Η επιστροφή του Βασιλιά στο θρόνο του

Για όσους δεν ασχολούνται με το παιχνίδι, πρόσφατα είχε διεξαχθεί ο τελικός σε παγκόσμιο επίπεδο του League of Legends. Ομάδες από όλες τις άκρες του πλανήτη συμμετείχαν σε μια σειρά από εξουθενωτικούς αγώνες, με σκοπό την απόκτηση μιας θέσης στην ιστορία του παιχνιδιού και το δικαίωμα να καυχιούνται ότι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, μέχρι την επόμενη σεζόν.

Σε αυτό το σύμπαν έκανε την εμφάνισή του το 2013 o Faker, για τον οποίο η εταιρία SK Telecom έφτιαξε ομάδα που να τον πλαισιώνει αποκλειστικά. Με απίστευτες εμφανίσεις, απαράμιλλες νίκες και ελιγμούς που το παιχνίδι δεν είχε ξαναδεί, κατάφερε να κουβαλήσει την ομάδα στους τελικούς του παγκόσμιου τουρνουά της ίδιας χρονιάς, τραβώντας τα βλέμματα αντιπάλων, φίλων του παιχνιδιού και ειδικών των e-sports. Σύντομα ακολούθησε και ο τίτλος του καλύτερου παίκτη στον κόσμο.

Συνεχίζοντας τις νικητήριες εμφανίσεις σε διάφορα events, η εικόνα του καλύτερου παίκτη ενδυναμωνόταν, καθώς ο ίδιος κατάφερνε να τραβάει βλέμματα, να φέρνει κόσμο στο παιχνίδι, να αποφέρει έσοδα από live streams και το βασικότερο όλων, κατάφερε μέσα σε μία μόνο χρονιά να κάνει αντίπαλες ομάδες από εγχώρια και εξωτερικά πρωταθλήματα να σχεδιάζουν στρατηγικές μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσουν τον ίδιο και τις ικανότητές του. Οι ειδήμονες του παιχνιδιού έκαναν λόγο για "Faker-killer strategies". Παρόλα αυτά, ο τυφώνας που ακούει στο όνομά του, δεν είχε σταματημό.

Το 2014 ήταν μια χρονιά που η ομάδα από την Ν. Κορέα δεν κατάφερε να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, παρά τις όποιες διακρίσεις είχαν επιτύχει σε διεθνές επίπεδο. Αυτό παρόλα αυτά, δεν στέρησε τον τίτλο του καλύτερου παίκτη από τον Faker, καθώς οι επιδόσεις του παρέμεναν σε υψηλό επίπεδο. Η επιστροφή στις νίκες ως ομάδα, έγινε τις επόμενες δύο χρονιές, 2015 και 2016, όπου η ομάδα SKT1 κατάφερε να είναι η πρώτη στα χρονικά που κέρδισε δύο παγκόσμιους τίτλους back-to-back. Εκεί αναζωπύρωσαν οι συζητήσεις για ομάδες Faker-killer και στρατηγικές που θα τον καθιστούσαν αδύναμο. Αλλά ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει λέμε στην Ελλάδα.

Και ίσως εκεί ήταν που υπήρξε το πρόβλημα. Το 2017, παρά τις λαμπρές ατομικές εμφανίσεις του Faker, ως ομάδα δυσκολεύτηκαν αρκετά. Έχοντας φτάσει με ένα σκορ 5-1 στους ομίλους, στα playoffs κατάφερναν να προκριθούν με νύχια και με δόντια. Έχοντας κερδίσει στα προημιτελικά και ημιτελικά κάθε παιχνίδι με 3-2 ενάντια σε Misfits (EU) και Royal Never Give Up (LPL), έφτασαν στον τελικό όπου εκεί αντιμετώπισαν μια άλλη κινέζικη ομάδα, την Samsung Galaxy. Σε αυτόν τον τελικό, ο ίδιος ο Faker έκανε σημαντικά λάθη, τα οποία κόστισαν στην ομάδα του τη νίκη και τη συνέχεια της δυναστείας, χάνοντας με 3-0 και ανακόπτοντας την πορεία προς τον τρίτο τίτλο στη σειρά. Ο τελικός αυτός έδωσε και μια εικονική στιγμή στην ιστορία, όπου μόλις έληξε το τελευταίο παιχνίδι, ο Faker έκλαιγε απαρηγόρητος μπροστά από την οθόνη του.


Οι επόμενες χρονιές αντίστοιχα είχαν μικρό ενδιαφέρον. Η ομάδα από την Ν. Κορέα, αν και είχε επαρκείς εμφανίσεις, δεν ήταν αρκετές για να την φέρουν ξανά στο προσκήνιο. Το 2018, η ομάδα βρισκόταν εκτός πρωταθλήματος, ενώ το 2019 ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τέταρτη θέση, έχοντας χάσει από τους G2, ένα Ευρωπαϊκό μεγαθήριο εκείνης της χρονιάς. Το 2020 ξανά έλειπαν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ το 2021 και εν μέσω όλων των δυσκολιών που υπήρχαν λόγω της πανδημίας, κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην τρίτη θέση. Το 2022 ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, όπου εκεί είδαμε τον Keria, έναν συμπαίκτη του Faker να είναι με δάκρυα στα μάτια. 

Στο ενδιάμεσο, ο ίδιος ο Faker εξακολουθούσε να αποδεικνύει σε όλους ότι ξέρει το παιχνίδι όπως κανένας άλλος. Με live streams όπου δείχνει ότι ξέρει τους μηχανισμούς του παιχνιδιού μέσα κι έξω, σχολιασμούς για το τι ακριβώς συμβαίνει και πώς κάθε update του παιχνιδιού επηρεάζει το περιβάλλον, είτε κερδίζει είτε χάνει, αποδεικνύει ότι ξέρει γιατί το παιχνίδι είναι όπως είναι.

Και πλέον ήρθε το 2023. Και ήρθε ξανά η στιγμή του. Από το 2012 έχει το ψευδώνυμο Unkillable Demon King, καθώς ήταν ασταμάτητος, έκανε ελάχιστα λάθη και είχε την ικανότητα να γυρίσει ακόμη και χαμένο παιχνίδι. Ήρθε η 19η Νοεμβρίου, όπου η T1 και ο Faker επέστρεψαν στην κορυφή του παιχνιδιού. Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν αρχίσει να αμφισβητούν τις ικανότητές του, αλλά εκ του αποτελέσματος, τους απέδειξε ότι δεν ξέρουν τι λένε. Από την άλλη, άτομα σαν εμένα, που είτε τον γουστάρουμε είτε όχι, ποτέ δεν σταματήσαμε να αναγνωρίζουμε τις ικανότητές του και το πόσο έχει προσφέρει στον κόσμο των esports. Προσωπικά, φέτος τον υποστήριζα και έλεγα ότι είναι η ώρα να επιστρέψει στο θρόνο του. Κι έτσι έγινε. Και τώρα, οι αντίπαλες ομάδες θα αρχίσουν ξανά να σχεδιάζουν νέες τακτικές, ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν τον Βασιλιά. Και το επίπεδο θα ανέβει. Έτσι θα προχωρήσει το παιχνίδι.


Όπως θα έλεγε κι ένας γνωστός μου, "ήταν δίκαιο και έγινε πράξη".

Είναι το WWE 2K23 το ΚΑΛΥΤΕΡΟ wrestling game;
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Sunday, 05 May 2024

Captcha Image

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://gameworld.gr/

Notification