίκτη μαζί με την παραμετροποίηση σε εξαρτήματα όπως διόπτρες, κοντάκια ,γεμιστήρες. 

Mε την εξαιρετική ακουστική του και το soundtrack που βυθίζει τον παίκτη στο gameplay, το gunplay γίνεται πιο απολαυστικό και βυθίζεστε σε μια πιο immersive εμπειρία. Ακόμα και τα οχήματα φαίνεται να έχουν δεχθεί αναβαθμίσεις αφού έχουν προστεθεί τα Hamvee και hatchback αμάξια τα οποία πιο τρωτά στην μάχη και πλέον πρέπει να ανεφοδιάζονται με καύσιμα.

Επίσης στο Third person-mode που συναντάμε για πρώτη φορά  δεν παρατηρείται κάποια ουσιαστική διαφορά αφού μπορείτε να μπείτε στο πεδίο της μάχης ανά τριάδες κατατροπώνοντας την καθεμία για να βγείτε νικητής με την κάμερα τρίτου προσώπου να σας ακολουθεί κατά την διάρκεια τους παιχνιδιού και να αλλάζει σε κάμερα πρώτου προσώπου μόνο όταν στοχεύετε με την δίοπτρα σας, είναι πιο εύκολο μεν να δείτε τους αντιπάλους σας αλλά δεν αφαιρεί καθόλου από την εμπειρία του παίκτη αυτή η παραμετροποίηση στο gameplay καθώς είναι το ίδιο απαιτητικό με το κλασικό από το First person Mode χωρίς αυτό να το κάνει λιγότερο διασκεδαστικό.


Επιλέξτε την κατάλληλη στρατηγική και αποκτήστε τα απαραίτητα εφόδια για να βγείτε νικητής.

 

Μία αισθητικά ευχάριστη εμπειρία 
Τα γραφικά του είναι φωτορεαλιστικά, αρκετά κινηματογραφικά και καλοσχεδιασμένα, με το πολυπόθητο ξεκλειδωμένο field of view να κάνει την εμφάνιση του στις κονσόλες κάτι που οι fans του Warzone ζητούσαν για πολύ καιρό. Επίσης το Refresh Rate των 120 hz μαζί με το φαντασμαγορικό 3d audio χαρίζει μια πλούσια οπτική εμπειρία για τον παίκτη. Ο τίτλος χαρίζει για ακόμη μια φορά βοήθειες για τους παίκτες σε κονσόλες και PC αφού μπορείτε να δώσετε αρκετό χρόνο στις ρυθμίσεις για να το παραμετροποιήσετε όσο θέλετε 

Παρόλο που έγινε μια γενναία αλλαγή για την βελτίωση των γραφικών και υπήρχαν διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι παίκτες στις αρχές της κυκλοφορίας του παιχνιδιού μέχρι σήμερα αρχικά τα διάφορα bugs και glitch δεν παρέληπαν από αυτόν τον τίτλο, όπως βρέθηκαν cheateres οπου έκαναν βάρκες να αιωρούνται στον αέρα, κυρίως στα PC κράσαρε σε υπερβολικό βαθμό πράγμα που χαλάει τη εμπειρία για το παιχνίδι με τόσα τεχνικά θέματα.

Το Warzone 2.0 άλλωτε ντύνει πολύ όμορφα το βασικό πυρήνα του gameplay σε αρκετά καλό βαθμό, με soundtrack και τους ήχους από πυροβολισμούς όμως δεν λείπει ενα βασικό bug όπου δεν ακουγόταν οι πατημασιές των αντιπάλων στους παίκτες ,αδικαιολόγητο για μια εταιρεία με τόση πείρα στα FPS 

Ένα επίσης γελοίο στοιχείο είναι ότι βρέθηκε να πωλείται από άλλους παίκτες όπλο στο ebay για 5 ευρώ, ο λόγος ήταν ότι οι παίκτες μπορούσαν να αποκτήσουν μόνο στο με την ολοκλήρωση αποστολών στο DMZ για παίκτες που δεν ήθελαν να σπαταλήσουν χρόνο στο grinding.

call of duty warzone II 2

Καλός η κακώς στην ps5 έκδοση που παίχτηκε για το review δεν συναντήθηκε κάποιο bug,πέρα από το γνωστό glitch που συνέβει, να πετάξει drone και αφού καταστραφεί δεν επιστρέφει στον παίκτη αλλά κολλάει σε μια οθόνη μέχρι να βγείτε από τον server

Αξίζει δεν κοστίζει
Συνοψίζοντας λοιπόν το Warzone 2.0 αφήνει θετικές εντυπώσεις με το καλοδουλεμένο του gameplay, τον τεχνικό του τομέα, αλλά και τον ανανεωμένο του χάρτη που παρουσιάζει μια πληθώρα σημείων ενδιαφέροντος. Συν τις άλλοις διαθέτει ατελείωτo looting και εξερεύνηση. Πόσο μάλλον αν λάβουμε υπόψιν μας ότι πρόκειται και για ένα free-to-play Battle Royale με υπέροχη ατμόσφαιρα και ρεαλιστικότατες μάχες. Από την άλλη, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι υπάρχουν διάφορα bugs και θέματα με τον server ανά διαστήματα που θα φανούν ενοχλητικά στην αρχή και θα χρειαστεί χρόνος για να τα λύσουν οι developers. Συνολικά πάντως, το Warzone 2.0 είναι μία εξέλιξη του πρώτου μέρους, όχι τεράστια αλλά στοχευμένη και σίγουρα ένας τίτλος που αξίζει να αφιερώσετε τον χρόνο σας.


Θετικά:
- Τα ανανεωμένα γραφικά, ο ήχος και ο χάρτης
- Το εθιστικό gunplay
- Πολύ καλή αίσθηση των όπλων

Αρνητικά:
- Απογοητευτικό third person mode
- Κάποια crashes και freezes (ιδιαίτερα στο DMZ) mode
- Κάποιοι παίκτες δημιουργούν τοξικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια του gameplay

Βαθμολογία
Γραφικά: 8 
Ήχος: 7.5 
Gameplay: 7.5 
Αντοχή: 8 
Γενικά:
7.7 

Ξεκινάει με αρκετά προβλήματα και ελπίζουμε μετέπειτα να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών του κοινού.

Πάρις-Αλέξανδρος Κλούφης

NEWS   VIEW ALL

Το αρχικό Call of Duty: Warzone επέστρεψε ως Caldera

[Αρχική δημοσίευση: 9/11/22] Το Call of Duty: Warzone θα κυκλοφορήσει στις 28/11 και αντί για Warzone 2 θα λάβει την ονομασία Warzone Caldera, ενώ θα χάσει αρκετά χαρακτηριστικά από όσα γνωρίζαμε, σ...
Posted (29 Nov 2022)

Bug στο Call of Duty σας επέτρεπε να βγάλετε απεριόριστα χρήματα και XP

Τα bugs δεν σταματούν στο Call of Duty και τις τελευταίες μέρες οι developers της Activision προσπαθούσαν να λύσουν ένα πολύ σοβαρό bug, με το οποίο οι παίκτες μπορούσαν να πουλήσουν όπλα στους Buy St...
Posted (28 Nov 2022)

Στο Call of Duty: Warzone 2 κάποιοι cheaters πετάνε με ιπτάμενες βάρκες!

Οι cheaters στο Call of Duty: Warzone 2 βρήκαν ένα πολύ αστείο exploit, με το οποίο...πετάνε μέσα σε βάρκα! Τις τελευταίες ημέρες, βίντεο όπως τα παρακάτω έχουν εμφανιστεί με cheaters που "το γλεντάν...
Posted (26 Nov 2022)

Review bombing: Στο Call of Duty: Warzone 2 τα crashes καταστρέφουν την εμπειρία

Τα crashes στο Call of Duty: Warzone 2 έχουν ταλαιπωρήσει τους παίκτες, ειδικά στο DMZ mode. Στο Reddit υπάρχουν αμέτρητοι παίκτες που διαμαρτύρονται, διότι ενώ βρίσκονται σε ένα match, το παιχνίδι τ...
Posted (24 Nov 2022)

Παίκτες του Call of Duty: Modern Warfare II πληρώνουν κανονικά χρήματα για να αποκτήσουν το M13B

Το Assault Rifle M13B στο Call of Duty: Modern Warfare II μπορεί να ξεκλειδωθεί μέσω ενός challenge στο νέο DMZ mode του Warzone, οπότε κάποιοι παίκτες το αγοράζουν στο eBay. Αρχικά ο πιο εύκολος τρό...
Posted (24 Nov 2022)

Το πρόσφατο patch του Call of Duty: Warzone 2.0 απενεργοποίησε τα Armor Piercing πυρομαχικά

Με το πρόσφατο patch του Call of Duty: Warzone 2.0, η Raven Software απενεργοποίησε τα armor piercing πυρομαχικά. Συγκεκριμένα στα patch notes αναφέρεται ότι για το Armor Piercing Ammunition αφαιρέθη...
Posted (24 Nov 2022)

Call of Duty Modern Warfare 2: Superman bug επιτρέπει σε παίκτες να πετάνε παντού

Όσοι είχατε παίξει Call of Duty: Advanced Warfare, θυμάστε το διαβόητο Superman bug, με το οποίο μπορούσατε να πετάτε στους ουρανούς σαν...τον σούπερμαν; Το bug αυτό επέστρεψε στο Call of Duty: Moder...
Posted (22 Nov 2022)

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
6.5(1)
To write a review please register or
Call of Duty: Warzone 2.0
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
6.5
 Η αλήθεια είναι πως όταν άκουσα για το Call of Duty: Warzone 2.0 σκέφτηκα πως επιτέλους θα αλλάξει λίγο το παιχνίδι. Δυστυχώς όλα έμειναν ίδια, ίσως και χειρότερα. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν η εταιρεία να δει τι μπορεί να κάνει με τους cheaters γιατί είναι ο κύριος λόγος που πολυ σταματάνε το παιχνίδι όπως έγινε και με έμενα και μετά να δει για κάτι καινούργιο. 

Το Call of Duty: Warzone 2.0 είναι f2p μέχρι ένα επίπεδο, μιας και άμα θέλεις καλά όπλα η εταιρεία σε αναγκάζει να αγοράσεις battle pass ή να παίξεις τα υπόλοιπα Call of Duty για να ξεκλειδώσεις κάποια πράγματα όπως όπλα, σε μικρό level δεν φαίνεται η διαφορά, όσο ανεβαίνεις level εκεί φαίνεται η διαφορά που έχουν κάποια άτομα καλύτερα όπλα. Σαν παιχνίδι είναι κάτι διαφορετικό μιας και 150 άτομα συμμετέχουν σε ένα lobby για το ποιος θα μείνει ο τελευταίος ζωντανός. Μπορείτε να παίξετε solo, duo, trio και squad. Το ωραίο με τα υπόλοιπα battle royale παιχνίδια είναι ότι είναι λίγο ποιο ρεαλιστικό και φέρνει περισσότερο εικόνα και τα όπλα του παιχνιδιού στην πραγματικότητα.

Αν η εταιρεία θα μπορούσε να κάνει κάτι με τους cheaters, να μην ήταν τόσο pay2win με τα όπλα και έφτιαχνε κάποια bugs και freezes τότε ίσως ήταν το καλύτερο battle royale παιχνίδι και ήταν ακόμα στην κορυφή, όπως ήταν και όταν βγήκε. 
Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 nickarma (Level 12) 02/12/2022 15:11
Οι αναβαθμίσεις καλές αλλά δεν δικαιολογούν το "2" μετά το όνομα. Και κρίμα που ο κόσμος έχασε αντικείμενα που είχε αγοράσει με την αλλαγή.
Δεν καταλαβαίνω καν γιατί έπρεπε να το ονομάσουν sequel. Ας κρατούσαν το ίδιο όνομα και ας το αναβάθμιζαν απλά. Επίσης εχω φαει από glitches και hacks μέχρι disconnections τις πρώτες μέρες. Τώρα κάπως καλύτερα αλλά ως κλασική Activision πάντα μια απο τα ιδια.
Score 7.7
7.25 User Score
(8 votes )
User Reviews 6.5
Genre: Battle royale, first-person shooter
Developer: Infinity Ward, Raven Software Corporation
Publisher: Activision
Διάθεση: Activision IGE (210-2419600)
Players: 1-150
Requirements: 8GB RAM,Intel Core™ i3-6100 / Core™ i5-2500K ή AMD Ryzen™ 3 1200,NVIDIA GeForce GTX 960 or AMD Radeon™ RX 470 125 GB διαθέσιμος χώρος,Windows 10 64 Bit
Official Website: Κλικ εδώ
Full Game: Download
Release Date: 16 /11/2022
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification