Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

19 Oct 2022 08:53 #267165 by Nikos Georgopoulos
Πατέντα της Activision αφορά τεχνολογία που θα δημιουργεί ξεχωριστή μουσική για κάθε παίκτη




Με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. 

Μία νέα πατέντα της Activision Blizzard αφορά τεχνολογία που θα δημιουργεί ξεχωριστή μουσική για κάθε παίκτη.

Η πατέντα θα βασίζεται σε γεγονότα στο gaming, το profile του κάθε παίκτη αλλά και τις αντιδράσεις του και θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργεί την αντίστοιχη μουσική.

Συγκεκριμένα στην πατέντα αναγράφεται: Υπάρχει μία ανάγκη για συστήματα και μεθόδους, οι οποίοι δημιουργούν μουσική, μοναδική για κάθε παίκτη. Επιπλέον παρουσιάζονται παραδείγματα, όπως είναι ένα boss fight, όπου αν ο παίκτης αντιμετωπίζει εύκολα έναν ισχυρό εχθρό, τότε η μουσική θα αλλάζει για να δημιουργήσει μία πιο έντονη ατμόσφαιρα. Επιπλέον αναγράφεται: Το σύστημα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην επιτυχία ενός παίκτη κατά τη διάρκεια του gameplay, αλλά και να βελτιώσεις τις επιδόσεις του στο μέλλον.

Για το πως ακριβώς θα δουλεύει το σύστημα, η Activision δήλωσε ότι το software θα διαβάζει τη διάθεση του παίκτη και τότε θα χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για την δημιουργία μουσικής. Ο σκοπός θα είναι η μουσική που δημιουργείται να μεγαλώνει την ευχαρίστηση του παίκτη με το να ανεβάζει την αδρεναλίνη στις μάχες: Με το να αυτοματοποιούμε την μέθοδο για το ποιο είδος μουσικής ακούγεται, το video game μπορεί να γίνει πιο διασκεδαστικό από τους παίκτες, ενώ τους προσφέρει πολλές επιλογές για customizing για την βελτίωση της συνολικής εμπειρίας. Η πατέντα δείχνει να αφορά περισσότερο τα Multiplayer games.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Oct 2022 12:39 #267189 by Nikos Georgopoulos
Οι game testers της Blizzard Albany έχουν πλέον το δικαίωμα να φτιάξουν σωματείο




Η διεύθυνση της Activision Blizzard θεωρεί ότι δεν θα είναι κερδοφόρα κίνηση για κανέναν.

Οι game testers της Blizzard Albany (πρώην Vicarious Visions) έχουν πλέον το δικαίωμα να φτιάξουν σωματείο

Το αίτημα που έκαναν στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων της Αμερικής έγινε δεκτό. Η Activision Blizzard είχε διαφωνήσει δηλώνοντας ότι μία τέτοια απόφαση πρέπει να πάρει η διεύθυνση της εταιρείας στην Αλβανία και όχι η ομάδα των testers.

Το στέλεχος της Activision Blizzard, Lulu Cheng Meservey δήλωσε ότι η εταιρεία σέβεται πλήρως την απόφαση του συμβουλίου και υποστηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στο να έχουν επιλογή στον τρόπο αντιπροσώπευσής τους. Παρόλα αυτά επιβεβαιώνει ότι αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα που θα προτιμούσε η εταιρεία: "Διαφωνούμε που μερικοί υπάλληλοι μετρημένοι στα δάχτυλα, θα μπορούν να πάρουυν αποφάσεις για όλη την ομάδα του Diablo που βρίσκεται στην Αλβανία. Πιστεύουμε ότι ένας διάλογος μεταξύ της εταιρείας και των εργαζομένων είναι η πιο παραγωγική λύση."

Η Meservey συνέχισε: "Παραδείγματα: Μέσω διαλόγων μεταφέραμε το προσωπικό QA σε πλήρη απασχόληση με μεγαλύτερες πληρωμές, πρόσβαση στον πρόγραμμα bonus και τους προσφέραμε περισσότερες ευκαιρίες για επαγγελματική πρόοδο. Θεωρούμε ότι η ομαδική διαπραγμάτευση είναι αργή. Μόλις γίνει μία συμφωνία, χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο, σύμφωνα με μελέτες του Bloomberg. Όσο γίνονται οι διαπραγματεύσεις συμβολαίων, ο νόμος απαγορεύει στην εταιρεία να αυξήσεις και bonus χωρίς να γίνει ειδική συμφωνία με το σωματείο και σύμφωνα με στατιστικές, οι εργαζόμενοι που δεν βρίσκονται σε σωματεία παίρνουν μεγαλύτερες αυξήσεις από όσους βρίσκονται σε αυτά. Αυτό είδαμε και στην Raven όπου έχουν μόνο τρεις συναντήσεις για διαπραγμάτευση από την δημιουργία του σωματείου, έξι μήνες πριν, επειδή το σωματείο τις ακύρωνε για ένα μήνα."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Oct 2022 12:44 #267211 by Nikos Georgopoulos
Microsoft: "Η Sony δεν μας αφήνει να βάλουμε τα Call of Duty στο Xbox Game Pass"




Δεν γνωρίζουμε για πόσα χρόνια υπάρχει συμφωνία.

Η Sony επιβάλλει "περιορισμούς" στη δυνατότητα του Call of Duty να είναι στο Game Pass, ισχυρίζεται η Microsoft.

Η τρέχουσα συμφωνία marketing για το Call of Duty μεταξύ Sony και Activision Blizzard «περιορίζει» την εμφάνιση του Call of Duty στο Xbox Game Pass, ισχυρίστηκε η Microsoft, η οποία ναι μεν έχει αγοράσει την Activision Blizzard, αλλά η συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς εκκρεμεί η έγκριση από την ρυθμιστική αρχή. Επίσης, οι ήδη υπάρχουσες συμφωνίες έχουν κάποια διάρκεια και πρέπει να τηρούνται.

Η λεπτομέρεια αυτή προέρχεται από την πλήρη απάντηση του Xbox στην κατάθεση της προηγούμενης εβδομάδας στην Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, στην οποία η ρυθμιστική αρχή εξέφρασε τις τρέχουσες ανησυχίες της σχετικά με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, ύψους 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα συμφωνία μάρκετινγκ της Sony με το Call of Duty, οι παίκτες στις πλατφόρμες της Sony έχουν πρώτοι πρόσβαση στο περιεχόμενο του παιχνιδιού. Η Microsoft αναφέρθηκε στο tweet του Phil Spencer στις 20 Ιανουαρίου 2022, το οποίο ανέφερε ότι η πρόθεση της Microsoft ήταν "να τηρήσει όλες τις υπάρχουσες συμφωνίες κατά την εξαγορά της Activision Blizzard".

Η Microsoft εδώ συνεχίζει δηλώνοντας ότι η τρέχουσα συμφωνία με την Activision Blizzard και την Sony "περιλαμβάνει περιορισμούς στη δυνατότητα της Activision Blizzard να βάλει τα Call of Duty games στο Game Pass για αρκετά χρόνια".

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι η φύση αυτών των "περιορισμών" και αν ισοδυναμούν με ένα πλήρες μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας ενός παιχνιδιού Call of Duty στο Game Pass ή εάν κάτι τέτοιο θα επέφερε κάποιο είδος ποινής για την Activision Blizzard. Δεν γνωρίζουμε επίσης πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσουν αυτοί οι περιορισμοί - δεν λέγεται ρητά ότι θα συνεχιστούν και μετά το τρέχον τέλος της συμφωνίας, το οποίο θα διαρκέσει για άλλα δύο ακόμη Call of Duty games ή εάν τα υπάρχοντα games θα παραμείνουν αδύνατο να συμμετάσχουν Xbox Game Pass για κάποιο επιπλέον χρόνο στο μέλλον.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Oct 2022 02:49 #267238 by Απόστολος Μητσακούλης
Η sony είναι τυχερή που θα έχει μερικούς τίτλους ακόμα της activision blizzard. Μετά τι θα κάνει είναι το ερώτημα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Oct 2022 10:20 #267256 by Nikos Georgopoulos
Πρώην director της Blizzard: "Η επίδραση της Activision σε εμάς ήταν σαν να βάζεις έναν βάτραχο σε μία χύτρα με ζεστό νερό"




Πολλά υψηλόβαθμα στελέχη έφυγαν λόγω της πολιτικής της.

Κατά την διάρκεια της Portland Retro Gaming Expo, ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και ο Jay Wilson, πρώην director της Blizzard και lead designer στο Diablo 3, ο οποίος μίλησε για το κλείσιμο της Blizzard North αλλά και την επιρροή της Activision προς την Blizzard μετά την εξαγορά της.

Ο Jay Wilson είπε ότι "Η Blizzard North με το WoW έφερνε περισσότερα λεφτά στην Blizzard απ' ότι η CIA που πουλούσε κοκαΐνη το 1988 (γέλια), οπότε δεν έκλεισε ακριβώς. Ήταν απόφαση της Vivendi. Στην Blizzard North λέγαμε τον εαυτό μας με τα αρχικά BN και την Blizzard South "BS" (bullshit, δηλαδή μαλακία). Αντίστοιχα, στα κεντρικά της Blizzard έλεγαν το ίδιο και για εμάς (γέλια)".

Όσο για την εξαγορά της Blizzard από την Activision, ο Jay Wilson δήλωσε: "Η επίδραση της Activision στην Blizzard ήταν σαν να βάζεις έναν βάτραχο σε μία χύτρα με ζεστό νερό. Στην αρχή δεν ένιωθε τίποτα. Μετά, όσο τα business models αναπτύσσονταν για τα προϊόντα, η κατάσταση χειροτέρεψε...τα προϊόντα που ήταν νεότερα, που έβγαζαν χρήματα, ασκούσαν πίεση για να τα αναπτύξει κάποιος. Όπως με το Heroes of the Storm, όπου στα meetings η Activision έλεγε διαρκώς ότι θα έπρεπε να προσπαθήσουμε και να πάρουμε περισσότερα από το παιχνίδι. Το Diablo 3 δεν επηρεάστηκε τόσο γιατί ήταν premium (σ.σ. πωλούνταν σε τιμή και όχι live service)".



Όσο για το Diablo Immortal, ο Wilson είπε ότι "Η Activision Blizzard ήθελε πάρα πολύ ένα free-to-play Diablo. Πολλά υψηλόβαθμα στελέχη έφυγαν γιατί εκνευρίστηκαν με τα business models της Activision Blizzard. Δεν νομίζω ότι έκαναν τα προϊόντα καλύτερα. Υπάρχουν πολλά άσχημα για την Blizzard, πολλά ωραία, αλλά το καλύτερο όταν ήμουν στη Blizzard ήταν το ότι λέγαμε "Θέλουμε πάντοτε να είμαστε οι τύποι με τα λευκά καπέλα" που σημαίνει να είμαστε οι καλοί τύποι. Οπότε όταν έπρεπε να χρεώσουμε τους παίκτες μας για κάτι, που φυσικά θα τους χρεώσουμε γιατί είμαστε επιχείρηση...θέλαμε πάντοτε να τους χρεώνουμε ότι πιστεύουμε ότι ήταν λογικό. Και αυτό ερχόταν σε άμεση σύγκρουση με πολλές ιδέες της Activision".

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με μία φήμη που λέει ότι η Activision Blizzard μπορεί να μην εξαγοραστεί από την Microsoft.

Δείτε το χρονικό μήνυσης της πολιτείας της Καλιφόρνια για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Nov 2022 11:08 #267415 by Nikos Georgopoulos
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει μία δεύτερη έρευνα για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft




Η Microsoft δεν έχει δεσμευτεί γραπτώς για το μέλλον της σειράς Call of Duty.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει μία δεύτερη έρευνα για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, αφού η τελευταία δεν έκανε δεσμεύσεις σχετικά με την συμφωνία.

Όπως η Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για το αν η Microsoft θα διατηρήσει τη σειρά Call of Duty στο PlayStation, παρότι έχει πει επανειλημμένως ότι θα το κάνει. Η νέα έρευνα πιθανότατα θα αποκαλύψει αρκετές ακόμα πληροφορίες, όπως η συμφωνία της Sony και της Activision για να μην μπαίνουν τα Call of Duty στο Xbox Game Pass. Η έναρξη της νέας έρευνας θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου.

Το Call of Duty: Modern Warfare II, η πιο πρόσφατη έκδοση της σειράς, κυκλοφορεί για PC, PS5, Xbox Series X, PS4 και Xbox One.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Nov 2022 21:37 #267608 by Nikos Georgopoulos
Τα περισσότερα games της Blizzard θα σταματήσουν να είναι διαθέσιμα στην Κίνα από το 2023




Η συμφωνία με την NetEase δεν ανανεώθηκε.

Τα περισσότερα games της Blizzard θα σταματήσουν να είναι διαθέσιμα στην Κίνα από τις 23/1/2023 καθώς η συμφωνία με την NetEase που τα παρέχει στην χώρα δεν ανανεώθηκε.

Στον συγκεκριμένο κατάλογο περιλαμβάνονται τα World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch, Diablo 3, StarCraft και Heroes of the Storm, τα οποία θα σταματήσουν να λειτουργούν στην Κίνα τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Εκπρόσωπος της Blizzard δήλωσε: "Οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να κλείσουν νέα συμφωνία, η οποία συνάδει με τις λειτουργικά ήδη της Blizzard και τις δεσμεύσεις τις στους παίκτες και τους εργαζομένους της".

Ο διευθύνων σύμβουλος της NetEase, William Ding δήλωσε : "Κάναμε μεγάλες και ειλικρινείς προσπάθειες να διαπραγματευτούμε με την Activision Blizzard, ώστε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας και να εξυπηρετούμε τους φανατικούς παίκτες στην Κίνα. Παρόλα αυτά υπήρχαν διαφωνίες στους βασικούς όρους και δεν μπορέσαμε να φτάσουμε σε συμφωνία. Έχουμε μεγάλη εκτίμηση στο προϊόν μας και στα standards μας και πάντα τηρούμε τις υποσχέσεις μας στους παίκτες της Κίνας".

Οι νέες κυκλοφορίες των games της Blizzard στην Κίνα θα σταματήσουμε μέσα στις ερχόμενες μέρες και η ίδια δήλωσε ότι οι Κινέζοι παίκτες θα λάβουν emails για το πως ακριβώς θα γίνει. Οι προγραμματισμένες κυκλοφορίες των World of Warcraft Dragonflight, Hearthstone's March of the Lich King και Overwatch 2 season 2 θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Το Diablo Immortal επίσης θα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, καθώς είχε αναπτυχθεί από τη Blizzard σε συνεργασία με την Tencent και είναι μέρος διαφορετικής συμφωνίας.

Η Blizzard είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές της τον περασμένο Νοέμβριο ότι οι συμφωνίες με την Κίνα θα σταματούσαν μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2022 δηλώνοντας: "Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για την ανανέωση των συμφωνιών, αλλά ίσως να μην βρεθεί κάποια λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές". Επιπλέον είχε δηλώσει ότι οι συμφωνίες με την Κίνα απέφεραν το 3% των συνολικών εσόδων της Activision Blizzard για το 2021. Ο πρόεδρος της Blizzard Mike Ybarra δήλωσε: "Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για το πάθος που έχει δείξει η κοινότητά μας στην Κίνα μέσα στα σχεδόν 20 χρόνια που φέρνουμε τα games μας εκεί μέσω της NetEase και άλλων συνεργατών. Ο ενθουσιασμός και η δημιουργικότητά τους μας εμπνέουν και ψάχνουμε άλλους τρόπους για επιστρέψουμε τα games στους παίκτες στο μέλλον".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Nov 2022 12:54 #267623 by Nikos Georgopoulos
NetEase: "Η συμφωνία χάλασε λόγω ενός ηλίθιου στην Activision Blizzard"



Ο Simon Zhu, πρόεδρος του τμήματος παγκόσμιων επενδύσεων και συνεργασιών της NetEase, δήλωσε ότι "έχει ξοδέψει πάνω από 10.000 ώρες" στο να παίζει τα παραπάνω games και πρόσθεσε ότι η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας του και της Activision Blizzard χάλασε εξαιτίας ζημιάς που έκανε ένας ηλίθιος. "Αισθάνομαι λύπη που δεν θα μπορέσω να έχω ξανά πρόσβαση στους λογαριασμούς μου. Μία μέρα, όσα έγιναν στο παρασκήνιο θα ειπωθούν και οι developers και οι gamers θα καταλάβουν σε ένα άλλο επίπεδο το πόση ζημιά μπορεί να κάνει ένας ηλίθιος".
Ο CEO της NetEase, William Ding, δήλωσε ότι η εταιρεία του έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να διαπραγματευτεί την συνέχιση της συμφωνίας με την Activision Blizzard και πρόσθεσε: "Ήταν τιμή μας που είχαμε το προνόμιο να υπηρετήσουμε τους gamers για τα 14 χρόνια που πέρασαν. Θα συνεχίσουμε την υπόσχεσή μας να υπηρετούμε τους παίκτες καλά μέχρι το τελευταίο λεπτό".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Nov 2022 23:06 #267717 by Nikos Georgopoulos
Sony: "Η σειρά Battlefield δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το Call of Duty"




"Έχει πουλήσει μόλις 89 εκατομμύρια έναντι 400".

Στα πλαίσια καταθέσεων των Microsoft και Sony, η Ιαπωνική εταιρεία δήλωσε ότι «η σειρά Battlefield δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το Call of Duty».

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Activision Blizzard για 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια κάποια στιγμή το 2023. Από τότε οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αρχίσει να εξετάζουν τα ζητήματα. Το Call of Duty είναι η Νο.1 σειρά της Activision Blizzard. Επειδή λοιπόν οι δύο εταιρείες προσπαθούν να παρουσιάσουν τα πράγματα όπως επιθυμούν, το επιχείρημα της Sony για το Call of Duty είναι ότι...παίζει μπάλα μόνο του.

Αυτό οδηγεί τους δικηγόρους της Sony να δηλώσουν τα εξής: "Άλλοι publishers δεν έχουν τους πόρους ή την τεχνογνωσία για να ανταποκριθούν στην επιτυχία της Activision Blizzard. Για να δώσουμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, η Electronic Arts (ένας από τους μεγαλύτερους developers μετά την Activision) προσπάθησε για πολλά χρόνια να δημιουργήσει έναν αντίπαλο του Call of Duty με τη σειρά Battlefield. Παρά τις ομοιότητες μεταξύ Call of Duty και Battlefield και παρά το ιστορικό της EA στην ανάπτυξη άλλων επιτυχημένων triple-A σειρών (όπως FIFA, Mass Effect, Need for Speed ​​και Star Wars: Battlefront) το franchise Battlefield δεν μπορεί να συνεχίσει. Από τον Αύγουστο Το 2021, περισσότερα από 400 εκατομμύρια Call of Duty games έχουν πουληθεί, ενώ το Battlefield είχε πουλήσει μόλις 88,7 εκατομμύρια αντίτυπα".

Τα 88,7 εκατομμύρια πάντως δεν τα λες και λίγα!

Η Microsoft πάντως πουλάει επίσης τρέλα λέγοντας ότι το The Elder Scrolls 6 είναι ένα παιχνίδι μεσαίου βεληνεκούς.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Nov 2022 23:07 #267720 by Nikos Georgopoulos
Φήμη: Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου της Αμερικής θα καταθέσει αγωγή για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft




Άρθρο αναφέρει για πιθανό μήνα τον Δεκέμβριο.

Η FTC είναι πιθανό να υποβάλει αγωγή για αντιμονοπωλιακή πρακτική από την Microsoft, όσον αφορά την εξαγορά της Activision Blizzard.

Καθώς η Microsoft αντιμετωπίζει τον έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο σχετικά με την απόπειρα εξαγοράς της Activision Blizzard, ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένα από τα πιο σημαντικά εμπόδια της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου είναι «πιθανόν» να καταθέσει μήνυση κατά των μονοπωλίων για την προτεινόμενη συμφωνία, σύμφωνα με άρθρο του Politico .

Λέγεται ότι μια μήνυση δεν είναι σίγουρη μέχρι στιγμής, καθώς οι επίτροποι της FTC δεν έχουν ψηφίσει για μια τέτοια κίνηση και μπορεί πρώτα να κοιτάξουν να συναντηθούν με δικηγόρους από την Microsoft και την Activision Blizzard. Μια έρευνα της FTC βρίσκεται σε ανάπτυξη, αλλά μεγάλο μέρος της έχει ολοκληρωθεί και μια αγωγή θα μπορούσε να γίνει τον Δεκέμβριο. Η FTC αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο.



Η Microsoft αντιμετώπισε σωστά μια σημαντική αντιμονοπωλιακή αγωγή από την κυβέρνηση των ΗΠΑ τη δεκαετία του '90, αλλά τα πιο πρόσφατα χρόνια έχει αντιμετωπίσει λιγότερα ζητήματα τέτοιας φύσης, ακόμη και όταν ασκήθηκε πίεση σε άλλους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Amazon, η Google και το Facebook. Ωστόσο, η νέα Πρόεδρος της FTC, Lina Khan, η οποία έχει ασχοληθεί πολύ με καταγγελίες κατά των μονοπωλίων στο παρελθόν, μπορεί να θέλει να φέρει αντίρρηση για την προτεινόμενη εξαγορά 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Activision Blizzard, η οποία θα ήταν μακράν η μεγαλύτερη συμφωνία της Microsoft που έχει γίνει ποτέ.

Πριν από αυτό, η συμφωνία της Microsoft είχε λάβει αντίσταση από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν και δεν έχει ανακοινώσει ακόμη απόφαση, η CMA δήλωσε ότι «ανησυχεί» για την πιθανότητα ότι η συμφωνία θα μπορούσε να «μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό» για πωλήσεις console games, συνδρομητικές υπηρεσίες και cloud gaming.

Η Sony είναι μεταξύ των βασικών εταιρειών που επηρεάζονται σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία και έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ισχυριστεί ότι η εξαγορά θα την έβλαπτε σοβαρά. Μεταξύ άλλων, η Sony έχει σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου για την προοπτική το Call of Duty να γίνει αποκλειστικό στο Xbox.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification