Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Doom 1 (1993)

16 May 2022 04:08 #264245 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Doom 1 (1993)
Ο δημιουργός του Doom, John Romero, θα κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του
Με τίτλο "Doom Guy: Life in First Person".

Ο δημιουργός του Doom, John Romero θα κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του, η οποία θα έχει τίτλο "Doom Guy: Life in First Person".

Ο Romero δήλωσε: "Είναι μία ιστορία ευγνωμοσύνης για μία ζωή στα games. Οι κώδικες και τα παιχνίδια άλλαξαν την πορεία της ζωής μου. Τα καλύπτω όλα λεπτομερώς, συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων που πήρα". Ο Romero πέρα από το Doom, δημιούργησε επίσης τα Wolfenstein και Quake, τα οποία επίσης είχαν μεγάλη επιρροή στην κατηγορία των First-person games.

Πέρα από την καριέρα του, ο Romero θα εξιστορήσει και την παιδική του ηλικία και την ζωή που είχε με την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένων του αλκοολικού πατέρα του, του ρατσιστή παππού του ο οποίος δεν ενέκρινε τον γάμο των γονιών του και της γιαγιάς του που είχε έναν οίκο ανοχής στο Μεξικό. 


If you missed the news, my memoir is now available for pre-order! To sum it up, it's a positive story of gratitude for a life in games. Code and games changed the trajectory of my life. I cover everything in detail, including lessons learned. t.co/m2JKsLGAh2 pic.twitter.com/Qxt0CTtLZQ

— ???? ?????? (@romero) May 11, 2022

Το "Doom Guy: Life in First Person" θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου 2023. Στο προσωπικό site του Romero μπορείτε να προπαραγγείλετε αντίτυπα με την υπογραφή του.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jun 2022 11:12 #264782 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Doom 1 (1993)
Το Doom τρέχει πλέον στο BIOS software μιας motherboard
Γνωρίστε το Coreboot.

Το πρώτο Doom έχει φτάσει στο σημείο να τρέχει σε ότι ηλεκτρονική συσκευή φαντάζεστε ή ακόμα και σε πατάτες ! Πλέον, μπορεί και τρέχει ακόμα και στο...BIOS software μιας motherboard.

Το Doom έχει παιχτεί σχεδόν σε όλα σήμερα και στο εξής θα παίζεται και μέσα σε BIOS μιας motherboard και συγκεκριμένα στο Coreboot. Το Coreboot δεν είναι εντελώς κανονικό BIOS μιας Motherboard. Είναι ένα open source πρόγραμμα, κάτι που το διαφοροποιεί. Στόχος του είναι να είναι πιο ανοιχτό, πιο γρήγορο και πιο ευέλικτο από το software που κατασκευάζουν οι εταιρείες. Το BIOS, μαζί με το Dasharo framework, εφαρμόστηκε με επιτυχία σε μια μητρική πλακέτα MSI Z690.

Το Coreboot βασίζεται σε πράγματα που ονομάζονται payloads: Το payload είναι ένα πραγματικό software που δουλεύει όταν το Coreboot ενεργοποιήσει το hardware. Το payload που θα τρέξει το Doom ονομάζεται Coreboot. Συνεργάζεται με το Coreboot 4.17 και φορτώνει το σύστημα ενός υπολογιστή απευθείας στο Doom. Όλο το παιχνίδι διατηρείται στη ROM. Αν βγείτε από το παιχνίδι τότε το PC σας θα παγώσει, ενώ δυστυχώς υποστηρίζετια μόνο πληκτρολόγιο με θύρα...PS/2! Επίσης δεν υπάρχει υποστήριξη ήχου, ούτε save (αφού μιλάμε για την ROM).

Κατεβάστε το Coreboot .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jun 2022 22:23 #265127 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Doom 1 (1993)
Το Doom τρέχει σε ένα τουβλάκι Lego
Σε οθόνη 0,42 ιντσών!

Το Doom τρέχει σε ένα σωρό αντικείμενα, σε φάση που πλέον modders προσπαθούν να το τρέξουν...οπουδήποτε, μόνο και μόνο για να γίνουν viral. Πρόσφατα το είδαμε να τρέχει μέχρι και σε BIOS software ή  ακόμα και σε πατάτες . Τώρα, τρέχει και σε ένα...τουβλάκι Lego!

Έχοντας συνδέσει το σετ  τερματικό Lego  που υπάρχει στην αγορά, ο modder James Brown έβαλε μέσα του το Doom, κάτι εκπληκτικό αν αναλογιστούμε ότι η οθόνη του είναι μόλις 0,42 ίντσες! Σε ένα tweet θα δείτε πως τα κατάφερε, αλλά και τα touch controls που χρησιμοποιούνται με το «trench run» animation


I wired the brick up as a very small external monitor, so you can, for instance , play Doom on it. pic.twitter.com/uWK2Uw7Egr

— James Brown (@ancient_james) June 19, 2022

Αλήθεια, πόσο μικρά και σκοτεινά μπορούμε να πάμε με το Doom; Το έχουμε ήδη δει να τρέχει στο BIOS της μητρικής πλακέτας (ανοίγει σε νέα καρτέλα), καθώς και 100 κιλά μουχλιασμένες πατάτες (ανοίγει σε νέα καρτέλα) - ελπίζουμε σε ένα πολύ καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Έχουμε δει ακόμη και το παιχνίδι να ελέγχεται από ένα περιστροφικό τηλέφωνο (ανοίγει σε νέα καρτέλα), όλων των πραγμάτων.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Jul 2022 21:44 #265366 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Doom 1 (1993)
Το Doom είναι πλέον playable σε οθόνη παραγγελιών των McDonald's
"Ένα BFG 7000 με πατάτες παρακαλώ".

Το Doom μπορεί να παιχτεί σε ότι φαντάζεστε. Πρόσφατα το είδαμε μέχρι και σε BIOS, αλλά και τουβλάκι Lego. Τώρα, είναι playable σε οθόνη παραγγελιών σε κιόσκι των McDonald's.

Ο υπεύθυνος που κατάφερε να φορτώσει το Doom στο συγκεκριμένο τερματικό δεν αποκαλύφθηκε. Η φωτογραφία ανέβηκε στο επίσημο Twitter account του DOOM. Το μόνο αρνητικό όμως είναι ότι θα πρέπει να στρίψετε το κεφάλι σας...90 μοίρες στο πλάι για να παίξετε, αφού η οθόνη παραγγελιών των McDonald's είναι κάθετη και το παιχνίδι παίζεται μόνο αν την δείτε οριζόντια, γυρνώντας στο πλάι.


a genius t.co/IiEilIQeMD

— DOOM (@DOOM) June 30, 2022

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Jul 2022 00:02 #265385 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Doom 1 (1993)
Αποδείχθηκε φάρσαΤελικά το Doom που ήταν playable σε οθόνη παραγγελιών των McDonald's ήταν...φάρσα!
Η φωτογραφία αποδείχθηκε προϊόν Photoshop, αφού υπάρχει στο Reddit εδώ και 3 χρόνια και αφορά ένα blue screen of death. Γεγονός είναι πάντως ότι τα περισσότερα gaming sites...ψαρώσαμε! Δείτε την αρχική φωτογραφία που δημοσιεύθηκε πριν από 3 χρόνια, παρακάτω.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Jul 2022 11:15 #265554 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Doom 1 (1993)
Modder έκανε το Doom να τρέχει μέσα στο Doom!
Doomception.

Οι προσπάθειες ανθρώπων να τρέξουν το Doom σε πράγματα που δεν σχεδιάστηκαν να τρέχουν το Doom είναι ένα ιδιαίτερο industry ανάμεσα σε φανατικούς κύκλους PC hackers και προγραμματιστές. Τα BIOS της μητρικής κάρτας, παλιές πατάτες, ένα τουβλάκι Lego ακόμα και ένα τεστ εγκυμοσύνης. Μα ο kgws, YouTuber και μέλος της κοινότητας Doomworld κατάφερε να τρέξει το Doom μέσα στο Doom.

Η εξήγηση του πως είναι πολύ περίπλοκη μα σχετίζεται με ένα exploit που επιτρέπει στο Doom να τρέξει κώδικα μέσα στο ίδιο το παιχνίδι. Για αυτό και το παραπάνω μπορεί να γίνει μόνο στο original Doom 2 σε CD και όχι σε πιο σύγχρονα ports όπως το GZDoom. Αν και δεν είναι εύχρηστο, μπορεί να μην είναι και τόσο δυσάρεστο. O kgsws δήλωσε: “Πολλοί θα το χρησιμοποιούσαν ώστε να διαδίδουν κακόβουλο περιεχόμενο.”Το βίντεο είναι ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για την διαδικασία που ακολούθησε ο kgsws. Δημιουργεί μία ολοκληρωμένη προβολή του Doom, με διαδραστικές οθόνες που εξηγούν τι ακριβώς είναι το mod και πως μπορείτε να το εξερευνήσετε με διάφορους τρόπους. Μπορείτε ακόμα και να αλλάξετε οπτική χωρίς κανένα πρόβλημα, από θεατής σε παίκτης και αντίστροφα.

Δεν είναι μόνο αυτά. Ο kgsws κατάφερε να τρέξει και το Heretic στο Doom. Μπορείτε να ασχοληθείτε και εσείς οι ίδιοι, με την δημιουργία Doom στο Doom, χρησιμοποιώντας την έκδοση του Doom 2 σε CD και το αρχείο "did-v1.zip" από το Github  (σύμφωνα με τον kgsws το version του Steam λειτουργεί χωρίς πρόβλημα). Αντιγράψτε το αρχείο "kgdid.wad" στο directory που περιλαμβάνει το "doom2.exe" και μετά τρέξτε το στο DOSBox μαζί με το "doom2 -file kgdid.wad". Στο βίντεο παρουσιάζονται περισσότερες επιλογές αν θέλετε να το εξερευνήσετε παραπέρα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jul 2022 11:34 #265687 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Doom 1 (1993)
Ο John Romero, δημιουργός του DOOM, ετοιμάζει ένα νέο FPS στην Unreal Engine 5
Βασισμένο σε νέα gaming σειρά.

Ο θρύλος των FPS, John Romero αναπτύσσει έναν νέο τίτλο στην Unreal Engine 5 με μία “μεγάλη εταιρεία ανάπτυξης”.

Η Romero Games, εταιρεία ανάπτυξης της Brenda Romero και του συνιδρυτή της Id Software John Romero, αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Η εταιρεία ξεκίνησε να αναπτύσσει ένα νέο FPS. Η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρει: “Είμαστε 100% αφοσιωμένοι στα FPS, την βάση πάνω στην οποία χτίσαμε τις καριέρες μας, την εταιρεία μας και ένα ολόκληρο είδος. Το project που έχουμε αναλάβει είναι ένα καινούργιο FPS, βασισμένο σε μία νέα σειρά.”

Η Romero Games αναπτύσσει τον νέο τίτλο με την Unreal Engine 5, και ανέφεραν πως συνεργάζονται με μία μεγάλη εταιρεία ανάπτυξης: “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως δουλεύουμε πάνω σε ένα νέο FPS και πως συνεργαζόμαστε με μία μεγάλη εταιρεία ανάπτυξης. Κατά τα άλλα είναι πολύ νωρίς για να μοιραστούμε περαιτέρω πληροφορίες. H εταιρεία ανάπτυξης ψάχνει για προσωπικό και θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να δουλέψουν είτε στα γραφεία, τα οποία βρίσκονται στο Galway της Ιρλανδίας, είτε από το σπίτι είτε σε υβριδικό μοντέλο εργασίας. Έχουν εννέα διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε διαφορετικούς τομείς που περιλαμβάνουν προγραμματισμό, design και art.

Ο Romero είναι γνωστός για την δουλειά του σε τίτλους όπως το Wolfenstein 3D, το Doom και το Quake. Η συμβολή του στην εξέλιξη των FPS είναι τεράστια καθώς συνέβαλε στην ανάδειξη τους σε ένα από τα πιο επιτυχημένα είδη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Aug 2022 10:32 #265934 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Doom 1 (1993)
Doom Payne: Modder έβαλε τον Max Payne στο Doom
Υπάρχει κανονικά και το bullet time.

Ο modder BulletTimeTails έβαλε τον Max Payne στο Doom μαζί με το Bullet Time, όπου αντιμετωπίζει τους εχθρούς σε αργή κίνηση.

Το mod ονομάζεται Doom Payne ενώ η χρήση του Bullet Time γίνεται με την βοήθεια ενός άλλου mod από τον modder Xortts. Τα όπλα που χρησιμοποιεί ο Payne είναι τα δικά του και όχι τα κανονικά του Doom. Επιπλέον υπάρχουν κανονικά οι διάλογοι του Payne και η μουσική από τα games του. 


Not a development update, just a video of me having fun with testing Doom Payne, now that I have more guns to play around with.
(Yes I changed the background music in E1M4 with Byzantine Power Game from Max Payne) #DoomModding #Doom pic.twitter.com/Lpy3f4DRAY

— Tails (@BulletTimeTails) July 19, 2022

Ο BulletTimeTails έχει δηλώσει ότι ακόμα βρίσκεται στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης του mod και έχει ακόμα αρκετή δουλειά να κάνει μέχρι να το κυκλοφορήσει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Aug 2022 00:33 #266167 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Doom 1 (1993)
Το mod είναι πλέον διαθέσιμοΤο Voxel Doom mod είναι πλέον διαθέσιμο καθώς κυκλοφόρησε η 1.0 έκδοσή του από τον Cheello.
Το voxel modeling είναι μία τεχνική, η οποία χρησιμοποιεί 3D κύβους αντί για 3D pixels για την δημιουργία μοντέλων. Η ιδέα του εν λόγω mod υπήρχε εδώ και καιρό στην κοινότητα του Doom, όμως υπήρχαν τεχνικά προβλήματα, ενώ τα αποτελέσματα δεν αντιπροσώπευαν το πολύ αγαπητό art style του Doom.Ο Chello δεν ακόμα δεν έχει δηλώσει τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον με το εν λόγω project, όμως είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες ότι ήθελε να αγοράσει ένα σύστημα RTX για να κάνει το Voxel Doom συμβατό με ray-tracing mods.

Μπορείτε να κατεβάσετε το mod κάνοντας κλικ εδώ .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Sep 2022 01:10 #266422 by Nikos Georgopoulos
Doom mod κάνει το FPS σαν το Castlevania, καθώς χτυπάτε ghouls με μαστίγιο
Ονομάζεται Simon’s Destiny.

Το Simon’s Destiny είναι ένα mod του αρχικού Castlevania, το οποίο το μετατρέπει σε 3D First person σαν το Doom.

Η δομή του κάστρου παραμένει η ίδια με πολλές σκάλες και αρκετά στοιχεία Platform. Οι μάχες με το μαστίγιο επίσης επιστρέφουν καθώς και τα γνωστά upgrades.

Ο modder Batandy δήλωσε ότι το mod θέλει να επαναφέρει τον αρχικό τίτλο του NES με ένα νοσταλγικό αλλά ταυτόχρονα ολοκαίνουργιο First person gameplay. Όλες οι πίστες έχουν ξαναφτιαχτεί από την αρχή. 


This fan made game is so cool! Castlevania: Simon’s Destiny looks LIT! pic.twitter.com/01fMrJm8pv

— Mark Julio 『マークマン』 (@MarkMan23) August 27, 2022

Μπορείτε να κατεβάσετε το mod κάνοντας κλικ εδώ

Η σειρά Castlevania δεν έχει δει νέες προσθήκες εδώ και αρκετά χρόνια με εξαίρεση την anime σειρά του Netflix και κάποια NFTs.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification