Φήμη: Ο επεξεργαστής του Nintendo Switch 2 θα είναι της Nvidia

Hot
Σωτήρης Τσόπουλος

Σωτήρης Τσόπουλος  

Επιτυχία δεν είναι η απουσία αποτυχίας. είναι η επιμονή στην αποτυχία.
 
0.0 ()
1
Φήμη: Ο επεξεργαστής του Nintendo Switch 2 θα είναι της Nvidia

Φήμη: Ο επεξεργαστής του Nintendo Switch 2 θα είναι της Nvidia

Τα σενάρια του επικρατέστερου.

Η Nintendo όπως όλοι περιμένουμε έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε μία νέα κονσόλα η οποία θα είναι η διάδοχος του Switch. Βέβαια ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι επίσημα, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν ίσως γνωρίζουμε πλέον τι επεξεργαστή θα έχει η κονσόλα.

Tον Ιούνιο του 2021, ο γνωστός tech leaker kopite 7kimi ανέβασε μία φωτογραφία ενός επεξεργαστή της Nvidia, του T234 και ισχυρίστηκε ότι η Nvidia δουλεύει πάνω σε έναν αντίστοιχο επεξεργαστή (T239) για την Nintendo. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας ο T239 είναι ο επεξεργαστής του Switch 2. Αυτές οι πληροφορίες βασίστηκαν στα leaks που είχαν γίνει μέσω διαφόρων post στο Linkedln, σε ένα hack που είχε γίνει στη Nvidia αλλά και στην κοινή λογική. Στοιχεία για το μοντέλο του επεξεργαστή που θα έχει η νέα κονσόλα της Nintendo διέρρευσαν από το hack που είχε γίνει στη Nvidia.

Σύμφωνα με αυτά που έγιναν γνωστά η Nvidia χρησιμοποιεί NVN2 API, μία δεύτερη έκδοση του API που χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο Switch για να μπορέσει να ελεγχθεί η απόδοση του T239 επεξεργαστή. Ο T234 δημιουργήθηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στη ρομποτική και στην αυτοκίνηση, και έτσι είναι πολύ μεγάλος για να χρησιμοποιηθεί σε μία κονσόλα. Οπότε ο T239 θα πάρει στοιχεία από τον Τ234 αλλά θα είναι πολύ μικρότερος.

Για παράδειγμα ο Τ234 έχει CPU αρχιτεκτονική τύπου 12x ARM A78AE, και οι προβλέψεις θέλουν τον Τ239 να είναι αρχιτεκτονικής τύπου 8x ARM A78C. Επίσης ο Τ239 θα έχει την δυνατότητα να μπορεί να αποσυμπιέζει αρχεία κάτι που ο Τ234 δεν μπορεί να κάνει. Αυτό σημαίνει ότι η νέα κονσόλα της Nintendo θα έχει πολύ γρήγορα loadings.

Με τις πληροφορίες που συλλέχτηκαν, δημιουργήθηκε υπολογιστής με τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας και επίσης έγιναν δοκιμές διαφόρων games. Τα αποτελέσματα ήταν κάπου κοντά στις last-gen κονσόλες το PS4 και το Xbox One. Για παράδειγμα μπορεί να τρέξει το Death Stranding στα 1080p και τα 34.9fps. Επίσης είναι πιθανό η νέα αυτή κονσόλα να έχει και DLSS. Επίσης φημολογείται ότι η νέα κονσόλα της Nintendo μπορεί να τρέξει το Matrix Awakens demo, κάτι που σημαίνει ότι έχει δυνατότητες ίσες με ένα PS5 και ένα Xbox Series X. Βέβαια όλα αυτά είναι απλά φήμες και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την νέα κονσόλα της Nintendo και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification