• Ειδήσεις
  • Internet
  • Ο Elon Musk θα αρχίσει να επαναφέρει λογαριασμούς του Twitter που έχουν δεχθεί ban

Ο Elon Musk θα αρχίσει να επαναφέρει λογαριασμούς του Twitter που έχουν δεχθεί ban

Ερμής Δερβίσης
Ο Elon Musk θα αρχίσει να επαναφέρει λογαριασμούς του Twitter που έχουν δεχθεί ban

Ο Elon Musk θα αρχίσει να επαναφέρει λογαριασμούς του Twitter που έχουν δεχθεί ban

Μετά από τις θετικές ψήφους του κόσμου.

Ο Elon Musk δήλωσε ότι θα αρχίσει να επαναφέρει λογαριασμούς του Twitter που έχουν bans, στην προσπάθειά του να δείξει ότι η πλατφόρμα θα σταματήσει να απενεργοποιεί μόνιμα λογαριασμούς χρηστών που παραβίασαν τους κανονισμούς της.

Συγκεκριμένα είπε: Οι άνθρωποι μίλησαν. Η αμνηστία ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Λίγο πριν ο Musk είχε δημιουργήσει ένα poll, όπου ρωτούσε τους followers αν θέλουν να προσφέρει αμνηστία στους λογαριασμούς που έχουν bans εφόσον δεν έχουν παραβιάσει νόμους ή δεν κάνει spams. Στα αποτελέσματα το 72.4% των χρηστών που ψήφισαν δήλωσαν υπέρ ενώ το 27.6% δήλωσαν κατά.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το κριτήριο που θα καθορίσει ποιοι λογαριασμοί θα ανοίξουν πάλι, ούτε ο συνολικός αριθμός τους. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Musk άνοιξε ξανά τον λογαριασμό του Donald Trump, όταν σε αντίστοιχο poll οι περισσότεροι χρήστες ψήφισαν υπέρ. Ο λογαριασμός του πρώην Προέδρου της Αμερικής είχε δεχθεί ban στον Ιανουάριο του 2021 μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο. Επιπλέον έχουν ανοίξει ξανά οι λογαριασμοί αμφιλεγόμενων χρηστών όπως του podcaster Jordan Peterson, της σατυρικής σελίδας Babylon Bee, της κωμικού Kathy Griffin και της πολιτική Marjorie Taylor Greene. Λίγο μετά την εξαγορά του Twitter, ο Musk είχε δηλώσει ότι φτιάξει ένα συμβούλιο λογοκρισίας περιεχομένου με αρκετά ποικίλες γνώμες, όμως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν τελικά έχει γίνει κάτι τέτοιο. Μόλις επανέφερε τον λογαριασμό του Trump δήλωσε: "Vox Populi, Vox Dei", το οποίο σημαίνει στα Λατινικά: "Η φωνή των ανθρώπων είναι η φωνή του θεού".

Πριν την εξαγορά από τον Musk, το Twitter έδινε strikes και προσωρινά bans σε όσους παραβίαζαν τους κανόνες του, όπως για παραπληροφόρηση για τον COVID-19. Οι περισσότεροι είχαν μέχρι 9 ευκαιρίες μέχρι το ban να γίνει μόνιμο. Για άλλες παραβιάσεις, όπως η διαφήμιση της τρομοκρατίας, η απειλή βίας σε ανθρώπους ή ομάδες, οι παρενοχλήσεις και δημοσιεύσεις προσωπικών στοιχείων, η πλατφόρμα είτε τόνιζε τις συγκεκριμένες δημοσιεύσεις είτε δεν τις έδειχνε σε πολλούς λογαριασμούς. Ο Musk διαφωνούσε με την πολιτική των μόνιμων bans.

Διαβάστε περισσότερα για το Twitter και τον Elon Musk και συζητήστε για το θέμα στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification