Ειδήσεις Internet Facebook Livestreaming

Facebook Livestreaming

Thursday, 25 May 2017  | in Internet | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (3 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/67/a2/ff/facebooklivestreaming-31-1449694634.jpg
 

Facebook Livestreaming

Προσκαλέστε φίλους σας...σε split-screen. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 9/12/15] Το Facebook προσθέτει μια ενδιαφέρουσα νέα λειτουργία, αυτή του live streaming.

Τέσσερις περίπου μήνες μετά την διάθεση του live video streaming απευθείας μέσα από το Facebook για τους celebrities, η εταιρεία πρόκειται να δώσει πρόσβαση σε αυτό το χαρακτηριστικό σε όλους. Η δοκιμή της λειτουργίας αυτής που σας δίνει την δυνατότητα να μεταδώσετε ζωντανά βίντεο στους φίλους σας (μοιάζει με την αντίστοιχη λύση live streaming του Twitch), έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για mobile συσκευές, ενώ αναμένεται να γίνει διαθέσιμη και μέσω browser στο άμεσο μέλλον.

Σε όσους εμφανιστεί το live streaming στην εφαρμογή, θα προστεθεί ένα νέο εικονίδιο στα ήδη υπάρχοντα για το status update, το ανέβασμα φωτογραφίας κτλ. Πατώντας το, θα μπορείτε να κάνετε live streaming μέσω του Facebook. Κάθε φορά που θα ξεκινάτε μια μετάδοση, θα ενημερώνονται οι φίλοι σας, ενώ θα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο τα ονόματα όσων σας παρακολουθούν και τα σχόλιά τους. Όταν ολοκληρώνετε το live streaming, το βίντεο θα αποθηκεύετε στο χρονολόγιο του προφίλ σας και θα μπορείτε εάν το επιθυμείτε να το σβήσετε. Ειδοποιήσεις για τα live streams σας θα λαμβάνουν αρχικά μόνο οι στενοί σας φίλοι, παρόλα αυτά υπάρχει η επιλογή να κάνετε subscribe ώστε να ειδοποιήστε για τα επόμενα live streams.

facebooklivestreaming-1

Πέρα από το live streaming, το Facebook βελτιώνει και τον τρόπο που ανεβάζετε κολλάζ φωτογραφιών. Συγκεκριμένα, θα μπορείτε να δημιουργήσετε κολλάζ με φωτογραφίες και βίντεο και θα εμφανίζονται σε μορφή πλέγματος (όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα) και όχι η μια κάτω από την άλλη, όπως ισχύει τώρα. Αρχικά, η λειτουργία αυτή γίνεται διαθέσιμη για συσκευές iPhone, αλλά μέσα στο 2016 θα υποστηρίζονται και οι συσκευές με λειτουργικό Android.

[UPDATE: 25/5/17 - Κάντε Live με φίλο σας σε split-screen] Το Facebook πρόσθεσε την δυνατότητα να κάνετε Facebook Livestreaming με φίλο σας.

facebook live chat 1

Πλέον στα Facebook livestreams μπορείτε να προσκαλέσετε και έναν φίλο σας. Η οθόνη σε αυτή την περίπτωση χωρίζεται στα δύο, είτε οριζόντια (landscape), είτε κάθετα (portrait). H λειτουργία είναι διαθέσιμη για iOS και σύντομα θα την δούμε και σε Android συσκευές.

facebook live chat 2

Προστέθηκε επίσης το Live Chat With Friends, το οποίο συνδυάζει προβολή κάμερας με live camera call με chat.

Μάθετε περισσότερα για τα Reactions του Facebook και συζητήστε για το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στο αντίστοιχο forum topic. Θυμίζουμε επίσης ότι ο Mark Zuckerberg πουλάει το 99% των μετοχών της Facebook.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 An arrow in the knee (Level 22) 09/12/2015 23:35
Πολυς ο συναγωνισμος του Twitch τωρα.Αντε καιρος ηταν...
#2 +1 Salina (Level 18) 09/12/2015 23:55
καλο ακουγεται αλλα προτιμω Twitch!
#3 ashbringer (Level 25) 25/05/2017 14:13
Πολύ καλή προσθήκη.Διευκο λύνει αρκετά τις συνομιλίες.
Notification