Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

05 Feb 2023 02:52 #269524 by Nikos Georgopoulos
Η Activision Blizzard θα πληρώσει 35 εκατομμύρια δολάρια για τοξικές συμπεριφορές εργαζομένων της




Εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Η Activision Blizzard θα πληρώσει 35 εκατομμύρια δολάρια για να τακτοποιήσει κατηγορίες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μετά από έρευνα σχετικά με ανάρμοστη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.

Η SEC ξεκίνησε την έρευνά της για την Activision Blizzard τον Σεπτέμβριο του 2021, καλώντας τον CEO Bobby Kotick και άλλα ανώτερα στελέχη να παραδώσουν εσωτερικά emails ως απάντηση της εταιρείας στις ισχυρές κατηγορίες για εκτεταμένη ανάρμοστη συμπεριφορά και παρενόχληση εντός της εταιρείας.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς της, η SEC κατηγόρησε την Activision ότι δεν είχε ελέξει επαρκώς τις καταγγελίες των εργαζομένων για ανάρμοστη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας. Ως αποτέλεσμα, η SEC είπε ότι η διοίκηση της Activision Blizzard δεν είχε επαρκείς πληροφορίες για να «κατανοήσει τον όγκο και την ουσία των καταγγελιών των εργαζομένων για ανάρμοστη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας», αφήνοντάς την χωρίς τα μέσα να καθορίσει εάν υπήρχαν μεγαλύτερα ζητήματα που έπρεπε να αποκαλυφθούν στους επενδυτές.



Επιπλέον, σε μια ξεχωριστή κατηγορία, η SEC είπε ότι η Activision Blizzard παραβίασε τον κανόνα προστασίας των πληροφοριοδοτών απαιτώντας από πρώην υπαλλήλους να ενημερώσουν την εταιρεία εάν στο μέλλον η Επιτροπή τους ζητήσει ενδοεταιρικές πληροφορίες.

Η οποία συμφώνησε χωρίς να παραδεχτεί ή να αρνηθεί τους ισχυρισμούς της SEC, καθώς είπε, "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιλύσουμε φιλικά αυτό το ζήτημα. Όπως αναγνωρίζει η παραγγελία, βελτιώσαμε τις διαδικασίες αποκάλυψης όσον αφορά την αναφορά στο χώρο εργασίας και αλλάξαμε τα συμφωνητικά απόλυσης και παραίτησης εργαζομένων."

Η Activision Blizzard θυμίζουμε ότι έχει πληρώσει 18 εκατομμύρια δολάρια για μια αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης το 2021, η οποία εγκρίθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Αυτή η νομική ενέργεια ξεκίνησε αφού το Υπουργείο Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια υπέβαλε τη δική του μήνυση-βόμβα τον Ιούλιο του 2021, αποκαλώντας το Activision Blizzard «γόνιμο έδαφος για παρενόχληση και διακρίσεις κατά των γυναικών».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Feb 2023 02:53 #269528 by Nikos Georgopoulos
Παίκτες του Overwatch League θα πάνε δικαστικά την Activision Blizzard για οφειλές




Για δεκάδες εκατομμύρια!

Διάφορες ομάδες του Overwatch θα πάνε δικαστικά την Activision Blizzard για οφειλές. Αναφέρουν ότι η Αμερικάνικη εταιρεία τους χρωστάει χρήματα.

Πέρυσι το Overwatch League συγκέντρωσε 1.500.000 viewers. Ωστόσο, πολλοί χορηγοί αποχώρησαν με αφορμή τα σκάνδαλα παρενόχλησης εργαζομένων στην εταιρεία που άρχισαν από πέρυσι το καλοκαίρι. Με το Overwatch 2 επίσης, ο αριθμός των παικτών μειώθηκε από 6 σε 5 κι έτσι υπήρξαν λιγότεροι Pro Παίκτες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι ομάδες πλήρωναν για την συμμετοχή τους την Activision Blizzard! Οι 12 ομάδες που υπέγραψαν την πρώτη χρονιά πλήρωσαν 20 εκατομμύρια δολάρια! Μετά την πρώτη χρονιά ξόδευαν 7,5 - 10 εκατομμύρια δολάρια για να κρατήσουν τα δικαιώματα του franchise και ένα εκατομμύριο το χρόνο για "κόστος συντήρησης" με σκοπό να βγάλουν χρήματα από τα έπαθλα και τους χορηγούς! Φυσικά δεν πήραν καν πίσω την επένδυσή τους, συνεπώς το Overwatch League δεν είναι βιώσιμο.

Οι ομάδες του Overwatch League ετοιμάζουν μαζική αγωγή για όλα αυτά κατά της Activision Blizzard.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Feb 2023 11:16 #269662 by Nikos Georgopoulos
Ο Bobby Kotick θα παραμείνει CEO της Activision Blizzard αν η συμφωνία με την Microsoft αποτύχει

[img][/img]


Σύμφωνα με πηγές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Blizzard, Bobby Kotick, αποκάλυψε ότι θα «παραμένει σίγουρα» στην Activision Blizzard εάν δεν προχωρήσει η σχεδιαζόμενη εξαγορά με την Microsoft.

Αρχικά, πιστευόταν ότι ο Kotick θα αποχωρούσε μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, αλλά το Fox Business αναφέρει ότι άγνωστες πηγές "που γνωρίζουν στενά την κατάσταση" λένε ότι εάν σταματήσει η σχεδιαζόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος Kotick "θα παραμείνει οπωσδήποτε CEO της εταιρείας".

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) είναι «ο μόνος ρυθμιστικός φορέας που έχει πραγματικά σημασία», δεδομένου ότι «δεν προσφέρει στις εταιρείες νομική προσφυγή», αλλά «έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη ότι η συγχώνευση θα προχωρήσει όπως σχεδιάστηκε. Η Microsoft και η Activision θα κέρδιζαν οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ μόνο βάσει των γεγονότων», ανέφεραν οι πηγές. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2023 04:27 #269688 by Nikos Georgopoulos
Microsoft: "Με το Xbox Game Pass έχουμε λιγότερες πωλήσεις στα games"




Σε αντίθεση με όσα έλεγε 5 χρόνια πριν.

Η Microsoft δήλωσε ότι "Το Xbox Game Pass μειώνει τις πωλήσεις των games".

Η εκκρεμής εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έχει τεθεί υπό έλεγχο από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου και μια προσωρινή έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 8 Φεβρουαρίου αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς το Xbox Game Pass επηρεάζει τις πωλήσεις.

Σύμφωνα με την Microsoft, οι πωλήσεις των games μειώνονται μετά την ένταξή τους στο Game Pass. «Η Microsoft ανέφερε επίσης ότι η εσωτερική της ανάλυση δείχνει μια αναθεωρημένη πτώση στις πωλήσεις βασικών games δώδεκα μήνες μετά την προσθήκη τους στο Game Pass», αναφέρει η CMA.

Στην ίδια έρευνα, τα εσωτερικά έγγραφα της Microsoft αναγνωρίζουν επίσης ότι το Game Pass υποσκάπτει τις άμεσες αγορές παιχνιδιών (που ονομάζονται buy-to-play ή B2P στην αναφορά). Ο ακριβής αριθμός είναι άγνωστος, καθώς τρία διαφορετικά στοιχεία που υπάρχουν σε εσωτερικές ανταλλαγές έχουν διαγραφεί στην έκθεση της CMA.

Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με παλιές δηλώσεις. Ο Phil Spencer, σε μια συνέντευξη στο levelup.com το 2018, ισχυρίστηκε ότι το Game Pass ενθαρρύνει πραγματικά τις πωλήσεις των games, καθώς τότε είχε πει: "Όταν βάζετε ένα παιχνίδι όπως το Forza Horizon 4 στο Game Pass, έχετε αμέσως περισσότερους παίκτες, κάτι που στην πραγματικότητα οδηγεί σε περισσότερες πωλήσεις του παιχνιδιού", είπε ο Spencer. "Μερικοί άνθρωποι το αμφισβήτησαν αυτό, αλλά όταν κυκλοφόρησε το State of Decay 2, είδατε αν κοιτάξατε στις ΗΠΑ στο NPD, είδατε αυτό το παιχνίδι να πωλεί πολύ καλά τον μήνα μετά την κυκλοφορία του στο Game Pass."

Τα σχόλια της Microsoft για το Game Pass βρίσκονται στην ενότητα αναφοράς όπου η Microsoft υποστηρίζει ότι οι συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Game Pass δεν αποτελούν ξεχωριστή αγορά από το Buy-to-play game. Η Microsoft βλέπει το Game Pass και άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες ως έναν τύπο διαφορετικής πληρωμής από το Buy-to-play Για να υποστηρίξει το επιχείρημά της, η Microsoft υπέβαλε επίσης στοιχεία ότι οι παίκτες αλλάζουν συχνά μεταξύ των δύο διαφορετικών "τρόπων πληρωμής" (δηλαδή πότε έχουν ενεργή συνδρομή Game Pass και πότε αλλάζουν games). 

Πάντως δεν αποκλείεται η Microsoft να μπλοφάρει, θέλοντας να δείξει χαμηλότερες πωλήσεις για να κερδίσει την εύνοια και να προχωρήσει η εξαγορά της Activision Blizzard.

Όσον αφορά το σύνολο της εξαγοράς, η CMA "συμπεραίνει προσωρινά" ότι η εξαγορά "θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές ή λιγότερη καινοτομία για τους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου". Πράγματι, προσέφερε πιθανές ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει η Microsoft για να λάβει έγκριση για την εξαγορά, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης του Call of Duty από την εξαγορά.

Η τελική έκθεση της CMA θα δημοσιευτεί στις 26 Απριλίου 2023 ή ακόμα και νωρίτερα. Εκτός από την Μ. Βρετανία, η Microsoft έχει να αντιμετωπίσει την αντίσταση των ρυθμιστικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής. Η Ευρώπη θα λάβει την απόφασή της έως τις 11 Απριλίου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Feb 2023 10:14 #269713 by Nikos Georgopoulos
Η Activision Blizzard ζητάει από τους εργαζόμενούς της που δούλευαν από το σπίτι να επιστρέψουν στα γραφεία




Δεν θέλουν να γυρίσουν για ρίσκα υγείας και επειδή θεωρούν ότι αποδίδουν καλύτερα από το σπίτι.

Η Activision Blizzard ζητάει από τους εργαζόμενούς της που δούλευαν από το σπίτι να επιστρέψουν στα γραφεία.

Συγκεκριμένα της Activision θα επιστρέψουν στις 10 Απριλίου και της Blizzard στις 10 Ιουλίου. Σύμφωνα με την εταιρεία οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να επιστρέψουν πλήρως στα γραφεία αλλά να πηγαίνουν στα γραφεία τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Αρκετοί εργαζόμενοι όμως το θεωρούν ρίσκο διότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει τελείως και επίσης κάποιοι χρειάζεται να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στον τόπο εργασίας. Μερικοί τονίζουν ότι και από το σπίτι αποδίδουν στην δουλειά τους όπως πρέπει ή ότι γίνονται και πιο αποδοτικοί.


The majority of employees at ABK have no interest in returning to office either full or part time. This isn't to say that nobody sees the value in an office environment, but we've overall decided the risks do not outweight those benefits. 2/14

— Non Biners, Drive Ins, and Dives? (@LeastMyHairIsOk) February 14, 2023

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Feb 2023 09:40 #269767 by Nikos Georgopoulos
Η Blizzard μείωσε τα bonus στους developers κατά 58%, την έκραξαν στο Twitter




Mike Ybarra: "Οι διευθυντές δεν παίρνουμε περισσότερα".

Η Blizzard μείωσε τα bonus των εργαζομένων της κατά 58%. Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει ένα μεγάλο meeting μέσα στην εταιρεία και μετά να έρθουν τα δημόσια "καρφιά" των developers στο Twitter.

"Καζάνι που βράζει" είναι η Activision Blizzard, αφού είναι προφανές ότι τα οικονομικά της δεν πάνε καλά και βρίσκεται σε αναμονή για την εξαγορά της από την Microsoft. Ο διευθυντής της, Mike Ybarra, αποφάσισε να μειώσει τα bonus όλων των εργαζομένων κατά 58%. Ακολούθησε ένα meeting με τους εργαζόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν δημόσια την δυσαρέσκειά τους. Ο Ybarra δεν υποχώρησε στην απόφασή του και ακολούθησε δημόσια κατακραυγή στο Twitter εναντίον του.


I've been in the industry for nearly 10 years and have never, *ever* been as embarrassed by leadership figures as I am at this moment.

— Dylan Snyder ? (@chronofloss) February 16, 2023

Ο Ybarra είπε σε εργαζόμενο κατά την διάρκεια του meeting: «Αν νομίζεις ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας βγάζουν πολλά χρήματα και εσύ όχι, τότε ζεις σε έναν μύθο». Φυσικά αυτό δεν ισχύει. Ενώ η πτώση του μπόνους θα επηρεάσει όλους τους εργαζόμενους, θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στους εργαζόμενους με χαμηλότερο μισθό. Συν τις άλλοις, θυμίζουμε ότι ο CEO της εταιρείας, Bobby Kotick, βγάζει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, άρα λογικά και οι διευθυντές της έχουν αντίστοιχα μεγάλα bonus.

Η επιστροφή στο γραφείο δεν αρέσει
Υπήρξαν επίσης ανησυχίες από τους υπαλλήλους σχετικά με τον αντίκτυπο των χαμηλότερων μπόνους στο πλαίσιο της επιστροφής στο γραφείο, που θα επιφέρει υψηλότερα έξοδα μετακίνησης ή/και διαβίωσης.


After today, my confidence in leadership now only extends to Team 4 and no further. What an absolute mess of a week. ?

We just wanna make cool games man...why does it matter where we do that from?

— Bryan Bedford ? (@BryNgons) February 16, 2023

Ο Ybarra φέρεται να μην παρείχε ένα σαφές σχέδιο δράσης για τη διατήρηση εργαζομένων λόγω αυτών των αλλαγών, αν και η Blizzard δήλωσε ότι θα άνοιγε νέα γραφεία σε διάφορες πόλεις που δεν κατονόμασε. Ο Ybarra απάντησε: «Στο τέλος της ημέρας θέλουμε οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι και αν οι αποφάσεις για το να είμαστε ευτυχισμένοι δεν ευθυγραμμίζονται με το που πάμε και δεν θα είστε ευχαριστημένοι, τότε θα πρέπει να κάνουν αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους».

Ένας developer της Blizzard δήλωσε ότι η ερμηνεία της παραπάνω δήλωσης σημαίνει πως: «Οι υπάλληλοι που δεν ευθυγραμμίζονται με την πολιτική εργασίας της εταιρείας πρέπει να φύγουν». Ένας εκπρόσωπος της Activision Blizzard πρόσθεσε ότι ο Ybarra δήλωσε ότι η εταιρεία «θα ακούσει τα σχόλια της ομάδας» και θα τα εξισορροπήσει με «ό,τι είναι καλύτερο για την επιχείρηση και θα εξυπηρετεί τους παίκτες μακροπρόθεσμα».


I usually go out of my way not to try to poach people from my prior job, because I don't want to make that team's life more complicated and I still want them to succeed, but ABK exec leadership is so monumentally terrible that I'm also all about wanting to save people from that

— jeff, game design crime committer (@JeffAHamilton) February 16, 2023

Οι ανησυχίες των εργαζομένων σχετικά με τις οικονομικές δυσκολίες ήταν ιδιαίτερα έντονες στα τμήματα QA και Customer Support, στα οποία ο Ybarra φέρεται να απάντησε "ορισμένοι από τους κλάδους μας δεν είναι μακροπρόθεσμοι κλάδοι". Ένας εκπρόσωπος της Activision Blizzard απάντησε ότι αυτοί οι τομείς θεωρούνται "μη μακροπρόθεσμοι κλάδοι" επειδή η εταιρεία "θέλει οι άνθρωποι να αναπτυχθούν και να αναλάβουν διευρυμένες ευθύνες και ευκαιρίες".

Δείτε τι συμβαίνει με την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft, όπου η πρώτη θετική ή αρνητική απάντηση θα έρθει μάλλον από την Ευρώπη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Feb 2023 20:55 #269820 by Nikos Georgopoulos
Η Blizzard μείωσε τα bonus στους developers κατά 58%, την έκραξαν στο Twitter




Mike Ybarra: "Οι διευθυντές δεν παίρνουμε περισσότερα".

Η Blizzard μείωσε τα bonus των εργαζομένων της κατά 58%. Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει ένα μεγάλο meeting μέσα στην εταιρεία και μετά να έρθουν τα δημόσια "καρφιά" των developers στο Twitter.

"Καζάνι που βράζει" είναι η Activision Blizzard, αφού είναι προφανές ότι τα οικονομικά της δεν πάνε καλά και βρίσκεται σε αναμονή για την εξαγορά της από την Microsoft. Ο διευθυντής της, Mike Ybarra, αποφάσισε να μειώσει τα bonus όλων των εργαζομένων κατά 58%. Ακολούθησε ένα meeting με τους εργαζόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν δημόσια την δυσαρέσκειά τους. Ο Ybarra δεν υποχώρησε στην απόφασή του και ακολούθησε δημόσια κατακραυγή στο Twitter εναντίον του.


I've been in the industry for nearly 10 years and have never, *ever* been as embarrassed by leadership figures as I am at this moment.

— Dylan Snyder ? (@chronofloss) February 16, 2023

Ο Ybarra είπε σε εργαζόμενο κατά την διάρκεια του meeting: «Αν νομίζεις ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας βγάζουν πολλά χρήματα και εσύ όχι, τότε ζεις σε έναν μύθο». Φυσικά αυτό δεν ισχύει. Ενώ η πτώση του μπόνους θα επηρεάσει όλους τους εργαζόμενους, θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στους εργαζόμενους με χαμηλότερο μισθό. Συν τις άλλοις, θυμίζουμε ότι ο CEO της εταιρείας, Bobby Kotick, βγάζει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, άρα λογικά και οι διευθυντές της έχουν αντίστοιχα μεγάλα bonus.

Η επιστροφή στο γραφείο δεν αρέσει
Υπήρξαν επίσης ανησυχίες από τους υπαλλήλους σχετικά με τον αντίκτυπο των χαμηλότερων μπόνους στο πλαίσιο της επιστροφής στο γραφείο, που θα επιφέρει υψηλότερα έξοδα μετακίνησης ή/και διαβίωσης.


After today, my confidence in leadership now only extends to Team 4 and no further. What an absolute mess of a week. ?

We just wanna make cool games man...why does it matter where we do that from?

— Bryan Bedford ? (@BryNgons) February 16, 2023

Ο Ybarra φέρεται να μην παρείχε ένα σαφές σχέδιο δράσης για τη διατήρηση εργαζομένων λόγω αυτών των αλλαγών, αν και η Blizzard δήλωσε ότι θα άνοιγε νέα γραφεία σε διάφορες πόλεις που δεν κατονόμασε. Ο Ybarra απάντησε: «Στο τέλος της ημέρας θέλουμε οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι και αν οι αποφάσεις για το να είμαστε ευτυχισμένοι δεν ευθυγραμμίζονται με το που πάμε και δεν θα είστε ευχαριστημένοι, τότε θα πρέπει να κάνουν αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους».

Ένας developer της Blizzard δήλωσε ότι η ερμηνεία της παραπάνω δήλωσης σημαίνει πως: «Οι υπάλληλοι που δεν ευθυγραμμίζονται με την πολιτική εργασίας της εταιρείας πρέπει να φύγουν». Ένας εκπρόσωπος της Activision Blizzard πρόσθεσε ότι ο Ybarra δήλωσε ότι η εταιρεία «θα ακούσει τα σχόλια της ομάδας» και θα τα εξισορροπήσει με «ό,τι είναι καλύτερο για την επιχείρηση και θα εξυπηρετεί τους παίκτες μακροπρόθεσμα».


I usually go out of my way not to try to poach people from my prior job, because I don't want to make that team's life more complicated and I still want them to succeed, but ABK exec leadership is so monumentally terrible that I'm also all about wanting to save people from that

— jeff, game design crime committer (@JeffAHamilton) February 16, 2023

Οι ανησυχίες των εργαζομένων σχετικά με τις οικονομικές δυσκολίες ήταν ιδιαίτερα έντονες στα τμήματα QA και Customer Support, στα οποία ο Ybarra φέρεται να απάντησε "ορισμένοι από τους κλάδους μας δεν είναι μακροπρόθεσμοι κλάδοι". Ένας εκπρόσωπος της Activision Blizzard απάντησε ότι αυτοί οι τομείς θεωρούνται "μη μακροπρόθεσμοι κλάδοι" επειδή η εταιρεία "θέλει οι άνθρωποι να αναπτυχθούν και να αναλάβουν διευρυμένες ευθύνες και ευκαιρίες".

Δείτε τι συμβαίνει με την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft, όπου η πρώτη θετική ή αρνητική απάντηση θα έρθει μάλλον από την Ευρώπη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Feb 2023 10:40 #269885 by Nikos Georgopoulos
Επιστολή από το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών της Αμερικής



Το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών της Αμερικής (CWA) έστειλε επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία της ζητάει να εγκρίνει την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft. Η επιστολή είχε παραλήπτη την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager κι όλα αυτά εν όψει της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής για τη εξαγορά στις Βρυξέλλες.
Η επιστολή υποστήριξε ότι η εξαγορά θα έχει θετικές επιπτώσεις στα εργατικά σωματεία της gaming βιομηχανίας. Οι κατηγορίες για σεξιστική και ρατσιστική κουλτούρα στην Activision Blizzard προέκυψαν μετά τη μήνυση της εταιρείας από την πολιτεία της Καλιφόρνια. Καθώς η μήνυση συνεχιζόταν, άρχισαν προσπάθειες συνδικαλιστικής οργάνωσης σε πολλά από τα διάφορα στούντιο μεγάλων publishers . Οι εργαζόμενοι της Blizzard Albany και της Raven Software δημιούργησαν με επιτυχία συνδικάτα.

Ωστόσο, τα μέλη του σωματείου φέρεται να αντιμετώπισαν εμπόδια που δημιουργήθηκαν από την εταιρεία πριν και μετά τη διαδικασία του συνδικαλισμού. Επιπλέον, η Activision Blizzard φέρεται να ανέπτυξε επιθετικές αντισυνδικαλιστικές τακτικές, όπως η διεξαγωγή συνεδριάσεων ώστε να καμφθεί το ηθικό των εργαζομένων.

Εν τω μεταξύ, η Microsoft έχει δεσμευτεί για ουδετερότητα απέναντι στα συνδικάτα, λέγοντας ότι μόλις ολοκληρωθεί η συγχώνευση, οι εργαζόμενοι θα είναι ελεύθεροι να μπουν σε σωματείο, όπως απαιτείται από το νόμο. Η Microsoft αναγνώρισε επίσης το εργατικό σωματείο της ZeniMax.

Ο πρόεδρος του CWA, Chris Shelton, υποστήριξε στην επιστολή ότι το ίδιο το συνδικάτο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας ενάντια στην αυξημένη εργοδοτική δύναμη που δημιουργείται από μια συγχώνευση. Έγραψε, «Όταν ανακοινώθηκε η εξαγορά της Microsoft, μελετήσαμε τις συνέπειες για τις αγορές εργασίας και εκφράσαμε ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα αυξημένης εργοδοτικής εξουσίας επί των εργαζομένων, οδηγώντας σε χαμηλότερους μισθούς και λιγότερη διαπραγματευτική δύναμη για τις συνθήκες εργασίας. Αφού εκφράσαμε αυτές τις ανησυχίες, μπορέσαμε να ξεκινήσουμε διάλογο με τη Microsoft που κατέληξε σε μια συμφωνία για να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι της Activision Blizzard θα έχουν μια σαφή πορεία προς τις συλλογικές διαπραγματεύσεις εάν ολοκληρωθεί η συγχώνευση. Οι δεσμεύσεις της Microsoft θα δώσουν στους υπαλλήλους μια θέση στο τραπέζι και θα διασφαλίσουν ότι η εξαγορά της Activision Blizzard ωφελεί τους εργαζόμενους της εταιρείας και την ευρύτερη αγορά εργασίας των βιντεοπαιχνιδιών. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ένα αποτελεσματικό αντίβαρο στην εξουσία των εργοδοτών στην αγορά εργασίας, όπως τεκμηριώνεται σε έρευνα.»

Ο Shelton προέτρεψε επίσης ευθέως την Επιτροπή να εγκρίνει τη συγχώνευση, «Δεδομένης της σαφούς οδού για επίλυση διαφορών σε θέματα συμπεριφοράς που διατυπώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλες ρυθμιστικές αρχές. Ελπίζουμε ότι θα εγκρίνετε αυτή τη συγχώνευση και θα βοηθήσετε να γράψετε ιστορία στην εξισορρόπηση ισχύος στην αγορά εργασίας".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Feb 2023 12:02 #269972 by Nikos Georgopoulos
Call of Duty cheat makers καλούνται να πληρώσουν 3 εκατομμύρια δολάρια στην Activision




Τα πρόστιμα συνεχίζονται.

Μετά από την δικαίωση της Bungie ενάντια στους cheat makers του Destiny 2 οι οποίοι θα πληρώσουν 4,3 εκατομμύρια δολάρια, τώρα όλες οι εταιρείες έχουν "πάρει φόρα" και λόγω του προηγούμενου της παραπάνω υπόθεσης, θα πάρουν το αίμα τους πίσω.

Η Activision Blizzard είχε κάνει αγωγή κατά των cheat makers της ομάδας EngineOwning και το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι δύο cheaters θα πρέπει να πληρώσουν 3 εκατομμύρια δολάρια. Το cheat software τους χρησιμοποιήθηκε σε πολλά Call of Duty, όπως τα Modern Warfare, Modern Warfare 2, Vanguard, όλα τα Black Ops, μέχρι και στα Warzone και Warzone 2.


A judge has ruled that two individuals who created Call of Duty cheats for EngineOwning is liable for $3 million in damages to Activision.

(via Axios) pic.twitter.com/hWfIun2JcS

— CharlieIntel (@charlieINTEL) February 22, 2023

Επίσης, η αγωγή αναφέρει ότι Η EngineOwning δημιούργησε παρόμοιο software για το Overwatch, που ανήκει επίσης στην Activision Blizzard.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Mar 2023 10:00 #270022 by Nikos Georgopoulos
Το Σωματείο Εργαζόμενων Επικοινωνιών της Αμερικής μήνυσε την Activision Blizzard για την άδικη απόλυση 2 QA testers




Οι οποίοι εξέφρασαν αντίθετη άποψη.

To Σωματείο Εργαζόμενων Επικοινωνιών της Αμερικής (Communications Workers of America (CWA)) μήνυσε την Activision Blizzard. Συγκεκριμένα, κατέθεσε κατηγορίες κατά της Αμερικάνικης εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι παραβίασε αρκετούς νόμους στο χώρο εργασίας σε σχέση με την απόλυση δύο QA testers.

Αυτό συνέβη μετά από μια απόφαση να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο, η οποία αντιμετωπίστηκε με αντίσταση από τους εργαζομένους. Η CWA είπε ότι «πολλοί εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το σχέδιο επιστροφής στο γραφείο, επικαλούμενοι ανησυχίες για το κόστος ζωής και τον αντίκτυπο που θα είχε στους συναδέλφους τους που μπορεί να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους», σύμφωνα με το Kotaku .

Σε απάντηση στα σχέδια εργασίας του γραφείου, δύο QA testers "εξέφρασαν την οργή τους χρησιμοποιώντας έντονη γλώσσα. Σε απάντηση, η διοίκηση διοργάνωσε πειθαρχικές συναντήσεις όπου και οι δύο εργαζόμενοι απολύθηκαν", δήλωσε η CWA.

Έχουν κατατεθεί κατηγορίες ειδικά κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της Activision, Bobby Kotick και ισχυρίζονται ότι οι απολύσεις έγιναν "σε απάντηση στην εμπλοκή του υπαλλήλου σε προστατευμένη, συντονισμένη και συνδικαλιστική δραστηριότητα".

Η CWA υποστήριξε ότι «η χρήση εκρήξεων και έντονης γλώσσας στο πλαίσιο συντονισμένης δραστηριότητας από υπαλλήλους προστατεύτηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων», αν και η κυβέρνηση Τραμπ έχει «ανασύρει συστηματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης της τροποποίησης του προτύπου για τον καθορισμό εάν οι εργαζόμενοι έχουν πειθαρχήσει νομίμως ή έχουν απολυθεί μετά από προσβλητικές δηλώσεις, οι οποίες τελικά περιορίζουν τα δικαιώματα ελεύθερης έκφρασης για τους εργαζόμενους».

Επιπλέον, η CWA ισχυρίστηκε ότι η Activision "απέρριψε αδικαιολόγητα ένα αίτημα να είναι ένας συνάδελφος μάρτυρας της πειθαρχικής συνάντησης που προηγήθηκε του τερματισμού της εργασίας του".

"Για πάρα πολύ καιρό, η Activision έχει ξεφύγει από το να αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους της, ειδικά τους QA testers, σαν εργάτες μιας χρήσης. Η απόλυση δύο εργαζομένων επειδή ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους για να εκφράσουν την ανησυχία τους σχετικά με τις πολιτικές βιαστικής επιστροφής στο γραφείο είναι αντίποινα, εν τέλει." δήλωσε η γραμματέας-ταμίας της CWA, Sara Steffens. «Όταν αντιμετωπίζουν άδικη μεταχείριση από αδίστακτους εργοδότες όπως η Activision, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification