Palworld: Pokémon-like Third-Person Shooter Survival

Hot
Palworld: Pokémon-like Third-Person Shooter Survival

Palworld: Pokémon-like Third-Person Shooter Survival

Early access, building και χρήση των Pals. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 8/6/21] Η εταιρεία ανάπτυξης Pocket Pair ανακοίνωσε το Palworld. Ένα Survival Crafting open world multiplayer game στο στυλ των Pokemon.

Στο σχετικό τρέιλερ, φαίνεται ο πρωταγωνιστής να ζει και να εξελίσσεται αρμονικά (ή και όχι τόσο αρμονικά) σε ένα κόσμο γεμάτο από διάφορα ζώα που θυμίζουν pokémon, ενώ το art style του θυμίζει το The Legend of Zelda: Breath of The Wild αλλά και το πιο πρόσφατο Genshin Impact. Το παιχνίδι, αν και φαίνεται πως θα είναι άλλος ένας Pokémon «κλώνος», παρουσιάσει ενδιαφέροντα στοιχεία που δίνουν προοπτική στο gameplay.

Όπως φαίνεται στο τρέιλερ, ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ζώα αυτά σε διάφορους τρόπους, καθώς τα βλέπουμε να βοηθούν με τις χειρωνακτικές εργασίες, να λειτουργούν ως mounts, να χρησιμοποιούνται στο ψάρεμα και φυσικά να κάθονται για να χαϊδευτούν. Αυτό που πραγματικά είναι ενδιαφέρον όμως είναι και «χρήση» τους στη μάχη.

Χαρακτηριστικά παρουσιάζεται στο τρέιλερ ένα μεγαλόσωμο κίτρινο ζώο, που φέρνει αρκετά σε Pikachu, να λειτουργεί ως cover για τον παίκτη. Ακόμα βλέπουμε πως το παιχνίδι θα περιέχει και πυροβόλα όπλα και περιμένουμε να δούμε πως αυτά θα συνδυαστούν με τα ζώα σε επίπεδο gameplay.

Το Palworld δείχνει να αποτελεί ένα open world παιχνίδι, με διαφορετικά περιβάλλοντα, μικρά και μεγάλα ζωάκια αλλά και εχθρούς. Οι εχθροί, μέχρι στιγμής, περιορίζονται σε απλούς στρατιώτες, όμως δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούν και αυτοί τα ζωάκια προς όφελός τους. Ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που ίσως επιβεβαιώνει το παραπάνω, είναι αυτό που δείχνει πολλά από τα χαριτωμένα αυτά ζωάκια να κατασκευάζουν όπλα.

[UPDATE: 26/1/22] Το Palworld, ένα Third-Person Shooter με πλάσματα που θυμίζουν Pokemon, κυκλοφόρησε το δεύτερο τρέιλερ του.

Ελέγχοντας τα συγκεκριμένα πλάσματα, θα τα βάλετε να πολεμήσουν ή μπορείτε να τα...σφάξετε για να τα φάτε! Η εταιρεία ανάπτυξης Pocketpair έχει σαφές επιρροές από την Nintendo ως προς τον σχεδιασμό των Pokemon, αλλά το gameplay είναι διαφορετικό. Ένα ακόμη κοινό σημείο είναι ο πολύχρωμος κόσμος.

Το βίντεο δείχνει ένα παιχνίδι που έχει φάση, διαθέτει αισιόδοξη μουσική, φωτεινά γραφικά και σε ένα σημείο του γίνεται πολύ...σκοτεινό, καθώς θα δείτε πλάσματα τύπου Pokemon να είναι δεμένα σε τραπέζια σε ένα σκοτεινό μπουντρούμι, ενώ η επόμενη σκηνή δείχνει άλλα πλάσματα να κατασκευάζουν assault rifles. Στους χαρακτήρες βλέπουμε και ήρωες επίσης επηρεασμένους από άλλα games (όπως ένα χαρακτήρα που μοιάζει με την Kena).

Το Palworld περιγράφεται ως ένα Survival Crafting multiplayer game με open world gameplay. Οι παίκτες γίνονται φίλοι και συλλέγουν πλάσματα γνωστά ως "friends" και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούν για να πολεμήσουν τους εχθρούς. «Μπορείτε να τα πουλήσετε, να τα σφάξετε για να τα φάτε, να τους δώσετε σκληρή δουλειά, loot, αποστολές ληστείας και να ασκήσετε την τακτική σας, αν και οι παράνομες πράξεις στον κόσμο του παιχνιδιού θα σας κάνουν επικηρυγμένους.

[UPDATE 2: 16/1/24 - Ημερομηνία κυκλοφορίας] Το Palworld, ένα Το MultiPlayer Survival Third-Person Shooter με πλάσματα που θυμίζουν Pokemon, θα κυκλοφορήσει τελικά σε early access στις 19 Ιανουαρίου για PC και Xbox Series X/S, όπου θα είναι διαθέσιμο και στο Game Pass. Το παιχνίδι είχε λάβει αρκετές αναβολές αφού αρχικά το περιμέναμε μέσα στο 2022. Επομένως μετά την early access θα ακολουθήσει και η τελική κυκλοφορία.

Το multiplayer θα υποστηρίζει μέχρι και σε παίκτες σε Co-op και έως και 32 παίκτες σε κάθε server. Σε μελλοντικό update θα αυξηθεί η χωρητικότητα των servers και θα προστεθεί το PvP, χαρακτηριστικό που δεν θα υπάρχει στην αρχή της early access. Σε αυτή την πρώτη έκδοση θα συλλέγετε πάνω από 100 είδη πλασμάτων, που ονομάαζονται Pals. Θα χρησιμοποιούνται για να χτίσετε κτίρια, να κάνετε generate power, να κάνετε farm και να λειτουργείτε εργοστάσια. Επίσης, θα υπάρχει open-world εξερεύνηση και μάχες σε dungeons. Θα μπορείτε επίσης να θυσιάσετε Pals για να νικήσετε δυσκολότερους εχθρούς. Κάποιες φορές θα χρειαστεί ακόμα και να...φάτε τα Pals σας αν χρειαστεί! Στην πορεία θα ξεκλειδώνετε επίσης νέα κτίρια.

Το Palworld έρχεται σε early access στις 19 Ιανουαρίου για PC και Xbox Series X/S.

Δείτε ακόμη το Pokemon FPS που έχει αντίγραφα χαρακτήρων Pokemon και η Nintendo ενδέχεται να μηνύσει. Για εκτενή συζήτηση για το Palworld το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification