Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

PS5: Γενική συζήτηση

20 Dec 2023 19:09 #274113 by Nikos Georgopoulos
Η Sony κατοχύρωσε πατέντα που θα αλλάζει το επίπεδο δυσκολίας στα games αναλογα με το επίπεδό σας




Λέτε να υλοποιηθεί...επιτέλους;

Τα πρώτα games που εισήγαγαν το επίπεδο δυσκολίας (κάτι που ξεκίνησε με την Atari από το 1977), απαιτούσαν να κάνετε restart το παιχνίδι από το ξεκίνημά του. Αυτό προσπεράστηκε στα σύγχρονα games και πλέον οι gamers μπορούσαμε να αλλάζουμε δυσκολία, στην αρχή ενός level ή ακόμα και στο τελευταίο checkpoint . Πως θα σας φαινόταν όμως αν η δυσκολία ενός παιχνιδιού άλλαζε...από μόνη της;

Η Sony κατοχύρωσε την συγκεκριμένη πατέντα ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με την οποία το επίπεδο δυσκολίας κάθε παιχνιδιού θα αλλάζει διαρκώς, ανάλογα με το επίπεδο του χρήστη. Η πατέντα αναφέρει τα εξής: "Οι μέθοδοι της παρούσας πατέντας ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα όταν ένας χρήστης παίζει έναν ή περισσότερους διαφορετικούς τύπους παιχνιδιών όταν αποφασίζεται εάν θα πρέπει να αλλάξει η δυσκολία ενός παιχνιδιού. Τα δεδομένα που συλλέγονται μπορούν να αξιολογηθούν για να προσδιοριστεί εάν ένα επίπεδο απόδοσης παιχνιδιών σε κάθε χρήστη αντιστοιχεί σε ένα αναμενόμενο επίπεδο απόδοσης».

"Όταν το επίπεδο απόδοσης gaming χρήστη δεν αντιστοιχεί σε ένα αναμενόμενο επίπεδο απόδοσης, οι παράμετροι που αλλάζουν τη δυσκολία του παιχνιδιού μπορεί να αλλάξουν αυτόματα. Παράμετροι που σχετίζονται με την ταχύτητα κίνησης, την καθυστέρηση ή τον δισταγμό, τα δυνατά σημεία των χαρακτήρων, τον αριθμό των ανταγωνιστών ή άλλα στοιχεία θα μπορούν να αλλάξουν σταδιακά έως ότου ένα τρέχον επίπεδο απόδοσης χρήστη αντιστοιχεί σε ένα επίπεδο προσδοκίας ενός συγκεκριμένου χρήστη που παίζει αυτήν τη στιγμή το παιχνίδι.

"Αυτή τη στιγμή, το επίπεδο προσδοκιών χρήστη μπορεί να αλλάξει και η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί, καθώς οι ικανότητες του χρήστη αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου". Συνεπώς θα υπάρχουν αυξομειώσεις της δυσκολίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, εμφανίστηκε επίσης ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Sony που περιγράφει λεπτομερώς έναν updated σχεδιασμό DualSense που θα παρέχει στους παίκτες " χαρακτηριστικά βοήθειας AI".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Dec 2023 19:14 #274131 by Nikos Georgopoulos
50 εκατομμύρια μονάδες





Ο Jim Ryan πρόεδρος του PlayStation θύμισε ότι υπήρχαν πολλές δυσκολίες στην αρχή της κυκλοφορίας της κονσόλας και δήλωσε: "Το ότι φτάσαμε σε αυτό το νούμερο είναι δείγμα της μεγάλη υποστήριξης από την παγκόσμια κοινότητα του PlayStation και του πάθους τους για τις απίθανες εμπειρίες που δημιουργούν οι developers των PlayStation Studios και των συνεργατών μας. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους παίκτες μας που έχουν μπει στο ταξίδι του PS5 ως τώρα και χαιρόμαστε που φτάσαμε στην πρώτη εορταστική περίοδο από την κυκλοφορία του PS5 που έχουμε πλήρες απόθεμα, οπότε όποιος θέλει μπορεί να πάρει."
developers developers

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Dec 2023 21:02 #274212 by Απόστολος Μητσακούλης
Πήρα ps5 σήμερα. Μεγάλο σε μέγεθος, Πάλι καλά, το βόλεψα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Dec 2023 11:55 #274234 by Nikos Georgopoulos
Στροφή 180 μοιρών, το περιεχόμενο δεν θα διαγραφεί



Η Sony άκουσε την κριτική των χρηστών στα social media και έτσι δεν θα διαγράψει τα PlayStation Discovery shows από όσους χρήστες τα αγόρασαν. Είπε ότι είχε "κολλήσει σε μία ανανέωση δικαιωμάτων με την Warner Bros." και διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι τελικά το περιεχόμενο που απέκτησαν δεν θα διαγραφεί στις 31 Δεκεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Jan 2024 09:28 #274549 by Nikos Georgopoulos
Πρόστιμο 13,5 εκατομμύρια ευρώ στη Sony για μονοπώλιο στα χειριστήρια PS4




Εφάρμοσε μονοπωλιακές τακτικές.

Η Sony δέχθηκε πρόστιμο γιατί προσπάθησε να κερδίσει το μονοπώλιο έναντι κατασκευαστών τρίτων χειριστηρίων για το PlayStation 4, με δύο τρόπους.

Σύμφωνα με τη γαλλική Autorité de la concurrence, έναν κυβερνητικό φορέα που είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση του ανταγωνισμού, η Sony δεν αντιμετώπισε σωστά τις εταιρείες που κατασκεύαζαν χειριστήρια για το PS4 4. Ο ρυθμιστικός φορέας επέβαλε στη Sony πρόστιμο 13,5 εκατομμυρίων ευρώ για την εφαρμογή «τεχνικών αντίμετρων που επηρέασαν την καλή λειτουργία των χειριστηρίων τρίτων εταιρειών».

Όπως αναφέρθηκε από το GamesIndustry.biz, η αντιμονοπωλιακή αρχή ισχυρίζεται ότι η Sony έχει καταχραστεί «την κυρίαρχη θέση της στην αγορά», χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά κονσόλας που «υποτίθεται ότι εφαρμόστηκαν για την καταπολέμηση της παραχάραξης» ως τρόπο για να επηρεάσει την λειτουργία των χειριστηρίων τρίτων εταιρειών. Τα controllers αυτά «είχαν αποσυνδέσεις όταν το PS4 έκανε firmware update».

Οι κατηγορίες είναι διπλές. Πρώτον, η ρυθμιστική αρχή δηλώνει ότι τα «μέτρα κατά των απομιμήσεων» της Sony ήταν δυσανάλογα ως προς τη λειτουργία τους, επηρεάζοντας «όλα τα χειριστήρια που δεν είχαν την σχετική άδεια». Το δεύτερο ζήτημα που έλαβε η Autorité αφορούσε αυτό που περιέγραψε ως «αδιαφανή πολιτική αδειοδότησης της Sony, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις εμπόδισε αντίπαλες εταιρείες που ήθελαν να εμπορευτούν χειριστήρια συμβατά με PS4 από το να ενταχθούν στο πρόγραμμα της συνεργασίας OLP».

Αξιόπιστα χειριστήρια τρίτων εταιρειών είναι σίγουρα δυσεύρετα, ανεξάρτητα από την κονσόλα της επιλογής σας. Ακόμη και όταν είναι καλά κατασκευασμένα, τα χειριστήρια τρίτων εταιρειών έχουν συχνά λειτουργίες που λείπουν, όπως δόνηση, ασύρματη λειτουργία ή γυροσκόπιο, στοιχεία δηλαδή που έχουν τα χειριστήρια της Sony.

Το PS4 χρειάστηκε πάνω από τέσσερα χρόνια για να δει ένα αξιοπρεπές εναλλακτικό χειριστήριο αντί του DualShock 4 μέσω του Hori Onyx το 2018, το οποίο, αν και εντυπωσιακό, στην πραγματικότητα δεν είχε πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά. Άλλα θέματα που συμβαίνουν και τα χειριστήρια χρειάζονται αντικατάσταση, αφορούν το αν θα λειτουργήσουν σωστά ή όχι - κάτι που η Γαλλία προτείνει ότι δεν είναι απαραίτητα το λάθος τρίτων κατασκευαστών.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προτιμήσετε ένα χειριστήριο της Sony, όπως η αξιοπιστία και η πλήρης υποστήριξη όλων των λειτουργιών μιας κονσόλας. 

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την απίστευτη πατέντα που κατοχύρωσε η Sony για τα χειριστήριά της.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jan 2024 10:38 #274598 by Nikos Georgopoulos
Το PlayStation είχε μέσα στον Δεκέμβριο 123 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες




Νέο ρεκόρ για τις κονσόλες της Sony.

Ως μέρος του Consumer Electronics Show (CES), η Sony ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβριο του 2023 το οικοσύστημα του PlayStation έφτασε του 123 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Σύμφωνα με τον CEO της Sony, Kenichiro Yoshida το νούμερο αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία και καταγράφτηκε με βάση τον αριθμό ξεχωριστών λογαριασμών που έκαναν log in στο PlayStation Network για αγορές ή χρήσεις υπηρεσιών. Ο συγκεκριμένος αριθμός αφορά χρήστες από PS3, PS4 και PS5. Αυτό που δεν διευκρινίστηκε είναι αν αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών ή συγκεκριμένα για τον μήνα Δεκέμβριο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jan 2024 10:40 #274606 by Nikos Georgopoulos
PS5 Slim faceplates στη CES 2024




Κόκκινο, μπλε και ασημί.

Η Sony παρουσίασε τα παραπάνω PS5 Slim faceplates στη CES 2024, τα οποία προέρχονται από την Deep Earth Collection.

Τα χρώματα είναι τα Volcanic Red, Cobalt Blue και Sterling Silver. 

Η συλλογή αυτή των faceplates είχε ανακοινωθεί και για το αρχικό PS5 τον Σεπτέμβριο του 2023.

Επίσης, το τμήμα PlayStation της Sony είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν αντίστοιχα faceplates και στις αρχές του 2024.

Οι τιμές των faceplates ανέρχονται στα 55-60 ευρώ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jan 2024 10:41 #274608 by Nikos Georgopoulos
[UPDATE



Μόλις εντοπίστηκε και στα ελληνικά καταστήματα, συνεπώς...έχουμε και επίσημα την κυκλοφορία του.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Jan 2024 10:51 #274789 by Nikos Georgopoulos
Το νέο update του PS5 φέρνει νέες λειτουργίες στα headsets και τα parties




Με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία του Pulse Elite headset.

Το νέο update του PS5 φέρνει νέες λειτουργίες για τα Pulse Explore earbuds, το επερχόμενο Pulse Elite headset και τα parties.

Στα earbuds θα προστεθεί το Sidetone, μία λειτουργία που θα βοηθάει στην βελτίωση του ήχου στα chats και θα βελτιώσει τα notification. Οι ίδιες βελτιώσεις θα υπάρχουν και στο Pulse Elite. Τα earbuds λειτουργούν σε PC, PS5 και Mac και έχουν και θήκη φόρτισης. Επιπλέον διαθέτουν μικρόφωνα και AI που βελτιώνει τον ήχο. Το Pulse Elite θα έχει πιο σημαντικές βελτιώσεις, όπως μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, πιο προηγμένο ήχο και δυνατότητα σύνδεσης σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα.



Στα Parties θα μπορείτε, μεταξύ άλλων, να δείτε μία λίστα με τα Parties που έχετε συμμετάσχει στο παρελθόν και την επιλογή να ξεκινήσετε τα chats από την αρχή. Φυσικά το improved system software performance and stability που βλέπουμε σε όλα τα software updates, επιστρέφει και αυτό.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jan 2024 10:49 #274831 by Nikos Georgopoulos
PlayStation State of Play: Ιανουάριος 2024




Με νέα PlayStation games.

Η Sony ετοιμάζει ένα νέο PlayStation State of Play, αυτή την Τετάρτη 31/1, σύμφωνα με φήμες που προέρχονται από πολλά sites .

Τα games που φημολογείται ότι θα παρουσιαστούν είναι τα παρακάτω:
- Final Fantasy 7 Rebirth
- Death Stranding 2
- Until Dawn remaster
- Υπάρχουν επίσης φήμες και για εμφάνιση του Judas (του Ken Levine) και των Rise of the Ronin, Silent Hill 2 remake , του νέου Metro game, αλλά και ενός Sonic Generations remaster.

Για να δούμε ποια από όλα αυτά θα επιβεβαιωθούν. Τα πρώτα είναι πιο σιγουράκια.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification