• Ειδήσεις
  • Internet
  • Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk "παγώνει" προσωρινά λόγω των bots και του αλγόριθμου

Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk "παγώνει" προσωρινά λόγω των bots και του αλγόριθμου

Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk "παγώνει" προσωρινά λόγω των bots και του αλγόριθμου

Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk "παγώνει" προσωρινά λόγω των bots και του αλγόριθμου

Ο Elon Musk κατηγορεί τον αλγόριθμο του Twitter για χειραγώγηση. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 13/4/22] Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk "παγώνει" προσωρινά επειδή ο ίδιος θέλει αποδείξεις ότι τα bots αποτελούν λιγότερο από το 5% των χρηστών της πλατφόρμας.

Ο Musk έκανε την ανακοίνωση στο Twitter ανεβάζοντας ένα άρθρο από το Reuters που ισχυρίζεται τη συγκεκριμένη πληροφορία και δήλωσε ότι η εξαγορά είναι στον πάγο, μέχρι να εμφανιστούν επίσημες πληροφορίες. 

Λόγω του συγκεκριμένου γεγονότος η τιμή της μετοχής του Twitter έχει πέσει κατά 20% από χθες. Ο Musk έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι ενάντια στη δραστηριότητα των bots στο Twitter και αν αναλάβει την διαχείρισή του, θα τη μειώσει. Σύμφωνα με αναφορές, αν τελικά ο Musk, τελικά δεν προβεί στην εξαγορά του Twitter θα πρέπει να πληρώσει σε αυτό πρόστιμο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

[UPDATE: 16/5/22 - Ο Elon Musk κατηγορεί τον αλγόριθμο του Twitter για χειραγώγηση, καθώς οι εικασίες για ακύρωση της εξαγοράς αυξάνονται] Ο Elon Musk κατηγορεί τον αλγόριθμο του Twitter για χειραγώγηση ως προς τα μηνύματα που εμφανίζονται πιο ψηλά, καθώς οι εικασίες ακύρωσης της εξαγοράς αυξάνονται.

Μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές ιστορίες της χρονιάς μέχρι στιγμής είναι η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να αξίζει περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Πέρα από το ότι η συμφωνία είναι ήδη "προσωρινά σε αναμονή" χάρη στα bots, τώρα... ο Musk προσπαθεί να "τελειώσει" σκόπικα το Twitter.

Υπήρξαν κάποιες εικασίες, δεδομένης της συμπεριφοράς του Musk από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία, ότι μπορεί να είχε δεύτερες σκέψεις και να έψαχνε για έναν τρόπο να αποχωρήσει από τη συμφωνία. Πέρα από τα bots, το Σαββατοκύριακο ο Musk ανακοίνωσε ότι η ομάδα του θα έκανε τυχαία δειγματοληψία των χρηστών του Twitter ώστε να καταλήγει σε εκτιμήσεις για το πόσα είναι τα bots.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Musk συνέχισε δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες σε μια απάντηση σε άλλο χρήστη, γράφοντας: "Κάθε λογική διαδικασία τυχαίας δειγματοληψίας είναι καλή. Εάν πολλοί άνθρωποι ανεξάρτητα λάβουν παρόμοια αποτελέσματα για το % των ψεύτικων/ανεπιθύμητων/διπλότυπων λογαριασμών, αυτό θα είναι ενδεικτικό. Διάλεξα to100 ως τον αριθμό του μεγέθους του δείγματος, γιατί αυτό χρησιμοποιεί το Twitter για να υπολογίσει

Λίγο αργότερα, με έναν βαθμό ψεύτικης δυσπιστίας, ο Μασκ αποκάλυψε ότι το νομικό τμήμα του Twitter τηλεφώνησε και παραπονέθηκε ότι είχε παραβιάσει ένα NDA αποκαλύπτοντας τον αριθμό μεγέθους δείγματος του Twitter. Συνέχισε σχολιάζοντας ότι "τα ρομπότ είναι θυμωμένα που καταμετρώνται" με ένα emoji ROFL, αναφέρθηκε στον εαυτό του ως μέλος των «The Illuminaughty», ανέβασε στο Twitter emoji στον Snoop Dogg και έκανε αστεία όπως: "Όποιος νόμιζε ότι το να κατέχει τα libs θα ήταν κάτι φθηνό, δεν προσπάθησε ποτέ να εξαγοράσει μια εταιρεία social media!"

Στη συνέχεια τσακώθηκε με τον συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Jack Dorsey. Ο Μασκ χλεύασε τον αλγόριθμο του Twitter, δηλώνοντας στους 93,4 εκατομμύρια ακολούθους του ότι "μας χειραγωγεί ο αλγόριθμος με τρόπους που δεν αντιλαμβάνεστε" και ούτω καθεξής. Ο Dorsey είπε: "Απλώς προσπαθούν να βάλουν τα tweets με τα οποία πιθανότατα θα ασχοληθείς στην κορυφή. Αυτό είναι όλο. Προγνωστικό με βάση αυτό που σου αρέσει, retweet, απάντηση, αναζήτηση κτλ. όλα αυτά προορίζονται για ευκολία και τίποτα περισσότερο. Και πάλι το πιο σημαντικό είναι να μπορείτε να το απενεργοποιήσετε."

Απαντώντας στη συγκεκριμένη κατηγορία της χειραγώγησης, ο Dorsey πρόσθεσε: "Όχι, δεν σχεδιάστηκε για να χειραγωγεί. Σχεδιάστηκε για να πιάσει τον τρόπο σκέψης σας και να δουλέψει στο τι σας αρέσει να αλληλεπιδράτε και αυτό μπορεί να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες. Γι' αυτό θα πρέπει να να μπορούν να επιλέξουν αν χρησιμοποιούν αλγορυθμό ή όχι και ποιον. Μια απλή λύση σε όλα αυτά".

Μετά από αυτό, ο Musk κάπως υποστήριξε τις αρχικές του αξιώσεις χωρίς να τις αποσύρει. "Δεν λέω καμία κακία για τον αλγόριθμο, αλλά μάλλον ότι προσπαθεί να μαντέψει τι μπορεί να θέλετε να διαβάσετε και, με αυτόν τον τρόπο, ακούσια χειραγωγεί/ενισχύει τις απόψεις σας χωρίς να συνειδητοποιήσετε ότι συμβαίνει αυτό."

Διαβάστε περισσότερα για την εξαγορά του Twitter και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification