Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Nintendo: Γενική συζήτηση

21 Jun 2022 14:28 #265149 by Nikos Georgopoulos
Νέες λεπτομέρειες για το ακυρωμένο Kid Kirby του SNES εμφανίστηκαν στο internet
Από concept art μέχρι το σενάριό του.

Νέες λεπτομέρειες για το ακυρωμένο Kid Kirby του SNES εμφανίστηκαν στο Twitter από τον χρήστη Kid Kirby Archieve.

Οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται από τον σεναριογράφο Steve Hammond. Αρχικά εμφανίστηκε μία εικόνα του Prince Dedele καθώς ακόμα δεν ήταν βασιλιάς. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ένα σκίτσο από το 1995, όπου φαίνεται ο χειρισμός και μία από τις γλώσσες που μιλάει ο Kirby.


A 1995 sketch illustrated by Steve, depicting early ideas for Kirby showing off a control scheme and also a concept for Kirby's Kidspeak™, a reference to alien languages seen in Marvel Comics where Kirby would communicate in the manual through fruit and vegetables. pic.twitter.com/rPb7sYbsX0

— Kid Kirby Archive (@KidKirbyArchive) June 13, 2022

Επίσης ο Hammond μοιράστηκε μερικές σελίδες από το επίσημο manual


Pages 4-7 of the manual. Page 7 includes some cheeky 90s satire in the newspaper clipping , and notably page 4 has a never-before-seen logo! We also get a glimpse of Kirby's Kidspeak in action. pic.twitter.com/9uGnr5XE0J

— Kid Kirby Archive (@KidKirbyArchive) June 13, 2022

Τέλος ο Kid Kirby Archieve μοιράστηκε και ένα PDF με το σενάριο του Kid Kirby.


Finally, Steve sent over a PDF of the in-game story for Kid Kirby! You can download and read the whole thing right here: t.co/InmouHUbGY

— Kid Kirby Archive (@KidKirbyArchive) June 13, 2022

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Jul 2022 21:45 #265368 by Nikos Georgopoulos
Fan της Nintendo αγόρασε 40.000 δολάρια σε μετοχές για να ρωτήσει το ΔΣ πότε θα βγάλει F-Zero και remakes κλασικών games
Έλαβε την απάντησή του.

Ένας fan της Nintendo αγόρασε 40.000 δολάρια σε μετοχές, για να ρωτήσει την Ιαπωνική εταιρεία αν να αναβιώσει το F-Zero ή άλλα κλασικά games.

Ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, απάντησε στην ερώτηση σχετικά με την αναβίωση βασικών franchises και του F-Zero ειδικά κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας αυτή την εβδομάδα. 

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της Nintendo, η ερώτηση του ανώνυμου fan σχετικά με τις βασικές σειρές -συγκεκριμένα το F-Zero, το οποίο έχουμε να δούμε σε νέα έκδοση από το 2004- απαντήθηκε ως εξής από τον Furukawa: «Είναι ρεαλιστικά δύσκολο να αναπτύξουμε νέους τίτλους και remakes, συμπεριλαμβανομένων των sequels, για κάθε παιχνίδι της Nintendo που ζητάει ο κόσμος, αλλά είμαστε πολύ ευγνώμονες και εκτιμούμε τις προσδοκίες που έχουν οι θαυμαστές μας για τα games μας».

Ένα remaster που λέγεται ότι βρίσκεται σε ανάπτυξη είναι το Metroid Prime, με προγραμματισμένες εκδόσεις του δεύτερου και του τρίτου παιχνιδιού επίσης. Η Nintendo έχει επίσης αρχίσει να προετοιμάζεται να επεκτείνει τις δυνατότητες παραγωγής first-party games, καθώς η εταιρεία έχει επενδύσει σε περισσότερες τεχνολογίες ανάπτυξης παιχνιδιών, απέκτησε την εταιρεία ανάπτυξης Next-Level Games και θα κατασκευάσει ένα νέο κέντρο ανάπτυξης δίπλα στην κύρια έδρα της στην Ιαπωνία..

Το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Nintendo γνωρίζει επίσης ανάπτυξη, καθώς το Fire Emblem Heroes έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε συνολικά έσοδα παικτών παγκοσμίως.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jul 2022 10:39 #265597 by Nikos Georgopoulos
Η Nintendo αγόρασε το στούντιο Dynamo Pictures, θα μετονομαστεί σε Nintendo Pictures
Για την παραγωγή οπτικού περιεχομένου.

Η Nintendo αγόρασε την εταιρεία παραγωγής Dynamo Pictures με σκοπό την παραγωγή οπτικού περιεχομένου που θα αξιοποιεί χαρακτήρες της.

Η Nintendo πλήρωσε 250.000 ευρώ για την αγορά. Η Dynamo Pictures θα μετονομαστεί σε Nintendo Pictures Co. όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία . Η Dynamo Pictures είναι μία Ιαπωνική εταρεία animation γνωστή για την παραγωγή οπτικού περιεχομένου διαφορετικών ειδών. Αν και η ονομασία Nintendo Pictures Co. προϊδεάζει μία εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, ας περιοριστούμε στο γεγονός πως η εταιρεία είναι γνωστή για την παραγωγή οπτικού περιεχομένου για video games καθώς και motion-capture. Μερικές από τις γνωστότερες δουλειές της εταιρείας είναι το motion-capture για το Death Stranding και το Monster Hunter World, ανάμεσα σε άλλα.Η Nintendo συνεργάστηκε μαζί της για τα Metroid: Other M και τα σύντομα animation στο Pikmin. Αν, όντως, η Nintendo σκοπεύει να επεκταθεί σε άλλους χώρους εκτός των video games, τότε δεν θα είναι η πρώτη της απόπειρα. Στις αρχές του 2023 θα κυκλοφορήσει η ταινία Super Mario, με πρωταγωνιστές τους Chris Pratt ως Super Mario και Jack Black ως Bowser, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Illumination, δημιιουργό του Minions.Φήμες κάνουν λόγο για την παραγωγή μίας ταινίας βασισμένης στο Donkey Kong με τον Seth Rogen να πρωταγωνιστεί.

Η Nintendo έχει πολλούς διάσημους χαρακτήρες οι οποίοι προσφέρονται για κινηματογραφικά ή τηλεοπτικά πρότζεκτ. Μερικά από τα πιο γνωστά είναι το Zelda, το Star Fox και το Animal Crossing. Την ίδια στιγμή, μία άλλη Ιαπωνική εταιρεία παραγωγής, η Sony, έχει προχωρήσει στην δημιουργία τηλεοπτικών σειρών και ταινιών μέσω της PlayStation Studios.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Aug 2022 23:44 #266044 by Nikos Georgopoulos
Νέα καταγγελία κατά της NintendoΜία νέα καταγγελία ενάντια της Nintendo και της Aston Carter υπεβλήθη στην Αμερικάνικη Διεθνή Επιτροπή Εργασιακών Σχέσεων.
Η καταγγελία μιλάει και αυτή για παρεμβολές της Nintendo σε συνδικαλιστικές κινήσεις και απειλές για συνέπιες στους εργαζομένους. Σύμφωνα με αναφορές, η καταγγελία υπεβλήθη στις 7 Αυγούστου και επικαλείται τις Παραγράφους 7 και 8 του Εθνικού Νόμου για τις Εργασιακές σχέσεις. Η πρώτη επιβεβαιώνει το δικαίωμα των εργαζομένων να δημιουργήσουν συνδικαλισμούς και η δεύτερη καθιστά παράνομες τις παρεμβάσεις των εταιρειών στην άσκηση αυτού του δικαιώματος.
Στην αρχική καταγγελία τέσσερις εργαζόμενοι δήλωσαν ότι ένας εργαζόμενος της Nintendo ρώτησε για τους συνδικαλισμούς σε ένα meeting και μετά από λίγο απολύθηκε. Η Nintendo είχε δηλώσει ότι η απόλυση έγινε επειδή ο εργαζόμενος αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες, αθετώντας το συμφωνητικό εχεμύθειας που είχε υπογράψει και για να κανένα άλλο λόγο.

Μετά την αποκάλυψη του γεγονότος αρκετοί πρώην εργαζόμενοι της Nintendo of America μίλησαν στα social media για προβληματικές συνθήκες εργασίας στην εταιρεία. Συγκεκριμένα δήλωσαν ότι η Nintendo of America ήταν γεμάτη από εργαζομένους με προσωρινές συμβάσεις οι οποίοι αντιμετώπιζαν υποτιμητική συμπεριφορά, ανεπαρκείς πληρωμές, μήνες χωρίς δουλειά και χειρότερες υγειονομικές επιλογές. Στους testers, τους μεταφραστές και τους εκπροσώπους της εξυπηρέτησης πελατών απαγορευόταν να συμμετέχουν σε events της εταιρείας αλλά και να μπαίνουν στο κεντρικό της κτήριο.

Η Nintendo και η Aston Carter ακόμα δεν έχουν κάνει κάποια επίσημη δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα, όμως στην αρχική καταγγελία τον Απρίλιο, ο πρόεδρος της Nintendo of America, Doug Bowser είχε δηλώσει στους εργαζομένους ότι η διοικητική ομάδα ερευνούσε τις καταγγελίες και ότι δεν υπήρχε καμία ανέχεια για διακρίσεις, παρενοχλήσεις και αντίστοιχες συμπεριφορές. Δύο εργαζόμενοι τις εταιρείες δήλωσαν ότι μέσα στους μήνες που έχουν περάσει δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή. Ο πρώην πρόεδρος της Nintendo, όταν ερωτήθηκε για τις καταγγελίες, δήλωσε ότι δεν αντιπροσωπεύουν τη Nintendo από την οποία έφυγε το 2019. Επιπλέον δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δημιουργήσουν συνδικαλισμούς εφόσον το επιθυμούν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Aug 2022 23:48 #266064 by Nikos Georgopoulos
Φωτιά ξέσπασε στα κεντρικά γραφεία της Nintendo
Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Φωτιά ξέσπασε στα κεντρικά γραφεία της Nintendo στην Ιαπωνία, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματίες.

Μια μικρή πυρκαγιά στο κτίριο της Nintendo στο Κιότο περιορίστηκε πριν προλάβει να βλάψει τους εργαζόμενους ή να προκαλέσει καταστροφικές ζημιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά πυροσβεστικά οχήματα κλήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Nintendo στο Κιότο στις 15/8, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο. Τα κεντρικά γραφεία της Nintendo στην Ιαπωνία περιλαμβάνουν τμήματα επιχειρήσεων και ανάπτυξης παιχνιδιών και έχουν πολλούς ορόφους.

Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, ξέσπασε φωτιά στον τρίτο όροφο και έκαψε μερικώς πολλά γραφεία και καρέκλες, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Ενώ η αστυνομία και η πυροσβεστική εξακολουθούν να ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, πιστεύεται ότι η μικρή πυρκαγιά ξεκίνησε από ηλεκτρονική συσκευή που φορτιζόταν.

Ακόμα κι αν ολόκληρο το κτίριο έπιασε φωτιά, η Nintendo έχει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να το βοηθήσει να συνεχίσει να λειτουργεί. Όπως εξήγησε προηγουμένως στους μετόχους ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, η εταιρεία θα δώσει προτεραιότητα στην προστασία των εργαζομένων της στον απόηχο μιας φυσικής καταστροφής, στην εξασφάλιση περιουσιακών στοιχείων για μια προσπάθεια ανάκαμψης και στην εφαρμογή "διάφορων προληπτικών μέτρων" για να επανέλθουν και να λειτουργήσουν οι δραστηριότητές της.

Η Nintendo ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επεκταθεί προκειμένου να έχει περισσότερο χώρο ανάπτυξης νέων games. Η Ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να χτίσει δύο νέα μεγάλα γραφεία όπου θα μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερα games εσωτερικά και το πρώτο κτίριο θα βρίσκεται δίπλα στα κεντρικά γραφεία της στο Κιότο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Aug 2022 23:53 #266085 by Nikos Georgopoulos
Οι εργαζόμενες της Nintendo κατηγορούν την εταιρεία για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και διακρίσεις
Οι LGBT και για ρατσισμό.

Οι κατηγορίες εργαζομένων στους μεγάλους publishers αρχίζουν να φουντώνουν ολοένα και περισσότερο κάθε λίγους μήνες, αφού μετά την Ubisoft και την Activision Blizzard, τώρα και η Nintendo μπαίνει στο στόχαστρο κατηγοριών από εργαζόμενες, αλλά και άνισης μεταχείρισης σε θέμα προαγωγών.

Σε μια νέα αναφορά, εργαζόμενες της Nintendo κατηγορούν την Ιαπωνική εταιρεία για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από στελέχη και για μη προαγωγή. Αναφορά από το Kotaku λέει ότι η Nintendo of America και η Aerotek, μια εταιρεία στελέχωσης με την οποία συνεργάζεται συχνά για να προσλάβει εργαζόμενες, είχαν απέναντι σε γυναίκες συμβασιούχους συμπεριφορές διακρίσεων, συχνά καταπνίγοντας την πρόοδό τους στο χώρο εργασίας και επιτρέποντας τη σεξουαλική παρενόχληση να συμβαίνει ανεξέλεγκτα.

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι η Nintendo της Αμερικής, ειδικά το τμήμα του QA testing, λειτουργεί σαν ένα «frat house» (σ.σ. κουλτούρα αδελφότητας, όπως είχε κατηγορηθεί αντίστοιχα και η Activision Blizzard), όπου οι γυναίκες και οι queer εργαζόμενες συχνά υπόκεινται σε παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά από άνδρες υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, οι οποίοι αναφέρονται από την έκθεση εσωτερικά ως «κόκκινα σήματα». Η εργαζόμενη Hannah (nickname και όχι πραγματικό όνομα) ισχυρίζεται ότι ένα τέτοιο "κόκκινο σήμα" έλαβε πρόσκληση σε ένα group chat όπου "εργαζόμενοι ανέβαζαν διάφορα memes και ο ίδιος έστειλε ορισμένα στα οποία χαρακτήρες από το Genshin Impact και τα Pokemon γελοιοποιούνταν με σεξουαλικό τρόπο και απεικονίζονταν ως κοριτσάκια μικρής ηλικίας".

Μια άλλη εργαζόμενη λέει ότι την παρενοχλούσε προϊστάμενός της στο τμήμα testing. Σύμφωνα με την αναφορά, ένας προϊστάμενος της Nintendo of America, αντιμετώπιζε τις εργαζόμενές του ως "dating pool", δηλαδή τρόπο για να κάνει γνωριμίες. Ένα ανέκδοτο, το οποίο επιβεβαιώθηκε από άλλες πηγές, ισχυρίστηκε ότι ένας προϊστάμενος έδωσε εντολή σε έναν άλλον να ρωτήσει για το χρώμα των εσωρούχων μιας γυναίκας σε event της Nintendo of America.

Οι εργαζόμενες είχαν λάβει προειδοποίηση από συναδέλφους τους να κρατήσουν απόσταση από ορισμένους προϊσταμένους, αλλά συχνά ένιωθαν ότι έπρεπε να διατηρήσουν καλές σχέσεις μπροστά τους λόγω της ευνοιοκρατίας που επικρατούσε στο γραφείο. Δεδομένου ότι υπήρχαν στην καλύτερη περίπτωση «ασαφείς προτάσεις» για τις εργαζόμενες για να προοδεύσουν στο χώρο εργασίας, συχνά έπρεπε να ασχοληθούν με αυτούς τους άνδρες εκτός δουλειάς, μεταξύ άλλων σε ένα «εμβληματικό» Χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Οι queer εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να απορρίψουν άνδρες υπαλλήλους, οι οποίοι κατά καιρούς τους έκαναν την παρατήρηση ότι ήταν queer. Τα queer ζευγάρια ανέφεραν επίσης ότι τους επέπληξαν επειδή παραβίασαν μια «πολιτική μη αγγίγματος» για την οποία τα στρέιτ ζευγάρια σπάνια αντιμετώπιζαν συνέπειες.

Υπήρχαν επίσης τακτικές αποκλίσεις στις αμοιβές μεταξύ γυναικών και ανδρών υπαλλήλων, ακόμη και ως contractors. Η Hannah ισχυρίστηκε ότι έβγαζε λιγότερα από έναν άνδρα που ήταν μικρότερος της και ότι μετά από εβδομάδες διαφωνιών για αύξηση, της χορηγήθηκε μια αύξηση με την οποία εξακολουθούσε να βγάζει λιγότερα από αυτόν. Οι γυναίκες συχνά έφευγαν από την εταιρεία για δουλειές που πρόσφεραν διπλάσιο από αυτό που λάμβαναν στη Nintendo της Αμερικής και σε άλλες προσφέρθηκαν αυξήσεις μόνο αφού απείλησαν την εταιρεία με ανταγωνιστικές προσφορές.

Οι εργαζόμενοι που υπέστησαν παρενόχληση και μεροληπτική συμπεριφορά φέρεται να ένιωσαν ότι δεν μπορούσαν να εκφραστούν με έντονο τρόπο για τα παράπονά τους φοβούμενοι τις επιπτώσεις στο εσωτερικό και μέσω της gaming βιομηχανίας λόγω της επιρροής της Nintendo.

Η Nintendo of America και η Aerotek δεν έχουν σχολιάσει το θέμα. Θυμίζουμε ότι η Nintendo κατηγορήθηκε πρόσφατα μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων, σύμφωνα με την οποία απέλυσε έναν υπάλληλο λόγω προσπάθειας συνδικαλιστικής οργάνωσης, έναν ισχυρισμό που η Nintendo έχει αρνηθεί. Η Nintendo έχει κατηγορηθεί από τότε με μια δεύτερη καταγγελία NLRB, όπως αναφέρει το Axios .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Aug 2022 00:24 #266120 by Nikos Georgopoulos
Νέα καταγγελία κατά της NintendoΜία νέα καταγγελία ενάντια της Nintendo και της Aston Carter υπεβλήθη στην Αμερικάνικη Διεθνή Επιτροπή Εργασιακών Σχέσεων.
Η καταγγελία μιλάει και αυτή για παρεμβολές της Nintendo σε συνδικαλιστικές κινήσεις και απειλές για συνέπιες στους εργαζομένους. Σύμφωνα με αναφορές, η καταγγελία υπεβλήθη στις 7 Αυγούστου και επικαλείται τις Παραγράφους 7 και 8 του Εθνικού Νόμου για τις Εργασιακές σχέσεις. Η πρώτη επιβεβαιώνει το δικαίωμα των εργαζομένων να δημιουργήσουν συνδικαλισμούς και η δεύτερη καθιστά παράνομες τις παρεμβάσεις των εταιρειών στην άσκηση αυτού του δικαιώματος.
Στην αρχική καταγγελία τέσσερις εργαζόμενοι δήλωσαν ότι ένας εργαζόμενος της Nintendo ρώτησε για τους συνδικαλισμούς σε ένα meeting και μετά από λίγο απολύθηκε. Η Nintendo είχε δηλώσει ότι η απόλυση έγινε επειδή ο εργαζόμενος αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες, αθετώντας το συμφωνητικό εχεμύθειας που είχε υπογράψει και για να κανένα άλλο λόγο.

Μετά την αποκάλυψη του γεγονότος αρκετοί πρώην εργαζόμενοι της Nintendo of America μίλησαν στα social media για προβληματικές συνθήκες εργασίας στην εταιρεία. Συγκεκριμένα δήλωσαν ότι η Nintendo of America ήταν γεμάτη από εργαζομένους με προσωρινές συμβάσεις οι οποίοι αντιμετώπιζαν υποτιμητική συμπεριφορά, ανεπαρκείς πληρωμές, μήνες χωρίς δουλειά και χειρότερες υγειονομικές επιλογές. Στους testers, τους μεταφραστές και τους εκπροσώπους της εξυπηρέτησης πελατών απαγορευόταν να συμμετέχουν σε events της εταιρείας αλλά και να μπαίνουν στο κεντρικό της κτήριο.

Η Nintendo και η Aston Carter ακόμα δεν έχουν κάνει κάποια επίσημη δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα, όμως στην αρχική καταγγελία τον Απρίλιο, ο πρόεδρος της Nintendo of America, Doug Bowser είχε δηλώσει στους εργαζομένους ότι η διοικητική ομάδα ερευνούσε τις καταγγελίες και ότι δεν υπήρχε καμία ανέχεια για διακρίσεις, παρενοχλήσεις και αντίστοιχες συμπεριφορές. Δύο εργαζόμενοι τις εταιρείες δήλωσαν ότι μέσα στους μήνες που έχουν περάσει δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή. Ο πρώην πρόεδρος της Nintendo, όταν ερωτήθηκε για τις καταγγελίες, δήλωσε ότι δεν αντιπροσωπεύουν τη Nintendo από την οποία έφυγε το 2019. Επιπλέον δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δημιουργήσουν συνδικαλισμούς εφόσον το επιθυμούν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Aug 2022 00:29 #266142 by Nikos Georgopoulos
Φωτιά ξέσπασε στα κεντρικά γραφεία της Nintendo
Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Φωτιά ξέσπασε στα κεντρικά γραφεία της Nintendo στην Ιαπωνία, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματίες.

Μια μικρή πυρκαγιά στο κτίριο της Nintendo στο Κιότο περιορίστηκε πριν προλάβει να βλάψει τους εργαζόμενους ή να προκαλέσει καταστροφικές ζημιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά πυροσβεστικά οχήματα κλήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Nintendo στο Κιότο στις 15/8, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο. Τα κεντρικά γραφεία της Nintendo στην Ιαπωνία περιλαμβάνουν τμήματα επιχειρήσεων και ανάπτυξης παιχνιδιών και έχουν πολλούς ορόφους.

Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, ξέσπασε φωτιά στον τρίτο όροφο και έκαψε μερικώς πολλά γραφεία και καρέκλες, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Ενώ η αστυνομία και η πυροσβεστική εξακολουθούν να ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, πιστεύεται ότι η μικρή πυρκαγιά ξεκίνησε από ηλεκτρονική συσκευή που φορτιζόταν.

Ακόμα κι αν ολόκληρο το κτίριο έπιασε φωτιά, η Nintendo έχει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να το βοηθήσει να συνεχίσει να λειτουργεί. Όπως εξήγησε προηγουμένως στους μετόχους ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, η εταιρεία θα δώσει προτεραιότητα στην προστασία των εργαζομένων της στον απόηχο μιας φυσικής καταστροφής, στην εξασφάλιση περιουσιακών στοιχείων για μια προσπάθεια ανάκαμψης και στην εφαρμογή "διάφορων προληπτικών μέτρων" για να επανέλθουν και να λειτουργήσουν οι δραστηριότητές της.

Η Nintendo ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επεκταθεί προκειμένου να έχει περισσότερο χώρο ανάπτυξης νέων games. Η Ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να χτίσει δύο νέα μεγάλα γραφεία όπου θα μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερα games εσωτερικά και το πρώτο κτίριο θα βρίσκεται δίπλα στα κεντρικά γραφεία της στο Κιότο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Aug 2022 00:33 #266164 by Nikos Georgopoulos
Οι εργαζόμενες της Nintendo κατηγορούν την εταιρεία για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και διακρίσεις
Οι LGBT και για ρατσισμό.

Οι κατηγορίες εργαζομένων στους μεγάλους publishers αρχίζουν να φουντώνουν ολοένα και περισσότερο κάθε λίγους μήνες, αφού μετά την Ubisoft και την Activision Blizzard, τώρα και η Nintendo μπαίνει στο στόχαστρο κατηγοριών από εργαζόμενες, αλλά και άνισης μεταχείρισης σε θέμα προαγωγών.

Σε μια νέα αναφορά, εργαζόμενες της Nintendo κατηγορούν την Ιαπωνική εταιρεία για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από στελέχη και για μη προαγωγή. Αναφορά από το Kotaku λέει ότι η Nintendo of America και η Aerotek, μια εταιρεία στελέχωσης με την οποία συνεργάζεται συχνά για να προσλάβει εργαζόμενες, είχαν απέναντι σε γυναίκες συμβασιούχους συμπεριφορές διακρίσεων, συχνά καταπνίγοντας την πρόοδό τους στο χώρο εργασίας και επιτρέποντας τη σεξουαλική παρενόχληση να συμβαίνει ανεξέλεγκτα.

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι η Nintendo της Αμερικής, ειδικά το τμήμα του QA testing, λειτουργεί σαν ένα «frat house» (σ.σ. κουλτούρα αδελφότητας, όπως είχε κατηγορηθεί αντίστοιχα και η Activision Blizzard), όπου οι γυναίκες και οι queer εργαζόμενες συχνά υπόκεινται σε παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά από άνδρες υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, οι οποίοι αναφέρονται από την έκθεση εσωτερικά ως «κόκκινα σήματα». Η εργαζόμενη Hannah (nickname και όχι πραγματικό όνομα) ισχυρίζεται ότι ένα τέτοιο "κόκκινο σήμα" έλαβε πρόσκληση σε ένα group chat όπου "εργαζόμενοι ανέβαζαν διάφορα memes και ο ίδιος έστειλε ορισμένα στα οποία χαρακτήρες από το Genshin Impact και τα Pokemon γελοιοποιούνταν με σεξουαλικό τρόπο και απεικονίζονταν ως κοριτσάκια μικρής ηλικίας".

Μια άλλη εργαζόμενη λέει ότι την παρενοχλούσε προϊστάμενός της στο τμήμα testing. Σύμφωνα με την αναφορά, ένας προϊστάμενος της Nintendo of America, αντιμετώπιζε τις εργαζόμενές του ως "dating pool", δηλαδή τρόπο για να κάνει γνωριμίες. Ένα ανέκδοτο, το οποίο επιβεβαιώθηκε από άλλες πηγές, ισχυρίστηκε ότι ένας προϊστάμενος έδωσε εντολή σε έναν άλλον να ρωτήσει για το χρώμα των εσωρούχων μιας γυναίκας σε event της Nintendo of America.

Οι εργαζόμενες είχαν λάβει προειδοποίηση από συναδέλφους τους να κρατήσουν απόσταση από ορισμένους προϊσταμένους, αλλά συχνά ένιωθαν ότι έπρεπε να διατηρήσουν καλές σχέσεις μπροστά τους λόγω της ευνοιοκρατίας που επικρατούσε στο γραφείο. Δεδομένου ότι υπήρχαν στην καλύτερη περίπτωση «ασαφείς προτάσεις» για τις εργαζόμενες για να προοδεύσουν στο χώρο εργασίας, συχνά έπρεπε να ασχοληθούν με αυτούς τους άνδρες εκτός δουλειάς, μεταξύ άλλων σε ένα «εμβληματικό» Χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Οι queer εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να απορρίψουν άνδρες υπαλλήλους, οι οποίοι κατά καιρούς τους έκαναν την παρατήρηση ότι ήταν queer. Τα queer ζευγάρια ανέφεραν επίσης ότι τους επέπληξαν επειδή παραβίασαν μια «πολιτική μη αγγίγματος» για την οποία τα στρέιτ ζευγάρια σπάνια αντιμετώπιζαν συνέπειες.

Υπήρχαν επίσης τακτικές αποκλίσεις στις αμοιβές μεταξύ γυναικών και ανδρών υπαλλήλων, ακόμη και ως contractors. Η Hannah ισχυρίστηκε ότι έβγαζε λιγότερα από έναν άνδρα που ήταν μικρότερος της και ότι μετά από εβδομάδες διαφωνιών για αύξηση, της χορηγήθηκε μια αύξηση με την οποία εξακολουθούσε να βγάζει λιγότερα από αυτόν. Οι γυναίκες συχνά έφευγαν από την εταιρεία για δουλειές που πρόσφεραν διπλάσιο από αυτό που λάμβαναν στη Nintendo της Αμερικής και σε άλλες προσφέρθηκαν αυξήσεις μόνο αφού απείλησαν την εταιρεία με ανταγωνιστικές προσφορές.

Οι εργαζόμενοι που υπέστησαν παρενόχληση και μεροληπτική συμπεριφορά φέρεται να ένιωσαν ότι δεν μπορούσαν να εκφραστούν με έντονο τρόπο για τα παράπονά τους φοβούμενοι τις επιπτώσεις στο εσωτερικό και μέσω της gaming βιομηχανίας λόγω της επιρροής της Nintendo.

Η Nintendo of America και η Aerotek δεν έχουν σχολιάσει το θέμα. Θυμίζουμε ότι η Nintendo κατηγορήθηκε πρόσφατα μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων, σύμφωνα με την οποία απέλυσε έναν υπάλληλο λόγω προσπάθειας συνδικαλιστικής οργάνωσης, έναν ισχυρισμό που η Nintendo έχει αρνηθεί. Η Nintendo έχει κατηγορηθεί από τότε με μια δεύτερη καταγγελία NLRB, όπως αναφέρει το Axios .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Oct 2022 10:48 #267035 by Nikos Georgopoulos
Διαρρήκτης στην Κύπρο έκανε 25 κλοπές και άρπαξε μεταξύ άλλων 2 Nintendo Switch
Ένα γαλάζιο και ένα μαύρο default.

Οι διαρρήκτες δεν κλέβουν μόνο χρήματα και χρυσαφικά. Κλέβουν και κονσόλες! Αυτό μαθαίνουμε από φωτογραφία που κυκλοφόρησε από την Κυπριακή αστυνομία στην οποία ανάμεσα στα κλοπιμαία διακρίνονται δύο Nintendo Switch!

Ο κλέφτης που συνελήφθη είχε κάνει 25 διαρρήξεις στην επαρχία Αμμοχώστου. Είναι ένας 24χρονος που έκανε κλοπές στην Αγία Νάπα, μία από τις πιο πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές της Κύπρου. Ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν 2.500 ευρώ μετρητά, ένα ρολόι, τσάντες, γυαλιά, αλλά και...πολλά προϊόντα τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν όπως βλέπετε στη φωτογραφία δύο Nintendo Switch. Ένα γαλάζιο και ένα μαύρο με τα default joy-coins. Ακόμη, ο κλέφτης είχε αρπάξει ένα laptop, ένα tablet, δύο headsets και διάφορα κινητά. Στην αγορά ως γνωστόν υπάρχουν ελλείψεις κονσολών. Τουλάχιστον όμως οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες των Switch (που μπορεί να ήταν τουρίστες που τα πήραν μαζί τους σε διακοπές) μάλλον δεν θα χρειαστεί να αναζητήσουν νέες κονσόλες.

Οι κλοπές σε τουριστικές περιοχές είναι συχνό φαινόμενο. Φέτος είχαμε ρεκόρ κλοπών στη Μύκονο , με πολλά κυκλώματα στα οποία διαρρήκτες είχαν αρπάξει εκατομμύρια ευρώ σε λεία από celebrities.

Εν τω μεταξύ γίνονται πιο μεγάλες και σοβαρές κλοπές bitcoin και ethereum, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification