Reviews Call of Duty 2
Comments (10)

Call of Duty 2 Hot

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Call of Duty 2

Site: www.callofduty.com


Σενάριο
Το Call of Duty 2 λαμβάνει χώρα στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο (κάτι που ισχύει και για το πρώτο μέρος της σειράς). Στο παιχνίδι αναλαμβάνετε κατά σειρά τον ρόλο ενός Ρώσου στρατιώτη, δύο Βρετανών κι ενός Αμερικανού (συνολικά 4 campaigns) καθένας από τους οποίους ζει και καταγράφει καταστάσεις στον πόλεμο, οι οποίες διαδραματίζονται μπροστά σας και υπό τον έλεγχό σας.
Γραφικά Αν και πέρασαν δύο χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του παιχνιδιού, παρ’ όλα αυτά η μηχανή γραφικών του Call of Duty 2 δεν είναι αυτή που θα περιμένατε. Τα physics των στρατιωτών και γενικά ο σχεδιασμός των προσώπων τους κυμαίνεται σε παλαιότερα στάνταρ (παιχνιδιών όπως το “Hidden & Dangerous”).Οι περιβάλλοντες χώροι, τα οχήματα και τα όπλα έχουν σαφώς καλύτερο σχεδιασμό. Το ίδιο και τα διάφορα εφέ εκρήξεων ή καπνού. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εξέλιξη της κάθε αποστολής σας δίνουν έντονη την αίσθηση ότι είστε κι εσείς ένα κομμάτι αυτού του πολέμου.Gameplay
Ένα από τα μεγάλα ατού της νέας έκδοσης. Στο CoD 2 όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού είναι προσεγμένα και άκρως ρεαλιστικά. Τo Artificial Intelligence των εχθρών σας είναι αρκετά υψηλό με τα πυρά να σας έρχονται από οποιαδήποτε απόσταση και τους αντίπαλους στρατιώτες να χρησιμοποιούν έξυπνα κάθε μορφής κάλυψη ή να εκτοξεύουν χειροβομβίδες ακριβώς μπροστά στα πόδια σας. Εκτός αυτού, υπάρχει μεγάλη βελτίωση και στον τρόπο ανταπόκρισης των συμπολεμιστών σας, οι οποίοι δεν έχουν παθητικό ρόλο στη μάχη αλλά σκοτώνουν διαρκώς εχθρικές δυνάμεις ενώ παράλληλα συνεργάζονται μαζί σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δίνοντας σας οδηγίες ή συμβουλές κατά την διάρκεια της μάχης (φυσικά όχι ως ανώτεροι αλλά ως απλοί στρατιώτες, αν και οι αρχικές οδηγίες της αποστολής έχουν δοθεί από τον λοχία σας). Μερικές φορές ενδέχεται να τους βρείτε σε στιγμή αδράνειας να στοχεύουν έναν εχθρό που βρίσκεται στα 20 μέτρα, όταν δέχονται πυρά από κάποιον που βρίσκεται στα 10 μέτρα. Παρ’ όλα αυτά όχι μόνο καλύπτονται σωστά κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών αλλά αναλαμβάνουν και πρωτοβουλίες στο να προχωρήσουν μπροστά στο πεδίο της μάχης όταν αυτό έχει καθαρίσει. Αν είστε λάτρεις της κάλυψης και του ασφαλούς παιχνιδιού τότε ακόμα καλύτερα μιας και αυτή η τακτική σας θα αποδώσει εξίσου και σε αρκετές περιπτώσεις ίσως να είναι το ιδανικό σενάριο αφού δεν μπορείτε να κάνετε save όποτε θέλετε αλλά αυτό γίνεται αυτόματα και στην φετινή έκδοση.To 1o Campaign περιλαμβάνει την μάχη της Μόσχας και του Στάλιγκραντ. Εκεί αναλαμβάνετε τον ρόλο του στρατιώτη Vasili Koslov. Το 2o Campaign περιλαμβάνει την δεύτερη μάχη του El Alamein, την μάχη της Τυνησίας και την μάχη της Νορμανδίας. Εσείς μπαίνετε στον ρόλο του λοχία John Davis. Το 3ο Campaign αφορά και πάλι την Μ. Βρετανία όπου αυτή τη φορά είστε ο David Welsh, διοικητής της 7ης Βρετανικής μεραρχίας και οδηγείτε το στράτευμά σας στην μάχη της Λιβύης. Τέλος, στο 4ο campaign είστε ο Αμερικανός Bill Taylor κι αναλαμβάνετε δράση σε διάφορες μάχες οι οποίες χρονολογικά τοποθετούνται προς το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου (αξίζει να σημειώσουμε ότι τα Campaigns έχουν μία λογική χρονολογική σειρά).

Παρά την μη αναμενόμενη εξέλιξη στα γραφικά, το Call of Duty 2 είναι άκρως εθιστικό και προσφέρει ατέλειωτες ώρες gameplay, χάρη στην μεγάλη ποικιλία του τελευταίουΣτο Normal επίπεδο δυσκολίας το παιχνίδι είναι αρκετά βατό και με την κατάλληλη προσοχή δεν θα δυσκολευτείτε να περάσετε τις αποστολές του. Εδώ βοηθάει σημαντικά και το νέο health status που δεν απαιτεί την χρήση medikits αλλά σας λύνει τα χέρια, απλά βγάζοντάς σας μία προειδοποίηση όταν δεχτείτε ορισμένο αριθμό χτυπημάτων (ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας). Τότε, αρκεί να καλυφθείτε για ορισμένο διάστημα και θα μπορέσετε έτσι να αναπληρώσετε την ενέργειά σας.Στην νέα έκδοση του Call of Duty υπάρχουν 15 νέα όπλα. Στην ουσία όμως πρόκειται για 15 διαφορετικά μοντέλα όπλων από Αμερική, Ρωσία και Μ. Βρετανία. Πρακτικά τα βασικά είδη των όπλων είναι λιγότερα. Κάθε φορά που ένας στρατιώτης πέφτει στο πεδίο της μάχης νεκρός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το όπλο του. Συνολικά έχετε τρεις θέσεις όπλων (1-3) κι όποτε βάζετε στο σακίδιό σας ένα νέο όπλο θα πρέπει πρώτα να ξεφορτωθείτε το παλιό. Το πλήκτρο “4” χρησιμεύει στο να ρίξετε εφέ καπνού έτσι ώστε να καλυφθείτε από πυρά κάνοντας έφοδο στον αντίπαλο, ενώ το πληκτρο “G” είναι η χειροβομβίδα.Οι μάχες στο CoD 2 δίνονται μέσα σε κτίρια, σε εξωτερικούς χώρους και γενικά σε όλα τα κλασικά σημεία που μπορεί να διεξαχθεί μια μάχη σε ένα πολεμικό FPS. Η άμυνα και η επίθεση εναλλάσσονται διαρκώς μέσα σε μία αποστολή, ανάλογα με την φύση της. Μπορεί για παράδειγμα να πρέπει να επιτεθείτε ένα οχυρό του εχθρού ή να χρειαστεί να ταμπουρωθείτε σε ένα κτίριο για να αποκρούσετε μία μεγάλη εισβολή. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά είναι προκαθορισμένα από το σενάριο της εκάστοτε αποστολής και οι συνεχείς εναλλαγές θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας αμείωτο. Σε αρκετά σημεία κάποιες μικροαναζητήσεις στόχων στον χάρτη ενδέχεται να σας κουράσουν αλλά σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους χρήστες που δεν αρέσκονται μόνο σε linear gameplay αλλά αναζητούν το κάτι παραπάνω.

Multiplayer
Στο δικτυακό Call of Duty 2, επιλέγετε μία από τις τέσσερις χώρες: Αμερική, Σοβιετικές Δυνάμεις, Μ. Βρετανία και Γερμανία καθώς και default όπλο του στρατιώτη σας με το οποίο θα ξεκινάτε την μάχη. Τα multiplayer modes του παιχνιδιού περιλαμβάνουν: Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag, Headquarters και Search and Destroy. Τα δύο Deathmatch είναι απλά και κατανοητά. Όπως και το Capture the Flag όπου κάθε ομάδα κερδίζει βαθμό όταν καταλαμβάνει την σημαία της αντίπαλης ομάδας. Στο Headquarters η μία ομάδα αμύνεται σε ένα αρχηγείο κι η άλλη επιτίθεται προσπαθώντας να το καταλάβει. Τέλος, στο Search and Destroy η μία ομάδα τοποθετεί βόμβα κι η άλλη καλείται να την απενεργοποιήσει μέσα σε ένα χρονικό διάστημα. Το Multplayer του παιχνιδιού έχει αγαπηθεί σημαντικά από όλους τους FPS fans που το έχουν στη συλλογή τους, ακόμα κι από τους κατόχους Xbox Live, μιας και στην έκδοση του Xbox 360, αρχικά είχε αντιμετωπίσει πολλά bugs αλλά και lag, τα οποία αντιμετωπίστηκαν στην πορεία.Επίλογος
Το Call of Duty 2 είναι ένα παιχνίδι το οποίο, τουλάχιστον αν είστε λάτρεις των FPS, αποκλείεται να βαρεθείτε εύκολα. Προσφέρει μία μεγάλη εμπειρία στο single-player mode και σας κάνει να αισθάνεστε ότι ζείτε μέσα σε κινηματογραφική ταινία. Κι αν βαρεθείτε, τότε το Multiplayer mode είναι σίγουρα πολύ καλύτερο απ’ ότι θα περίμενε οποιοσδήποτε fan της σειράς. Απολαύστε το.

Θετικά: Πολύ καλά και λεπτομερή ηχητικά εφέ, εθιστικό multiplayer mode, απλό gameplay που διευκολύνει σημαντικά τον χρήστη, πολύ καλό Α.Ι. εχθρών, πολύ καλή ατμόσφαιρα

Αρνητικά: Γραφικά που παρουσιάζουν ατέλειες σε ορισμένα σημεία, επανάληψη

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9
Gameplay: 9
Αντοχή: 9
Γενικά: 9

Ένα από τα καλύτερα First-Person Shooters της σεζόν!

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Van Basten7 (Level 18) 16/07/2009 19:13
Τρομερό review τρομερό game !!!!! Με έχει κράτηση πάνω από 200 ώρες κολλημένο στο pc !!!!
#2 xristamati (Level 10) 11/02/2011 17:03
apo ta wraiotera paixnidia pou exw paiksei pote...ekserait ika ethistiko tha elega!
#3 dioskouros88 (Level 5) 11/02/2011 17:03
παρα πολυ καλο ωραια ρεαλιστικα γραφικα αλλα ειμαι πιο πολυ φαν του μενταλ.
#4 joni (Level 5) 30/07/2011 04:50
Καλα το μουλτι τα σπαει...
#5 NoGood! (Level 24) 19/07/2014 15:10
Πολύ καλό παιχνίδι!Αν και δεν το έχω στην συλλογή μου... :sad:
#6 MadMax (Level 4) 08/03/2015 17:44
To αγαπημενο μου COD με διαφορά!
#7 Adam_Pap (Level 18) 04/04/2015 15:30
Πολυ καλο game γιατι επαιζες κ ως σοβιετικος κ ως συμμαχος!!!!!
#8 +2 Mr.Dododi (Level 25) 17/06/2016 15:40
Καλύτερο από το 1ο και ένα από τα πιο εντυπωσιακά (για την εποχή του τουλάχιστον) fps.
#9 +1 Blood Prince (Level 28) 17/06/2016 16:35
Πραγματικά αυτό το παιχνίδι ήταν φοβερό..πέρασα ευχάριστα πολλές ώρες..και το έλιωσα για πολύ καιρό.
Εχω ανεβάσει και βίντεο παλιότερα στο κανάλι μου στο youtube.Μετά αγόρασα το Modern Warfare το οποίο επίσης ήταν πολύ καλό παιχνίδι,αλλά με μικρότερη διάρκεια.
#10 +1 LimeBone (Level 16) 17/06/2016 18:43
Τι μου θυμίσατε; Το πρώτο Call of Duty που τερμάτισα στη ζωή μου.
Score 9
User Score ( 15 votes ) 9.2
User Reviews 0
Genre: First-Person Shooter
Developer: Infinity Ward
Publisher: Activision
Διάθεση:
Players:
Requirements: 256MB RAM, 1.4Ghz, Κάρτα γραφικών 64ΜΒ, 4GB HD
Official Website:
Demo:
Full Game:
Release Date: 25/10/2005
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification