Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Επιτροπή Νομοθεσίας Αμερικής: "Η Apple, η Amazon, η Facebook και η Google κάνουν μονοπώλιο"

Επιτροπή Νομοθεσίας Αμερικής: "Η Apple, η Amazon, η Facebook και η Google κάνουν μονοπώλιο"

Wednesday, 07 Oct 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Ερμής Δερβίσης   | (1 σχόλιο)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/fc/bb/9d/jeff-bezos-27-1602077066.jpg
 

Επιτροπή Νομοθεσίας Αμερικής: "Η Apple, η Amazon, η Facebook και η Google κάνουν μονοπώλιο"

Σύμφωνα με έρευνα ελέγχουν τις αγορές.

Μετά από ερευνά 16 μηνών του Κογκρέσου στα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της τεχνολογίας, η δικαστική επιτροπή για τους αντιμονοπωλιακούς νόμους μοιράστηκε τα ευρήματά της. Σύμφωνα με αυτά η Apple, η Amazon, η Facebook και η Google έχουν μονοπωλιακή δύναμη και πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μειωθεί ή να περιοριστεί.

Η έρευνα έδειξε ότι καθεμία από τις εταιρείες έχει μονοπωλιακή δύναμη σε έναν τομέα της βιομηχανίας: H Apple στην διάθεση λογισμικού για τις iOS συσκευές, η Google στην αγορά της online έρευνας, η Facebook στην αγορά της κοινωνικής δικτύωσης και η Amazon στις πωλήσεις τρίτων και στους περισσότερους προμηθευτές της.
 
Οι προτεινόμενες ενέργειες είναι τεράστιες και δεν θα αποφέρουν μεγάλες αλλαγές στους αντιμονοπωλιακούς νομούς. Συμπεριλαμβάνονται οι απαγορεύσεις στις κυρίαρχες εταιρείες να αγοράζουν παρόμοιές τους όπως έκανε ή Facebook όταν αγόρασε το Ιnstagram ή η Google όταν αγόρασε το YouTube. Να σημειωθεί ότι το 2014 η Google αποφάσισε για τους ίδιους λογούς να μην αγοράσει το Twitch καθώς είχε ήδη στην κατοχή της τον γίγαντα του βίντεο ΥouTube. Μία ακόμα αντιμονοπωλιακή πρόταση είναι η αντίστοιχες επιτροπές να ελέγχουν αν μια ένωση εταιρειών εξαφανίζει τον ανταγωνισμό ενώ θα πρέπει να αποδειχτεί το αντίθετο.
 
Η αναφορά είναι διαθέσιμη και αναλύει το πόσο ελεύθεροι είναι οι κυρίαρχοι γίγαντες στην βιομηχανία της τεχνολογίας στο να “κάνουν κουμάντο”. Ένας εκπρόσωπος της επιτροπής είπε: Με το να ελέγχουν την πρόσβαση στις αγορές, αυτοί οι γίγαντες διαλέγουν νικητές και χαμένους μέσα στην οικονομία μας. Όχι μόνο έχουν τεράστια δύναμη, αλλά κάνουν και κατάχρησή της με το να έχουν πολύ ψηλές τιμές, να βάζουν σκληρούς όρους στα συμβόλαιά τους και να παίρνουν πολύτιμες πληροφορίες από ανθρώπους και εταιρείες που βασίζονται επάνω τους.
 
Το αποτέλεσμα της αναφοράς ίσως να αποτελέσει ευχάριστη είδηση για την Epic Games, η οποία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Apple, σχετικά με τον έλεγχο της τελευταίας στις μικροσυναλλαγές στα games των συσκευών iOS.
 
Διαβάστε περισσότερα για την δικαστική διαμάχη της Apple με την Epic Games και συζητήστε για αυτήν στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 08/10/2020 08:06
Πρέπει να μπει ένα φρένο και αρκετοί κανόνες στις μεγάλες αυτές εταιρείες όπως και να υπάρχει τακτικός έλεγχος απο αρμόδιες αρχές για τυχόν παραβάσεις κλπ.
Notification