Bully: Canis Canem Edit

Hot
REVIEWED ON Playstation 2  

Σταματήστε το bulliyng!

Όταν η Rockstar ανακοίνωσε το Bully, γύρω στα μέσα του 2005, δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί το χαμό που θα ακολουθούσε για αυτό το παιχνίδι. Από τη στιγμή που το σκάνδαλο με το Hot Coffee minigame στο GTA: San Andreas πήρε τόσο μεγάλη έκταση στα Αμερικανικά κυρίως Μ.Μ.Ε., ήταν δεδομένο ότι κάθε παιχνίδι που θα εξέδιδε η εταιρεία από εκεί και πέρα θα περνούσε από κόσκινο, ως προς το τι πραγματεύεται. Προσθέστε σε όλα αυτά και το όνομα Bully συν το ότι το παιχνίδι θα διαδραματιζόταν σε σχολείο και αμέσως θα καταλάβετε γιατί η Rockstar βρισκόταν σε μία κατάσταση πραγματικά καυτή. Οι διαμαρτυρίες δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους και μάλιστα έντονα, με μπροστάρη φυσικά τον «σταυροφόρο» του κινήματος εναντίον των videogames, Jack Thompson. Οι γνωστοί φόβοι του στυλ «θα επηρεαστούν τα παιδιά και θα αποκτήσουν βίαιη συμπεριφορά» εκφράστηκαν ξανά, σε σημείο μάλιστα που ζητήθηκε από τον Thompson η απαγόρευση της κυκλοφορίας του παιχνιδιού. Όπως πάντα φυσικά, καταστάσεις σαν και αυτή, έχουν και τη θετική τους πλευρά για την εκάστοτε εταιρεία, εκτός από την αρνητική. Ο θόρυβος που δημιουργείται γύρω από το παιχνίδι ουσιαστικά λειτουργεί σαν δωρεάν διαφήμιση και το Bully δεν ήταν εξαίρεση. Όπως και να έχουν τα πράγματα, το Bully είναι πλέον στα χέρια μας, προερχόμενο από υψηλότατο hype και ατέλειωτες συζητήσεις. Είναι λοιπόν, ένας «εξομοιωτής του κακού και βίαιου μαθητή» όπως τον αποκάλεσαν οι haters; Ή μήπως τελικά δεν είναι τίποτα από αυτά που του καταλογίζουν, αλλά αντιθέτως είναι ένα πολύ διασκεδαστικό και ολοκληρωμένο παιχνίδι;



Σενάριο
O κεντρικός χαρακτήρας του παιχνιδιού, και αυτός που ελέγχετε φυσικά, είναι ο 15χρονος και ζωηρός Jimmy Hopkins. Οι γονείς του παιδιού έχουν χωρίσει, η μητέρα του αλλάζει τους ερωμένους σαν τα πουκάμισα και ψάχνει τρόπο να ξεφορτωθεί τον Jimmy. Τον γράφει και τον αφήνει στην Ακαδημία Bullworth (η οποία είναι boarding school και παρέχει κατοικία στους μαθητές), προκειμένου να φύγει και να απολαύσει την κρουαζιέρα ενός χρόνου (!) με τον καινούργιο άντρα της χωρίς την «ενόχληση» του παιδιού. Όπως καταλαβαίνετε, ο Jimmy έχει προβληματική οικογένεια και η μητέρα του τον αντιμετωπίζει σαν ένα αναγκαστικό βάρος. Έχοντας αποβληθεί από αρκετά σχολεία στο παρελθόν, ο ήρωάς μας δεν αργεί να αποκτήσει την φήμη του «κωλόπαιδου» στο νέο του σχολείο. Το θέμα είναι ότι η Bullworth Academy δεν είναι ένα απλό σχολείο. Θα λέγαμε ότι είναι κάτι μεταξύ σχολείου και ιδρύματος ανηλίκων. Η Διοίκησή είναι ανίκανη, οι καθηγητές αυστηροί και οι μαθητές χωρισμένοι σε κλίκες που μάχονται συνεχώς η μία την άλλη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Jimmy είναι λογικό να νιώσει ως ξένος, ως outsider. Μόνο κατά το πρώτο μέρος του παιχνιδιού, γίνεστε φίλος με άλλον ένα απομονωμένο συνομήλικό σας τύπο, ονόματι Gary, ο οποίος είναι ψυχοπαθής και έχει στόχο να πάρει τον έλεγχο του σχολείου. Στη συνέχεια όμως ο Gary θα εξελιχθεί στο αντίπαλο δέος σας, καθώς προσπαθείτε να γίνετε το «top dog» του σχολείου. Μέσω των κεφαλαίων (chapters), παρουσιάζεται ρεαλιστικά μία ολόκληρη σχολική σεζόν από το φθινόπωρο μέχρι το καλοκαίρι του επόμενου χρόνου. Σε γενικές γραμμές, το σενάριο σίγουρα θα σας επαναφέρει μνήμες, είτε ευχάριστες, είτε δυσάρεστες, από τα χρόνια που πηγαίνατε σχολείο. Ακριβώς γι’ αυτό, το παιχνίδι πετυχαίνει στο να σας κάνει να ταυτιστείτε με τον χαρακτήρα και να νοιαστείτε πραγματικά για αυτόν και τα προβλήματά του. Λίγο ως πολύ, στο σχολείο όλοι μας έχουμε περάσει καταστάσεις όπου νιώθαμε αποξενωμένοι από τους άλλους, η διοίκηση μας είχε βάλει στο μάτι ή ήμασταν τσακωμένοι άσχημα με κάποιο άτομο ή μία παρέα. Το Bully είναι απίστευτα ενδιαφέρον γιατί εκτός των άλλων, είναι το πρώτο που προσπαθεί να εξιστορίσει τη ζωή στο σχολείο. Εμείς απλώς σας λέμε ότι τα καταφέρνει περίφημα.

Δομή και αποστολές
Η δράση στην αρχή λαμβάνει χώρα στην Ακαδημία, αλλά στη συνέχεια εξαπλώνεται και στην πόλη Bullworth. Φυσικά μην περιμένετε το μέγεθος του κόσμου του Bully να είναι ανάλογο ενός Grand Theft Auto. Το κέντρο της ιστορίας εδώ είναι το σχολείο και θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος της Rockstar να δημιουργήσει έναν κόσμο τεράστιο, γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται. Εκτός από το γεγονός ότι το παιχνίδι χρησιμοποιεί την μηχανή των GTA, οι σημαντικότερες ομοιότητες με αυτά βρίσκονται στο πώς είναι μοιρασμένες και ξεκλειδώνονται οι αποστολές. Υπάρχουν οι κεντρικές αποστολές, οι οποίες συμβολίζονται με κίτρινο αστεράκι στο χάρτη. Αυτές σας ανταμείβουν με χρήματα και είναι απαραίτητο να τις εκτελέσετε για να προχωρήσετε στο παιχνίδι. Υπάρχουν οι challenges, οι οποίες είναι μία για την κάθε κλίκα και συμβολίζονται στο χάρτη με κόκκινο αστέρι. Επίσης, υπάρχουν οι errands, απλές βοήθειες που σας ζητούν διάφοροι NPCs και που αν τις εκτελέσετε θα ανταμειφθείτε με κάποια χρήματα και οι κανονικές δουλειές που σας δίνουν μισθό, όπως το να δουλέψετε σε κάποιο κατάστημα.





Μπορεί το Bully να μην έχει το μέγεθος και την κλίμακα ενός GTA, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο κόσμος του είναι μικρός. Η πόλη αλλά και η Ακαδημία αυτή καθαυτή, έχουν σχεδιαστεί αριστουργηματικά. Η κάθε κλίκα συχνάζει σε διαφορετικές περιοχές τόσο στο σχολείο όσο και στην πόλη. Οι Nerds, τα φυτά ή οι σπασίκλες «ελληνιστί», συχνάζουν στο αστεροσκοπείο και στη βιβλιοθήκη. Οι Jocks, oι αθλητικοί τύποι, συχνάζουν στο γήπεδο. Οι Preppies είναι τα κακομαθημένα παιδιά προερχόμενα από την αριστοκρατική οικογένεια Harrington και θα τα βρείτε στο Harrington House, στην μοναδική βίλα της πόλης και στο boxing gym. Οι Greasers είναι πιο «street» τύποι, έχουν μανία με τα ποδήλατα και γενικότερα με τα οχήματα και συχνάζουν στο συνεργείο. Οι Bullies, όπως καταλαβαίνετε και από το nickname τους, είναι τα μεγαλύτερα κωλόπαιδα του σχολείου και επιτίθενται σε άλλους μαθητές. Οι Townies είναι οι παρακμιακοί, οι φτωχοί, οι περιθωριακοί. Είναι αυτοί που απέτυχαν να μπουν στην Bullworth Academy και συχνάζουν στην νοτιοανατολική, βιομηχανική και υποβαθμισμένη πλευρά της πόλης. Τέλος, οι Prefects είναι παλαιότεροι, μεγαλύτεροι και πιο δυνατοί μαθητές οι οποίοι έχουν προσληφθεί από την Διοίκηση για να περιπολούν την περιοχή του σχολείου και να τσακώνουν όποιον κάνει φασαρία. Οι Prefects είναι η «αστυνομία» του σχολείου και είναι πάντα αξιόλογος αντίπαλος, με την έννοια ότι και θα σας εντοπίζει όταν παρανομείτε αλλά και θα σας κυνηγάει ανελέητα, κάνοντάς σας τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη απ’ ότι ήδη είναι.





Ποικιλία αποστολών
Οι αποστολές που αναλαμβάνετε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι πάρα πολλές και παρουσιάζουν απίστευτη ποικιλία. Η Rockstar συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει σε αυτόν τον τομέα, ανταποκρινόμενη στα standards που η ίδια έθεσε με τα GTAs. Αγώνες ποδηλάτων, skateboarding, διάρρηξη ερμαρίων, ραντεβού με κορίτσια, σκανταλιές, καταστροφές ξένης περιουσίας, βοήθειες σε καθηγητές, παρενοχλήσεις στην ομάδα ποδοσφαίρου, προστασία συμμαθητών από επιθέσεις άλλων, ανευρέσεις χαμένων αντικειμένων, φάρσες και σκανταλιές, βασανισμοί ζώων και αμέτρητα άλλα είδη αποστολών σας περιμένουν στο Bully. Aυτή η τεράστια ποικιλία αποστολών έχει ως αποτέλεσμα και διαφορετικά είδη gameplay. Το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είναι action/adventure, όμως θα συναντήσετε και άλλα κομμάτια διαφορετικού είδους όπως rail gun, racing, button mashing, fighting, skateboarding, stealth καθώς και πολλά minigames. Το σημαντικό είναι ότι η Rockstar καταφέρνει και υλοποιεί τα περισσότερα από αυτά, αν όχι όλα, με σχετική επιτυχία, με συνέπεια το Bully να είναι διασκεδαστικό και απίστευτα βαθύ ως προς το gameplay.





Η Bullworth Academy
Το σχολείο έχει σχεδιαστεί λεπτομερέστατα. Φυσικά, όπως είπαμε και στην αρχή, πρόκειται για ένα Αμερικάνικο boarding school, οπότε οι ομοιότητες με τα Ελληνικά είναι λίγες. Τα αγόρια κοιμούνται σε διαφορετικά κτίρια από τα κορίτσια (boys dorm και girls dorm). Υπάρχει η βιβλιοθήκη, το γυμναστήριο, το γήπεδο, το αστεροσκοπείο, η πισίνα, το Harrington House και βέβαια το κεντρικό κτίριο που είναι και το μεγαλύτερο. Την στιγμή που οι haters κατηγορούν το Bully ότι είναι ένας Columbine simulator (το Columbine είναι το όνομα του σχολείου όπου έγινε το μακελειό με πολλούς μαθητές νεκρούς, το 1999), η Rockstar κλείνει στόματα καθώς μέσω του παιχνιδιού της προωθεί την παρακολούθηση των μαθημάτων. Τα μαθήματα, λοιπόν, δεν παρουσιάζονται ως αγγαρείες, αλλά ως διασκεδαστικότατα minigames τα οποία αυξάνουν και τις ικανότητες και τα εφόδια του Jimmy. Έτσι, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η επιτυχία στα μαθήματα έχει ως αποτέλεσμα η ζωή σας να γίνεται ευκολότερη στις αποστολές του παιχνιδιού. Τα είδη των μαθημάτων είναι ιστορία, ψώνια, γυμναστική, μαθηματικά, χημεία, βιολογία, ζωγραφική-φωτογραφία και Αγγλικά. Το καθένα διαφέρει στην εκτέλεσή του και στην επιβράβευση που σας προσφέρει. Για παράδειγμα, στην χημεία πρέπει να πατάτε τα σωστά κουμπιά τη σωστή στιγμή και αν τα καταφέρετε αποκτάτε πρόσβαση σε δυναμιτάκια ή «βρώμικες» βόμβες. Στο γυμναστήριο μαθαίνετε νέες κινήσεις και αυξάνετε κάποιες σωματικές ικανότητες μέσω wrestling και dodgeball. Στα Αγγλικά, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πρέπει να σχηματίσετε όσες περισσότερες λέξεις μπορείτε από τα γράμματα που σας έχουν δοθεί, ενώ αν επιτύχετε, αυξάνετε το προφορικό σας ταλέντο στο να ικετεύετε και να ζητάτε συγνώμη προκειμένου να ξεφύγετε από δύσκολες καταστάσεις. Γενικώς, όλα τα μαθήματα είναι ενδιαφέροντα και μάλιστα αυξάνεται η δυσκολία τους όσο τα προχωράτε, με το καθένα να έχει πέντε επίπεδα. Αν αποφασίσετε να μην παρακολουθήσετε κάποιο, τότε για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί, θα είστε καταζητούμενοι από τους Prefects, οι οποίοι αν σας τσακώσουν θα σας στείλουν στην τάξη.

Περιορισμοί
Σε ένα σχολείο όπως η Bullworth Academy, η πειθαρχία παίζει σημαντικό ρόλο. Αν νομίζετε πως μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, όπου θέλετε, τότε κάνετε λάθος. Το βράδυ τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας (curfew) ενώ από τις δύο και μετά ο Jimmy δεν αντέχει άλλο και λιποθυμάει από την κούραση, όπου και αν βρίσκεται με αποτέλεσμα να του κλέψουν λεφτά χωρίς να το καταλάβει. Όταν βλέπετε ότι η ώρα είναι περασμένη πρέπει να πηγαίνετε στο δωμάτιό σας να κοιμηθείτε. Με αυτόν τον τρόπο η Rockstar καταφέρνει να εξομοιώσει ακόμα καλύτερα τη ζωή στο σχολείο, με τις γνωστές ανησυχίες τύπου «πρέπει να κοιμηθώ νωρίς γιατί έχω μάθημα αύριο», «δεν πρέπει ένα 15χρονο να κυκλοφορεί τέτοια ώρα» και εξασφαλίζει ότι δεν θα τελειώσει σύντομα το παιχνίδι.





Η πόλη
Αφού ολοκληρώσετε το πρώτο κεφάλαιο, έχετε τη δυνατότητα να περιπλανηθείτε και στην πόλη Bullworth. Εκτός από το τρέξιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε skateboard ή ποδήλατο για να φτάσετε πιο σύντομα εκεί που θέλετε. Δεν μπορείτε να οδηγήσετε ούτε αυτοκίνητα, ούτε μηχανές, καθώς κάτι τέτοιο θα έδινε τροφή για διαμαρτυρίες και θα αλλοίωνε το σχεδιασμό της πόλης. Η Bullworth Town είναι μία τυπική Αμερικανική κωμόπολη, άμεσα συνδεδεμένη με το σχολείο της περιοχής. Έχει το Δημαρχιακό μέγαρο, το αστυνομικό τμήμα, σινεμά, λούνα παρκ, πολλών ειδών καταστήματα, εστιατόρια, παραλία, την υποβαθμισμένη βιομηχανική περιοχή, την αριστοκρατική περιοχή, το ίδρυμα ψυχοπαθών, κλπ. Τα μέρη αυτά μπορείτε να τα επισκεφθείτε μέσω των αποστολών του παιχνιδιού και όχι μόνο. Αν παρανομήσετε, θα σας κυνηγήσει η αστυνομία, η οποία είναι πανταχού παρών. Το ότι η πόλη δεν είναι και πολύ μεγάλη δεν σημαίνει ότι δεν έχετε πράγματα να κάνετε. Για την ακρίβεια, η ολοκλήρωση της ιστορίας αντιστοιχεί σε μόλις 50% ποσοστό της ολοκλήρωσης του Bully γενικότερα. Η εξερεύνηση και η εκτέλεση αποστολών και προκλήσεων μη απαραιτήτων για τον τερματισμό του παιχνιδιού είναι το υπόλοιπο 50% και εξαρτάται από τα γούστα και την όρεξή σας για το αν θα τα επιχειρήσετε.

Xειρισμός
Όπως υποδηλώνει το όνομα Bully, oι μάχες και οι τσακωμοί έχουν έντονη παρουσία στο παιχνίδι. Το combat system είναι αρκετά πλούσιο. Πολλοί περίμεναν πως το παιχνίδι θα περιοριζόταν στις μπουνιές και τις κλωτσιές αλλά ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ανάλογα, λοιπόν, με ποια κλίκα έχετε έχθρα, θα δείτε μέλη της να σας επιτίθενται και να σας κυνηγούν αν προσπαθήσετε να ξεφύγετε, οπότε πρέπει να είστε έτοιμοι για τα πάντα ανά πάσα ώρα και στιγμή, καθώς οι μάχες δεν συμβαίνουν μόνο όταν είστε σε αποστολή αλλά ουσιαστικά παντού και πάντα. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μαθαίνετε νέες κινήσεις, λαβές και χτυπήματα. Με το L1 κλειδώνετε τον αντίπαλο ώστε να κατευθύνετε όλα τα χτυπήματα πάνω του και χτυπάτε με το τετράγωνο και τον κύκλο. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αντικείμενα του περιβάλλοντος όπως ξύλα, πυροσβεστήρες και ρόπαλα. Ως προς τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς, υπάρχει η upgradeable σφεντόνα σας, αυγά, «βρώμικες» βόμβες, δυναμιτάκια κ.α. Σε γενικές γραμμές το σύστημα μάχης ταιριάζει άριστα με τον χειρισμό και καταφέρνει να κρατάει το ενδιαφέρον υψηλό σε οποιαδήποτε συμπλοκή.





Η μετακίνησή σας στον κόσμο του Bully διευκολύνεται από τον λειτουργικό χάρτη, όμοιο με αυτόν των GTAs. Το μεγαλύτερο παράπονό μας είναι ότι δεν υπάρχει ένδειξη της συντομότερης οδού προς τον στόχο σας, με συνέπεια να αναγκάζεστε να κοιτάτε συχνά τον χάρτη. Επίσης, η μη ύπαρξη δυνατότητας χρήσης άλλων οχημάτων εκτός από ποδήλατο και skateboard, σημαίνει ότι συχνά θα ξοδέψετε πολύ χρόνο πηγαίνοντας από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη, κάτι που καταντάει βαρετό πολύ γρήγορα, ειδικά αν ενδιαφέρεστε μόνο για τις κεντρικές αποστολές. Η διαδραστικότητα με τους χαρακτήρες που δεν συμμετέχουν ενεργά στην υπόθεση, τους απλούς NPCs δηλαδή, είναι δυνατή μέχρι κάποιο βαθμό, αλλά γενικώς είναι περιορισμένη και δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Mετά από τα πρώτα εξερευνητικά λεπτά, θα αρχίσετε να εθίζεστε στο storyline και στη δράση του Bully και κάθε φορά που θα τελειώνετε κάποια αποστολή θα θέλετε να ξεκινήσετε την επόμενη. Με λίγα λόγια, θα κολλήσετε. Τουλάχιστον, αυτό πάθαμε εμείς.

Γραφικά-Ήχος
Κανένα παιχνίδι της Rockstar δε φημίζεται για τα εκπληκτικά γραφικά του και το Bully δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, καταφέρνει όμως να είναι ένα από τα ομορφότερα της εταιρείας. Το Playstation 2 είναι εξίμιση χρονών πλέον, οπότε δεν έχουμε τρομακτικές απαιτήσεις. Xρησιμοποιείται η γερασμένη μηχανή των GTAs και αυτό είναι φανερό από την πρώτη στιγμή. Το animation στις cutscenes είναι πολύ καλό αλλά στο κανονικό παιχνίδι απογοητευτικό. Οι χαρακτήρες φαίνονται πετσοκομμένοι, χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Το ίδιο και ο Jimmy, αλλά εδώ υπάρχει το ελαφρυντικό του customization, δηλαδή το ότι μπορείτε να του αλλάξετε την εμφάνιση. Άλλο ένα αρνητικό είναι τα προβλήματα με την κάμερα, τα οποία γίνονται ενοχλητικά ειδικά όταν βρίσκεστε εν μέσω κάποιας επείγουσας κατάστασης, όπου χρειάζεστε γρήγορες κινήσεις και αποφάσεις. Το δυνατό σημείο των γραφικών του τίτλου είναι τα περιβάλλοντα. Ολόκληρη η Bullworth Academy είναι δημιουργημένη καταπληκτικά και δίνει την εντύπωση και την ατμόσφαιρα ενός πραγματικού σχολείου. Αυτό ισχύει τόσο για το εξωτερικό όσο και για το εσωτερικό. Ότι περιμένετε να δείτε σε ένα χώρο τέτοιου είδους θα το δείτε. Το ίδιο και για την πόλη, της οποίας οι διαφορετικές περιοχές ξεχωρίζουν λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού της καθεμίας.



Τα καιρικά φαινόμενα ανάλογα με την εποχή προσθέτουν άριστα στο αίσθημα του περάσματος του χρόνου και της σχολικής χρονιάς. Σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι μπορεί να μη προσφέρει τα καλύτερα γραφικά αλλά διαθέτει εκπληκτικό art style. Μέσα σε όλα αυτά αξίζει να τονίσουμε την παντελή απουσία αίματος, κάτι που είναι απόλυτα θετικό σε παιχνίδι τέτοιου είδους (ακούς κύριε Thompson;) Ο ήχος είναι ένα επίπεδο πάνω από τα γραφικά. Η μουσική αλλάζει ανάλογα με το τι συμβαίνει την συγκεκριμένη στιγμή και γενικά δίνει τον τόνο, συνθέτει την ατμόσφαιρα και απεικονίζει αριστουργηματικά την Bullworth Academy. Η δουλειά που έχει γίνει από τον composer του soundtrack Shawn Lee και την ομάδα του, είναι άξια συγχαρητηρίων. Το voice acting είναι φανταστικό με συνέπεια οι διάλογοι με τους άλλους χαρακτήρες να είναι πλούσιοι, αστείοι και πανέξυπνοι στις cutscenes. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν επαναλαμβανόμενοι και βαρετοί όταν απλά κυκλοφορείτε, αλλά αυτό είναι κάτι ασήμαντο για να χαλάσει το πολύ καλό ηχητικό σύνολο. Τέλος, τα ηχητικά εφέ κρίνονται και αυτά ικανοποιητικότατα, δεδομένων και των περιορισμών του Playstation 2 σε αυτόν τον τομέα (Dolby Prologic II).

Θετικά:
- Aπίστευτα βαθύ gameplay
- Προσεγμένο σύστημα μάχης
- Μεγάλος κόσμος με πολλά πράγματα για να κάνετε
- Εκπληκτικό art style
- Aπόλυτα ταιριαστή με το ύφος του παιχνιδιού μουσική και ενδιαφέροντες διάλογοι

Αρνητικά:
- Τα γραφικά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα
- Συχνές, αναγκαστικές και βαρετές μετακινήσεις από τη μία άκρη του χάρτη στην άλλη
- Οι χρόνοι φόρτωσης
- Μετά τις πρώτες αποστολές καταντάει βαρετό

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 8

To Bully όχι μόνο κλείνει τα στόματα των anti-videogames σταυροφόρων, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας από τους καλύτερους τίτλους της χρονιάς για το Playstation 2.

Σπύρος Κλαουδάτος

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 greekkiller (Level 5) 11/02/2011 17:03
Kalo alla uperbolika eukolo.
#2 +1 george227 (Level 1) 29/07/2011 21:51
to exw termatisei 3 fores kai den to exw bare8ei akoma! einai ena apo ta kalytera paixnidia twn epoxwn!
#3 +1 koulisfe (Level 14) 07/06/2013 02:15
Ρέστα έδοσε η Rockstar! Απορώ γιατί δεν βγήκε ακόμα 2.
Πραγματικα ενά τόσο όμορφο παιχνίδι!
#4 DimutriKs (Level 16) 16/09/2013 02:21
Ωραίο παιχνίδι φαίνεται σκέφτομαι να το δοκιμάσω! Back to school λοιπών άλλα America style! :)
#5 Kalergis (Level 16) 19/07/2014 15:55
Το ποιο τελειο Game.....Αν θελει καποιος να εχει ενα εφηβο και να ειναι ελευθερο game να βγαινεις με κοπελες να σε κυνηγανε δασκαλοι του το προτεινο ;)
#6 NoGood! (Level 24) 26/07/2014 11:39
Είναι απίστευτο,το είχα νοικιάσει και έτσι κατάφερα να το παίξω.Έχει πολύ πλάκα να σε κυνηγάνε οι καθηγητές και να μπορείς να κάνεις ότι μαλακία ήθελες.
Score 8
8.64 User Score
(14 votes )
User Reviews 0
Genre: Action/Adventure
Developer: Rockstar Vancouver
Publisher: Rockstar Games
Διάθεση:
Players:
Release Date: PS2: 25/10/2006, Wii & Xbox 360: 7/3/2008, PC: 24/10/2008
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification