Γιώργος Δρίτσας

Γιώργος Δρίτσας (Afetus)
Experience: 1589 (439 points to next level)

 
600
3 days ago
3 days ago
Stadia Games and Entertainment υπό την Google 3 days ago

Το πρώτο game development studio της εταρείας.

Η Stadia Games and Entertainment είναι η εταιρεία ανάπτυξης video games της Google

H εταιρεία ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην GDC 2019, ότι το νέο της τμήμα Stadia Games and Entertainment αναπτύσσει παιχνίδια αποκλειστικά για την πλατφόρμα της. Επικεφαλής του studio είναι ο πρώην επικεφαλής της EA Motive και lead producer της Ubisoft Jade Raymond.

Ακόμη δεν αποκαλύφθηκε κάποιο project της νέου studio της Google, αλλά η εταιρεία μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη στείλει development kits σε περισσότερες από 100 άλλες εταιρείες ανάπτυξης, με τις οποίες θα συνεργαστεί στην ανάπτυξη του περιεχομένου που τελικά θα μας προσφέρει η Stadia.

Το καλοκαίρι, η Google θα αρχίσει να αποκαλύπτει τα παιχνίδια που θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα της με την κυκλοφορία της και αλλά και αργότερα.

Διαβάστε επίσης για τη νέα υπηρεσία Cloud Gaming και την κονσόλα της Google. Συζητήστε για την νέα κονσόλα στο παρακάτω forum topic.

3 days ago
World of Warcraft Free Trial 3 days ago

Για ανενεργά accounts.

Αν έχετε λογαριασμό World of Warcraft και θα θέλατε να επιστρέψετε για μια ματιά στον κόσμο του Azeroth, η Blizzard σας προσκαλεί για μερικές μέρες.

Από τις 21 μέχρι και τις 24 Μαρτίου, όλα τα ανενεργά accounts θα αναβαθμιστούν, επιτρέποντάς σας να παίξετε δωρεάν για ένα σαββατοκύριακο. Ακόμη κι αν δεν έχετε τα προηγούμενα expansions το account σας θα αναβαθμιστεί αυτομάτως σε έκδοση Legion.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε ελεύθερη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο εκτός από το Battle of Azeroth. Παρ’ όλα αυτά, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και το τελευταίο expansion, στον περιορισμένο όμως χρόνο ενός trial τριών ωρών. Το trial μπορεί να επαναληφθεί με εως και 12 χαρακτήρες κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Διαβάστε το review του World of Warcraft: Legion και συζητήστε για το φημολογούμενο Veil of Shadows expansion στο σχετικό forum topic.  

Διαβάστε επίσης για World of Warcraft σε κινητά.

3 days ago
Η Gearbox δημιοσιεύει tease για Bulletstorm ή Duke Nukem 3 days ago

Ή και τα δύο

Η δημιουργός του Gears of War μας προετοιμάζει για κάτι σχετικό με Bulletstorm και Duke Nukem.

Η Gearbox έχει αρκετά μεγάλα projects στα σκαριά και μας βομβαρδίζει το τελευταίο διάστημα με συνεχή teasers.Μετά από αναφορές σε κάποιο πιθανό Borderlands game, αλλά και σε κάποιο παιχνίδι που θα σχετίζεται με τους γνωστούς ταχυδακτυλουργούς Penn & Teller, φαίνεται ότι η μας επιφυλάσσει ακόμη μία ανακοίνωση.

Το τελευταίο tease αφορά to Βulletstorm ή τον Duke Nukem… ή και τα δύο; Έρχεται πάντως με τη μορφή του ακόλουθου tweet:


Η εταιρεία θα κάνει την εμφάνισή της στην PAX East την επόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένουμε για νεότερα μέχρι τότε.

Διαβάστε επίσης για την πιθανότητα κυκλοφορίας Βorderlands 3 και συζητήστε περισσότερα για αυτό σε αυτό το forum topic.

3 days ago
Red Matter 3 days ago

O τρόμος έχει κόκκινο χρώμα.

Το Red Matter αποτελεί τη πρώτη δουλειά της Vertical Robot για τα δυνατά VR συστήματα όπως το Oculus Rift, το HTC Vive καθώς και το PSVR. Η εταιρεία βέβαια είχε ασχοληθεί πιο πριν με VRεμπειρίες στις κινητές συσκευές με το Daedalus, ένα αρκετά καλόVRPlatformer.Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε μεέναstory-drivenVRPuzzleAdventureτοοποίοέχειλίγοhorrorστοιχεία. Αποτελεί μια ful lVR εμπειρία καθώς πέρα από το γεγονός ότι απαιτούνται τα motioncontrollersόλα βασίζονται στην εξερεύνηση καθώς και στην προσοχή που δίνετε σε διάφορα στοιχεία μέσω της κίνησης του VRheadset. Το περιβάλλον είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας εδώ και η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος της VerticalRobot παίζει και με την ψυχολογία σας σε κάθε βήμα. Το θέμα όμως είναι αν καταφέρνει να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες VRκυκλοφορίες οπότε ας δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει στη περίπτωση του Red Matter.

red matter 3

Μόνοι σε έναν αφιλόξενο πλανήτη 
Έχετε το ρόλο του AgentEpsilon, ενός αστροναύτη του AtlanticUnion ο οποίος έχει σταλθεί σε μια απομονωμένη βάση σε έναν απόμακρο πλανήτη. Αποστολή του είναι να ερευνήσει ένα άκρως μυστικό project που πραγματοποιήθηκε εκεί και να ανακτήσει κάποια απόρρητα και υψίστης σημασίας αρχεία. Εξοπλισμένος με δυο μεταλλικές δαγκάνες, πρέπει να λύσετε διάφορα puzzles, να εισχωρήσετε για τα καλά στη βάση και να μάθετε τι δυσάρεστο συνέβη σε αυτή. Το κυρίως θέμα που θα σας απασχολήσει όμως είναι αυτή η μυστήρια κόκκινη ύλη που θα βρείτε στη πορεία.

http://www.youtube.com/watch?v=49XVprHBLs4

Τα πάντα είναι μυστήριο και οι πληροφορίες που θα συγκεντρώνετε από διάφορα σημειώματα και στοιχεία είναι στη ρώσικη γλώσσα. Και πριν αρχίσετε να αναρωτιέστε πώς στο καλό θα καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε, να συμπληρώσουμε πως η μια δαγκάνα –η αριστερή συγκεκριμένα- μπορεί να μετατραπεί και να λειτουργήσει ως φακός και scanner. Με το scanner μπορείτε να ανακτάτε/εισάγετε πληροφορίες αλλά ταυτόχρονα μπορείτε και να μεταφράσετε τα πάντα στα αγγλικά οπότε όλα καλά. Αν έχετε βέβαια κάποιο πτυχίο στη ρώσικη γλώσσα τότε θα είστε κομπλέ.

Το άρωμα της ψυχής είναι η ανάμνηση Αν σας αρέσουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας με horror στοιχεία όπως για παράδειγμα το Alienή το EventHorizonτότε το RedMatterθα σας τα θυμίσει έντονα. Το κλειστοφοβικό high-tech περιβάλλον, η μοναξιά του διαστήματος και κάποια jumpscares υπάρχουν κι εδώ αλλά καλώς ή κακώς εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με έναν horror τίτλο.

red matter 4

Κάθε στοιχείο του τίτλου –από το σχεδιασμό του μέχρι και το storytelling- έχει επίκεντρο τη VR λειτουργία.

Το gameplay αποτελείται ουσιαστικά από τρία στοιχεία: εξερεύνηση, κατανόηση και επίλυση. Ο τρόπος με τον οποίο εξερευνείτε τους διάφορους χώρους γίνεται μέσω της μετακίνησής σας με τα movecontrollers είτε manually με περπάτημα, είτε αυτόματα με επίδειξη σημείου και ομαλή μετακίνηση σε αυτό. Όλο αυτό πραγματοποιείται ευχάριστα και δεν πρόκειται να σας ζαλίσει καθόλου καθώς όλα πραγματοποιούνται με αργούς αλλά όχι εκνευριστικούς ρυθμούς.

Η κατανόηση αφορά τη σωστή αντίληψη των objectives και των σημειώσεων που βρίσκετε έτσι ώστε να φθάσετε στο τελευταίο πράγμα, την επίλυση των puzzles. Ευτυχώς, ο χειρισμός είναι ακριβώς ότι χρειάζεται ένας VR τίτλος, χωρίς πολλά layouts, και ευτυχώς στη περίπτωση του PSVR τουλάχιστον, είναι έτσι διαμορφωμένος που θα σας κάνει να νιώσετε ότι χειρίζεστε κυριολεκτικά τις δαγκάνες. Τα κουμπιά ειδικά που διαθέτουν οι συγκεκριμένες είναι μάλιστα στο ίδιο σημείο που βρίσκονται και τα συγκεκριμένα πλήκτρα στο controller κάνοντας ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα για εσάς.

red matter 2
Όλα αυτά σαν σύνολο δένουν αρκετά καλά μεταξύ τους αν και προς το τέλος κάποια puzzles πιθανόν να σας ζορίσουν και να σας εκνευρίσουν αν είστε ανυπόμονοι. ΑυτόόμωςπουκαταφέρνειτοRedMatterσεποσοστό 100% είναιότισαςμεταφέρει για τα καλά στον κόσμο του. Θανιώσετεότιβρίσκεστεεκείκαιθααισθανθείτεγιατακαλά τη μοναξιά στο διάστημα καθώς δεν υπάρχει κανένας NPCγια να αλληλεπιδράσετε μαζί του (πέρα από τον καθοδηγητή σας στον ασύρματο).

Όλα καλά κι ωραία μέχρι εδώ αλλά δυστυχώς υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο θέμα με τη διάρκεια του τίτλου. Θα σας πάρει το πολύ δυο με τρεις ώρες για να ολοκληρώσετε το RedMatterαλλά το θέμα είναι ότι μπορεί νασας πάει τόσο μόνο και μόνο επειδή κολλήσατε σε κάποιο puzzle και αργήσατε να το λύσετε.

red matter 1

Το κόκκινο, το απειλητικό Οπτικά, ο κόσμος του RedMatterτα πηγαίνει πολύ καλά με την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην αποτύπωση του κλίματος της απομόνωσης όσον αφορά τους χώρους. Υπάρχουν εντυπωσιακά dynamiclightingeffects που δημιουργούν μια τρομερή ατμόσφαιρα, αλλά τα υπόλοιπα στοιχεία είναι απλώς καλά χωρίς κάτι το εντυπωσιακό.Οι χώροι διαθέτουν όμορφες λεπτομέρειες αλλά σε κάποια σημεία θα συναντήσετε κάποια πράγματα και αντικείμενα που θυμίζουν γραφικά παλαιότερης γενιάς.

Ηχητικά, η ατμόσφαιρα του τίτλου αποδίδεται πάρα πολύ καλά αλλά το υποτυπώδες voiceactingθα μπορούσε να είχε καλύτερες ερμηνείες. Ειδικά στο τέλος θα νομίζετε ότι κάποιος διαβάζει απλά τις ατάκες καθώς δεν πείθει καθόλου με τον τόνο της φωνής του. Σε γενικές γραμμές, τα γραφικά και ο ήχος δένουν μεταξύ τους από την αρχή ως το τέλος και δεν απογοητεύουν.

red matter 8
Είναι επικίνδυνα εδώ Όσοι θελήσετε να ασχοληθείτε με το RedMatter να είστε προετοιμασμένοι να χαθείτε για τα καλά για ένα δίωροαπό τον πραγματικό κόσμο.Με το που θα φορέσετε το VRheadset -προτείνουμε σίγουρα διαλείμματα για αποφυγή ζάλης-το RedMatter σας απορροφά για τα καλά στον απομονωμένο κόσμο του.Ένα μακρινό ταξίδι το οποίο αν και σύντομο σίγουρα θα σας διασκεδάσει. Σε όσους αρέσουν storytelling τίτλοι αξίζει να το δοκιμάσετε και να δείτε μια ολοκληρωμένη –αν και σύντομη- VRεμπειρία.

Θετικά:
-Πολύ καλή VRεμπειρία η οποία εκμεταλλεύεται πλήρως τη συγκεκριμένη τεχνολογία
-Ωραία ατμόσφαιρα
-Έξυπνα puzzles
- Άψογος χειρισμός

Αρνητικά:
- Κάπως φτωχός οπτικός τομέας και voice-acting
- Σύντομη διάρκεια
-To τέλος πιθανόν να απογοητεύσει αρκετούς

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 6.5
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 5
Γενικά: 6.8

Με λίγο παραπάνω προσοχή θα είχαμε μια άριστη VR εμπειρία.

Μάρκος Ασκανιάν

 

4 days ago
4 days ago
4 days ago
Press Start: Ποιο είναι το πιο παλιό game που έχετε εγκατεστημένο στο PC σας; 4 days ago

Όλοι οι καλοί χωράνε.

H νοσταλγία είναι πολύ δυνατό χαρτί.

Τα video games εξελίσσονται συνεχώς και μας προσφέρουν νέες αλληλεπιδραστικές εμπειρίες που θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν μερικά χρόνια πριν. Όμως όσο και να ενθουσιαζόμαστε με τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα της βιομηχανίας, υπάρχουν κάποια παιχνίδια που παρότι φαινομενικά ξεπερασμένα, κρατούν για πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας και ενδεχομένως... στο σκληρό μας δίσκο.

H ποιότητά τους είναι αδιάφορη, γιατί η αξία τους είναι προσωπική. Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι το πιο αραχνιασμένο game στο PC σας δεν μπορεί να είναι ένα από τα αντικειμενικά αριστουργηματικά παιχνίδια των 90's. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν είναι η κριτική του επιτυχία που μας κάνει να μην μπορούμε να το αποχωριστούμε. Απ' την άλλη, ίσως να μην είναι ζήτημα αγάπης. Μερικοί είμαστε τόσο ακατάστατοι που ακόμη και στον ψηφιακό μας χώρο ένας θεός ξέρει τι μπορεί να βρεθεί σε κάποια σκοτεινή γωνιά. Το ερώτημα είναι το εξής:

Εσείς, ποιο είναι το πιο ρετρό game που έχετε ακόμη εγκατεστημένο στο PC σας;

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας:
Press Start: Έχει θέση η E3 στη σύγχρονη gaming βιομηχανία;
Vlogs: Ελλαδίτες στην Κύπρο

Τελευταίο User Blog
Αξίζουν τα Battle Royale games;

Τελευταίο User Review
Red Dead Redemption 2

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

1 week ago
Fortnite Patch v7.40 1 week ago

Φέρνει το Driftboard, ένα αιωρούμενο snowboard.

H Season 7 του Fortnite ξεκίνησε με ένα teaser για το Driftboard και λίγες μέρες πριν το τέλος της, το item επιτέλους κυλοφόρησε.

Η αιωρούμενη σανίδα snowboard δεν είναι όμως η μόνη αλλαγή που φέρνει η Epic Games. Παράλληλα κυκλοφορούν μερικά νέα limited time game modes. Το ένα από αυτά περιλαμβάνει το προαναφερθέν Driftboard, ενώ το άλλο αφαιρεί όλα τα όπλα από το παιχνίδι εκτός από τα grenades, με αποτέλεσμα να παίζετε "μήλα" με τον φονικότερο δυνατό τρόπο.

Δείτε αναλυτικά όλες τις αλλαγές που φέρνει το patch v7.40 στη σελίδα της Epic Games.

Διαβάστε για την Season 8 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Notification