Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

BioWare: Γενική Συζήτηση

28 Apr 2022 11:31 - 02 May 2022 21:44 #263768 by Nikos Georgopoulos
Οι εργαζόμενοι στο QA του Dragon Age 4 υπέβαλαν αίτηση για τη δημιουργία σωματείου




Tο προσωπικό πλήρους απασχόλησης της Bioware θα μπορεί να εργάζεται εξ αποστάσεως.

Οι εργαζόμενοι στο QA του Dragon Age 4 προχώρησαν στη δημιουργία σωματείου.

H Raven QA πήρε το πράσινο φως για να προχωρήσει στην ψηφοφορία για το συνδικάτο, λίγες μέρες μετά αφού μια άλλη μονάδα QA που εργάζεται με έναν μεγάλο developer προχώρησε σε συνδικαλιστική οργάνωση. Εξωτερικοί συνεργάτες που κάνουν QA για τη Bioware έχουν υποβάλει αίτηση στο συμβούλιο εργασιακών σχέσεων της Alberta Labor Relations για τη δημιουργία σωματείου. Ένας εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε στο site Game Developer ότι τα μέλη της δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν "να παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα" δουλεύοντας στα games της Bioware.

Μια ανακοίνωση σχετικά με την αίτηση από το Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων της Alberta Labor Relations κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Reddit πριν από αρκετές ημέρες. Η εν λόγω μονάδα QA αποτελείται από υπαλλήλους μιας εξωτερικής εταιρείας, της Keywords Studios, οι οποίοι έχουν συμβληθεί με τη Bioware. Αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν συμβάλει στο QA για τα Mass Effect Legendary Edition, The Old Republic: Legacy of the Sith, και το επερχόμενο Dragon Age 4, και εκπροσωπούνται από το συνδικάτο United Food and Commercial Workers Union.

Oι εκπρόσωποι του QA με λέξεις-κλειδιά επεσήμαναν το σχέδιο επιστροφής της συμβαλλόμενης εταιρείας στα γραφεία ως κύριο κίνητρο για την ώθηση του συνδικάτου. Η Keywords ανακοίνωσε πρόσφατα ότι όλο το προσωπικό θα επιστρέψει στα γραφεία της με πλήρη απασχόληση στις 9 Μαΐου, παρά το ανησυχητικό ποσοστό νέων κρουσμάτων COVID-19 στην Αλμπέρτα και την αβεβαιότητα σχετικά με μελλοντικά κρούσματα.

Tο προσωπικό πλήρους απασχόλησης της Bioware θα συνεχίσει να έχει τη δυνατότητα να εργάζεται είτε από το σπίτι είτε στο γραφείο. Αυτή δεν είναι η μόνη ανισότητα μεταξύ συμβασιούχων και προσωπικού πλήρους απασχόλησης: ο εκπρόσωπος που μίλησε στο Game Developer ισχυρίστηκε ότι οι συμβασιούχοι Keywords έπρεπε να παρουσιαστούν στη δουλειά τους τις ημέρες που το προσωπικό πλήρους απασχόλησης της Bioware είχε ρεπό, ενώ και οι δύο αναφορές ανέφεραν ως κίνητρο για τη δημιουργία του σωματείου την αμοιβή κοντά στον κατώτατο μισθό του Καναδά των 15 δολαρίων την ώρα (11 δολάρια την ώρα στις ΗΠΑ).

O εργαζόμενος, παρά τη στενή συνεργασία με τη Bioware σε πολλά projects, χαρακτήρισε τα παράπονa τους ως κείμενα που αφορούν κυρίως τις λέξεις-κλειδιά, υποστηρίζοντας ότι "οι συνάδελφοί μας στη BioWare μας φέρθηκαν πολύ καλά, αλλά προφανώς περιοριζόμαστε στις αλληλεπιδράσεις μας από το συμβόλαιό μας".

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων που μίλησε και στα δύο μέσα φαίνεται σίγουρος για την τελική τους επιτυχία, και οι εργαζόμενοι χρειάζονται μόνο μια απλή πλειοψηφία των ψήφων "ναι" από την οργανωτική τους μονάδα για να σχηματίσουν συνδικάτο. Το Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων της Αλμπέρτα πρόκειται να ολοκληρώσει την εξέταση της αίτησης των εργαζομένων έως τις 3 Μαΐου και, εάν εγκριθεί, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί πιθανότατα αμέσως μετά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Jul 2022 21:32 #265595 by Nikos Georgopoulos
Τα περισσότερα DLC των Dragon Age και Mass Effect είναι δωρεάν στα PC




Πείτε αντίο στα BioWare Points.

Η EA εγκαταλείπει τα BioWare Points, ένα νόμισμα διαθέσιμο μέσω του Origin Store που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά DLC για τις PC εκδοχές των Dragon Age και Mass Effect.

Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την πλειοψηφία των DLC που προηγουμένως ήταν διαθέσιμα μόνο μέσω των BioWare Points. Αυτό σημαίνει πως αν έχετε το Dragon Age: Origins, Dragon Age 2, Mass Effect 2 ή το Mass Effect 3 στο Origin, μπορείτε να κατεβάσετε το DLC δωρεάν.

Το μοναδικό item που δεν μπορείτε να λάβετε δωρεάν, είναι τα multiplayer packs για το Mass Effect 3. Αν έχετε ακόμα BioWare Points, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να τα αγοράσετε μέχρι τις 11 Οκτωβρίου. Μετά από αυτή την ημερομηνία, ο μόνος τρόπος για να λάβετε θα είναι μέσω Credits τα οποία αποκτάτε παίζοντας το video game. Όλο το content που έχετε αγοράσει προηγουμένως μέσω των BioWare Points θα παραμείνει στην κατοχή σας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jul 2022 23:43 #265621 by Nikos Georgopoulos
BioWare: "Για εμάς το Pride δεν τελειώνει μετά τον Ιούνιο"




Έδειξαν τον John Shepard σε gay romance.

Η BioWare δημοσίευσε στα social media της την άποψη ότι το Pride δεν τελειώνει μετά τον Ιούνιο και δημοσίευσε συνεντεύξεις από τέσσερις LGBTQ developers .

Πιο συγκεκριμένα, η BioWare έγραψε: "Για εμάς, το Pride δεν τελειώνει μετά τον Ιούνιο. Σε αυτό το ειδικό άρθρο των Developer Stories προσκαλέσαμε τέσσερις LGBTQIA+ συναδέλφισσες να μιλήσουν για την εταιρεία και το τι σημαίνουν τα games για αυτές, καθότι είναι queer". Επίσης, στην παρακάτω εικόνα που δημοσίευσαν, έδειξαν τον John Shepard στο Mass Effect, σε gay romance.

Στο blog post της, η BioWare δημοσίευσε συνεντεύξεις από τις εξής developers: Technical Product manager Lina Anderson, Technical Animator Samantha Wald, Programmer Rachel Hammond και Cinematic Designer Mikayla Stock.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jun 2023 10:05 #271641 by Nikos Georgopoulos
Mass Effect: Η BioWare έβαλε προς πώληση φιγούρα της Female Shepard και μετά την απέσυρε




2000 τέτοια αγάλματα θα κατασκευάζονταν και θα πωλούνταν παγκοσμίως.

Η BioWare είχε βάλει προς πώληση ένα άγαλμα της Female Shepard από το Mass Effect 2, με κόστος 135 δολάρια.

Μόλις 2000 τέτοια αγάλματα θα κατασκευάζονταν και θα πωλούνταν παγκοσμίως. Μετά από λίγες ώρες το άγαλμα αφαιρέθηκε.

Εδώ έχουμε διάφορα ερωτήματα. Γιατί το άγαλμα αφαιρέθηκε. Μήπως κάποιοι θα διαμαρτύρονταν γιατί δεν υπήρχε ο Male Shepard; Μήπως κάποιοι θεώρησαν ότι το άγαλμα συμβολίζει κατά κάποιο τρόπο μία "σεξουαλικοποιημένη εικόνα" ή "εικόνα κακοποίησης προς τον χαρακτήρα"; Μήπως κάποιοι άλλοι το θεώρησαν spoiler ;


Hi all,

Earlier today, we announced the sale of our latest Mass Effect Shepard statue. This statue was intended to be part of a series, commemorating some of the key and most emotional moments in the series. The way we announced it did not convey that properly, nor does it give…

— BioWare Gear Store (@BioWareGear) June 12, 2023

Η Bioware πάντως δήλωσε: "Το άγαλμα είχε ως πρόθεση να αποτελεί μέλος μιας σειράς, που μνημονεύει μερικές από τις πιο βασικές και πιο συναισθηματικές στιγμές της σειράς. Ο τρόπος που το ανακοινώσαμε δεν μετέφερε το μήνυμα σωστά, ούτε δίνει στη σειρά τα εύσημα που της αξίζει. Ως αποτέλεσμα, θα διακόψουμε τις πωλήσεις στο άγαλμα έως ότου μπορέσουμε να μοιραστούμε ένα μεγαλύτερο σχέδιο μαζί σας".

Πραγματικά δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη, αλλά δεδομένου του political correctness της Electronic Arts, το πιθανότερο είναι κάποια άτομα μέσα στην εταιρεία να ένιωσαν ίσως ότι "Θίγεται η γυναικεία υπόσταση" ή κάτι τέτοιο. Άγαλμα πάντως στη βιομηχανία των games που να δείχνει άτομο να βρίσκεται σε στάση ξαπλωτή δεν έχουμε ξαναδεί η αλήθεια είναι. Το συγκεκριμένο για την ακρίβεια δεν ήταν καν...ξαπλωμένο. Αιωρούνταν στο διάστημα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Aug 2023 09:56 #272678 by Nikos Georgopoulos
Απολύσεις στη BioWare




Τα 50 άτομα έφτιαξαν πέρυσι εργασιακό σωματείο!

Οι απολύσεις στην Electronic Arts συνεχίζονται, όπως και στις περισσότερες μεγάλες εταιρείες της gaming βιομηχανίας φέτος, καθώς 50 ακόμη άτομα απολύθηκαν από την BioWare.

Μετά τις απολύσεις 775 εργαζομένων στην EA φέτος τον Μάρτιο , η ίδια τακτική συνεχίζεται και τώρα καθώς 50 άτομα έχασαν τις δουλειές τους. Εδώ όμως οι περισσότεροι από τους 50 εργαζόμενους της BioWare που απολύθηκαν ήταν Quality Assurance testers που είχαν δημιουργήσει το 2022 εργασιακό σωματείο ! Ίσως η EA θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς όσους developers θέλουν να...συνδικαλιστούν.

Ο Gary McKay, διευθυντής της BioWare, δήλωσε σε ένα blog post ότι η BioWare θέλει να είναι στο εξής πιο ευέλικτη και προσηλωμένη στους στόχους της ώστε οι developers να δουλεύουν πιο αποτελεσματικά και οι απολύσεις αυτές θα βοηθήσουν την εταιρεία να το καταφέρει.

Ο McKay είπε ότι "Όσοι απολύθηκαν μπορούν να κάνουν αίτηση για άλλες θέσεις εργασίας στην EA αλλά δύσκολα θα βρουν όλοι μια νέα εργασία στην εταιρεία". Όσο για το όταν ρωτήθηκε αν οι απολύσεις θα επηρεάσουν το development του Dragon Age: Dreadwolf, ο McKay απάντησε ότι: "Η αφοσίωσή μας στο project δεν άλλαξε. Η δέσμευσή μας παραμένει πιστή και είμαστε βέβαιοι ότι θα φτιάξουμε ένα παιχνίδι αντάξιο του ονόματος της σειράς και ότι θα έχουμε χρόνο για να διασφαλίσουμε ότι το Dreadwolf θα φτάσει το πλήρες potential του". Εμείς ελπίζουμε πάντως με τόσους playtesters που απολύθηκαν το παιχνίδι να μην βγει με bugs .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Oct 2023 09:56 #273119 by Nikos Georgopoulos
7 developers έκαναν μήνυση στη BioWare γιατί τους έδωσε μικρότερη αποζημίωση




Εργάζονταν στην εταιρεία 14 χρόνια.

Επτά πρώην υπάλληλοι της BioWare την μήνυσαν σε δικαστήριο του Καναδά , δηλώνοντας ότι το ποσό απόλυσης που τους προσφέρθηκε συνιστά «αδικαιολόγητα κακή μεταχείριση».

Τον Αύγουστο, η BioWare απέλυσε 50 υπαλλήλους που φέρεται να εργάζονταν στο Dragon Age: Dreadwolf. Τώρα, επτά από αυτούς τους υπαλλήλους μήνυσαν την εταιρεία και συγκεκριμένα τα γραφεία της στην Αλμπέρτα, υποστηρίζοντας ότι η αποζημίωση απόλυσης που έλαβαν ήταν πολύ χαμηλή.

Σύμφωνα με το GamesIndustry.biz, οι ενάγοντες λένε ότι οι περισσότερες περιπτώσεις απόλυσης χωρίς αιτία στην Αλμπέρτα είναι εργαζόμενοι που παίρνουν ένα μήνα αποζημίωση απόλυσης ανά έτος υπηρεσίας, συν «συμπεριλαμβανομένης της πλήρους αξίας όλων των παροχών». Οι ενάγοντες ισχυρίζονται περαιτέρω ότι η απόλυση που έλαβαν ήταν "σημαντικά μικρότερη" από αυτήν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενάγοντες έχουν μέση θητεία 14 ετών στη BioWare.

Σε μια δήλωση, το προσωπικό ισχυρίστηκε επίσης ότι η BioWare δεν θα διαπραγματευόταν την προσφερόμενη απόλυση. Κάποιος είπε ότι το NDA που υπέγραψαν για το Dragon Age: Dreadwolf σημαίνει ότι δεν μπορούν να δείξουν καμία πρόσφατη δουλειά από το παιχνίδι στα χαρτοφυλάκια τους, κάτι που τους κάνει να ανησυχούν πολύ για τις προοπτικές τους να βρουν άλλη δουλειά στον κλάδο. Ο σύμβουλος της ομάδας, R. Alex Kennedy, δήλωσε περαιτέρω ότι η BioWare μπορεί να έχει συμπεριλάβει διατάξεις σε αυτές τις συμφωνίες που είναι «αντίθετες με τον Κώδικα Προτύπων Απασχόλησης».

Μέχρι στιγμής, η BioWare δεν έχει απαντήσει δημόσια σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification