Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Amazon: Γενική συζήτηση

20 Apr 2007 18:52 #30375 by Μάνος Γρυπάρης
Στο topic αυτό θα συζητάμε για το Amazon, ίσως το δημοφιλέστερο online κατάστημα.

Το Amazon ξεκίνησε από ένα γκαράζ!
Ένα από τα μεγαλύτερα sites πωλήσεων παγκοσμίως, το Amazon, ξεκίνησε από το γκαράζ ενός σπιτιού

Η ιστορία του Jeff Bezos, ιδρυτή του www.amazon.com είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, αφού κατάφερε να γίνει δισσεκατομμυριούχος σε σχετικά νεαρή ηλικία. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, πολλοί αναρωτιούνται πολλοί είναι αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν οραματιστής ή απλά τυχερός.

Ο Jeff Bezos, μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Princeton, δούλεψε σε οικονομοτεχνικές εταιρείες. Τότε ανακάλυψε ότι το Internet αναπτυσσόταν με ρυθμό 2.300% τον χρόνο, οπότε αποφάσισε να γίνει πρωτοπόρος στις λιανικές πωλήσεις. Ήθελε να αρχίσει να πουλά στο Web αλλά με έναν επαναστατικό τρόπο.

Σκέφτηκε ότι τα βιβλία και το Internet, με τον απεριόριστο χώρο του, θα ήταν ένας ιδανικός συνδυασμός. Η μητέρα του και ο πατριός του του έδωσαν (το 1994) 300.000 δολλάρια για να ξεκινήσει. Έστησε την επιχείριση στο γκαράζ του σπιτιού του. Τον Ιούλιο του 1995 το Amazon.com ήταν το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο στον κόσμο. Ο Bezos δεν χρησιμοποίησε διαφημίσεις για να κάνει γνωστή την ιστοσελίδα του. Απλά είπε σε 300 φίλους του και μέλη των οικογενειών τους να δοκιμάσουν το site και να το διαδώσουν. Σε λίγο καιρό, εκτός από τα βιβλία, είχε αρχίσει να πουλάει και CD, DVD, βίντεο και πολλά άλλα πράγματα.

Το Amazon.com συνεχίζει μέχρι σήμερα την εντυπωσιακή πορεία του. Η εταιρεία μετά το...γκαράζ μεταφέρθηκε στα γραφεία της στο Seattle και σήμερα αριθμεί πάνω από 4.000 εργαζόμενους. Οι γονείς του Bezos, έγιναν δισσεκατομμυριούχοι με τα χρήματα που του έδωσαν, αφούί απέκτησαν το 6% του Amazon.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Jan 2013 13:13 #118536 by Άντζελα Μαυρομάτη
[center:38o0zjqj]Δωρεάν MP3 και cloud space με την αγορά κάθε μουσικού CD από το Amazon![/center:38o0zjqj]

[center:38o0zjqj] [/center:38o0zjqj]

Το Amazon είναι μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες online αγορών. Ξεκίνησε ως online βιβλιοπωλείο το 1994, σε μια εποχή όπου το Internet θεωρούνταν πολυτέλεια κι όμως σήμερα αριθμεί όλων των ειδών τα προϊόντα έχοντας έσοδα δεκάδες δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο!

Σε μία κίνηση...ματ, το Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι αγοράζοντας ένα CD θα κερδίζετε στο εξής την ψηφιακή έκδοσή του (σε mp3) και μαζί δωρεάν online αποθηκευτικό χώρο! Ζώντας σε μία εποχή που η τεχνολογία χτυπάει κόκκινο και που σχεδόν όλα γίνονται μέσω applications και internet, δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως όλοι μας έχουμε ακούσει κάποιο τραγούδι στην ψηφιακή του μορφή. Η Αμερικάνικη εταιρεία αποφάσισε να κάνει δωράκια στους πελάτες της και να τους ευχαριστήσει για την προτίμησή τους. Έτσι με κάθε online αγορά CD σας δίνεται αυτόματα η MP3 version των τραγουδιών αποθηκευμένη σε online cloud space, μέσω της AutoRip Service.

Ο κατάλογος των κομματιών μέσω αυτής της υπηρεσίας ξεπερνάει τα 50.000 CDs και ανάμεσά τους βρίσκονται οι πιο δημοφιλείς αγορές στο Amazon για τα 15 τελευταία έτη. Θα συναντήσετε για παράδειγμα το 21 της Adele, το ¡Uno! ¡Dos! ¡Tre! από Green Day, το Overexposed των Maroon 5, καθώς επίσης και τα εκπληκτικά The Dark Side of the Moon των Pink Floyd και Thriller του Michael Jackson. Επειδή μόνο αυτό δεν αρκεί, μπορείτε να τα κατεβάσετε στο PC, το Mac σας, την Android συσκευή σας, το iPhone, το iPad ή το iPod σας. Επίσης παίζει σε οποιονδήποτε web browser και φυσικά στο Kindle Fire .

Με αυτό τον τρόπο η βιβλιοθήκη του Amazon cloud player φυλάει σε ασφαλές μέρος τα αγαπημένα σας τραγούδια και σας γλιτώνει από την ταλαιπωρία να τα ψάχνετε σε ψηφιακές εκδόσεις. Η προσφορά ισχύει και για τις παλαιότερες αγορές σας ξεκινώντας από το 1998 και φυσικά φτάνει μέχρι τις σημερινές αγορές. Όπως δήλωσε και ο ιδρυτής του Amazon Jeff Bezos: «Λατρεύουμε τέτοιου είδους ευκαιρίες καθώς έχουμε ως στόχο να πετύχουμε το κάτι παραπάνω για τους πελάτες μας».

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία Amazon Autorip κάνοντας κλικ εδώ .

Μήπως τα Apple iTunes σιγά σιγά εξαφανίζονται από τον χάρτη; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δείτε το άρθρο εδώ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Dec 2013 20:45 #135788 by Βασίλης Καμακάρης
Amazon: Ιπτάμενο ρομπότ courier

H Amazon μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες σε online αγορές, σχεδιάζει εντός του 2015 σε ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, θα είναι σε θέση να παραδώσει πακέτα-παραγγελίες μέσω… τηλεκατευθυνόμενων ιπτάμενων ρομπότ!

[center:sw0jumhg][youtube:sw0jumhg]
[/youtube:sw0jumhg][/center:sw0jumhg]

Μέχρι στιγμής αυτή η απίστευτη πατέντα έχει κάποια θέματα, άλλα η Amazon έχει καλές προοπτικές για το σχέδιο της.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 May 2014 15:21 #144145 by makis
Καλησπέρα! Έχω να κάνω μια ερώτηση. Αν κάποιος θέλει να αγοράσει κάτι απο amazon πληρώνει τελωνείο για να ερθει Ελλάδα; με ενδιαφέρει να κάνω μια αγορά και δεν ξέρω αν συμφέρει να το αγοράσω απο εξωτερικό.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 May 2014 16:07 #144146 by Θοδωρής Μητρόπουλος
Θα πληρώσεις τελωνείο μόνο αν παραγγείλεις εκτός ευρωπαικής ένωσης, και πάλι παίζεται...γενικά είναι λίγο random το αν θα περάσει τελωνείο. Τυπικά, οτιδήποτε είναι εκτός ευρωπαικής ένωσης και κοστίζει πάνω από 22 ευρώ (μαζί με shipping) περνάει από τελωνείο. Πρακτικά όμως, μου έχει τύχει να πληρώσω τελωνείο για πράγματα αξίας 80 ευρώ για παράδειγμα, και να μην πληρώσω τίποτα στο τελωνείο για laptop αξίας 400 ευρώ! Bottom line, ψάξε στο amazon.co.uk για να είσαι πιο σίγουρος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 May 2017 18:22 #197900 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Ο Craig Sullivan εντάσσεται στο δυναμικό της εταιρείας


Η Amazon Game Studios απέκτησε ένα νέο μέλος στην διαρκώς αυξανόμενη ομάδα της. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον έμπειρο developer Craig Sullivan, πρώην διευθυντή του δημιουργικού τμήματος στο Need for Speed. Ο Sullivan εγκατέλειψε την θέση του σαν διευθυντής του δημιουργικού τμήματος για την Ghost Games, μια εταιρεία που ανήκει στην EA και ασχολήθηκε με τα πιο πρόσφατα games της σειράς Need for Speed. Πήρε την ίδια θέση, αλλά πλέον η νέα εταιρεία στην οποία θα εργάζεται είναι η Amazon Game Studios. Αξίζει να αναφέρουμε πως πριν την Ghost Games, ο Sullivan δούλεψε στην Criterion και είχε συνεισφέρει στη δημοφιλή σειρά Burnout.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Apr 2018 14:36 #214656 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Φήμες για διάλυση συνεργασίας PlayStation και Amazon


Πριν από μερικές ημέρες τα PS4 exclusives σταμάτησαν να είναι διαθέσιμα στο Amazon για αγορά, καθώς εμφάνιζαν την ένδειξη "Out of stock". Αυτό συνέβη ακόμα και με τα God of War, Spider-Man και Detroit: Become Human.

Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση χειροτέρεψε, καθώς αφαιρέθηκαν ακόμα και οι κωδικοί αγοράς για το PlayStation Network, δείγμα του ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Η Sony διαθέτει κανονικά κωδικούς για το PSN σε όσα online shops τους ζητήσουν, καθώς η δημιουργία τέτοιων προϊόντων είναι πολύ πιο εύκολη σε σχέση με τα games. Οι κωδικοί αποστέλλονταν απευθείας μέσω email κατά την αγορά τους και πλέον δεν είναι διαθέσιμοι στο Amazon.com και το Amazon.co.uk.

Μέχρι στιγμής, αμφότερες Sony και Amazon δεν έχουν προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση, δείγμα του ότι ναι μεν φαίνεται να υπάρχει θέμα στην μεταξύ τους συμφωνία, αλλά μια νέα επαναδιαπραγμάτευση δεν αποκλείεται να επέλθει στο μέλλον.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Apr 2018 20:56 #214716 by Lyricaldemon
Ίσως όντως να υπάρχει τέλος στο συμβόλαιο και μέχρι να ανανεωθεί να κατεβαίνουν παιχνίδια και κωδικοί.Το ίδιο συμβαίνει με τα δικαιώματα τραγουδιών σε κάποια παιχνίδια και στο τέλος κατεβαίνουν απο το steam,για να ξανα ανεβούν αργότερα.(Alan wake,Mafia)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Feb 2020 13:02 #231705 by Giorgos Tsolaridis
Ο Jeff Bezos, CEO της Amazon, θα δώσει 10 δις δολάρια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
Ό ίδιος δηλώνει ότι μπορούμε να σώσουμε την Γη.


Ο ιδρυτής του Amazon Jeff Bezos, ανακοίνωσε μια νέα τεράστια φιλανθρωπική καμπάνια για την βοήθεια της σωτηρίας του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ανακοίνωσε την ίδρυση του Bezos Earth Fund χρηματοδοτώντας με 10 δισεκατομμύρια ευρώ από τα δικά το χρήματα για την έναρξη του οργανισμού.

Ανακοίνωσε την καμπάνια μέσω ενός Instagram post στο οποίο αναφέρει ότι η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας. Αναφέρει ότι ο οργανισμός Bezos Earth Fund θα παρέχει κεφάλαια σε ακτιβιστές, επιστήμονες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλες καμπάνιες για την καταπολέμηση της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Θέλω να εργαστώ δίπλα σε άλλους για την ενίσχυση και την ανακάλυψη τρόπων καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε. Θα χρηματοδοτούμε κάθε προσπάθεια που δίνει πραγματική πιθανότητα βοήθειας στην καταπολέμηση των φυσικών καταστροφών και την προστασία του φυσικού πλούτου. Μπορούμε να σώσουμε την Γη. Θα χρειαστεί συλλογική προσπάθεια από μεγάλες εταιρείες, μικρές εταιρείες, έθνη, παγκόσμιους οργανισμούς αλλά και προσωπική προσπάθεια από τον καθένα.”

Η πρώτη χρηματοδότηση θα γίνει φέτος το καλοκαίρι. Ο Bezos εκτιμάται ότι έχει στη διάθεση του περισσότερα από 120 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Amazon είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως και καταναλώνει τεράστιες ποσότητες άνθρακα σύμφωνα με την Hollywood Reporter. Τα καύσιμα που καταναλώνει για τα αεροπλάνα, τα φορτηγά και ούτω καθ εξής επιβαρύνουν σημαντικά το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Κάποιοι εργαζόμενοι της εταιρείας δημιούργησαν την Amazon Employees for Climate Action, μια ομάδα που αιτείται στην εταιρεία να προσπαθήσει περισσότερο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η Amazon υπόσχεται να διαχειριστεί καλύτερα την κατανάλωση ενέργειας της. Το 2019 η εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδια τις για χρήση ηλιακής και αιολικής ενέργειας για την αντιστάθμιση της κατανάλωσης άνθρακα μέχρι το 2040.

Ο οργανισμός Bezos Earth Fund είναι ανεξάρτητος από την Amazon, με τα 10 δισεκατομμύρια να προέρχονται εξ ολοκλήρου από τον ίδιο τον Jeff Bezos. Η κίνηση έρχεται μετά την προηγούμενη χρηματοδότηση με τίτλο The Day 1 Families Fund, στην οποία χρηματοδότησε ένα δίκτυο μη κερδοσκοπικών σχολείων για την βοήθεια άστεγων οικογενειών. Ο Jeff Bezos και η πρώην γυναίκα του MacKenzie Bezos παρείχαν 2 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτή την δράση.

Η ανακοίνωση της χρηματοδότησης του Bezos Earth Fund ήρθε μερικές μέρες μετά την ανακάλυψη ότι ο ίδιος θα δαπανήσει 165 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά βίλας στο Hollywood που προηγουμένως ήταν στην ιδιοκτησία του David Geffen.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jan 2021 21:39 #244514 by Αλεξάνδρα Αντασκαλίτσιι
Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, τo Amazon αποσύρει τους servers του Parler λόγω της ιδεολογίας του.

Η Amazon ενημέρωσε την Parler ότι θα διακόψει το hosting του κοινωνικού της δικτύου, που προτιμάται από ακροδεξιούς, από το Amazon Web Services. Η διακοπή έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία από την Κυριακή

Οι υποστηρικτές του Trump διέσπειραν μίσος και, σύμφωνα με κατηγορίες, οργάνωσαν την εξέγερση στο Καπιτώλιο την Τετάρτη μέσω του Parler. Η εφαρμογή έχει γεμίσει με απειλές, υποστηρικτικά μηνύματα υπέρ της βίας, και με αναρτήσεις που ενθαρρύνουν τους «Patriots” να παρελάσουν στην Washington, DC, με όπλα στις 19 Ιανουαρίου, μια ημέρα πριν την προεδρική ορκωμοσία του Μπάιντεν.

Σε ένα email στο οποίο έλαβε πρόσβαση η BuzzFeed News, η ομάδα της AWS είπε στην ανώτερη λειτουργό πολιτικής του Parler ότι οι εκκλήσεις αυτές παραβιάζουν τους όρους και προϋποθέσεις της εταιρείας. Η Amazon είπε ότι δεν πιστεύει πως το πλάνο του Parler, να εντάξει εθελοντές για να μετριάσουν τις εκκλήσεις αυτές, θα δουλέψει.



Σε μία ανάρτησή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Parler, John Matze, δήλωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο μπορεί να μην είναι διαθέσιμο μέχρι και για μια εβδομάδα. «Αυτή ήταν μια συγχρονισμένη επίθεση από τους τεχνολογικούς γίγαντες για να σκοτώσουν τον ανταγωνισμό», έγραψε στο Parler. Στο κοινωνικό δίκτυο, ο κόσμος εξοργίστηκε και μερικοί συζητούσαν επιθετικές ενέργειες ενάντια στην Amazon. «Θα ήταν κρίμα εάν κάποιος που έχει λάβει εκπαίδευση πάνω στα εκρηκτικά πέρναγε μια βόλτα από τα data centers της AWS.”, έγραψε κάποιος.

Την Παρασκευή, η Apple έδωσε 24 ώρες στο Parler να διορθώσει τις τακτικές του. Το Σάββατο, λίγες ώρες πριν καταργηθεί από το App Store, χιλιάδες κόσμος έσπευσε να το κατεβάσει, κάνοντας το το πιο δημοφιλή δωρεάν app. H Google έχει επίσης καταργήσει το Parler.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification