Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Παναθηναϊκός 2017-2018

28 Mar 2018 17:08 #213804 by Lyricaldemon
Νέα αναβολή για την ποινή -3 στην υπόθεση Βέμερ!
Ένα λάθος από τη γραμματεία... έσωσε τον Παναθηναϊκό από την ενεργοποίηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών.


Για την Παρασκευή (30 Μαρτίου) πήρε αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης Βέμερ για τον Παναθηναϊκό στην οποία απομένει μόνο η ενεργοποίηση της ποινής της αφαίρεσης τριών βαθμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράσινοι ζήτησαν νέα αναβολή, κάτι που δεν το δέχθηκε η πλευρά του παίκτη που επέμενε για την επιβολή της ποινής.

Ωστόσο ένα λάθος της γραμματείας η οποία δεν είχε αποστείλει στους πράσινους όλο το σκεπτικό της ποινής ήταν αρκετό για να κριθεί ότι τα πάντα θα πρέπει να αποφασιστούν την Παρασκευή.

Αυτό που θα πρέπει να διευκρινιστεί είναι πως εάν τελικά ενεργοποιηθεί την Παρασκευή η ποινή τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει τρεις ημέρες μετά το ματς με την ΑΕΚ για να δώσει τα χρήματα για να πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Mar 2018 17:02 #213864 by Lyricaldemon
Εκδικάστηκε του Βέμερ, έρχεται το -3
Αν αναμονή της απόφασης για την ενεργοποίηση της αφαίρεσης βαθμών για την υπόθεση του Γενς Βέμερ, είναι στον Παναθηναϊκό.

Παρά το αίτημα που κατέθεσε ο Παναθηναϊκό για ακόμη μία αναβολή, η υπόθεση με την ενεργοποίηση του -3 για τον Γενς Βέμερ εκδικάστηκε κανονικά την Παρασκευή.

Οι «πράσινοι» μέσω του δικηγόρου τους, Άλκη Παπαντωνίου ζήτησαν να πάει το όλο θέμα για άλλη μέρα, καθώς όπως είπαν η συγκεκριμένη διαδικασία συνήθως διαρκεί 3-4 μήνες, ενώ σε υποθέσεις της FIFA 6-8.

Φυσικά η πλευρά του Γερμανού αμυντικού ήταν αντίθετη, λέγοντας οτι δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τα τέλη Ιουλίου και πως οι προτάσεις που της έγιναν ήταν καφενειακού επιπέδου. Μάλιστα αποκάλυψε πως η πρώτη ήταν να πάρει 200.000 ο παίκτης και να χαρίσει τα υπόλοιπα, ενώ η δεύτερη ήταν να πάρει 50.000 μπροστά και τα υπόλοιπα σε δόσεις.

Αν η απόφαση βγει σήμερα, οι «πράσινοι» θα έχουν περιθώριο μέχρι την Τετάρτη να πληρώσουν, ενώ αν πάει για αργότερα θα έχει περιθώριο θα πάει τρεις μέρες μετά το ματς με τον Ατρόμητο που είναι στις 15 Απριλίου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Mar 2018 17:03 #213865 by Lyricaldemon
Βρέθηκε λύση με Κοτσόλη
Ο Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με τον Στέφανο Κοτσόλη, ο οποίος όχι απλά δέχθηκε τον διακανονισμό που του προτάθηκε, αλλά χάρισε και μεγάλο μέρος των χρημάτων.

Πλάτη σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύει ο Παναθηναϊκός, έβαλε ο Στέφανος Κοτσόλης.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας ήρθε σε συμφωνία με τους «πράσινους», κάνοντας δεκτή την πρόταση που του έγινε για διακανονισμό των οφειλών.

Μάλιστα, δέχθηκε να χαρίσει και ένα μεγάλο μέρος του χρέους που υπάρχει στο πρόσωπό του.

Κάτι που σημαίνει οτι δεν τίθεται θέμα προσφυγής και μπλοκαρίσματος των λογαριασμών της ΠΑΕ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Apr 2018 19:58 #213900 by Lyricaldemon
Η εντεκάδα του Παναθηναικού ενάντια στην ΑΕΚ για την 26 αγωνιστική της Superleague!

Η ενδεκάδα: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Τζανδάρης, Κάτσε, Λουντ, Κουλιμπαλί, Μουνιέ, Δώνης.

Στον πάγκο: Διούδης, Αυλωνίτης, Λουτσιάνο, Μυστακίδης, Μολίνς, Οικονόμου, Στάικος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Apr 2018 21:52 - 01 Apr 2018 23:04 #213903 by Lyricaldemon
Τριάρα τίτλου για την ΑΕΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό

Με δύο γκολ του Αραούχο και ένα του Γκάλο η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον Παναθηναϊκό που έπαιζε με δέκα παίκτες απ'το 35'. Νίκη τίτλου για την ΑΕΚ που πλέον είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια.



Οι φίλοι της ΑΕΚ πήγαν στο "Σπύρος Λούης" για να δουν την Ένωση να κάνει το τελευταίο μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν τους απογοήτευσε και πέτυχε τη μεγαλύτερη σε έκταση φετινή της νίκη σε ντέρμπι, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν είχε απαντήσεις μετά την αποβολή του Ινσούα.

ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Ο Μανόλο Χιμένεθ ψήφισε δεξιά στο δίλημμα για τη θέση του Μιχάλη Μπακάκη. Ο Έλληνας αμυντικός ξεκίνησε στα δεξιά, με τον Γκάλο να παίζει μπροστά του, ενώ στην απέναντι πλευρά το δίδυμο ήταν Χουλτ-Χριστοδουλόπουλος. Ο Λιβάγια ήταν τιμωρημένος και έτσι στη θέση του ως παρτενέρ του Αραούχο ξεκίνησε ο Μπακασέτας. Γιακουμάκης και Μασούντ έμειναν στον πάγκο, με τον Κλωναρίδη να είναι εκτός αποστολής.

Ούτε ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλαξε το κλασικό του 4-4-2. Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είχε μόλις δύο διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση μ'αυτήν που ξεκίνησε στο "Καραϊσκάκης" απέναντι στον Ολυμπιακό: Ο Κολοβέτσιος ήταν ο παρτενέρ του Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας και όχι ο Οικονόμου, ενώ ο Μουνιέ ξεκίνησε βασικός,

"ΣΦΙΧΤΟ" ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Το πρώτο ημίχρονο ήταν αναμενόμενα "κλειστό". Ο Παναθηναϊκός έδειξε και στο Φάληρο πως μπορεί να υπηρετήσει reactive ρόλο πίσω απ'την μπάλα, να είναι συμπαγής με το αμυντικό 4-4-2 του Ουζουνίδη, ενώ η ΑΕΚ του Χιμένεθ σπάνια "ανοίγει" τα κρίσιμα ματς, εκτός κι αν μείνει πίσω στο σκορ.

Ο Παναθηναϊκός δούλεψε καλά ανασταλτικά. Το δίδυμο των Κάτσε-Τζανδάρη επανέλαβε αυτό που έκανε απέναντι στον Ολυμπιακό, έστελνε την ΑΕΚ στα άκρα, εκεί που δούλευαν καλά τα δίδυμα Ινσούα-Μουνιέ και Κουλιμπαλί-Γιόχανσον.

ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ
Η ομάδα του Ουζουνίδη κατάφερε να είναι πιο απειλητική. Όχι απ'την πλευρά του Μουνιέ (κλεισμένος καλά από Μπακάκη-Γκάλο), αλλά απ'τα δεξιά. Ο Χριστοδουλόπουλος δεν βοηθούσε τον Χουλτ και ο Κουλιμπαλί έβρισκε συχνά μέτρα να επιτεθεί.

Μόλις στο 8' ο Κουλιμπαλί πέρασε με φοβερή ενέργεια τον Χουλτ, έφερε την μπάλα στο αριστερό και εκτέλεσε από πλάγια θέση. Το σουτ ήταν πολύ δυνατό, αλλά ο Μπάρκας άπλωσε το αριστερό του χέρι και έβγαλε εκπληκτικά σε κόρνερ.

Απ'τα πόδια του Κουλιμπαλί ήρθε κι άλλη τελική εντός περιοχής για τον Παναθηναϊκό. Στο 10' ο Δώνης κράτησε ωραία με πλάτη, ο Κουλιμπαλί έτρεξε το γήπεδο, στο γύρισμά του σούταρε ο Κάτσε με την μπάλα να κοντράρει στον Βράνιες.

"ΜΙΛΗΣΕ" Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΑΟΥΧΟ
Στην αρχική ορμή του Παναθηναϊκού η ΑΕκ απάντησε με τον Αραούχο.

Στο 13' ο Κολοβέτσιος αντιμετώπισε λανθασμένα τη σέντρα του Γκάλο, ο Αραούχο πήρε και εκτέλεσε με το αριστερό εντός περιοχής, αλλά ο Κολοβέτσιος επανήλθε και κόντραρε με τάκλινγκ.

Το ματς σταμάτησε να έχει φάσεις και στο 30' μίλησε η ποιότητα του Αραούχο. Ο Λάζαρος τον σημάδεψε από χαμηλά κι ο Αργεντινός πήγε στη μονομαχία με τον Ινσούα που είχε συγκλίνει απ'τα αριστερά. Ο Αραούχο τον έβγαλε εκτός φάσης και εκτέλεσε τον Βλαχοδήμο με το αριστερό, σε ένα γκολ "καρμπόν" με εκείνο απέναντι στον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του Κυπέλλου.

ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΝΣΟΥΑ ΚΑΙ 4-4-1
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Θάνος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Ινσούα για μαρκάρισμα στον Αραούχο και πλέον η ΑΕΚ είχε και προβάδισμα και αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Ουζουνίδης διατήρησε τις δύο τετράδες και ο Παναθηναϊκός στήθηκε ως εξής: Ο Γιόχανσον ήρθε ως αριστερό μπακ στη θέση του Ινσούα, ο Κουλιμπαλί έγινε δεξιός μπακ και ο Λουντ ήρθε να παίξει μπροστά απ'τον Αφρικανό στο 4-4-1.

Ακόμα και με δέκα παίκτες, ο Παναθηναϊκός απείλησε πάλι με τον Κουλιμπαλί, που στο 45' γύρισε απ'τα δεξιά στην περιοχή, ο Δώνης εκτέλεσε ωραία με τη δεύτερη επαφή και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη επιθετικότητα στο δεύτερο μέρος και γρήγορα βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 52' ο Χουλτ πήρε εκδίκηση για τις κούρσες του Κουλιμπαλί και με εξαιρετική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έφτασε μέχρι την τελική γραμμή. Το γύρισμα προς τα έξω πέρασε από Λάζαρο-Κουρμπέλη και ήρθε ο Γκάλο με συρτό σουτ να κάνει το 2-0 για την Ένωση.

Τα κέφια των παικτών του Χιμένεθ ανέβηκαν και στο 58' ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την ενέργεια του αγώνα. Ο Λάζαρος απ'τα αριστερά εκτός περιοχής "τρύπησε" ανάμεσα σε Τζανδάρη και Κουλιμπαλί και με το δεξί σημάδεψε την απέναντι γωνία του Βλαχοδήμου, με την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι και να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

ΦΙΕΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΣΕ ΑΡΑΟΥΧΟ
Η Ένωση συνέχισε να επιτίθεται απ'τα αριστερά και στο 67' ο Χουλτ είχε νέο ανέβασμα και γύρισμα, αλλά το πολύ δυνατό σουτ του Μπακασέτα πήγε πάνω στον Βλαχοδήμο. Ο Μπακασέτας εκτέλεσς το κόρνερ, η κεφαλιά του ανενόχλητου Αραούχο βρήκε στο κάθετο δοκάρι, αλλά ο Αργεντινός πήγε άνετος και στο ριμπάουντ και εξ επαφής έκανε το 3-0.

Ο αγώνας γρήγορα μετατράπηκε σε πάρτυ τίτλου, με τον κόσμο στις κερκίδες να ζητάει "πρωτάθλημα-κύπελλο" απ'την ΑΕΚ. Και το τρίτο δοκάρι της Ένωσης ήρθε απ'την ίδια πλευρά, με τον Μπακασέτα να παίρνει ωραία και να εκτελεί με το αριστερό πάνω στο δοκάρι απ'το δεξί άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Στο 85' όλοι σηκώθηκαν όρθιο για να αποθεώσουν τον Αραούχο στην αλλαγή του.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Apr 2018 17:41 #214358 by Lyricaldemon
Αποχή την Δευτέρα στον Παναθηναϊκό
Οι υποσχέσεις του Βασίλη Κωνσταντίνου δεν υλοποιήθηκαν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποφάσισαν αποχή από τις προπονήσεις αν δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος μέχρι την επιστροφή στο Κορωπί την ερχόμενη Δευτέρα! Ο «πυροσβεστικός» ρόλος του Ουζουνίδη.

Το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν βάλει πλάτη όλο αυτό το διάστημα σχετικά με τις οφειλές από την διοίκηση της ΠΑΕ αλλά όπως φαίνεται η υπομονή των παικτών έχει φτάσει στο τέλος της!

Στην τελευταία επίσκεψή του στο Κορωπί, ο Βασίλης Κωνσταντίνου είχε υποσχεθεί πως την περασμένη Δευτέρα θα έμπαιναν τα λεφτά των ξένων ποδοσφαιριστών από την δόση του Οκτωβρίου. Κάτι που δεν έγινε και δεν ήταν η πρώτη φορά που τα όσα λέει ο πρόεδρος της ομάδας μένουν στα λόγια και δεν γίνονται πράξεις.

Πριν την έναρξη της προπόνησης, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή από τις προπονήσεις, αρχής γενομένης από εκείνη της Πέμπτης!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης λειτούργησε «πυροσβεστικά» και προσπάθησε να σβήσει την... φωτιά, δίνοντας ρεπό για αύριο, το οποίο προστέθηκε στην άδεια των παικτών για τις γιορτές του Πάσχα.

Πάντως, η απόφαση των παικτών δεν αλλάζει και το μήνυμα που έστειλαν προς την διοίκηση ήταν ξεκάθαρο. Αν δεν εμφανιστούν λεφτά στους λογαριασμούς μέχρι και την Δευτέρα που είναι προγραμματισμένη η επιστροφή στο «Γεώργιος Καλαφάτης», τότε εκείνοι θα ξεκινήσουν την αποχή από τις προπονήσεις! Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η κατάσταση πάει να ξεφύγει και στο αγωνιστικό τμήμα και μένει να δούμε αν ο Γιάννης Αλαφούζος σκοπεύει να καλύψει κάποιες από τις οφειλές προς τους παίκτες ή θα αφήσει και το αγωνιστικό τμήμα να διαλυθεί εντελώς παρά τις προσπάθειες του Ουζουνίδη να το κρατήσει όρθιο μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Apr 2018 14:48 #214448 by Lyricaldemon
Ούτε σήμερα προπόνηση στον Παναθηναϊκό
Συνεχίζεται η ιστορική ξεφτίλα της διοίκησης Αλαφούζου, καθώς για δεύτερη μέρα, δεν θα πραγματοποιηθεί η προπόνηση του Παναθηναϊκού, με τους παίκτες να συνεχίζουν την αποχή τους μέχρι να πληρωθούν το 30% της δόσης Δεκεμβρίου!

«Στου κουφού την πόρτα όσο θέλει βρόντα», λέει ο σοφός λαός, κάτι που ισχύει και στο αίτημα των παικτών του Παναθηναϊκού για πληρωμές και μάλιστα κοινές σε Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές που αφορούν το 30% της δόσης του Δεκεμβρίου.

Ούτε σήμερα, Τρίτη, φαίνεται... φως στον ορίζοντα, κάτι που σημαίνει πως για δεύτερη μέρα η προπόνηση των «πράσινων» δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Μάλιστα, όσο δεν μπαίνουν χρήματα στους λογαριασμούς όλων των παικτών και όχι μόνο των Ελλήνων ή μόνο των ξένων, ουδείς πρόκειται να πατήσει το πόδι του στο Κορωπί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Apr 2018 14:33 #214464 by Lyricaldemon
Αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από τον Παναθηναϊκό!
Η Σούπερ Λιγκ προχώρησε στην αφαίρεση τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό για την υπόθεση Βέμερ! Οι «πράσινοι» πρέπει να εξοφλήσουν τον Γερμανό μέχρι τις 20 του μήνα για να πάρουν πίσω τους βαθμούς.

Το βαρέλι δεν έχει πάτο για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου! Μετά την αποχή των παικτών, τις προσφυγές και όλα όσα συμβαίνουν στο «τριφύλλι», ήρθε και η αφαίρεση των βαθμών από την Σούπερ Λιγκ το μεσημέρι της Τρίτης για τις οφειλές στον Γενς Βέμερ! Ο Παναθηναϊκός από τους 32, έπεσε στους 29 και έχει περιθώριο πέντε ημερών μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο να εξοφλήσει τον Γερμανό ποδοσφαιριστή και να πάρει πίσω τους βαθμούς. Οι «πράσινοι» χρωστούν ένα ποσό κοντά στις 600.000 ευρώ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 35/2018 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο που κοινοποιήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και στη Super League τη Μ. Τρίτη 03/04/2018 και αφού παρήλθε άπρακτη η προθεσμία των τριών (3) εργασίμων ημερών που το Δικαστήριο έταξε στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για την εξόφληση της επιδικασθείσης χρηματικής απαίτησης του αιτούντος ποδοσφαιριστή Jens Alexander Vemmer, από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από τον οικείο βαθμολογικό πίνακα.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον οικείο Κανονισμό Ιδιότητας & Μεταγραφών της ΕΠΟ (Άρθρο 24 παρ. 5), αν η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ προβεί στην εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή εντός του προβλεπόμενου από τον Κανονισμό χρονικού διαστήματος, οι εν λόγω τρεις (3) βαθμοί θα επιστραφούν στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με νεότερη απόφαση της Super League».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Apr 2018 16:43 #214529 by Lyricaldemon
Η εντεκάδα του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον Ατρόμητο για την 27η αγωνιστική της Superleague!

Η ενδεκάδα: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Λούντ, Μουνιέ, Δώνης, Νέβες

Στον πάγκο : Διούδης, Μόλινς, Μυστακίδης, Αυλωνίτης, Σταϊκος, Χατζηγιοβάνης, Ευαγγέλου

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Apr 2018 22:08 #214532 by Lyricaldemon
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-0
Ο Παναθηναϊκός του -3, των χρεών, της απαξίωσης, της ανύπαρκτης διοίκησης, της αβεβαιότητας, στον αγωνιστικό χώρο πρόσφερε και μερικές στιγμές χαράς στον κόσμο του με το 1-0 επί του Ατρομήτου! Σκόραρε ο Μουνιέ, με πέναλτι που κέρδισε ο Κουρμπέλης.



Ο Παναθηναϊκός, κέρδισε ένα 90λεπτο... ξεγνοιασιάς μέσα στα τόσα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν και τον επηρεάζουν και στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο κι αν ο Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του προσπαθούν να... μπλοκάρουν το μυαλό τους όταν βγαίνουν στο χορτάρι. Αποβλήθηκε ο Μυστακίδης στο 81' όταν προσπάθησε να πάρει πέναλτι και τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Ο Ατρόμητος δεν έχασε πολλά στη Λεωφόρο με την ήττα που υπέστη, αφού έχει εξασφαλίσει την Ευρώπη.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Βλαχοδήμος βρέθηκε κάτω απ' τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας μπροστά του, με τους Κουλιμπαλί (τραυματίας) και Ινσούα (τιμωρημένος) ν' απουσιάζουν, παρατάχθηκαν οι Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης και Οικονόμου. Οι Κάτσε και Τζανδάρης ήταν στα χαφ, ενώ οι Μουνιέ, Λουτσιάνο και Λουντ πίσω από τον Χρήστο Δώνη.

Στο 4-2-3-1 του Ατρομήτου, μετά τον Γιαννιώτη στα γκολπόστ, ο Σάκιτς κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας με τους Χατζηισαΐα και Καρασαλίδη στα στόπερ, ενώ αριστερά τοποθετήθηκε ο Γιαννούλης. Στο χώρο του κέντρου στο κέντρου ο Μάντσον ήταν μαζί με τον Μπουσούλαζιτς, οι Βασιλακάκης – Ντιγκινί – Ουάρντα στην τριπλέτα πίσω από τον Μπρούνο που ξεκίνησε ως προωθημένος.

Το ματς:

Καλός ρυθμός, κατά περιόδους γρήγορη μεταφορά της μπάλας (αν και με αρκετά λάθη) και κάποιες πολύ καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, όμως δεν είχαν αποτελεσματικότητα οι δύο ομάδες. Αυτά ήταν τα στοιχεία του πρώτου μέρους στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον Παναθηναϊκό να έχει τις περισσότερες φορές σωστές αλληλοκαλύψεις και πίεση για να κερδίσει πίσω τη μπάλα, ενώ οι φιλοξενούμενοι προτίμησαν να τρέχουν από αριστερά και να «χτυπούν» την πλευρά του Γιόχανσον τον οποίο βοηθούσε ο Κολοβέτσιος. Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς ανήκε στους Περιστεριώτες όταν από αριστερά ο Μπρούνο νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο, ενώ οι πράσινοι απάντησαν στο 20' όταν η ωραία εναλλαγή της μπάλας στα όρια της περιοχής επέτρεψε στον Μουνιέ να κάνει την προβολή μπροστά στον Γιαννιώτη από την κόντρα σε σουτ του Λουτσιάνο, όμως ο γκολκίπερ κατάφερε ν' αποτρέψει το γκολ. Για τον Παναθηναϊκό, οι Μουνιέ και Κάτσε βοηθούσαν περισσότερο στην ανάπτυξη, με τους Γιαννούλη και Ουάρντα από την πτέρυγα, αλλά και την παρουσία του Ντιγκινί εντός περιοχής να ξεχωρίζουν για το σύνολο του Κάναντι. Μεγάλη στιγμή για το τριφύλλι και στο 39' με τον Δώνη ολομόναχος να μην πιάνει σωστά την κεφαλιά.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ατρόμητος άλλαξε επιθετικά, αφού ο Ντιγκινί βρέθηκε στην κορυφή και ο Μπουσούλαζιτς έπαιξε πιο μπροστά από τον Μάντσον σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο. Οι Περιστεριώτες απείλησαν πρώτοι και μάλιστα δις, με μια μπαλιά του Γιαννιώτη από αριστερά που για λίγο δεν συγχρονίστηκε με τον Μπρούνο, ενώ ο Ουάρντα στο 52' πήγε να πετύχει έξυπνο γκολ στην κλειστή γωνία, αλλά ο Βλαχοδήμος μάντεψε σωστά και απέκρουσε. Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του καλή στιγμή σκόραρε, αφού ο Κουρμπέλης κέρδισε πέναλτι σε χτύπημα του Μάντσον εντός περιοχής και ο Μουνιέ στο 58' εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα για το 1-0! Η ομάδα του Ουζουνίδη πρόσεξε πολύ τα νώτα της μετά το προβάδισμα, με την εικόνα του Ατρομήτου να είναι τέτοια που επέτρεπε στους πράσινους ν' αποφύγουν μεγάλους κινδύνους. Η πιο σοβαρή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε με την κεφαλιά του Ντάουντα (που είχε περάσει αλλαγή με τον Ούμπιδες για να συνεισφέρουν) από κόρνερ στο 78', με τον Βλαχοδήμο ν' απομακρύνει, ενώ λίγο νωρίτερα είχε τελειώσει άδοξα μια αντεπίθεση του Παναθηναϊκού με χαμηλό σουτ του Μυστακίδη. Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο όταν ο Μυστακίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη όταν προσπάθησε να εκμαιεύσει πέναλτι, με τον ρέφερι να τον τιμωρεί και το φινάλε είχε ανακούφιση, νίκη και χειροκρότημα για τον Παναθηναϊκό.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification