Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Apple: Γενική συζήτηση/Νέες ειδήσεις

16 Jun 2022 00:45 #265038 by Nikos Georgopoulos
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Μ. Βρετανίας θα εξετάσει τις Apple και Google ως προς το cloud gaming
Περιορίζουν τις επιλογές των εταιρειών

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου θα διερευνήσει την Apple και την Google σχετικά με πιθανό μονοπώλιο στο cloud gaming.

H Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την κυριαρχία της Apple και της Google στην αγορά κινητής τηλεφωνίας. Ο Andrea Coscelli, Διευθύνων Σύμβουλος της CMA, εξήγησε τις τρέχουσες ανησυχίες σχετικά με αυτήν την κυριαρχία στην αγορά.

Συγκεκριμένα, ο Coscelli δήλωσε: "Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα, η Apple και η Google κατέχουν όλες τις κάρτες. Όσο καλές και αν είναι πολλές από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, η ισχύς τους στα οικοσυστήματα κινητής τηλεφωνίας τους επιτρέπει να αποκλείσουν τους ανταγωνιστές τους, εμποδίζοντας τονΒρετανικό τεχνολογικό τομέα και περιορίζοντας τις επιλογές".

Η CMA μίλησε επίσης για τους ελέγχους της εταιρείας στις συνήθειες περιήγησης των ανθρώπων, καθώς και για το gaming στο cloud. Έχουν εκφραστεί πολλές ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της Google και της Apple να αρνούνται την πρόσβαση σε άλλες επιχειρήσεις που δημιουργούν εφαρμογές και προγράμματα που εκτελούνται σε smartphones, ειδικά στη σφαίρα του cloud gaming όπου πολλοί αρχίζουν να μπαίνουν στην αναδυόμενη αγορά.

Όλα αυτά δημιουργούν μια ολοένα και πιο άνιση βάση στις αγορές που αυτές οι μεγάλες εταιρείες έχουν τον πλήρη έλεγχο. Η έρευνα που διενεργείται από την CMA έχει αυστηρούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για να συμμορφώνονται οι εταιρείες. Θα είναι μια διεξοδική έρευνα που θα ολοκληρωθεί από μέλη της CMA και πρέπει να ολοκληρωθεί εντός καθορισμένου χρονικού διαστήματος. Στόχος της είναι να αξιολογήσει εάν μια αγορά έχει χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό και φαίνεται ότι μπορεί να έχουν μια δίκαιη περίπτωση όσον αφορά την υπεροχή των smartphones.

Μόλις γίνει μια αξιολόγηση, η CMA μπορεί στη συνέχεια να επιβάλει αλλαγές στις επιχειρήσεις, να προτείνει νομοθεσία και ακόμη και να εφαρμόσει μεγάλες διαρθρωτικές λύσεις για αυτά τα προβλήματα όταν χρειάζεται. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την υποχρέωση των εταιρειών να πουλήσουν μέρη της επιχείρησής τους. Έτσι, ανάλογα με τα ευρήματα της CMA, θα μπορούσαμε να δούμε μεγάλες αλλαγές για τα smartphones στο μέλλον.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Oct 2022 14:54 #267146 by Nikos Georgopoulos
Μύστης πούλησε το πρώτο iPhone σφραγισμένο για 40.000 ευρώ
Το αγόρασε το 2007 για 600 δολάρια.

Ένας κάτοχος του πρώτου iPhone, το οποίο είχε αγοράσει το 2007 για 600 δολάρια, το κράτησε σφραγισμένο και το πούλησε για 40.000 δολάρια!

Η δημοπρασία έγινε στο LCG Auctions . Το πωλητής έβαλε αρχική τιμή τα 2.500 δολάρια και σίγουρα δεν θα περίμενε να εισπράξει ένα τέτοιο ποσό. Έγιναν 28 bids και τελικά το πούλησε για 39.339 δολάρια , δηλαδή 40.000 ευρώ με την σημερινή ισοτιμία.

Ο λόγος που το κινητό πουλήθηκε τόσο ακριβά είναι το γεγονός ότι είναι εργοστασιακά σφραγισμένο, κάτι που σε περιπτώσεις συλλεκτικών αντικειμένων ανεβάζει κατακόρυφα την αξία. Το πρώτο iPhone είχε 128MB RAM και αποθηκευτικό χώρο 4, 8 και 16GB αντίστοιχα. Ζύγιζε μόλις 135 γραμμάρια.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jan 2023 03:09 #269157 by Nikos Georgopoulos
Πόσα χρήματα βγάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook;
Θα υποστεί μείωση μισθού σχεδόν κατά 50% για το 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook θα υποστεί μείωση μισθού φέτος , την οποία μάλιστα ζήτησε ο ίδιος. Έτσι μειώνεται σημαντικά η αμοιβή του σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στα αρχεία της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ που ανακάλυψε το The Hollywood Reporter, επιβεβαιώνεται ότι οι απολαβές του Tim Cook για το δημοσιονομικό έτος 2023 θα μειωθούν στα 49 εκατομμύρια δολάρια, από 99,4 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του 2022. Η περικοπή των αποδοχών του Cook είναι το αποτέλεσμα της "ανταπόκρισης των μετόχων" και της "πρότασης" του ίδιου, ανέφεραν οι καταθέσεις. "Λαμβάνοντας υπόψη το συγκριτικό μέγεθος, το εύρος και την απόδοση της Apple, η Επιτροπή Αποζημίωσης σκοπεύει επίσης να τοποθετήσει τον στόχο της ετήσιας αποζημίωσης του κ. Cook μεταξύ του 80ου και του 90ου εκατοστημόριου σε σχέση με την κύρια ομάδα ομότιμών μας για τα επόμενα χρόνια", δήλωσε η Apple. Το ποσοστό του Tim Cook στα κέρδη μετοχών βάσει απόδοσης θα αυξηθεί στο 75%. Ο βασικός μισθός του παραμένει 3 εκατομμύρια δολάρια και το ετήσιο χρηματικό του bonus (6 εκατομμύρια δολάρια) είναι επίσης αμετάβλητο. Εξηγώντας την αμοιβή του Tim Cook, η Apple είπε ότι η πλειοψηφία της αποζημίωσής του προήλθε μέσω βραβείων μετοχικού κεφαλαίου από τότε που έγινε Διευθύνων Σύμβουλος το 2011.

Η Apple σημείωσε επίσης ότι o Tim Cook βοήθησε στην ανοδική πορεία της μετοχής της εταιρείας, με τους μετόχους να βλέπουν επιστροφές της τάξεως του 1.212%. Η Apple ανέφερε επίσης την τεράστια κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, η οποία αυξήθηκε κατά περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο Tim Cook ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Apple το 2011 μετά τον θάνατο του Steve Jobs. Η Apple πρόσφατα γιόρτασε ένα ορόσημο, καθώς το iPhone ανακοινώθηκε σαν σήμερα (αυτή την εβδομάδα) το 2007

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Jul 2023 10:37 #272113 by Nikos Georgopoulos
iPhone πρώτης γενιάς, του 2007, πουλήθηκε σε δημοπρασία για 190.000 δολάρια
Ήταν το σπανιότερο μοντέλο, με 4GB μνήμη.

Αρχικό iPhone του 2007 πουλήθηκε σε δημοπρασία για 190.372,80 δολάρια.

Το πρώτο iPhone κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2007 σε δύο εκδόσεις, με 4GB στα 499 δολάρια και 8GB μνήμη στα 599. Πλέον η έκδοση με 4GB θεωρείται συλλεκτική διότι τότε είχε πουλήσει λιγότερα κομμάτια από την αντίστοιχη των 8GB, με αποτέλεσμα η Apple να την καταργήσει δύο μήνες μετά την κυκλοφορία τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα μοντέλα με 4GB είναι εξαιρετικά σπάνια, ειδικά σφραγισμένα.Το συγκεκριμένο iPhone πουλήθηκε μέσω του LCG Auctions και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, σφραγισμένο στο κουτί του. Σύμφωνα με το site, ο άνθρωπος που το πούλησε πιθανότατα εργαζόταν στην Apple την εποχή που κυκλοφόρησε το iPhone, πράγμα που εξηγεί ίσως τον λόγο που έφτασε στα χέρια του και δεν το άνοιξε ποτέ. Στο LCG Auctions έχουν πουληθεί μερικά ακόμα iPhone εκείνης της εποχής. Παραδείγματα είναι δύο μοντέλα των 8GB, εκ των οποίων το ένα πουλήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 για 39.339 δολάρια και το άλλο τον Φεβρουάριο του 2023 για 63.356. Ένα αντίστοιχο iPhone αγόρασε και ο YouTuber Marques Brownlee (MKBHD), για 40.000 δολάρια.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Jan 2024 00:41 #274814 by Nikos Georgopoulos
Η Apple επιτρέπει στο iOS το Xbox και άλλες υπηρεσίες cloud streaming
Το Xbox Cloud Gaming γίνεται πιο εύκολο από ποτέ.

Σε μία σημαντική αλλαγή πολιτικής προχώρησε η Apple, καθώς ανακοίνωσε ότι το App Store θα κάνει άνοιγμα σε διάφορες εφαρμογές game streaming.

Αυτό σηματοδοτεί μία μεγάλη νίκη για εταιρίες όπως η Microsoft και η Nvidia διότι και οι δύο εταιρίες έχουν την δικιά τους game streaming υπηρεσία και παλιά ήταν διαθέσιμες στο iPhone μόνο μέσω του browser. Αυτό θα ωφελήσει και τους χρήστες που θα μπορούν να μπαίνουν και να παίζουν μέσω ενός app όλα τα games που συμπεριλαμβάνονται στο Xbox Cloud Streaming.

H Αpple μοιράστηκε αυτή την ανακοίνωση μέσω μίας ανάρτησης στο blog post της που έλεγε: ‘ Οι developers μπορούν πλέον να φτιάξουν μία εφαρμογή που από εκεί μέσα θα είναι διαθέσιμα όλα τα games που προσφέρει η υπηρεσία τους: "Η αλλαγή θα εφαρμοσθεί άμεσα και επίσης η αλλαγή αυτή θα έρθει ταυτόχρονα παγκοσμίως, σύμφωνα με την εταιρία. Βέβαια, είναι ευθύνη των ξεχωριστών εταιριών να φτιάξουν και να ανεβάσουν μια εφαρμογή στο app store, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να περάσει λίγος χρόνος μέχρι να γίνουν διαθέσιμες οι εφαρμογές κάθε εταιρίας.Η εταιρία εξήγησε ότι αυτές οι αλλαγές αντανακλούν το feedback που πήραν οι developers της Apple από την κοινότητα. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι εξαρτάται από τα ίδια τα apps να μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ποιότητα που έχει θέσει η Apple. H Apple φαίνεται ότι είχε ξεκινήσει να ανοίγει τον δρόμο για τις cloud gaming υπηρεσίες πίσω στο 2020, αλλά αργότερα είχε γίνει γνωστό ότι η κάθε εταιρεία πρέπει να φτιάχνει ένα app για κάθε ξεχωριστό παιχνίδι. Με την σημερινή ανακοίνωση βέβαια, όλα τα gamesθα συμπεριλαμβάνονται μέσα σε μία εφαρμογή.

Αυτή δεν ήταν η μόνη ανακοίνωση που έκανε σήμερα η Apple αλλά επίσης αποκάλυψε τις επερχόμενες αλλαγές στο iOS, το Safari και το App Store που θα επιτρέπει στους χρήστες να εγκαθιστούν διαφορετικούς browsers και να μπορούν να μπαίνουν σε διαφορετικά apps.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification