Γιώργος Τζίτζιφας

Γιώργος Τζίτζιφας (Lithras)
Experience: 3833 (243 points to next level)

 
600
12 hours 30 minutes ago
yesterday
Το Just Dance 2019 έστελνε μηνύματα για συνδρομή σε εξάχρονο παίκτη yesterday

Η Ubisoft ζήτησε συγγνώμη μετά από παράπονα των γονιών του για μηνύματα τέτοιας φύσης στο kids mode.

To Just Dance 2019 έχει εισάγει μια συνδρομητική υπηρεσία και μια ετήσια χρέωση προκειμένου να παρέχει πρόσβαση σε κάποιο μέρος του περιεχομένου του.

Μια μητέρα παραπονέθηκε στο reddit ότι το παιχνίδι έστελνε επανελειμμένα μηνύματα στον εξάχρονο γιό της ζητώντας συνδρομή προκειμένου να παιχτούν ορισμένα κομμάτια που φαίνονταν στα menu. To παράπονό της ωστόσο εστιάζει στο ότι τα μηνύματα αυτά στέλνονταν ενώ το παιχνίδι λειτουργούσε σε kids mode, το οποίο σύμφωνα με την Ubisoft αποτελεί ένα ασφαλές περιβάλλον για να χορεύουν και να διασκεδάζουν παιδιά.

Το Eurogamer ήρθε σε επαφή με την Ubisoft για το συγκεκριμένο ζήτημα και η εταιρεία απάντησε πως συνειδητοποίησε ότι "η διαφορά του τι περιλαμβάνεται μέσα στην κασέτα/δίσκο και το τι είναι μέρος της συνδρομητικής υπηρεσίας στο kids mode μπερδεύει μερικούς παίκτες", ότι δεν σκόπευε σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει κάποιο άβολο κλίμα για τους γονείς, ότι "συνει" και ότι θα φροντίσει να λύσει το ζήτημα το συντομότερο δυνατό.

Το Just Dance 2019 κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, Switch, PS3, Xbox 360, Wii U, ακόμα και το παλιό Wii.

Δείτε το review μας για το Just Dance 2018 και συζητήστε για το Just Dance 2019 σε αυτό το forum topic.

yesterday
"Έφυγε" o Stan Lee yesterday

Ο θρυλικός δημιουργός comics της Marvel απεβίωσε στα 95 του χρόνια.

Ο Stan Lee, ο οποίος έπαιξε τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη των comics και της "nerd" κουλτούρας απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 95 ετών.

Σύμφωνα με κεπρόσωπο της κόρης του, ο Lee μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Cedars-Sinai της, όπου εξέπνευσε. Τα ακριβή αίτια θανάτου του παραμένουν άγνωστα, ωστόσο αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας τον τελευταίο χρόνο, έχοντας περάσει πνευμονία και έχοντας παρουσιάσει προβλήματα με την όρασή του.

O Stan Lee ίδρυσε την Marvel μαζί με τον Jack Kirby το 1961, ξεκινώντας με το Fantastic Four. Στην συνέχεια δημιούργησε τα Spider-Man, Black Panther, The Incredible Hulk, X-men, Iron Man και Avengers. Ο Lee έκανε cameo εμφανίσεις σε όλες τις ταινίες της Marvel, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω:

http://www.youtube.com/watch?v=HnByuUqMeko

Συζητήστε για την ζωή και την τεράστια προσφορά του Stan Lee στο αντίστοιχο forum topic.

yesterday
Τυφλός παίκτης νικά τον "The Master" Ryu στο Street Fighter V yesterday

Προσπάθησε μόλις δύο φορές.

Αρκετοί φίλοι των Fighting δυσκολεύονται να νικήσουν την "The Master" εκδοχή του Ryu στο Street Fighter V: Arcade Edition.

Ωστόσο, ο Ολλανδός παίκτης με το ψευδώνυμο BlindWarriorSven δεν φάνηκε να δυσκολεύεται, παρά το γεγονός ότι είναι τυφλός από τα 6 του χρόνια. Αφού έχασε την όρασή του, συνειδητοποίησε ότι μπορεί να παίξει ακόμα Street Fighter II, μιας και οι κινήσεις των χαρακτήρων κα΄νουν διαφορετικούς ήχους και έτσι έπαιζε χρησιμοποιώντας μόνο την ακοή του. 

Ο "The Master" Ryu είναι μια πιο δυνατή εκδοχή του γνωστού μαχητή της σειράς Street Fighter με εξαιρετικά μεγάλο βαθμό δυσκολίας και προκειμένου να τον πολεμήσει κανείς θα πρέπει να ξοδέψει 1000 "fight money", το currency του Street Fighter V. O BlinWarriorSven διάλεξε τον Ken αν και έχασε τον πρώτο αγώνα, κατάφερε να νικήσει στην δεύτερη προσπάθεια μέσα σε 52 δευτερόλεπτα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις μάχες του BlindWarriorSven με τον "The Master" Ryu στο παρακάτω βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=K8wy_hCiSiE

To Street Fighter V: Arcade Edition κυκλοφορεί για PC και PS4.

Διαβάστε το review του Street Fighter V: Arcade Edition και συζητήστε περισσότερα για αυτό στο παρακάτω forum topic.

yesterday
yesterday
yesterday
Ανακωχή στο Battlefield 1 yesterday

Ως ένδειξη σεβασμού στην επέτειο της λήξης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Χθες συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την λήξη του Α' παγκοσμίου Πολέμου, μιας τρομακτικής σύρραξης με μεγάλο αντίκτυπο στην ανθρωπότητα.

Μερικοί παίκτες του Battlefield 1 αποφάσισαν να τιμήσουν την επέτειο αυτή, αφήνοντας τα όπλα τους και στεκόμενοι σε μια παραλία. Ωστόσο, όπως είναι φυσικό στα περισσότερα multiplayer games, δεν συμμερίστηκαν όλοι την στάση αυτή και ύστερα από λίγη ώρα ξεκίνησαν ξανά οι πυροβολισμοί. Παρ' ολ' αυτά, ήταν μια όμορφη ένδειξη σεβασμού. Μπορείτε να δείτε στιγμυότυπα από την ανακωχή του Battlefield 1 στην αντίστοιχη ανάρτηση στο reddit.

To Battlefield 1 κυκλοφορεί για PC, PS4 και Xbox One.

Διαβάστε το review του Battlefield 1 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

yesterday
Γιώργος Τζίτζιφας replied to the topic 'Call of Duty: World War 2' in the forum. 2 days ago

Έλιωσα το Call of Duty Black Ops 4 στο PS4 τις τελευταίες μέρες. Η απουσία του single player campaign είναι αισθητή (για να είμαστε ειλικρινείς τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και για βραβείο σεναρίου ούτως η άλλως) και πλέον η Treyarch βγάζει την μάσκα της και μπαίνει με τα μπούνια στο 100% online gaming χωρίς "λεζάντες". Για άλλους κακό, για άλλους καλό, θα φανεί στην πορεία.

Αναλυτικά την άποψή μου μπορείτε να διαβάσετε στο review μου .

Read More...

2 days ago
Call of Duty: Black Ops 4 2 days ago

Το μελλοντικό πεδίο της μάχης σας περιμένει.

 

Η σειρά Call of Duty έχει γίνει αντικείμενο αγάπης αλλά και αποστροφής από το μεγαλύτερο μέρος των φίλων τον FPS, καθώς σχεδόν όποιον και αν ρωτήσετε, θα έχει κάποιο CoD που αγαπά και κάποιο που μισεί. Το Call of Duty: Black Ops 4 προστίθεται στην λίστα των αμφιλεγόμενων games του franchise, καθώς οι δραστικές αλλαγές όπως η αφαίρεση single player campaign και η προσθήκη Battle Royale Mode δείχνουν πως η Treyarch προσπαθεί να επικεντρωθεί στις τάσεις της εποχής περισσότερο από όσο στο σεναριακό υπόβαθρο.

Ο Άγνωστος Πόλεμος
Η αφαίρεση του single-player campaign δεν αφήνει πολλά περιθώρια για σεναριακή εξέλιξη στο Black Ops 4. Το πιο κοντινό πράγμα σε σενάριο είναι μια σειρά μικρών βίντεο για τις tutorial αποστολές του κάθε Specialist, οι οποίες είτε είναι ασύνδετες μεταξύ τους, είτε σχετίζονται με ένα εισαγωγικό βίντεο του οποίου η υπόθεση εκτυλίσσεται στο 2045 όπου μια ζάμπλουτη γυναίκα συγκεντρώνει τους καλύτερους στρατιώτες του κόσμου για να εκδικηθεί τον θάνατο της αδελφής της. Δεν υπάρχει κάποια λογική δικαιολογία για το ότι δεν δόθηκε παραπάνω προσοχή στην δημιουργία ενός campaign, εφόσον υπήρχε μια -έστω ρηχή- σεναριακή βάση, η Treyarch  μπορούσε να “χτίσει” λίγο παραπάνω πάνω της. Ούτως ή άλλως, τα Call of Duty (και ειδικά τα νεότερα) δεν χαρακτηρίζονται από κάποιο “βαθύ” σενάριο.

cod black ops 4 1

Παίξτε με παρέα, ή μην παίξετε καθόλου
Αν και η Treyarch αναφέρθηκε στο split-screen co-op, εκείνο δεν απουσιάζει και μπορείτε να παίξετε μαζί με έναν φίλο σας στα multiplayer modes, ενώ το Zombies mode υποστηρίζει split-screen έως 4 ατόμων. Τα 27 όπλα του παιχνιδιού ανήκουν σε 9 κατηγορίες (Assault Rifles, Submachineguns, Tactical Rifles, Light Machine Guns, Sniper Rifles, Pistols, Shotguns, Launchers και Melee) και δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε εκείνο που σας ταιριάζει, ενώ με διάφορα attachments μπορείτε να φέρετε κάθε όπλο ακόμα πιο κοντά στον τρόπο που παίζετε. Το balance μεταξύ των όπλων κάθε κατηγορίας είναι αρκετά προσεγμένο, αν και τα Assault Rifles και τα Submachineguns φαίνεται να παραμένουν οι δημοφιλέστερες επιλογές.

Οκτώ Multiplayer modes είναι παρόντα και στο Black Ops 4 (Control, Domination, Free for All, Hardpoint, Heist, Kill Confirmed, Search and Destroy, Team Deathmatch), στην πλειοψηφία των οποίων η κάθε ομάδα έχει 5 με 6 παίκτες που συγκρούονται με ισάριθμους αντιπάλους σε 14 καλοσχεδιασμένα maps. Παρά την όποια σχετική ποικιλία σε modes, το να βγείτε και να σκοτώσετε τους εχθρούς σας αρκεί για να εξασφαλιστεί η νίκη τις περισσότερες φορές. Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το Heist mode, στο οποίο οι αντίπαλες ομάδες πρέπει να πάρουν μια τσάντα με λεφτά και να την πάνε σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ή να εξολοθρεύσουν την αντίπαλη ομάδα. Η όλη φάση του Heist θυμίζει Counter-Strike μιας και δεν έχει respawn, ενώ στο τέλος κάθε γύρου μαζεύετε χρήματα τα οποία μπορείτε να ξοδέψετε στον επόμενο γύρο για όπλα και upgrades.

http://www.youtube.com/watch?v=Fx9P0msJAQY

Οι 10 Specialists που έχετε στην διάθεσή σας (Ajax, Battery, Crash, Firebreak, Nomad, Prophet, Recon, Ruin, Seraph και Torque) ανήκουν σε 8 προεπιλεγμένα classes και ο καθένας διαθέτει τις δικές του ιδιότητες, δυνάμεις και αδυναμίες των οποίων ο συνδυασμός είναι ένα αρκετά σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να έχει η εκάστοτε ομάδα αν θέλει να έχει την μέγιστη αποτελεσματικότητα. Το balance μεταξύ των abilities των specialists χρειάζεται λίγη δουλειά, μιας και πχ το σκυλί του Nomad πεθαίνει πολύ εύκολα σε ανοιχτούς χάρτες, ενώ το τηλεκατευθυνόμενο του Prophet δύναται να βοηθήσει στην εκκαθάριση μεγάλου μέρους της αντίπαλης ομάδας και οι concussion grenades του Ajax είναι χρήσιμες σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις.

Αφού φτάσετε το Rank 5 μετά από 1-2 ώρες multiplayer παιχνιδιού, θα ξεκλειδώσετε την δυνατότητα του να δημιουργήσετε το δικό σας class, επιλέγοντας τον εξοπλισμό, τα Perks και τις ιδιότητες που επιθυμείτε, φτιάχνοντας ένα class & loadout της αρεσκείας σας. Αν και τα double jumping και wall running έχουν αφαιρεθεί, η δράση παραμένει σε υψηλά επίπεδα στο Black Ops 4, όπου τα γρήγορα αντανακλαστικά και η συνεχής κίνηση μαζί με το καλό σημάδι αποτελούν την συνταγή της επιτυχίας. Ο χειρισμός θα σας φανεί αρκετά οικείος αν είστε έμπειροι με τα fps στις κονσόλες και τα tutorials θα βοηθήσουν μέχρι έναν βαθμό τους νέους παίκτες αν και οι σπαστές αποστολές δεν υποκαθιστούν την ροή ενός πλήρους campaign. Η Treyarch προσπαθεί να δώσει έναν πιο “στρατηγικό” χαρακτήρα κάνοντας το healing να γίνεται από τους παίκτες, κάτι το οποίο ναι μεν του δίνει έναν πλέον λιγότερο “arcade” χαρακτήρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να ονομαστεί το Black Ops 4 ένα “Tactical FPS”.

cod black ops 4 2

Πιστή στις τάσεις της εποχής, η Treyarch περιέλαβε μικροσυναλλαγές στο Black Ops 4 με την μορφή του Black Market, στο οποίο μπορείτε να ξοδέψετε Call of Duty Points προκειμένου να αγοράσετε αισθητικά αντικείμενα όπως skins όπλων, εμφανίσεις χαρακτήρων για το Blackout κλπ, καθώς και επιπλέον Nebulum Plasma για το Zombies Mode. Επιπλέον, το Black Market έχει το δικό του progression system όπου ξεκλειδώνετε αντικείμενα, ενώ κατά την διάρκεια του έτους έχει δικά του events και προσφορές που ισχύουν για περιορισμένα χρονικά διαστήματα.

Zombies στον Τιτανικό και την αρχαία Ρώμη
Ένα αρκετά δημοφιλές χαρακτηριστικό των Call of Duty εδώ και αρκετά πλέον χρόνια, είναι το Zombies mode το οποίο δεν μπορούσε να λείπει από το Black Ops 4 και επιστρέφει με 3 maps, το πρώτο από τα οποία ονομάζεται “IX” και σας μεταφέρει σε μια αρχαία αρένα μονομαχιών η οποία όμως κρύβει υπόγεια περάσματα, σπήλαια και τύμβους. Το δεύτερο, που λέγεται “Voyage of Despair” σας μεταφέρει στις τελευταίες στιγμές του Τιτανικού, όπου θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να δραπετεύσετε από το καταραμένο καράβι πριν εκείνο βυθιστεί και το map χαρακτηρίζεται από αρκετούς στενούς διαδρόμους και κλειστούς χώρους στους οποίους μπορεί να παγιδευτείτε αν δεν είστε προσεκτικοί. To τρίτο map είναι το “Blood of the Dead”, το οποίο είναι ένα remake του “Mob of the Dead” map του Black Ops 2 που εκτυλίσσεται στις φυλακές του Alcatraz, με αλλαγμένη όμως την διαρρύθμιση του χώρου και την σειρά των δωματίων που ξεκλειδώνετε.

cod black ops 4 3

Αν και η παραδοσιακή δράση του Zombies με τα ατελείωτα κύματα εχθρών και τον βίαιο εκσφενδονισμό μελών του σώματός τους είναι παρούσα, έχουν προστεθεί επιπλέον κρυφά quests και γρίφοι που θα πρέπει να λύσετε προκειμένου να προχωρήσετε. Αυτό θα μπερδέψει μεν τους νέους παίκτες, αλλά δίνει μια πρόσθετη διάσταση και χαρακτήρα, στοιχεία τα οποία θα εκτιμηθούν. Στο Zombies κάνουν την εμφάνισή τους νέα διαθέσιμα όπλα, αρκετά από τα οποία έχουν βγει κατευθείαν από την σφαίρα της φαντασίας, καθώς και τα Elixirs, τα οποία σας δίνουν υπερφυσικές ιδιότητες. Μια επιπλέον νέα προσθήκη είναι η βοήθεια από bots, τα οποία μπορεί να μην είναι και πολύ έξυπνα, αλλά είναι αρκετά ισχυρά και χρήσιμα. Το Zombies mode σίγουρα έχει υποστεί αναβάθμιση και στο σύνολό του είναι αρκετά καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Αλληλοπυροβοληθείτε online με κάμποσους διαφορετικούς τρόπους.

Battle Royale με δοκιμασμένο FPS gameplay = Win
Ακολουθώντας την μόδα της εποχής, η Treyarch εισήγαγε το Blackout, ένα Battle Royale mode στο Black Ops 4. Ξεκινάτε είτε μόνοι, είτε σε ζευγάρια (Duos) είτε σε τετραμελή ομάδα (Quads) πέφτοντας από ένα ελικόπτερο φορώντας wingsuit, ανοίγοντας αλεξίπτωτο κατά την προσγείωση και από κει και ύστερα, ακολουθείτε την γνωστή συνταγή, μπαίνετε σε κτίρια, εξοπλίζεστε και πρέπει να επιβιώσετε μέχρι το τέλος έχοντας για ανταγωνισμό έως άλλους 99 παίκτες, ενώ ένας κύκλος γύρω από τον χάρτη μικραίνει σταδιακά περιορίζοντας τον διαθέσιμο χώρο.

cod black ops 4 4

Το μέγεθος του χάρτη είναι κατά πολύ μικρότερο από τους αντίστοιχους του PUBG, κάτι το οποίο σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανότερη η επαφή με εχθρούς από νωρίς, ενώ είναι άξιο αναφοράς ότι το Blackout είναι αρκετά πιο γενναιόδωρο όσον αφορά την ποιότητα εξοπλισμού που παρέχει, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τον ανώτερο σχεδιασμό FPS μάχης έχει ως αποτέλεσμα έντονη δράση χωρίς πολλά “κολλήματα”. Φαίνεται πως με το Blackout “σφραγίζεται” το Battle Royale σαν “genre”, μιας και γεφυρώνει το μακρυπρόθεσμο tactical gameplay του PUBG και την γρήγορη δράση του Fortnite με μια δοκιμασμένη FPS βάση.

Σκόνη, φωτιά, καπνός
Οπτικά, αν και υπάρχει σαφή βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Black Ops 4 δεν είναι πολύ εντυπωσιακό. Όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι κακό. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι, τα όπλα λεπτομερέστατα, τα animations ομαλότατα και τα εφέ ικανοποιητικά. Το fps σε γενικές γραμμές παραμένουν σταθερά, αν και σε μερικές περιπτώσεις παρατηρήθηκε screen tearing προκειμένου να διατηρηθεί το framerate. Μια πιο σημαντική πτώση παρατηρήθηκε στις συνωστισμένες περιοχές του Blackout, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε σημαντικά το gameplay. Τα όποια προβλήματα στα γραφικά εμφανίζονται περισσότερο στο split-screen co-op, του οποίου τα “κολλήματα” μάλλον σχετίζονται με την σιωπή της Treyarch ως προς την δυνατότητα αυτή.

http://www.youtube.com/watch?v=zIrm0iGzujQ

Θα ακούτε από που "σας έρχεται"
Η μουσική επένδυση του Black Ops 4 είναι προσεκτικά τοποθετημένη έτσι ώστε να προσδίδει ατμόσφαιρα στα cinematics και να είναι διακριτική στους υπόλοιπους τομείς. Οι ήχοι του περιβάλλοντος είναι επίσης χαμηλών τόνων, έτσι ώστε να αφιερώνεται η προσοχή σας στους ήχους που παράγουν οι εχθροί σας. Σε γενικές γραμμές η αίσθηση κατεύθυνσης των ήχων είναι ικανοποιητικότατη, αλλά μερικές φορές κάποια ηχητικά εφέ ακούγονται σαν να είναι πολύ πιο κοντά από όσο πραγματικά είναι.

Οι ήχοι καθεαυτοί είναι αρκετά λεπτομερείς και προσεγμένοι, με το κάθε όπλο να έχει τον δικό του χαρακτηριστικό και ρεαλιστικό ήχο, ενώ οι εκρήξεις είναι αρκετά επιβλητικές. Το voice acting πάντα κυμαινόταν σε υψηλά επίπεδα στην σειρά Call of Duty και έτσι και στο Black Ops 4 υπάρχει ποικιλία χροιών και προφορών. Ενδιαφέρουσα είναι η προσθήκη έξτρα διαλόγων στο Zombies mode, όπου οι χαρακτήρες συζητούν μεταξύ τους, δίνοντάς τους περισσότερη προσωπικότητα και αποκαλύπτοντας κομμάτια από την ιστορία του καθενός, θυμίζοντας κάπως τους διαλόγους των χαρακτήρων των Vermintide.

cod black ops 4 5

Δεν μπορούν να είναι όλοι ευχαριστημένοι
Το πείραμα της Treyarch για κάποιους πέτυχε, ενώ για κάποιους όχι. Αυτό αντικατοπτρίζει τον διαχωρισμό που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα της gaming Κοινότητας, εκείνους που παίζουν για το σενάριο και εκείνους που παίζουν για την ανταγωνιστικότητα. Το Black Ops 4 γέρνει την ζυγαριά προς τους δεύτερους, προσπαθώντας να διατηρήσει κάποια ψήγματα σεναρίου, τα οποία όμως είναι πολύ ρηχώς συνδεδεμένα μεταξύ τους. Τα διαφορετικά modes προσδίδουν μεν ποικιλία στον τρόπο παιξίματος, αλλά επίσης δεν υπάρχει κάποια σημαντική συνοχή μεταξύ τους και ίσως νιώσετε ότι το κάθε ένα από αυτά είναι ένα ξεχωριστό game. Ωστόσο, πρόκειται για μια προσεγμένη δουλειά όσον αφορά τον τεχνικό τομέα και το κάθε mode προσφέρει ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς από εκείνο. Το ότι απαιτείται συνδρομή στο PS Plus προκειμένου να παίξετε multiplayer είναι ένας ακόμα καθοριστικός παράγοντας που θα απογοητεύσει όσους δεν θέλουν να πληρώνουν την συνδρομητική υπηρεσία της Sony.

 

Θετικά: 
- Βελτιωμένο Zombies mode
- Καλή αναλογία δράσης και στρατηγικλής στο Blackout
- Ποικιλία game modes
- Η δυνατότητα δημιουργίας custom classes φέρνει το παιχνίδι "στα μέτρα σας"

Αρνητικά:
- Ανύπαρκτο σενάριο
- Προβλήματα στα γραφικά στο split-screen
- Απαιτείται συνδρομή στο PS Plus για να παίξετε online

Βαθμολογία
Γραφικά: 8 
Ήχος: 8
Gameplay: 7,5 
Αντοχή: 8,5
Γενικά: 8

Δεν θα ζήσετε την έκβαση κάποιας ιστορίας, αλλά μια σαφώς βελτιωμένη online εμπειρία.

Γιώργος Τζίτζιφας

 

 

Notification