Featured
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου (Glamorous)
Experience: 6790 (1382 points to next level)

 
600
1 week ago
Tekken 7 - DLC3: Noctis Lucis Caelum Pack 1 week ago

Πιάσε τα Royal Arms, έχουμε να τα βάλουμε με την Nina!

Το Tekken 7 αποτελεί κορυφαίο Fighting game το οποίο συνεχώς ανανεώνει το roster του με νέους χαρακτήρες. Όλοι μας αγαπάμε τους κλασικούς μαχητές και έχουμε κάποιους αγαπημένους ή κρυφούς άσσους για να κερδίσουμε αγώνες. Παρόλα αυτά, ένας γνήσιος φαν της σειράς Tekken, χαίρεται να βλέπει το ρόστερ να μεγαλώνει και πόσο μάλλον όταν προστίθενται χαρακτήρες από άλλα franchises.

Λόγος γίνεται σε αυτό το review για την προσθήκη του Noctis Lucis Caelum, ή σκέτο Noctis. Ο χαρακτήρας αποτελεί πρωταγωνιστή του Final Fantasy XV και έναν εκ των τεσσάρων που απαρτίζουν την βασική παρέα. Το θέμα είναι πως ο Noctis είναι άτομο που έχει μάθει να πολεμάει με μεγάλα και βαριά όπλα...πως θα μπορούσε αυτό να κολλήσει εντός του Tekken 7 όπου οι περισσότεροι πολεμάνε χωρίς βοηθήματα; Ίσως στο Injustice να έβγαζε νόημα η προσθήκη του Noctis καθώς ο καθένας από εκεί μέσα έχει τα δικά του φαντασμαγορικά “toys” για να κερδίσει. Το πως είδαμε τον Noctis στο Τekken 7 θα το δείτε στο παρακάτω review.

tekken 7 noctis 1

Tekken και Final Fantasy μαζί
O Noctis μπαίνει στο Tekken 7 αρκετά δυναμικά. Ως εμφάνιση είναι ακριβώς έτσι όπως τον θυμόμαστε αλλά υπάρχουν και ορισμένες επιλογές παραμετροποίησης. Αν δεν σας αρέσει η βασική του εμφάνιση, μπορείτε να επιλέξετε τις φορεσιές Royal Raiment, Fighting King's Raiment και Choco-Mog Style. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιέφερε τόσο το θέμα της εμφάνισης, όσο της πραγματικής χρήσης του εντός της πίστας μάχης. Ο Noctis έρχεται με δική του πίστα, την Tekken 7: Hammerhead που αποτελεί και το γνωστό και αγαπημέν βενζινάδικο από το Final Fantasy XV. Επίσης η μουσική που ακολουθεί τον νέο παίκτη αποτελεί επιτυχημένο remix του FFXV.

Βλέπουμε ότι μπορεί ο Noctis να μην έρχεται με δικό του story αλλά περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που αποτελείται από πίστα, costumes, soundtrack και όπλα. Βλέπουμε τον Noctis να παίζει κυρίως με τα Royal Arms αλλά μπορεί να αλλάξει μια πληθώρα από όπλα. Είναι αρκετά περίεργο καθώς ο Noctis διαθέτει με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερο range από άλλους χαρακτήρες. Επίσης μπορεί να κάνει warp εντός της πίστας και το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από ενοχλητικά teleports! Βέβαια αυτό δεν του δίνει ανταγωνιστικό προτέρημα, ίσα ίσα που ο Noctis είναι αρκετά balanced ακόμα και με όλα τα εξτρά του.

http://www.youtube.com/watch?v=NaXgJiUp74E

Προσωπικά αν με ρωτούσατε αν αξίζει το DLC, θα σας έλεγα ότι αυτό εξαρτάται από το αν σας αρέσει πρώτον να βλέπετε χαρακτήρες από άλλα games και δεύτερον κατά πόσο γνωρίζετε το νέο Final Fantasy XV. Φίλος μου που παίξαμε μαζί, δεν έδειξε κάποιον ενθουσιασμό για τον Noctis καθώς δεν είχε παίξει καθόλου το FF XV και το μόνο που είχε να σχολιάσει είναι πως το range του Noctis τον κάνει αρκετά καλό. Από την άλλη εγώ μπορούσα να διακρίνω τα όπλα, τις κινήσεις, την ειδική πίστα, λεπτομέρειες που ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες και πιστεύω ότι κάνουν αυτό το DLC άξιο των χρημάτων του, περίπου στα οκτώ ευρώ.

Θετικά:
- Νέα πίστα με soundtrack
- Ωραίο balance στον Noctis
- Διάφορες φορεσιές για να διαλέξετε

Αρνητικά:
- Καμία προσθήκη στην ιστορία

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8

Ένα DLC που φέρνει μια γεύση από Final Fantasy XV.

Χριστιάνα Θάνου

2 weeks ago
A4Tech Bloody B930, B860, G500 και P85 2 weeks ago

Η νέα σειρά στα gaming περιφερειακά.

Η A4Tech μπαίνει δυνατά στo κοινό των gamers με την σειρά Bloody. Η αντιπροσωπεία της εταιρείας είναι η Puro Hellas.

Το B930 είναι το μικρότερο σε μέγεθος πληκτρολόγιο καθώς δεν διαθέτει numpad. Σε αυτό συναντάμε brown switches, τα οποία παράγουν έναν αρκετά clicky θόρυβο. Επίσης, είναι αδιάβροχο και παρέχει προστασία από την σκόνη. To Β860, με ακόμη πιο έντονο clicky ήχο, έχει μπλε switches, φυσιολογικό μέγεθος και όμορφο χρωματισμό. Διαθέτει και palm rest, ενώ αμφότερα τα δύο keyboards έχουν επιπλέον keycaps.

Τα συγκεκριμένα πληκτρολόγια διαθέτουν AK optic switches, δηλαδή μια δεσμίδα φωτός η οποία αντιλαμβάνεται ότι πατήσατε το εκάστοτε πλήκτρο κάτι που σας δίνει υψηλή ακρίβεια.

http://www.youtube.com/watch?v=kRpnEx35H-4

Τα δύο keyboards έχουν κόστος 120 ευρώ το καθένα (η διαφορά είναι στο μέγεθος και στην αδιάβροχη αντοχή αντίστοιχα), ενώ υπάρχει και software με το οποίο αλλάζετε τον φωτισμό.

To MP60R mousepad έχει RGB φωτισμό και textured υφή. Συνδέεται με USB καλώδιο στο PC σας και υπάρχει ρύθμιση αλλαγής φωτισμού ακόμα και πάνω στο mousepad.

To P85 mouse διαθέτει επαφές αλουμινίου στο κάτω μέρος, δεν κολλάει και μέσα του συναντάμε έναν 5K σένσορα. Θεωρείται αμφιδέξιο, αν και τα κουμπιά του βρίσκονται μόνο από την αριστερή πλευρά. Κάτω από την ροδέλα υπάρχουν τρία κουμπιά, κάτι που δεν συναντάμε συνήθως σε gaming mouse. Κοστίζει 40 ευρώ, τιμή αρκετά λογική αν συνυπολογίσουμε ότι πέρα από τα παραπάνω περιλαμβάνει και optic switches. Στις λειτουργίες του βρίσκουμε μέχρι και το triple hit, που για όσους παίζουν Shooters είναι αρκετά σημαντικό χαρακτηριστικό.

Το G500 headset έχει απόληξη audiojack, κατασκευή αλουμονίου στη βάση και memory foam, απλά δεν βολεύουν ιδιαίτερα όταν τα φοράτε.

Τα παραπάνω περιφερειακά τα δίνουμε σε διαγωνισμό που θα ανακοινωθεί σύντομα μέσω Instagram.

Χριστιάνα Θάνου δημιούργησε ένα νέο θέμα ' A4Tech Bloody B930, B860, G500 και P85' στο φόρουμ. 2 weeks ago

Η νέα πρόταση στα gaming περιφερειακά.

Η A4Tech μπαίνει δυνατά στo κοινό των gamers με την σειρά Bloody. Η αντιπροσωπεία της εταιρείας είναι η Puro Hellas.

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση:

www.youtube.com/watch?v=kRpnEx35H-4

Σύντομα πληροφορίες για την κλήρωση μέσω Instagram !

Διαβάστε περισσότερα...

Χριστιάνα Θάνου δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Παίζουμε GWENT' στο φόρουμ. 1 month ago

Εάν παίζετε GWENT, γράψτε παρακάτω το ID σας.
Το δικό μου είναι Christiana_4

Διαβάστε περισσότερα...

1 month ago
Moss 1 month ago

Η ποντικίνα γίνεται πολεμίστρια.

Tον Σεπτέμβριο του 2016 τρεις πρώην συντελεστές των Destiny και Halo συγκέντρωσαν 3,5 εκατομμύρια δολάρια από developers σε όλο τον κόσμο για να ιδρύσουν μια νέα εταιρεία ανάπτυξης, την Polyarc. Η Polyarc επικεντρώνεται στην δημιουργία VR περιεχομένου και στην E3 2017 ανακοίνωσε το πρώτο της VR εγχείρημα το οποίο θα αποτελει αποκλειστικότητα του PSVR. Κάπως έτσι γνώρισα το Moss, έναν τίτλο με επιρροές από την σειρά Legend of Zelda.

Η πρωταγωνίστριά μας ονομάζεται Quill και είναι μια χαριτωμένη ποντικίνα η οποία ξεκινάει ένα μακρινό ταξίδι προκειμένου να σώσει τον θείο της και να πολεμίσει τις δυνάμεις του κακού. Προφανώς το σενάριο δεν είναι κάτι το πρωτότυπο αλλά έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο εμείς ως παίκτες βλέπουμε και ζούμε την ιστορία. Με την Quill δεν θα πολεμήσουμε σαν να μην υπάρχει αύριο, ούτε θα δούμε τον εαυτό μας σε slow motion να εκτελεί finshing moves καλυμμένος με αίμα και ιδρώτα. Παρόλα αυτά, στις 4-5 ώρες που διαρκεί το Moss, θα λύσουμε γρίφους και θα δημιουργήσουμε μια σχέση στοργής με την πρωταγωνίστρια.

Παίζοντας ως ποντικάκι
Το Moss ξεκινάει όμορφα με ένα μεγάλο βιβλίο να ανοίγει μπροστά μας και μια φωνή να αφηγείται την ιστορία. Η Quill αποτελεί την πρωταγωνίστρια η οποία πρέπει να βρει τον θείο της και στον δρόμο θα συναντήσει πολλούς κινδύνους και ακόμα περισσότερα εμπόδια. Το setup είναι αρκετά μαγικό και αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε είτε από το περιβάλλον, είτε από το σενάριο προφανώς. Κάθε chapter του σεναρίου έχει κάμποσες σελίδες από το βιβλίο όπου η ιστορία συνεχίζεται και παρουσιάζεται όμορφα από την φωνή που διαβάζει σαν audio book.

Οι σκηνές δράσης όπου παίζουμε ως Quill και τα cutscenes όπου μας ενημερώνουν για την συνέχεια της ιστορίας, εναλλάσσονται στο τέλος κάθε chapter. Προσωπικά μου άρεσε που έβλεπα ότι υπάρχει μια συνέχεια και η αφήγηση είναι αρκετά καλή, οπότε δεν είχα παράπονα. Δεν μπορώ όμως να μιλήσω με σιγουριά και για εσάς καθώς μπορεί κάποιον να τον ενοχλήσει αυτό το stop από το παιχνίδι για να ξεκινήσει το cutscene με τις σελίδες του βιβλίου. Βέβαια το Moss είναι ένα VR Platform το οποίο δεν απευθύνεται στο μαζικό κοινό παρά μόνο σε όσους είναι χρήστες του VR και fans των σύντομων ιστοριών μια μικρή δόση διαφορετικού.

Παίζοντας με την Quill και χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις μας, είναι σαν να παίζουμε με δύο άτομα καθώς η ποντικίνα περνάει μια γέφυρα την οποία κρατάμε εμείς.

Το gameplay είναι αρκετά απλό και εύκολο στον χειρισμό από τα πρώτα λεπτά. Μπορείτε να προχωρήσετε με την Quill μπρος-πίσω, να πηδήξετε εμπόδια και να χτυπήσετε με το μικρό σπαθί της. Επίσης υπάρχει μια άλλη οντότητα που βοηθάει την Quill, εμείς! Η Quill δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της και χρειάζεται εμάς για να της μετακινήσουμε μεγάλα αντικείμενα, να σταματήσουμε νερόμυλους για να ανέβει, να μαγέψουμε τους εχθρούς, να γεμίσουμε με health την πρωταγωνίστρια και άλλα πολλά. Αυτό που πραγματικά αξίζει να αναφερθεί είναι πως η Quill αναγνωρίζει την βοήθειά μας και μας ευχαριστεί. Η πρώτη φορά που έκανα heal την ποντικίνα και με ευχαρίστησε με ένα φιλάκι, θα μου μείνει αξέχαστη!

Ένα μαγεμένο δάσος
Το Moss δεν ακολουθεί τους κανόνες του συνηθισμένου Platform. Μας τοποθετεί σε κάθε πίστα σε μια διαφορετική οπτική γωνία με αποτέλεσμα πάντα να βλέπουμε τον κόσμο πάντοτε αλλιώς. Η VR τεχνολογία βοηθάει στο να δούμε τις όμορφες λεπτομέρειες που έχουν “ζωγραφίσει” οι developers. Κουνώντας το κεφάλι μου προς τα πάνω, έβλεπα τον ήλιο να κρύβεται ανάμεσα στα φύλλα των δέντρων, ή το φεγγάρι να βρίσκεται ανάμεσα στα αστέρια. Προσωπικά σε κάθε πίστα, προσπαθούσα να βρω τα όμορφα σημεία της και ποτέ δεν απογοητεύτηκα.

Επίσης η μουσική επένδυση του Moss είναι επίσης όμορφη με ήρεμη μουσική και περιβαλλοντολογικούς ήχους να ακούγονται στο background. Η Quill δεν μας μιλάει και η “σχέση” μας μαζί της περιορίζεται μόνο στις χειρονομίες. Η αφήγηση του βιβλίου με την ιστορία του Moss είναι αρκετά προσεγμένη και επαγγελματική θα λέγαμε. Γενικότερα το Moss είναι πολύ όμορφα φτιαγμένο όσον αφορά τον οπτικοακουστικό τομέα και σίγουρα πολλά άλλα VR games έχουν να μάθουν από αυτή τη δουλειά.

Ένα VR παραμύθι
Παίζοντας συνολικά τέσσερις ώρες, η όμορφη ιστορία του Moss με τράβηξε από την αρχή να την ολοκληρώσω. Χαίρομαι που είδα πως τα VR games συνεχίζουν να βελτιώνονται και εταιρείες επενδύουν στο να τα κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Μπορεί για κάποιους από εσάς το VR gaming να βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, άλλους δεν σας ενδιαφέρει καν γιατί προτιμάτε να παίζετε με τον παραδοσιακό τρόπο που γνωρίζετε τόσα χρόνια. Αυτό δεν είναι λάθος αλλά αν ποτέ αλλάξετε γνώμη και αποφασίσετε να δοκιμάσετε το PSVR, το Moss είναι ένας τίτλος που σας προτείνω να δοκιμάσετε.

Θετικά:
- Όμορφος οπτικοακουστικός τομέας
- Αλληλεπίδραση με την πρωταγωνίστρια

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Τυπικό σενάριο

Βαθμολογία
Γραφικά: 8 
Ήχος: 8
Gameplay: 6
Αντοχή: 6
Γενικά: 7.7 

Εδώ βάζετε τα τελικά σας σχόλια ως συμπέρασμα, μία πρόταση μέχρι 10-12 λέξεις.

Χριστιάνα Θάνου

2 months ago
Press Start: Με ποια games θα κάνετε Πάσχα φέτος; 2 months ago

Chicken dinner και την Μεγάλη Εβδομάδα.

 

Εν μέσω μετακόμισης σε νέο σπίτι και ενώ οι μάστορες έκαναν την δουλειά τους, εγώ ανέλαβα να στήσω το PC μου σε μια γωνίτσα για να είμαι έτοιμος για gaming. Οι γιορτές εξάλλου μας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας games με περισσότερη άνεση, ενώ όσοι από εσάς αποφασίσετε να περάσετε αυτές τις άγιες ημέρες στο χωριό σας, σίγουρα θα πάρετε... παραμάσχαλα την φορητή σας κονσόλα.

Φέτος το Πάσχα θα ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το Battle Royale mode του Fortnite και θα προσπαθήσω να ανεβάσω το Battle Pass για να ξεκλειδώσω κάποια skins που μου αρέσουν. Θα παίξω επίσης το Save the World (το co-op mode του Fortnite) αφού πέρα από το ότι είναι αρκετά διασκεδαστικό με παρέα, σου δίνει δωρεάν premium currency μέσω quests το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στο Battle Royale. Από εκεί και πέρα, λέω να ασχοληθώ λίγο με το The Witcher 3 και σίγουρα θα σαλπάρω στις θάλασσες του Sea of Thieves.

Εσείς ποια games θα παίξετε φέτος το Πάσχα; Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

 

2 months ago
Οικογενειακή τραγωδία για τον Doublelift της Team Liquid 2 months ago

Νεκρή η μητέρα του και ο πατέρας του σε κρίσιμη κατάσταση.

Μια οικογενειακή τραγωδία έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στο Orange County της California. Ο Yihong Peng, αδερφός του γνωστού αστέρα του League of Legends Doublelift, επιτέθηκε στους γονείς του με μαχαίρι. Το αποτέλεσμα είναι η μητέρα να βρει τραγικό θάνατο ενώ ο πατέρας βρίσκεται στο βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Ένας γείτονας είδε τον Yihong Peng με μαχαίρι και κάλεσε την αστυνομία η οποία βρέθηκε σύντομα στον τόπο του εγκλήματος και παρά την άμεση ανταπόκριση από πλευράς τους και από τους γιατρούς, δεν κατάφεραν να σώσουν την 59χρονη Ping Shen, μητέρα του Doublelift.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη ο οποίος πλέον βρίσκεται στις φυλακές Orange County Jail με εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων. O Doublelift έκανε δηλώσεις σχετικά με το συμβάν τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Λυπούμαστε βαθιά για την οικογενειακή τραγωδία και καθώς το μάτι μας έχει πιάσει κάποια memes να κυκλοφορούν στο Facebook, έχουμε να δηλώσουμε από πλευράς μας πως μόνο στενάχωρο είναι το γεγονός και δεν χωράνε αστεία.

2 months ago
Η Ubisoft συνεργάζεται με την Tencent που έφερε το PUBG στα κινητά 2 months ago

Επεκτείνεται στην Κίνα.

 

Η Κίνα αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά για video games στον πλανήτη και αρκετές εταιρείες με έδρα την Δύση σκοπεύουν να φέρουν τους τίτλους τους εκεί. Η Ubisoft ανακοίνωσε πως θα φέρει τίτλους της για PC και κινητά στην Κίνα αλλά και συνεργασία με την Tencent για να γνωρίσει το κοινό τα παιχνίδια της.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συγκεκριμένους τίτλους που σκοπεύει να φέρει η Ubisoft στην Κίνα αλλά γνωρίζουμε πως αυτό το βήμα θα γίνει με τα πιο διάσημα games της Ubisoft. Κάτι τέτοιο προφανώς σημαίνει τα Assassin’s Creed, The Division, Rainbow Six κ.α. Ο Yves Guillemot, CEO της Ubisoft,ανέφερε πως η Tencent διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα gaming communities στην Κίνα οπότε αυτή η συνεργασία θα ήταν πολύ θετική για τους τίτλους της Ubisoft όσον αφορά το Κινέζικο κοινό. Συνέχισε λέγοντας πως χαίρεται ιδιαίτερα για την συνεργασία με την Tencent.

Από πλευράς τους ο Martin Lau, διευθυντής της Tencent ανέφερε πως νιώθει υπερήφανος για την νέα συνεργασία με την Ubisoft και την δυνατότητα να φέρει την δημιουργικότητα των τίτλων της στο Κινέζικο κοινό.

Διαβάστε το review του PlayerUnknown’s Battlegrounds και συζητήστε περισσότερα για την έκδοση για κινητά στο σχετικό forum topic.

 

2 months ago
Notification