Οι συντάκτες του GameWorld


Όνομα: Μάνος Γρυπάρης [Ιδρυτής/Αρχισυντάκτης]
Email:manos [αt] gameworld.gr
GameWorld Profile:Add Friend
Facebook: Προφίλ
Instagram: Follow
Twitter:Follow
Κατηγορίες: Sports, Strategy, RPG
Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One, Wii U, PS3, Xbox 360, Wii, PS Vita, 3DS
Άλλα Media: Συντάκτης στο περιοδικό Games επί έξι συναπτά έτη μέχρι και το κλείσιμο του εντύπου. Ραδιοφωνικός παραγωγός στους σταθμούς Champions 89.2 Sportime 89.2, Sentra 103.3, Sport24 103.3. Τηλεοπτικός παρουσιαστής στα κανάλια Channel 9, Extra και ΣΚΑΪ.

Background: Gamer…από κούνια, ξεκίνησε το 1988 όταν ο πατέρας του του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, John Shepard και Lara Croft.

Προφίλ κειμένων: Υποστηρικτής των επιμέρους βαθμολογιών μέχρι και σήμερα, τις θεωρεί ένα σημαντικό όπλο για να καταλάβει ο αναγνώστης καλύτερα το παιχνίδι που θέλει να αγοράσει. Θεωρεί ότι κάθε δυνατό game οφείλει να έχει βάθος στο gameplay, ενδιαφέρον σενάριο και προσεγμένο voice acting ώστε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Παίρνει θέση πάντοτε υπέρ των Users και σέβεται τα χρήματά τους. Θεωρεί τις βαθμολογίες του περισσότερο "ρεαλιστικές" παρά "αυστηρές". Άλλωστε, πλέον δεν υπάρχουν "10άρια" γιατί δεν υπάρχουν τέλεια games.

Προσωπικό αντικείμενο: Amiga Tomahawk Joystick
Θα τον βρείτε: Στο YouTube, είτε στο GameWorld.gr, είτε στο δικό του κανάλι
Αγαπημένα είδη μουσικής: Latin, Brit. Pop, Rock, R&B
Αγαπημένο καρτούν: Garfield
Favorite website:Gameworld.gr
Favorite Games: Οι σειρές The Elder Scrolls, Street Fighter, Command & Conquer, Uncharted, Football Manager, Fifa και Mass Effect.
Favorite Retro Games: Pirates! (Amstrad), Sensible World of Soccer (Amiga), Super Street Fighter 2 (Arcade) και εκατοντάδες ακόμη retro «διαμάντια”.
Τρέφεται με: Data
Στόχος: Να κυκλοφορήσει το Katyusha.
Αγαπημένες ατάκες: "Είσαι εκτός εκκλησίας", "Γατάκια", "100 κιλά lag", "Καμένος", "Δε σε χάλασε", "Τον δίκασε", "Ο σωστός ο gamer...", "Πως τους πετσόκοψες έτσι;", "Μπορεί και όχι, προχωράμε" .

Όνομα: Χριστιάνα Θάνου (Glamorous) [Σύμβουλος σύνταξης]
Email: christiana [αt] gameworld.gr
GameWorld Profile:Add Friend
Facebook:Προφίλ
Instagram:Follow
Twitter:Follow
Κατηγορίες: MMORPG, FPS, Racing, Adventures, Strategy/MOBA
Πλατφόρμες: PC, PS4, PS3, PS Vita
Άλλα ΜΜΕ: Υπήρξε συνεργάτης στο OneMan.gr και ραδιοφωνική παραγωγός στην εκπομπή Users, απ' την εποχή του SentraFM 103.3 και μετέπειτα Sport24 Radio 103.3.
Background: Το 1997 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας της έφερε σπίτι μία Amiga 500 και ένα NES. Τις δύο επόμενες χρονιές την σκυτάλη πήραν το SNES και το PlayStation 1. Από τότε μέχρι σήμερα έχει αποκτήσει όλες τις κονσόλες της Sony, τιμώντας τις δεόντως. Την ενδιαφέρουν όλα τα games, με εξαίρεση τα Sports, ενώ έχει ιδιαίτερη προτίμηση σε Fighting, FPS, Action, RPG και MMORPG. Της αρέσει να χειρίζεται δυναμικές γυναίκες στα games που παίζει, με χαρακτηριστικότερη την Bayonetta.
Προφίλ κειμένων: Θεωρεί πως το σενάριο είναι αυτό που κάνει τα games μοναδικά, διαφορετικά και διαχρονικά. Ως fan των Action RPG, αυτό που την κάνει να δένεται με τους χαρακτήρες είναι το πόσο βαθύ νόημα έχει το σενάριο. Από την άλλη, εκτιμάει τα ωραία γραφικά στα games. Δεν ακολουθεί την κοινή γνώμη των gamers για κάποιον τίτλο και πάντοτε προσπαθεί να κρίνει αντικειμενικά σύμφωνα με την δική της εμπειρία. Όταν παίζει games, προσπαθεί να βρει τι ξεχωρίζει έναν τίτλο και όχι τι τον κάνει αδύναμο. Γενικά είναι ενάντια στην συνεχή γκρίνια των gamers περί frame rate, resolution, console/pc wars κτλ. Τέλος, ανυπομονεί να σας ταξιδέψει στον κόσμο του επόμενου μεγάλου MMORPG που θα δοκιμάσει, μέσα από την μόνιμη στήλη της, Critical Hit.

Προσωπικό αντικείμενο: Τσίχλες
Θα την βρείτε: Αγκαλιά με το Razer Blade
Αγαπημένα είδη μουσικής: Gothic, Heavy Metal, Opera, Epic Metal
Αγαπημένο καρτούν: Dexter
Favorite website:YouTube.com
Favorite Games: Call of Duty series, World of Warcraft, League of Legends, Resistance series
Favorite Retro Games: Sonic
Τρέφεται με: Kills
Στόχος: Να δει WWE ξανά στην ελληνική τηλεόραση
Αγαπημένες ατάκες: “Πως σου φάνηκε;”, “Ούτε καν!”, "Σοβαρα μιλας;", "Blizzard φίλε μου!”, "Well...", "Τι λες τώρα!"


Όνομα: Γιώργος Τζίτζιφας (Lithras)
Email: georgetz [ατ] gameworld.gr
GameWorld Profile: Add Friend
Facebook: Προφίλ
Instagram: Follow
Twitter: Follow
Κατηγορίες: Strategy, FPS, RPG, Simulator, Action
Πλατφόρμες: PC
Background:  To 1989 ήταν το έτος που γνώρισε τον κόσμο του gaming, όταν ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128 Plus. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε ένα Game Boy και το 1994 ζήτησε απ’ τον Άη Βασίλη ένα SNES που είχε δώρο το Street Fighter II. Αντ’ αυτού, του έφερε το πακέτο με το Donkey Kong Country και έκλαψε λίγο, αλλά του άρεσε. Μέσα από το SNES λάτρεψε την σειρά Mortal Kombat και το UN Squadron, καθώς επίσης ήρθε σε επαφή με το Wing Commander που του άλλαξε τη ζωή. Λίγα χρόνια αργότερα ζήτησε PlayStation 1, αλλά ήταν κακό παιδί και ο Άη Βασίλης έφερε, αντί για κονσόλα, ένα επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι. Τότε καταράστηκε τις κονσόλες και αφιερώθηκε στο PC gaming. Στα γυμνασιακά χρόνια ερωτεύτηκε τα Fighter Jet Sims και Space Combat Sims, ενώ μέσω της εισόδου του στο βασίλειο των επιτραπέζιων War Games & RPGs έγινε λάτρης των αντίστοιχων genres στα PC.
Προφίλ κειμένων: Αν και περνάει τις “competitive” φάσεις του, πιστεύει πως το immersion και το σενάριο είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα video game. Θα θεωρήσει επιτυχημένα τα games που καταφέρνουν να σας κάνετε να ονειρευτείτε πως ζείτε στον κόσμο τους και «μπαίνετε στη θέση» των χαρακτήρων σας.

Προσωπικό αντικείμενο :Energy Drinks
Θα τον βρείτε: Μπροστά από το PC, πίσω από τα drums, πίσω από κανένα DM screen ή μέσα σε καμιά παλαίστρα.
Αγαπημένα είδη μουσικής:Metal, Orchestral/Soundtracks, Ambient 
Αγαπημένο καρτούν: Family Guy
Favorite website: d20pfsrd.com
Favorite Games:Star Citizen, World of Warcraft, Warhammer 40.000: Dawn of War
Favorite Retro Games:Doom, U.N. Squadron, Mortal Kombat II, Metal Slug
Τρέφεται με:Κρέατα, αυγά, σπανάκια, πρωτεΐνη, καφεΐνη και σούσι.
Στόχος :Να βάλει το πρόγραμμά του σε μια τάξη.
Αγαπημένες ατάκες: “Σατανάς”, “Anyway...”, “Στην τύχη, ό,τι να ‘ναι”


 Όνομα:Γιάννης Μοσχονάς (Blood King) [Διευθυντής σύνταξης]
Email: giannis [αt] gameworld.gr
GameWorld Profile:Add Friend
Facebook:Προφίλ
Κατηγορίες: RPG, Action, MMO, Strategy, Puzzle
Πλατφόρμες: PC, Xbox 360
Άλλα MΜΕ: Περιοδικό PC Master, Ελευθεροτυπία, Cinefan.
Background: Αρχές δεκαετίας '80 πήρε μια πρώτη γεύση από τα games παίζοντας μια μαύρη κονσόλα που είχε το κλασικό Pong και ένα παιχνίδι όπου πυροβολούσε με light gun μια μπίλια! Το 1981 σε ηλικία 6 ετών είχε την ευτυχία να του αγοράσει ο πατέρας του το Atari 2600, χειρονομία που οδήγησε τον ίδιο και τον αδερφό του σε βαρβάτα ξενύχτια και κοκκινισμένα μάτια από τις αμέτρητες ώρες ενασχόλησης. Ακολούθησε το 1983 ο βρετανικός υπολογιστής Lynx που αποτέλεσε και την πρώτη του επαφή με τον κόσμο των υπολογιστών, η εποποιία συνεχίστηκε με τον Amstrad 6128 και το αποκορύφωμα ήρθε με την αγορά της Amiga 500. Έχοντας αποκτήσει πολλές από τις κονσόλες στην πάροδο των ετών, το Super NES και το PS2 παραμένουν οι αγαπημένες του, με το Dreamcast να ακολουθεί σε μικρή απόσταση. Λατρεύει το old school gaming και κυρίως τα κλασικά Shoot ' em up και Beat em' up όπως το Final Fight ενώ σήμερα δεν παραλείπει να τερματίζει στο PC του κάθε αξιόλογο Adventure, RPG και Strategy που κυκλοφορεί στην αγορά.
Προφίλ κειμένων: Το ποσοστό βίας και αίματος σε ένα video game αποτελεί την βασική αναζήτησή του. Παράλληλα επιζητά διαρκώς τα games που θα προκαλέσουν τις πνευματικές του δυνατότητες, βαθμολογώντας αρνητικά τα μονότονα στοιχεία. Ουδέποτε διανοείται να γράψει review αν δεν έχει συντρίψει προηγουμένως το παιχνίδι.

Προσωπικό αντικείμενο: Βάρη
Θα τον βρείτε: Μπροστά σε μια κινηματογραφική οθόνη ή στο γυμναστήριο
Αγαπημένα είδη μουσικής: Metal, Classic Rock, Dance, New Age
Αγαπημένο καρτούν: The Road Runner Show
Favorite website:pro.imdb.com
Favorite Games: Mass Effect Trilogy, Elder Scrolls, Warhammer 40.000: Dawn of War
Favorite Retro Games: It Came From The Desert, Target Renegade, Combat School, Cabal
Τρέφεται με: Serious Mass, Compress B.I.G., Νιτρικά οξέα, Αίμα
Στόχος: Να γίνει Υπεράνθρωπος
Αγαπημένες ατάκες: "Επικό", "Αιματοκύλισμα".


Όνομα: Σταμάτης Καράμπογας (Smoses) 
E-Mail: skarampogas[ατ]gmail.com
GameWorld Profile: Add Friend
Facebook: Προφίλ
Instagram: Follow
Twitter: Follow
Κατηγορίες: RPG, Action-Adventure, Hack and Slash, 3D Platform, Strategy
Πλατφόρμες:PC, PS4, Switch
Background: Γεννημένος το 1998, η πρώτη του επαφή με το gaming ήταν ένα PS2 που έλαβε σαν δώρο ενός θείου σε πολύ μικρή ηλικία, αρκετά μικρή ώστε να το “περάσει” γρήγορα. Η “επιφοίτηση” του ήρθε τον χειμώνα του 2004 όπου τα ξαδέρφια του, του “μεταλαμπάδευσαν” την αγάπη τους για τα Pokemon δωρίζοντας του ένα Game Boy Color με τις αρχικές κασέτες Pokemon. Έκτοτε η φλόγα μέσα του όλο και μεγάλωνε. Προσάναμμα στη φλόγα αυτή υπήρξαν κάποια “ευχάριστα” ατυχήματα, όπως το να ζητάει παιχνίδι με τον Mickey Mouse από την θεία και να του στέλνει το Kingdom Hearts καθώς και Bugs Bunny από τον νονό και να του έρχεται το Ratchet & Clank που τελικά έγιναν από τις αγαπημένες του σειρές. Έχοντας περάσει πλέον και την εφηβική του φάση , όπου έλιωνε 12ωρα σε Lineage και αργότερα LoL, έχει απομακρυνθεί από τα competitive και πλέον προτιμάει τους αγρούς.
Προφίλ κειμένων: Πιστεύει πως η τέχνη και τα games συνδέονται άρρηκτα και επευφημεί όποιο παιχνίδι καταφέρει να δημιουργήσει συναισθήματα μέσω της μουσικής επένδυσης και των όμορφων τοπίων. Ειδικότερα, αν από ένα RPG απουσιάζει το βαθύ σενάριο και οι χαρακτήρες είναι μονόπλευροι, τότε δύσκολα θα τον κερδίσει. Παρόλα αυτά προσπαθεί να κρίνει με αντικειμενικότητα αφήνοντας τους συναισθηματισμούς απέξω.

Προσωπικό αντικείμενο: Γυαλιά ηλίου
Θα τον βρείτε: Κάτω από τη μπάρα, πίσω από την κιθάρα ή να χαζεύει ξημερώματα βίντεο με ζωάκια στο YouTube
Αγαπημένα είδη μουσικής: Metalcore, Black Metal, Progressive Metal, Death Metal 
Αγαπημένο καρτούν: Shaman King/ Pokemon
Favorite website: Youtube.
Favorite Games: Kingdom Hearts, Sly Cooper, Ratchet & Clank, Okami, God of War, Witcher 3, Pokemon
Favorite Retro Games: Megaman, Altered Beast, Golden Axe
Τρέφεται με: Πρωτεΐνη, καφε και μουσική
Στόχος: Να θέσει ένα αύριο.


 ermis-dervisis

Όνομα: Ερμής Δερβίσης

E-Mail: hermezD1 [ατ] gmail.com
GameWorld Profile: Add Friend
Facebook: Προφίλ
Instagram: Follow
Twitter: Follow
Κατηγορίες: Action-Adventure, RPGs.
Πλατφόρμες: PS4, PS5 
Background:  Όλα άρχισαν όταν σε ηλικία 5 ετών έλαβε ως δώρο ένα GameBoy Advance SP. Στην συνέχεια ακολούθησε το DS, ενώ λίγα χρόνια μετά απέκτησε το PS2. Του αρέσουν τα games τα οποία συνδυάζουν ιστορία και gameplay για να προσφέρουν μία ξεχωριστή εμπειρία, σε όποιο είδος και αν ανήκουν. Τα γραφικά δεν είναι το παν σε κάποιο παιχνίδι, όμως θέλει να βλέπει πάντα βελτιώσεις. Είναι τελειομανής και σε αρκετές περιπτώσεις κυνηγάει τα Platinum Trophies.
Προφίλ κειμένων: Αντικειμενικός, χωρίς υπερβολές, ενώ όπου χρειάζεται προσθέτει χαβαλέ. Στα reviews δεν θα λυπηθεί κανένα παιχνίδι, ακόμα και αν είναι sequel του αγαπημένου του, όμως δεν θα παραλείψει και όλα του τα θετικά.
Προσωπικό αντικείμενο: DualSense
Θα τον βρείτε: Να κυνηγάει κάποιο σπάνιο trophy
Αγαπημένα είδη μουσικής: Rock, Pop
Αγαπημένο καρτούν: Rick and Morty
Favorite website: YouTube.com
Favorite Games: Οι σειρές Resident Evil, Uncharted, The Last of Us και το Inside.
Favorite Retro Games: Pac-Man Collection
Τρέφεται με: Καρμπονάρα
Στόχος: Η επιβίωση
Αγαπημένες ατάκες: I don’t stop when I’m tired. I stop when I’m done


 grigoris-kosmidis

Όνομα: Γρηγόρης Κοσμίδης
E-Mail: grigoris [at] gameworld.gr
GameWorld Profile: Add Friend
Facebook: Προφίλ
Instagram: Follow
Twitter: Follow
Κατηγορίες: BRs, Simulation, Strategy, Action/Adventure
Πλατφόρμες: PC, PS4, Quest 
Άλλα ΜΜΕ: Το κανάλι του GameWorld στο YouTube
Background: Gamer από πιτσιρικάς, κυρίως σε PC, αλλά δεν έγινε ποτέ pro γιατί τον φάγαν τα κυκλώματα. Τώρα παίζει 2-3 σταθερά παιχνίδια και ρίχνει μια ματιά στις νέες κυκλοφορίες PC και PS4. Ταυτόχρονα κάνει τα πρώτα βήματα στο VR. Ως προγραμματιστής στο επάγγελμα, σκαλίζει πού και πού κανένα game engine, αλλά δεν θα τον δείτε σύντομα στην κορυφή του store.
Προφίλ κειμένων: Δίνει μεγάλη βαρύτητα στην προσέγγιση ενός review από την οπτική του χαλαρού παίκτη, που όπως και ο ίδιος έχει λίγες ώρες να διαθέσει σε gaming και θέλει κάτι καλό και ποιοτικό, που δεν θα τον κουράσει. Το eye candy έχει μεγάλη σημασία, αλλά το σενάριο και τα συναισθήματα που προκαλεί είναι αυτά που θα κάνουν ένα παιχνίδι να μείνει στην ιστορία. Τα πάντα αλλάζουν φυσικά όταν μιλάμε για sim games - city builders, racing, management. Εκεί σημασία έχει η αρτιότητα του gameplay και το replayability. Τα κείμενα μένουν περιεκτικά, χωρίς πλατειασμούς.

Προσωπικό αντικείμενο: iPhone
Θα τον βρείτε: Πίσω από κάποιον IDE
Αγαπημένα είδη μουσικής: Industrial Metal, Trance - EDM, Balkan, Classical, απλά τα πάντα
Αγαπημένο καρτούν: Futurama
Favorite website: luxastrum.net
Favorite Games: Rome: Total War, Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy 
Favorite Retro Games: Pokemon Blue, Snake (3310)
Τρέφεται με: Fast food
Στόχος: Global Domination


Αν θέλετε κι εσείς να γίνετε μέλος της συντακτικής μας ομάδας, τότε στείλτε τα Email σας στο info [ατ] gameworld.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Notification