Ειδήσεις Hardware & Gear Microsoft Controller με σύστημα Braille

Microsoft Controller με σύστημα Braille

Thursday, 09 May 2019  | in Hardware & Gear | Γράφτηκε από τον Χριστιάνα Θάνου  
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Απλά αγαπάω The Witcher 3!
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/bb/a2/e4/xbox20braille-64-1557412468.jpg
 

Microsoft Controller με σύστημα Braille

Νέες δυνατότητες για χρήστες με περιορισμένη όραση.

Η Microsoft έχει ανεβάσει ένα αρχείο 35 σελιδών στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα μια πατέντα που θα βοηθήσει άτομα με πρόβλημα όρασης να απολαύσουν τα games ή να κάνει την εμπειρία τους πιο βατή. Μπορείτε να δείτε το αρχείο της πατέντας εδώ.

Η γνωστή εταιρεία, είχε φτιάξει πρόσφατα το Xbox Adaptive Controller για ΑΜΕΑ το οποίο δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα κινητικότητας (παραδείγματος χάριν λόγω ατυχήματος), καθώς και σε όσους έχουν προβλήματα όρασης, να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους games δίχως ο χειρισμός τους να αποτελεί εμπόδιο. Πέρα από αυτή την κίνηση, η Microsoft δήλωσε πως λείπουν από την αγορά χειριστήρια και αξεσουάρ τα οποία βοηθούν άτομα με περιορισμένη δυνατότητα κίνησης, ακοής ή όρασης.

Το χειριστήριο αυτό, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, έχει τα περισσότερα κομμάτια του στο πίσω μέρος, εκεί που λογικά ο χρήστης θα ακουμπάει τα χέρια του μόνιμα για να χειριστεί μέσω του συστήματος Braille το chat ή όποια άλλη λειτουργία.Να σημειώσουμε πως σε αντίθεση με το Adaptive controller, το χειριστήριο με σύστημα Braille αποτελεί ακόμα μόνο μια πατέντα και όχι κάποια ανακοίνωση νέου χειριστηρίου.

Διαβάστε επίσης για το Microsoft Store που σας επιτρέπει να κάνετε δώρα στους φίλους σας. Συζητήστε για το νέο χειριστήριο στο σχετικό forum topic

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification