Ειδήσεις Κονσόλες Xbox One: Περισσότερη υπολογιστική ισχύ για την κάρτα γραφικών

Xbox One: Περισσότερη υπολογιστική ισχύ για την κάρτα γραφικών

Wednesday, 04 Jun 2014  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (2 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/6a/e5/f8/xboxonegpu-81-1401912451.jpg
 

Xbox One: Περισσότερη υπολογιστική ισχύ για την κάρτα γραφικών

10% πιο γρήγορο το Xbox One χωρίς το Kinect.


Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος Xbox Phil Spencer μέσω του Twitter, η νεότερη έκδοση του software development kit (SDK) επιτρέπει στις προγραμματιστικές εταιρείες να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο bandwidth από την κάρτα γραφικών του Xbox One. Ο Spencer δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: "Με το μεγαλύτερο bandwidth που προσφέρει πλέον η κάρτα γραφικών, οι developers μπορούν να εκμεταλλευτούν την επιπλέον υπολογιστική ισχύ στα games τους, ενώ αποκτούν νέα εργαλεία και μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να κάνουν τα games τους καλύτερα".

Θυμίζουμε ότι η Microsoft αποφάσισε να πουλήσει το Xbox One και χωρίς το Kinect, με την τιμή της κονσόλας να πέφτει πλέον στα 400 ευρώ, στα ίδια επίπεδα δηλαδή με το κόστος του PlayStation 4. Όπως έχει ήδη ειπωθεί, η αφαίρεση του Kinect δίνει στους προγραμματιστές την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τους επιπλέον πόρους της κονσόλας, που έως τώρα τους δέσμευε το παραπάνω περιφερειακό. Η Microsoft ανέφερε ότι με τα νέα δεδομένα, οι developers θα έχουν στα χέρια τους 10% περισσότερη ισχύ από την κάρτα γραφικών.

Διαβάστε επίσης για το Update Ιουνίου του Xbox One καθώς και για την έναρξη του προγράμματος Games with Gold για το Xbox One και τα δωρεάν games που δίνονται για αυτό τον μήνα.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 deratop (Level 25) 05/06/2014 22:30
Δηλαδή και άμα εχεις το kinect συνδεδεμένο θα βγαίνει μήνυμα στο game και θα λέει For extra 10% boost please disengage the kinect. Games δυο ταχυτήτων;
#2 geololj (Level 28) 07/06/2014 16:17
Quoting deratop:
Δηλαδή και άμα εχεις το kinect συνδεδεμένο θα βγαίνει μήνυμα στο game και θα λέει For extra 10% boost please disengage the kinect. Games δυο ταχυτήτων;


Ουσιαστικά, οι developers που δεν θα παρέχουν λειτουργίες Kinect στα games τους, θα έχουν την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τους επιπλέον πόρους, κάτι που ακούγεται πολύ λογικό. Για τα Kinect games θα ισχύει ότι και τώρα :)
Notification