Reviews Dauntless
Comments (2)

Dauntless Hot

Και όταν όλα επιστρέψουν στην αρχή.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/72/77/5e/360px-Dauntless-square-07-82-1559411273.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Και όταν όλα επιστρέψουν στην αρχή.

Η αρχαιότερη τεχνική του ανθρώπου να επιβιώσει ήταν το κυνήγι, καθώς ακομα και σήμερα οι βασικές μας τροφές προέρχονται από εκσυγχρονισμένες προεκτάσεις του παραδοσιακού κυνηγιού. Ομάδες ανθρώπων συσπειρώνονταν από την αρχή της ύπαρξης μας ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν άγρια ζώα με στόχο την επικράτηση και εν τέλει την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Το συγκεκριμένο παιχνίδι μας υπενθυμίζει πως τα παλαιότερα χρόνια, ολόκληρα χωριά ζούσαν από την τέχνη του κυνηγού. Γενικότερα στην φύση η επιβίωση είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να εξασφαλίζεται καθημερινά με σκληρό αγώνα είτε μιλάμε για ζώα είτε μιλάμε για τον άνθρωπο. Η τέχνη του κυνηγιού προσφέρει ακομα και σήμερα στον άνθρωπο τροφή, ρουχισμό ενώ παλιότερα ακομα και όπλα. Το Dauntless δεν ήρθε για να αναδείξει το κυνήγι σήμερα αλλά να μας παρουσιάσει μέσω ενός παράλληλου σύμπαντος την σημαντικότητα αυτής της τέχνης τα παλιότερα χρόνια. Πρόκειται για ένα Free-To-Play, Αction RPG, με τις Phoenix Labs και Epic Games να έχουν αναλάβει την ανάπτυξη και την κυκλοφορία του αντίστοιχα.

Αρχικά κυκλοφόρησε ως alpha έκδοση στις 18 Αυγούστου του 2017 και συνέχισε με μια beta έκδοση για PC τον Μάιο του 2018. Ωστόσο στην συνεχεία έκανε το ντεμπούτο του και στις πλατφόρμες PlayStation 4 και Xbox One στις 21 Μαΐου του 2019. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι από την ημέρα που είναι διαθέσιμο υποστηρίζει cross-platform play λειτουργία. Το Dauntless είναι η πρώτη κυκλοφορία του στούντιο, το οποιο σε συνεργασία με developers από τις Riot Games , Bioware, Blizzard Entertainment και Capcom μας παρουσίασε μια αξιόλογη και ενδιαφέρουσα προσπάθεια.

Dauntless 1

Σωστή προετοιμασία
Για να θέσετε σωστές βάσεις και να χτίσετε πάνω σε αυτές εξελίσσοντας τον χαρακτήρα σας πρέπει να πρώτα να καταλάβετε πως λειτούργει το συγκεκριμένο online game. Όλα τα γεγονότα εκτυλίσσονται σε έναν μετά- αποκαλυπτικό κόσμο, όπου μετά από μια σειρά κατακλυσμών ο κόσμος χωρίστηκε σε πολλα μικρότερα τμήματα του γαλαξία. Οι καταστροφές αυτές προκάλεσαν την απελευθέρωση τεράτων από ένα παράλληλο σύμπαν, τα οποία οι άνθρωποι αποκαλούν Behemoths. Ως παίκτες αναλαμβάνουμε τον ρόλο των Slayers στους οποίους έχει ανατεθεί να εξοντώσουν όλα τα Behemoths ώστε το ανθρώπινο είδος να καταφέρει να επιβιώσει.

Έτσι η ζωη ενός Slayer εκτυλίσσετε σε ένα χωριό, μια κλειστή κοινωνία κυνηγών που ζουν από τους πόρους που συλλέγουν σκοτώνοντας αυτά τα τέρατα. Κάθε ένας από τους κατοίκους αυτού του χωριού έχει και από μια χρησιμότητα- ιδιότητα ώστε να συνεισφέρει στην προσπάθεια σας. Ο κάθε ένας από αυτούς έχει να σας αναθέσει και κάποιες αποστολές. Σκοπός σας είναι να συλλέγετε πόρους ούτος ώστε να μπορείτε να κατασκευάζεται τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα κάνει το κυνήγι σας πιο άνετο. Όπως καταλάβατε το παιχνίδι διαθέτει αρκετό crafting για τα περισσότερα αντικείμενα που θα χρησιμοποιείται. Πριν ξεκινήσετε μια μάχη θα πρέπει να έχετε τους κατάλληλους ώστε να κατασκευάσετε την απαραίτητα στολή αλλά και το κατάλληλο όπλο για το κάθε τέρας. Τα Behemoths χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος στο οποιο ανήκουν. Το είδος τους καθορίζεται ανάλογα με τα στοιχεία τις φύσης τα όποια χρησιμοποιούν με διάφορα abilities αλλά και τα μέρη τα όποια ζουν τα τέρατα. Με τον ίδιο τρόπο και με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες διαχωρίζονται οι στολές και τα όπλα σας. Εάν χρειαστεί να πολεμήσετε ένα Behemoth που είναι φιλικά προσκείμενο στο να χρησιμοποιεί τον πάγο σαν προστασία αλλά και ζει σε μια παγωμένη βραχονησίδα, εσείς πρέπει να διαλέξετε τα αντίστοιχα εφόδια ώστε να του προκαλείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά αλλά και να προστατεύεστε από τις δικές του επιθέσεις.

Dauntless 2

Ώρα για μάχη
Αφού λοιπόν όλα τα παραπάνω έχουν ολοκληρωθεί, ήρθε η ώρα για μάχη. Στο χωριό από το οποιο αρχίζει κάθε μάχη λοιπόν, υπάρχουν πίνακες ανακοινώσεων στους οπούς βρίσκεται και τον κατάλογο με τα διαθέσιμα τέρατα τα όποια μπορείτε να πάτε και να κυνηγήσετε. Διαλέγοντας λοιπόν με μια ποια κατηγορία αλλά και πιο τέρας θέλετε να έρθετε αντιμέτωποι, ήρθε η ώρα να αποφασίσετε εάν σε αυτή την μάχη θα είστε μόνοι σας ή θα χρειαστείτε παρέα. Το παιχνίδι σας δίνει την δυνατότητα να συνεργαστείτε με άλλους online χρηστές, να δημιουργήσετε μια κλειστή ομάδα προσκαλώντας τους φίλους σας από οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα ή να αποτελείτε μόνο από εσάς. Εν συνεχεία ιπτάμενα σκάφη σας προσγειώνουν σε μια απομακρυσμένη γωνιά του γαλαξία όπου και ζει το Behemoth που επιλέξατε. Σκοπός σας είναι να συλλέγετε όσο πιο πολλούς πόρους (φυτά, πετρώματα, μανιτάρια) μπορείτε καθώς ψάχνετε το τέρας και αφού το βρείτε να του επιτεθείτε. Προσοχή όμως γιατί ο χρόνος που έχετε στην διάθεση σας είναι προορισμένος και πιο συγκεκριμένα η διάρκεια που μπορείτε να βρίσκεστε στην βραχονησίδα ανέρχεται γύρο στα 30 λεπτά, καθώς τόσο διαρκούν τα καύσιμα του σκάφους. 

Δάμασε την δύναμη σου
Επιπροσθέτως ο χαρακτήρας σας την ώρα της μάχης έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί κάποια αντικείμενα που έχει κατασκευάσει νωρίτερα. Τα αντικείμενα αυτά μπορεί να είναι είτε βοηθητικά φίλτρα που θα σας δίνουν ορισμένες δυνατότητες είτε όπλα όπως χειροβομβίδες ή βοηθητική επίθεση από αέρος. Επιπλέον η επιλογή του όπλου σας επηρεάζει και τον τρόπο με τον οποιο μάχεστε. Τα όπλα εκτός από τις κατηγορίες χωρίζονται τα τέρατα, κατηγοριοποιούνται και σε σπαθιά, τσεκούρια, ελαφρύ οπλισμό και σφυριά. Κάθε κατηγορία έχει διαφορετικά combo moves αλλά και ultimate attacks που καθορίζουν και τον τρόπο με το οποιο πρέπει να μάχεστε.

Δυο πολύ σημαντικά στοιχεία που δίνουν αρκετούς πόντους στο παιχνίδι είναι η υπάρχει των cores που σας δίνονται μετά το τέλος της μάχης αλλά και η δημιουργία των cells. Οι cores χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την δυναμική και την σπανιότητας των αντικειμένων που θα σας δωρίσουν από το σπάσιμο τους στα ειδικά σημεία του χωριού. Ωστόσο τα cells είναι επιπρόσθετες ικανότητες που μπορείτε να εφαρμόσετε στον εξοπλισμό σας ώστε να ανέβει κατηγορία είτε το damage που προκαλείται είτε η αντοχή της άμυνας σας σε επιθέσεις αλλά και πολλα άλλα. Όμως τα cells μπορούν και να εξαργυρωθούν για την δημιουργία πολύ δυνατότερων cells. Η εφαρμογή των cells στον εξοπλισμό σας γίνετε πάντα μέσα από το menu, όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε εμφάνιση σωματότυπο, πρόσωπο, χρώματα, να προσθέσετε σύμβολα και πολλα αλλά τόσο στον χαρακτήρα όσο και στον εξοπλισμό σας.

Τo σύγχρονο εικαστικό στυλ κερδίζει κάνοντας το παιχνίδι υποψήφιο για μια αξιότιμη παραλλαγή.

Οι ξεκάθαρο ότι το games προσπαθεί να συνδεθεί την σημερινή γενιά, προσπαθώντας παράλληλα να απόδοση μια επάξια παραλλαγή της σειράς Monster Hunter της Capcom. Η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών αποτέλεσε κύρια έμπνευση για τους developers. Ωστόσο, αρκετά στοιχεία που αφομοιώθηκαν στο game ήταν βιώματα από τις σειρές Dark Souls και World of Warcraft. Συγκεκριμένα οι developers πάσχισαν να επιτύχουν μια μάχη του παίχτη εναντίων της ίδιας της φύσης μέσα από διαφορετικά πρόσωπα και καταστάσεις, οι οποίες θα χρειαστούν υπομονή και συνεργασία των παικτών.

Dauntless 3

Η σημερινή έκδοση του Dauntless διαθέτει microtransactions με σκοπό να δίνουν στον παίκτη ένα επιπλέον "σπρώξιμο" στο χτίσιμο του χαρακτήρα του και όχι σε μια μόνιμα προνομιούχα κατάσταση ενάντια σε αυτούς που δεν δαπανούν χρήματα εντός του παιχνιδιού. Ακόμη το Phoenix Labs αποφάσισε να εδραιώσει την δυνατότητα αγοράς Battle Pass έχοντας πρόσβαση σε συγκεκριμένα cosmetics και emotes. Γενικότερα οι βελτιώσεις που πρέπει και υπάρχει η προοπτική να γίνουν είναι πολλές, ώστε το Dauntless να σταθεί επάξια ενώπιων των πάνω απο2.000.000 παικτών που έχει μέχρι και σήμερα. 

Θετικά:
- Eικαστικά και cinematics
- Ποικιλία σε όπλα
- Εύκολο στην εκμάθηση gameplay
- Ποικιλία σε αντιπάλους

Αρνητικά:
- Το σύστημα μάχης δεν ενθουσιαζει αφου δεν διαθέτει αρκετές κινήσεις
- Δεν υπάρχει ποικιλία σε περιοχές που μπορείτε να εξερευνήσετε
- Η ιστορία πάνω στην όποια βασίζεται
- Δεν σας δίνεται η δυνατότητα επεξεργασίας οπλών και εξοπλισμού
- Πολλά bugs

Βαθμολογία:
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 6.5
Gameplay: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 6.8

Διαθέτει μεγάλες προοπτικές αλλά το σενάριο είναι σχετικά πρόχειρα γραμμένο και απαιτεί αρκετές βελτιώσεις ώστε να υπάρχει νόημα σε όλο αυτό το κυνήγι. 

Σταύρος Αντωνόπουλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Astro (Level 19) 02/06/2019 22:27
Το δοκίμασα και δεν τρελάθηκα.
#2 +1 DimutriKs (Level 16) 02/06/2019 22:47
Το δοκίμασα λοιπών μιας και ήταν δωρεάν αλλά δεν μου άρεσε αυτό που είδα ήταν αρκετά μονότονο. Δεν μας έδειξε κάτι καινούργιο η κάτι ενδιαφέρον τουλάχιστον στην παρούσα μορφή του...
Score 6.8
User Score ( 7 votes ) 7.79
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: Phoenix Labs
Publisher: Epic Games
Διάθεση: Epic Games
Players: 1-4
Requirements: Λειτουργικό σύστημα: Windows 7, Επεξεργαστής: Intel Core i5, 4 GB RAM, Κάρτα Γραφικών: Nvidia 660Ti, Χώρος στο σκληρό δίσκο 15GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: PC: 18/8/17, PS4 ,Xbox One: 21/5/19
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification