• Ειδήσεις
  • Retro
  • Μουσείο στην Ιαπωνία επιστρέφει retro games στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους

Μουσείο στην Ιαπωνία επιστρέφει retro games στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους

Ερμής Δερβίσης
Μουσείο στην Ιαπωνία επιστρέφει retro games στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους

Μουσείο στην Ιαπωνία επιστρέφει retro games στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους

Και τους ζητάει να καταγράψει τις ιστορίες τους.

Το Named Cassette Museum στο Τόκιο επιστρέφει retro games στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους.

Ο τρόπος που το καταφέρνει είναι με γραπτά ονόματα, διευθύνσεις ή άλλες πληροφορίες που υπήρχαν στις κασέτες Famicon ή άλλων κονσολών και βοηθούν στο να τους εντοπίσουν. Ο διευθυντής του Named Cassette Museum, Junji Seki, ξεκίνησε ως χόμπι την συλλογή Famicon και αφού κατάλαβε ότι αρκετές από αυτές έγραφαν τα ονόματα των αρχικών ιδιοκτητών αποφάσισε να τις επιστρέφει και να μαθαίνει την ιστορία τους. Το μουσείο άνοιξε το 2015 με σκοπό να καταγράφει αυτές τις ιστορίες και να προσφέρει την χαρά στους games με το να τους επιστρέφει τα παλιά τους games. Για να επιστρέφει ένα game σε κάποιον, το μουσείο έχει αρχικά ορισμένες απαιτήσεις: Οι παίκτες πρέπει να παραλάβουν τα games από τον ίδιο τον διευθυντή και πρέπει να τα αγοράζουν σε τιμή της επιλογής τους. Επιπλέον πρέπει να αφήνουν το μουσείο να καταγράψει την ιστορία που είχε ο κάθε gamer με το παιχνίδι και τι αναμνήσεις είχε με αυτό.

Για τον ίδιο τον Seki, κάθε κασέτα λέει και μία ιστορία: Αν κοιτάξετε μία που γράφει 110 yen αυτό σημαίνει ότι κυκλοφόρησε όταν ο φόρος κατανάλωσης ήταν 3% το 1989. Ο Seki είναι και developer καθώς είναι πρόεδρος της εταιρείας ανάπτυξης Happymeal και η συλλογή των Famicon τον εμπνέει στα games που φτιάχνει. Παράδειγμα είναι το Ise-Shima Mystery Guide: Fake Black Pearl, το οποίο ήθελε να αναπαραστήσει την ατμόσφαιρα της εποχής των Famicon (κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην Ιαπωνία για το Switch).

Διαβάστε περισσότερα για τα retro games και συζητήστε για το θέμα στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification