Featured
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου (Glamorous)
Experience: 8527 (1693 points to next level)

 
600
10 months ago
Hearthstone VR: Ο τίτλος που δεν παίξαμε ποτέ 10 months ago

Ένας τίτλος που αναπτύχθηκε στα studio της Blizzard.

 

Το αγαπημένο μας Hearthstone αποτελεί ένα από τα πιο πετυχημένα card games και μετράει αναρίθμητους fans ανά τον κόσμο. Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε όμως είναι ότι για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα και μόνο εντός της Blizzard, υπήρχε μία άλλη μορφή το αγαπημένο τίτλου. Λόγος γίνεται για το Hearthstone VR το οποίο έφτιαξαν δύο Developers μέσα σε μία περίοδο δύο εβδομάδων.

Παίζοντας το Hearthstone VR, θα μπορούσατε να περπατήσετε εντός του Tavern και να αγωνιστείτε με τον αντίπαλο της επιλογής σας. Τα καλά νέα είναι ότι θα μπορούσατε να παίξετε σε VR και να έχετε μια διαφορετική εμπειρία. Εάν θυμώσετε, υπάρχει και η δυνατότητα για...table flip. Κακά νέα δεν υπάρχουν, πέραν του ότι ενδεχομένως δεν θα παίξουμε ποτέ το Hearthstone VR.

Διαβάστε για το εν λόγω ban της Blizzard στον παίκτη του Hearthstone και συζητήστε για το συμβάν σε αυτό το forum topic.

10 months ago
10 months ago
UK Charts Top 10: 19-25/1/20 10 months ago

Τα "Kakarωσε".

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Dragon Ball Z: Kakarot εκθρόνισε το Call of Duty: Modern Warfare από την πρώτη θέση των charts. Αυτή η εβδομάδα συνεχίζει να ευνοεί τον νέο τίτλο της Bandi Namco καθώς συνεχίζει στην δεύτερη θέση αλλά ο "βασιλιάς" επιστρέφει στον θρόνο του. Την πεντάδα συμπληρώνουν τα GTA V, FIFA 20 και Mario Kart 8 Deluxe. Δείτε αναλυτικά το top 10:

  1. Call of Duty: Modern Warfare
  2. Dragon Ball Z: Kakarot
  3. Grand Theft Auto V
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. FIFA 20
  6. Star Wars Jedi: Fallen Order
  7. Just Dance 2020
  8. Luigi's Mansion 3
  9. Super Smash Bros. Ultimate
  10. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Διαβάστε για τις πωλήσεις προηγούμενων εβδομάδων και συζητήστε για τις πρόσφατες πωλήσεις στο σχετικό forum topic.

11 months ago
Deracine 11 months ago

Όταν τα παραμύθια γίνονται ιστορίες τρόμου.

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε την FromSoftware από τη μεγάλη επιτυχία που έκανε με την σειρά Souls. Παρόλα αυτά, μιλάμε για μία εταιρεία η οποία είχε ασχοληθεί με άλλους αξιόλογους τίτλους στο παρελθόν οι οποίοι μάλιστα δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία με την διάσημη προαναφερθείσα σειρά. Έτσι λοιπόν έπειτα από αρκετά χρόνια, η FromSoftware αλλάζει λίγο το πεδίο της μάχης και έρχεται να κάνει το ντεμπούτο της στον κόσμο του virtual reality μέσω του PlayStation και του αγαπημένου PSVR. O δημιουργός της σειράς Dark Souls, Hidetaka Miyazaki, βρίσκεται πίσω από την σκηνοθεσία του νέου τίτλου της FromSoftware, το Deracine. Πρόκειται για έναν Virtual Reality τίτλο ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία Adventure και Horror. Αν σας αρέσει ότι διαβάζετε μέχρι στιγμής, συνεχίστε την ανάγνωση για να δείτε τί ακριβώς είναι το Deracine.

Ιστορίες Τρόμου
Σπάνια μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε σαν μία νεράιδα. Στην ουσία δεν θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά ότι είμαστε νεράιδα καθώς δεν μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας αλλά όλα τα παιδιά μέσα στο μυστηριώδες σχολείο στο οποίο βρισκόμαστε και διαδραματίζεται η ιστορία, μας φωνάζουν “fae” που είναι μία εναλλακτική λέξη για το fairy. Στην αρχή όταν φτάνουμε σε αυτό το σχολείο φαίνονται όλα πολύ ήρεμα. Παιδιά κοιμούνται στα δέντρα, παίζουν στην φύση, παίζουν μεταξύ τους, κάνουν τα μαθήματά τους. Σύντομα όμως θα ανακαλύψετε διάφορα μυστικά, τραγικά γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί και έχουν στοιχειώσει τα παιδιά αλλά και όλο αυτό το τεράστιο κτήριο. Μέσα από την εξερεύνηση και αυτό το κουβάρι που σιγά σιγά ξετυλίγεται για να ανακαλύψετε τι πραγματικά συμβαίνει, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα που έχουν τα παιδιά και να τα βοηθήσετε, είτε στο παρόν, είτε στο παρελθόν.

http://www.youtube.com/watch?v=0OGpAAbLDEs

Με αυτό τον τρόπο, το παιχνίδι καταφέρνει να δημιουργήσει μία πιο κοντινή σχέση με καθένα από τα έξι παιδιά και να μας κάνει πραγματικά να λυπηθούμε για να θέλουμε να τα βοηθήσουμε. Και ενώ όλοι φαίνονται πάρα πολύ φιλικοί μαζί μας ,μία πολύ παράξενη οντότητα σε μορφή γάτας είναι αυτή που μας εμποδίζει από το να δούμε όλα τα δωμάτια του κτηρίου εξαρχής. Θα πρέπει να βρούμε έναν άλλο τρόπο για να μπούμε σε δωμάτιο το οποίο φυλάει γάτα ή απλώς να την αποφύγουμε και να επιστρέψουμε κάποια άλλη στιγμή που θα είμαστε έτοιμοι.

Όταν τα παιδιά πιστεύουν σε “αόρατες” υπάρξεις, καμιά φορά πρέπει να τα..ακούμε.(όχι tips για το παιχνίδι!)

VR Reality
Καθώς μιλάμε για VReality τίτλο, αξίζει να αναφερθεί πως θα controls φαίνονται αρκετά φυσικά τόσο σε νέους VR gamers, όσο και εμάς τους πιο εξοικειωμένος με τη νέα τεχνολογία. Μπορεί εμείς να είμαστε μία νεράιδα και να μην μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας αλλά σίγουρα βλέπουμε τα χέρια μας -το δεξί και το αριστερό- τα οποία αντιστοιχούν στα PS Move controllers. Έτσι αρχίζουμε και ανακατεύουμε κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά όλο το ορφανοτροφείο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να βάλουμε το χεράκι μας σε μία σούπα κρυφά προσθέτοντας μη αγνά υλικά, μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να βοηθήσουμε δύο παιδιά που κινδυνεύουν να πέσουν από την...ταράτσα, να βρούμε το αντίδοτο έτσι ώστε να γλιτώσουν από τον υψηλό πυρετό οι αγαπημένοι μας φίλοι ή απλώς να πειράζουμε αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο με σκοπό να τρομάξουμε κάποιον χαρακτήρα. Δεν παρατηρήσαμε καθόλου motion sickness όλη την ώρα που παίζαμε το Deracine αλλά θα σας πρότεινα να μην κινείστε δεξιά και αριστερά πολύ συχνά καθώς το θολό περιβάλλον -σε κάποια σημεία- σε συνδυασμό με την γρήγορη κίνηση μπορεί να σας κάνει να νιώσετε λίγο άβολα.

Η ιστορία φαίνεται να μας πηγαίνει μπρος-πίσω χωρίζοντας τα κεφάλαια σε Epochs. Αρκετές φορές βρεθήκαμε στην δύσκολη κατάσταση του να πρέπει να μαντέψουμε τι θα κάνουμε για να περάσουμε στο επόμενο κεφάλαιο και η αλήθεια είναι ότι το Deracine φαίνεται αυστηρό σε πολλές περιπτώσεις. Δεν μπορείτε να περάσετε στο επόμενο Epoch αν δεν έχετε κάνει όλα όσα πρέπει και αν δεν έχετε λύσει όλους τους γρίφους. Κάποιοι γρίφοι φαίνονται αρκετά εύκολοι αλλά στην ουσία θα δούμε ότι είναι πιο περίπλοκοι. Για την λύση, πρέπει να ψάξουμε ακόμα και σε μικρές λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα τον διάλογο μεταξύ δύο παιδιών σε κάποιο δωμάτιο. Αυτό είναι και το θετικό της υπόθεσης, ότι έχουμε ένα Virtual Reality τίτλο με δύσκολους γρίφους.

StrangerThings
Για την ανάπτυξή του Deracine, χρησιμοποιήθηκε η Unreal Engine. Σε κανονικές περιπτώσεις, η συγκεκριμένη μηχανή γραφικών μπορεί να παρουσιάσει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, παρόλα αυτά όταν μιλάμε για virtual reality τα πράγματα αλλάζουν. Μπορεί οι χαρακτήρες να είναι σχεδιασμένοι όμορφα και μοναδικά, το σχολείο στο οποίο βρίσκονται τα παιδιά να είναι αρκετά ευρύχωρο με πολλές και διαφορετικές αίθουσες και έναν ακόμα πιο ειδυλλιακό κήπο, αλλά κάπου εδώ σταματούν τα θετικά. Υπάρχει αρκετό popping, τα textures επίσης θολώνουν σε σημεία και κάποιες φορές δυσκολευτήκαμε να χειριστούμε τον χαρακτήρα μας καθώς τα controls του PSVR μερικές φορές δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε.

Παραλίγο τραγικός επίλογος
Το Deracine μας αφήνει μια περίεργη εντύπωση στο τέλος του. Ο συγκεκριμένος τίτλος δεν είναι ο συνηθισμένος της FromSoftware. Βλέπουμε ένα VR Adventure με στοιχεία Horror αλλά δεν παρατηρούμε κάποιο επίπεδο δυσκολίας και σίγουρα όχι το gameplay που μας έχει συνηθίσει η developer εταιρία της σειράς Souls. Εάν είστε χρήστης του PSVR και θέλετε έναν διαφορετικό τίτλο για την συλλογή σας, το Deracine αξίζει μια ευκαιρία. Θα περάσετε από τέσσερις μέχρι έξι ώρες εξερευνώντας τις ιστορίες των παιδιών που συναντάμε. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε κάποιες καταστάσεις εντός του κοσμου του Deracine. Η ατμόσφαιρα του Deracine καταφέρνει να μας βάλει σε ένα περίεργο mood, να μας κάνει να ευαισθητοποιηθούμε για τα παιδιά και να το παίξουμε Sherlock Holmes a la PSVR.

Θετικά:
- Ωραία ατμόσφαιρα
- Ενδιαφέρουσα ιστορία

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Texture Popping
- Ήρεμο gameplay

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 6
Αντοχή: 5
Γενικά: _6.8

Μία νεράιδα στον ρόλο του Sherlock Holmes.

Χριστιάνα Θάνου

 

11 months ago
Raiders of the Seven Cities of Gold 11 months ago

Ένα 100% freeware Point and Click Adventure στα πρότυπα του Indiana Jones and the Fate of Atlantis απο fans.

Μια ομάδα φανατικών φίλων και νοσταλγών των point and click adventure της Lucas Arts, φτιάχνει ένα παιχνίδι εφάμιλλο του γνωστού σε όλους Indiana Jones and the Fate of Atlantis. O τίτλος θα ονομάζεται Raiders of the Seven Cities of Gold και σκοπός αυτής της ομάδας είναι να καταφέρουν να κατασκευάσουν μια περιπέτεια αντάξια του FoA. Τα μέλη της ομάδας κατάγονται από διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων την Γαλλία, την Γερμανία, την Ελλάδα, και την Ισπανία.

Το project τρέχει εδώ και περίπου μια δεκαετία, με επαναπροσδιορισμό του αρχικού σεναρίου, δημιουργία εξ' ολοκλήρου δικών τους γραφικών, μουσικής. Αυτά τα Χριστούγεννα, οι developers του επερχόμενου τίτλου, αποφάσισαν να κάνουν ένα δώρο στους φίλους που περιμένουν με ανυπομονησία το παιχνίδι τους και να προσφέρουν δωρεάν ενα mini-game με το όνομα Indiana Jones and the Relic of the Viking. Μπορείτε να δείτε την δουλειά της ομάδας και να παρακολουθήσετε την πορεία του τίτλου κάνοντας κλικ εδώ.

11 months ago
O Henry Cavill...έσκιζε την στολή του Geralt με τους μύες του 11 months ago

Είμαι "στον όγκο" αδερφέ.

Μπορεί να λέμε για πλάκα ότι κάποιος φίλος μας (ή εμείς) είναι “στον όγκο” αλλά ο Henry Cavill ξεπέρασε ακόμα και αυτό το επίπεδο. Ο πρωταγωνιστής της σειράς The Witcher του Netflix πήρε πολύ σοβαρά τον ρόλο του, όπως κάνει πάντοτε φυσικά αλλά φέτος παίζει σε Nightmare mode με προγράμματα γυμναστικής που τον “φούσκωσαν” τόσο ώστε να μην χωράει στην στολή του Geralt of Rivia. Μάλιστα πολλές φορές χρειαζόταν ένα άτομο να έιναι πάντα μαζί του στα γυρίσματα για να ράβει επί τόπου ότι χαλάει! Σε περίπτωση που έχετε απορία για το πρόγραμμα γυμναστικής του Henry, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=tSzlgybdkFA

Διαβάστε περισσότερα για την σειρά The Witcher και συζητήστε για αυτήν στο παρακάτω forum topic

 

12 months ago
UK Charts Top 10: 25-30/11/19 12 months ago

Η εβδομάδα του Black Friday.

Η προηγούμενη εβδομάδα έφερε τα πάνω κάτω στις πωλήσεις και ο λόγος είναι φυσικά η ημέρα ή περίοδος του Black Friday. Είναι μια περίοδος που οι πωλήσεις των games βλέπουν αύξηση κυρίως λόγω των προσφορών που βρίσκονται παντού και μας προκαλούν να αγοράσουμε...περισσότερο από όσα χρειαζόμαστε πραγματικά. Μπορεί τα FIFA 20 και COD: MW να παραμένουν στην κορυφή αλλά είδαμε ενδιαφέρουσες πρωτιές όπως το Sea of Thieves. Δείτε παρακάτω αναλυτικά την λίστα:

1) FIFA 20
2) Call of Duty: Modern Warfare
3) Star Wars Jedi: Fallen Order
4) Sea of Thieves
5) Minecraft: Xbox Edition
6) Pokémon Sword
7) Mario Kart 8 Deluxe
8) Pokémon Shield
9) Luigi's Mansion 3
10) Minecraft: Nintendo Switch Edition

Διαβάστε για τις πωλήσεις προηγούμενων εβδομάδων και συζητήστε για τις πρόσφατες στο σχετικό forum topic.

 

12 months ago
Earthbreakers: Νέο RTS από πρώην developers του C&C: Renegade 12 months ago

Έρχεται το 2020.

H Petroglyph ανακοίνωσε πώς δουλεύει πάνω σε έναν νέο τίτλο ο οποίος θα αποτελέσει κράμα Real-time Strategy game και FPS (first-person shooter). Συγκεκριμένα η εταιρεία αποτελείται από πρώην Developers της Westwood Studios που μας προσέφερε διάφορα γνωστά games αλλά κυρίως το Command & Conquer: Renegade του 2002.

http://www.youtube.com/watch?v=-HtV9ZtdKVM

Να θυμίσουμε πώς το Command & Conquer: Renegade ήταν ο πρώτος τίτλος της σειράς που μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε κάμερα πρώτου προσώπου. Μπορεί ο τίτλος που κυκλοφόρησε το 2002 να μην σημείωσε μεγάλη επιτυχία, παρόλα αυτά η ιδέα ήταν πρωτοποριακή και πρακτικά θα δούμε μία επανάληψη της με το νέο Earthbreakers.

Το Earthbreakers λοιπόν αποτελεί το νέο τίτλο της Petroglyph ο οποίος θα είναι αποκλειστικά PvP-only και θα κυκλοφορήσει εντός του 2020. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το Earthbreakers θα έχει η Real-time Strategy στοιχεία με κύριο χαρακτηριστικό το construction διαφόρων βάσεων. Παρόλα αυτά θα δίνεται η ευκαιρία, εάν το θελήσετε, να “βουτήξετε” στην μάχη και να πολεμήσετε με κάμερα πρώτου προσώπου. Με λίγα λόγια η Petroglyph θα προσπαθήσει να “παντρέψει” δύο genres για άλλη μια φορά.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένουμε στο προσεχές διάστημα.

 

Notification