Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Corsair: Γενική Συζήτηση

29 Dec 2014 18:16 - 02 Jan 2016 17:29 #154820 by Πιέρρος Φουστέρης


Σε αυτό το topic θα συζητάμε για την Corsair Components! Η Corsair Components είναι μία αμερικάνικη κατασκευαστική εταιρεία, που ειδικεύεται στα περιφερειακά, στο hardware υπολογιστών και σε συσκευές μνήμης! Αν και ιδρύθηκε το 1994, η επίσημη έναρξη της εταιρείας έγινε το 2010! Για αρχή, παρακολουθήστε την παρουσίαση των Corsair K70 RGB Keyboard και H1500 Headset:


"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Jan 2016 20:45 #174640 by Χριστιάνα Θάνου


Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα Corsair Strafe RGB Silent, Scimitar RGB και Void RGB! Στο GameWorld.gr έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με την Corsair εξωτερικού για να σας προσφέρουμε reviews των περιφερειακών τους. Παρόλο που είναι δυσεύρετα στην Ελλάδα τα Corsair, έχουν ένα μικρό (έως μέτριο) κοινό το οποίο είναι φανατικό και περιμένει πως και πως να διαβάσει/δει κριτικές. Έτσι, το GameWorld.gr κατάφερε να σας προσφέρει review για την ολοκαίνουρια RGB σειρά της Corsair.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jan 2016 00:41 #174646 by Χριστίνα Χριστοδουλίδη
Πολυ καλη παρουσιαση,αυτο το πληκτρολογιο ετοιμη ειμαι να παω να το παρω! μολις καταλαβα τι ειναι κεραυνοβολος ερωτας :woohoo: :woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jan 2016 12:48 #174658 by Φώτης Παπαδόπουλος
Κι εγώ θα αγοράσω το strafe αλλά από εξωτερικό. Προς το παρόν είμαι σε αναζήτηση καταστήματος. Δε μπορεί στην Αμερική πχ να κοστίζει $149 και εδώ 170€! Τώρα σχετικά με το πληκτρολόγιο το μόνο που με δυσαρεστεί είναι το γεγονός ότι δεν κατασκευάζεται από αλουμίνιο όπως η σειρά k. Αυτό που με κέρδισε όμως στο να προτιμήσω το strafe είναι η άσπρη επιφάνεια κάτω απτα switches που βοηθάει στο να εξαπλώνεται ο φωτισμός, περιλαμβάνει καινούριο led controller ώστε να μην γίνεται flickering όταν χρησιμοποιείς την επιλογή για 16.8 εκατομμύρια χρώματα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Feb 2016 21:14 #176292 by Κατερίνα Μαρίνου
Δεν εβρισκα που να ρωτησω για τις μνημες της Corsair που με ενδιαφερουν οποτε το κανω εδω στο thread της εταιριας. Ειναι καλες αυτες οι μνημες για ενα οχι και τοσο καινουριο συστημα οπως το δικο μου?. Εχω 8 gb και ηθελα να βαλω κατι παραπανω μηπως εχει καποια βελτιωση στις επιδοσεις του. Τι λετε?.

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Feb 2016 22:45 - 03 Feb 2016 22:54 #176299 by Myrmidon

Mystique wrote: Δεν εβρισκα που να ρωτησω για τις μνημες της Corsair που με ενδιαφερουν οποτε το κανω εδω στο thread της εταιριας. Ειναι καλες αυτες οι μνημες για ενα οχι και τοσο καινουριο συστημα οπως το δικο μου?. Εχω 8 gb και ηθελα να βαλω κατι παραπανω μηπως εχει καποια βελτιωση στις επιδοσεις του. Τι λετε?.


Βελτίωση στις επιδόσεις ΔΕΝ θα δεις. Εκτός αν δουλεύεις CAD Video Editing και συναφή προγράμματα.

Λίγα παιχνίδια ζητάνε πάνω από 8GB RAM και αν το κάνουν είτε έχουν engine για τα μπάζα είτε δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με το optimization (πχ Batman Arkham Knight) Οι μνήμες είναι καλές όμως. Γενικά η Corsair είναι εγγύηση εταιρία από μόνη της. Την γνωρίζω χροοοοονια ;)


Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Feb 2016 22:44 #176340 by Κατερίνα Μαρίνου
Ok, τοτε θα μεινω με τα 8gb αφου δεν θα υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα. Τωρα εχω 2 των 4 gb που τις εχω βαλει στις 2 μαυρες υποδοχες. Παιζει ρολο αν ειναι σε ιδιες η διαφορετικες υποδοχες η μνημη?. Κατι με το dual-channel που ελεγε σ'ενα βιντεο εχει καποια σημασια?. Ειναι προτιμοτερο να ειναι 1 μνημη των 8 η δεν παιζει ρολο αν ειναι 2 η 4 ξεχωριστες?. Αυτο ειναι που με μπερδευει με τον πισι, ολα μετρανε ακομα και μια μικρολεπτομερεια να γινει λαθος μπορει να κρεμασει. ;) Επισης αν παω απο DDR3 σε DDR4, δηλαδη απο 1600MHZ σε 2400ΜΗΖ βλεπω καποια αισθητη διαφορα?. Αρκει να το σηκωνει και η μητρικη βεβαια αλλα ευτυχως η msi αντεχει τα παντα (μεχρι τωρα). ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Feb 2016 19:18 - 05 Feb 2016 19:25 #176384 by Myrmidon
Εξαρτάται για τα χρώματα.Αν έχεις dual channel (από ότι φαίνεται αυτό έχεις) μένεις με ζευγάρια όπως είσε.Είτε 2 είτε 4 είτε 8 , 16 32ΜΒ βάλεις πάντα 2πλα για καλύτερες επιδώσεις ιδίως στα παιχνίδια. Αν υποθέσουμε ότι βάλεις ένα μονό 16αρι (λέμε τώρα) και πας να παίξεις οτιδήποτε, μετά θα πάρεις το μαχαίρι από την κουζίνα και θα κάνεις χαρακίρι. Θα διαπιστώσεις ότι πεταξες λεφτά για να πάρεις μεν μεγαλύτερη μνήμη που όμως όχι μόνο δεν θα σου δώσει περισσότερα FPS αλλά θα σου κόψει κιόλας λόγο διάταξης. :dry:

Τώρα για το άλλο το ΜΒ υποστηρίζει DDR4? Τι επεξεργαστή έχεις; Για τις συχνότητες πρέπει να γνωρίζουμε και τα timmings των μνημών.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Feb 2016 22:14 #176394 by Κατερίνα Μαρίνου
Επεξεργαστη i7 εχω, δεν θυμαμαι ακριβως την συχνοτητα του, 4ετιας ειναι. Η μητρικη μου ειναι μια καλη MSI, νομιζω οτι θα τις πιανει τις καινουριες μνημες. Ρωτησα στο Πλαισιο και μου ειπε το παιδι οτι αν η μητρικη ειναι παλια ισως χρειαζεται upgrade το bios της για να αναγνωρισει τις πιο γρηγορες μνημες αλλα φανταζομαι οτι θα εννοει τις DDR4 γιατι στις DDR3 δεν εχει μεγαλη διαφορα η συχνοτητα. Σκεφτομαι να παρω ενα module των 8 gb DDR3 στα 1600MHZ ωστε να μην αλλαξω καθολου συχνοτητα και να μην εχει προβλημα. Θα αφησω και τις αλλες 2 απο 4 gb μεσα να δω αν εχει διαφορα αλλιως θα τις εχω αναπληρωματικες η θα τις πουλησω σε κανενα φιλο που μπορει να τις χρειαζεται. Βρηκα τα 8 gb με 50 ευρω περιπου, αρκετα ικανοποιητικη τιμη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Feb 2016 00:19 - 06 Feb 2016 01:00 #176400 by Myrmidon
Τρία πράγματα :

1) Ξαναδιάβασε το προηγούμενο post μου... με καθαρό μυαλό. :blink:
2) Βρες το βιβλιαράκι του ή το PDF manual.Θα το διαβάσεις ΚΑΛΑ και θα βρεις για τις μνήμες τι συχνότητες υποστηρίζει τι Volts και τι timmings :whistle:
3) CPU-Z Δωρεάν (στο έχω ξανά προτείνει αυτό αν δεν κάνω λάθος μαζί με το GPU-Z). Δες το ΚΑΛΑ ένα ένα τα tab με καθαρό μυαλό.Θα σου "πει" τα πάντα για ΜΒ μνήμες κλπ. B)

YΓ Όταν πρόκειται για μνήμες καλό είναι να είναι δίδυμες (τρίδυμες κλπ) για να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο. :lol: Συχνότητες και timmings όμοια. Αν δεν γίνεται είτε καθόμαστε στα αυγά μας μέχρι να βρούμε, είτε παίρνουμε απόφαση ότι θα δουλεύουν ΣΤΗΝ ΠΟΙΟ ΑΡΓΗ ταχύτητα που θα τρέχει η ποιο αργή από όλες. Ο αδύναμος κρίκος σου κόβει επιδόσεις. Οι DDR4 της αγοράς είναι ακόμα για κλάματα μιας και τα CAS timmings είναι εξωφρενικά υψηλά και (για ανάλογης συχνότητας) βρίσκεις DDR3 με χαμηλότερα CAS timmings που "ρίχνουν στα αυτιά" σε επιδόσεις έναντι των DDR4. MONON εάν οι κατασκευαστές χαμηλώσουν στις γραμμές παραγωγής τα timmings οι DDR4 θα "δείξουν τα δόντια τους". AΡΑ την σήμερον ημέρα, όσων αφορά την αγορά DDR4 είναι δώρον άδωρον. Αν το ΜΒ υποστηρίζει DDR3 καλύτερα βάζεις αυτές με λιγότερα timmings (ανάλογα γιατί εξαρτάται ΠΑΝΤΑ και από τη συχνότητα) :whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification