Press Start: Θα πρέπει να υπάρχει το easy mode στα games;

Hot
Press Start: Θα πρέπει να υπάρχει το easy mode στα games;

Press Start: Θα πρέπει να υπάρχει το easy mode στα games;

Μήπως χάνεται το νόημα;

Μετά από την κυκλοφορία του Sekiro το οποίο είχε και πολύ μεγάλη επιτυχία, ξέσπασε μια σύγκρουση μεταξύ των gamers για το ενδεχόμενο να υπάρχει easy mode στα games ή όχι.

Αρκετός κόσμος υποστηρίζει ότι σε παιχνίδια σαν το Sekiro ή τα Dark Souls δεν θα πρέπει να υπάρχει η επιλογή του easy mode καθώς μπορεί να χάνεται ο σκοπός για τον οποίο ο developer έκανε το παιχνίδι τόσο δύσκολο. Ίσως μέσα από την δυσκολία ενός παιχνιδιού οι παίκτες μπαίνουν σε ένα άλλο ταξίδι μαζί με τον χαρακτήρα του. Η διαδικασία να ψάξεις τι δεν κάνεις καλά, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς για να περάσεις ένα boss είναι μια διαφορετική εμπειρία. Προφανώς και μπορεί αυτός να είναι ο λόγος που ένα παιχνίδι γράφεται με αυτό τον τρόπο, καθώς οι developers έχουν στόχο να φερουν κάποια συναισθήματα του παίκτη στην επιφάνεια. Μπορεί οι πώλησης ανάλογων games να στηρίζονται στην πρόκληση που σου θέτει αυτό ώστε να το τερματίσεις σε τόσο υψηλό δείκτη δυσκολίας. Αλλά τι γίνετε με αυτούς που είτε δεν μπορούν να είναι τόσες ώρες μπροστά σε μια οθόνη (λόγο προβλήματος υγείας), είτε θέλουν απλά να ζήσουν την εμπειρία και το περιβάλλον του παιχνιδιού ή δουλεύουν και δεν έχουν τόσο χρόνο για ένα game;

Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται πάρα πολλα άτομα για τα όποια νοιάζεται η gaming βιομηχανία. Είναι δεδομένο ότι με ένα easy mode χάνεις την εμπειρία που είχε σκοπό να σου δώσει το παιχνίδι , καθώς επίσης και άτομα τα όποια δεν είχαν σκοπό να παίξουν με easy mode θα μπουν στον πειρασμό να το πατήσουν εάν κολλούν σε ένα σημείο για πολλές ώρες. Οπότε, μπορεί να υπάρξει ένα easy mode το οποίο να ενεργοποιείται με κάποιο κόστος; Για παράδειγμα, αν το ενεργοποιείς αφού έχει αρχίσει το παιχνίδι η ιστορία να πηγαίνει πάλι από την αρχή ή εάν ενεργοποιείς το easy mode να μην έχεις πρόσβαση σε κάποια combos, όπλα και achievements του παιχνιδιού.

Κάπου εδώ θα σας ρωτήσω, θα θέλατε να υπάρχει easy mode στα games και αν ναι, να το πληρώνεται με το ανάλογο κόστος; Απαντήστε εντός του άρθου και πείτε μας την άποψη σας.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Ποιά Super Heroes ταινία θα θέλατε να μεταφερθεί σε video game;

Press Start: Πιστεύετε ότι η Respawn θα ξεπεράσει σε έσοδα την Epic Games λόγο του Apex;

Τελευταίο User Blog

Είναι το PUBG χάσιμο χρόνου;

Τελευταίο User Review

Risk Of Rain

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να είχε η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 DimutriKs (Level 16) 22/04/2019 15:49
Το Sekiro είναι το πρώτο παιχνίδι της Fromsoftware το οποίο ήταν κοντά στα θέλω μου και η δυσκολία του δεν με αποθάρρυνε όπως ενδεχομένως φοβόμουνα. Αντιθέτως με το που έμαθα το deflection system του παιχνιδιού και κατάφερνα να περάσω κάποιο boss η mini-boss ένιωθα δικαιωμένος για τις ώρες που αφιέρωσα και για το γεγονός πως έμαθα το παιχνίδι. Αυτά όμως αφοράν προσωπικά εμένα και συγκεκριμένα για το Sekiro. Φυσικά και στα παιχνίδια πρέπει να υπάρχει Easy Mode. Όπως αντίστοιχα και Hard mode. Γενικότερα να υπάρχει τρόπος να αυξομειώνεις την δυσκολία. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο και φυσικά δεν είναι ανάγκη ένα παιχνίδι να είναι δύσκολο για να σου προσφέρει πράγματα. Γιατί κάποιος να μην δει μια καλογραμμένη ιστορία λόγω δυσκολίας? Γιατί να μην δει απεικονίσεις σε εχθρούς και τοποθεσίες χωρίς να "ιδρώσει"? Αν έχει περιορισμένο χρόνο γιατί να κάτσει να πεθαίνει στην μεγαλύτερη διάρκεια αντί να μπορεί να περάσει στο επόμενο σημείο και να κάνει πρόοδο? Και στην τελική γιατί να μην τερματίσει έναν τίτλο που έχει την διάθεση να το κάνει και προπάντων έχει πληρώσει? Το gaming για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι επάγγελμα αλλά χόμπι, μια ευχάριστη ενασχόληση. Και όσοι ευχαριστιούνται με το να γίνονται καλύτεροι έτσι και άλλοι τόσοι ευχαριστιούνται με το να περνάνε χωρίς πολλά πολλά. Και το easy mode μπορεί να δώσει πράγματα σε μια εμπειρία. Η αίσθηση του να είσαι op και να σπέρνεις πανικό στο πέρασμά σου έχει και αυτή την γλύκα της. Σχετικά με το "πέναλτι" δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία να έχεις βγάλει μέρος ενός παιχνιδιού η και ακόμα όλο το παιχνίδι πλην του τελικού boss στο Normal/Hard και να ρίχνεις το επίπεδο δυσκολίας στο τέλος. Είναι το χειρότερο συναίσθημα που μπορεί να βιώσει κάποιος.
#2 Akis 7 (Level 20) 22/04/2019 18:27
Εννοειτε πως πρεπει να υπαρχει το easy mode...Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι και εμπειροι.Και εκτος αυτου καποιοι διαλεγουν και αυτη τη δυσκολια για να το ευχαριστηθουν αλλιως το παιχνιδι,σαν να βλεπουν ταινια ας πουμε...Χωρίς πολλα ζορια...εχω παιξει πολλα παιχνιδια ετσι αν και παντα θα προτιμω το normal την πρωτη φορα και μετα το hard τις επόμενες...
#3 Blood Prince (Level 30) 22/04/2019 21:10
Τα Dark Souls 2 και Bloodborne ήταν εύκολα εξ αρχής με την λογική πως η δυσκολία αυξανόταν μετά τον τερματισμό...τώ ρα για το κόστος φυσικά και όχι...δεν φτάνει που χρυσοπληρώνω το παιχνίδι,θα πληρώνω και για την δυσκολία ;

Συνήθως παίζω τα παιχνίδια στο Normal αλλά όταν τα έχω στο Hard και μου την δίνει,τα γυρίζω στο Easy....δεν θεωρώ πως κάποιος ο οποίος τα τερματίζει στο Hard παίρνει κάποιο βραβείο οπότε το Normal είναι πιο απολαυστικό κατ'εμέ.
#4 Blood Prince (Level 30) 22/04/2019 21:23
Quote:
Αλλά τι γίνετε με αυτούς που είτε δεν μπορούν να είναι τόσες ώρες μπροστά σε μια οθόνη (λόγο προβλήματος υγείας), είτε θέλουν απλά να ζήσουν την εμπειρία και το περιβάλλον του παιχνιδιού ή δουλεύουν και δεν έχουν τόσο χρόνο για ένα game;
Η συγκεκριμένη ομάδα απλά να μην παίξει Sekiro...κάποια παιχνίδια δεν είναι για όλους.Πως να το κάνουμε ;

Οταν όμως το παιχνίδι σου δίνει ένα Normal επίπεδο δυσκολίας,δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις κατευθείαν στο Hard...σε εμένα προσωπικά στο Normal η εμπειρία είναι πιο απολαυστική.

Κάποια παιχνίδια όμως όπως το Fifa σε αυξημένα επίπεδα δυσκολίας,είναι τόσο δύσκολα που και χρόνο να θέλω να αφιερώσω δεν τα μπορώ.Οταν ας πούμε το έχω βάλει Semi Pro δεν σημαίνει πως δεν δυσκολεύομαι στο Semi Pro...δυσκολεύο μαι αλλά και κερδίζω παράλληλα.
Notification