Νέο Lord of The Rings MMORPG

Hot
Μαρίνος Τζώτζης

Μαρίνος Τζώτζης  

Πιθανότατα παίζει Total War, μην ενοχλείτε..
 
0.0 ()
1
Νέο Lord of The Rings MMORPG

Νέο Lord of The Rings MMORPG

Η Amazon επανέφερε το project. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 5/9/18] Τα νέα για τους  απανταχού Lord of The Rings fans είναι ευχάριστα καθώς ένα νέο MMORPG με θέμα τον κόσμο του Tolkien βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την Athlon Games, μία νέα εκδότρια αλλά και εταιρεία ανάπτυξης free-to-play τίτλων, που ανήκει στην Leyou, γνωστή από το Sci-fi Shooter Warframe. Θα είναι κατά πάσα πιθανότητα free-to-play, καθώς στην ανακοίνωση της Middle-earth Enterprises, εταιρεία που διαθέτει διακαιώματα για κάποιες πτυχές των Lord of The Rings και Hobbit, αναφέρεται η εμπειρία της Leyou με free-to-play τίτλους. Η ιστορία του θα διαδραματίζεται πολύ πριν τα γεγονότα των ταινιών και θα διαθέτει κόσμους, περιοχές και ανθρώπους που δεν έχουμε ξαναδεί.

Πέρα από αυτά όμως τα πάντα καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου, καθώς δεν γνωρίζουμε τα συστήματα στα οποία θα κυκλοφορήσει, αλλά και ούτε κάποια πιθανή ημερομηνία για το πότε θα γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως θα έχει προδιαγραφές ΑΑΑ τίτλου. Αν θέλαμε να πιθανολογήσουμε βέβαια, το πιθανότερο είναι πως αρχικά θα κυκλοφορήσει μόνο για PC, καθώς στην επίσημη σελίδα της Athlon Games αναγράφεται πως η εταιρεία ειδικεύεται σε τίτλους για κινητά και PC.

[UPDATE: 10/7/19 - Με publisher την Amazon Game Studios] Παρά τα οικονομικά της προβλήματα, η Amazon Game Studios αποφάσισε να εξαγοράσει το Lord of the Rings MMORPG και να συνεργαστεί με την Leyou Technologies.

Η ομάδα της Amazon Game Studios έχει βετεράνους developers που δούλεψαν για τα EverQuest, Destiny, Planetside, World of Warcraft, Defiance, Rift και άλλα MMOs. Πάντως, το MMORPG, το οποίο έχει ανακοινωθεί ως free-to-play, δεν έχει σχέση με την τηλεοπτική σειρά Lord of the Rings που θα προβληθεί τι 2021. 

[UPDATE 2: 24/11/20 – Περίοδος κυκλοφορίας] Διάφορες πληροφορίες για το Lord Of The Rings MMO είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω εγγράφων και μεταξύ αυτών είναι και ο προγραμματισμός για την πορεία του παιχνιδιού μέχρι και την πιθανολογούμενη τελική κυκλοφορία του.

Η Tencent, εταιρεία η οποία έχει πολλές εταιρείες στο δυναμικό της, πρόσθεσε και την Leyou και πολλές πληροφορίες έχουν βγει στην επιφάνεια για την συνεργασία της τελευταίας με την Amazon Game Studios για την ανάπτυξη του Lord Of The Rings MMO.

Στα συγκεκριμένα έγγραφα υπάρχει και συμφωνία για το license των δικαιωμάτων που άπτονται του κόσμου του Tolkien και σε αυτά αναφέρεται το Lord of the Rings Online αλλά και ενός MMO που θα κυκλοφορήσει από την Amazon, ενώ γίνεται λόγος για εξαγορά του license από την Leyou έναντι του ποσού των οκτώ εκατομμύριων δολαρίων για το Middle-earth game.

Επίσης γίνεται λόγος και για συμφωνία να αναπτυχθεί από κοινού με την Amazon και ουσιαστικά εννοεί την ευρύτερη εταιρεία παρά την Amazon Game Studios συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο αντίστοιχο PDF. Μια συμφωνία στην συνεργασία των δυο πλευρών περιλαμβάνει και τον προγραμματισμό για την κυκλοφορία του MMO, βέβαια θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτή υπογράφηκε πριν την πανδημία οπότε μπορεί να έχει αλλάξει.

Συγκεκριμένα αναφέρεται η 11η Ιανουαρίου 2021 ως ημερομηνία για το προσχέδιο του lore και της αφήγησης του ΜΜΟ, με την playable έκδοση να ορίζεται τον Ιούνιο του 2021. Όπως είναι κατανοητό η ανάπτυξή του είναι σε πολύ πρώιμα στάδια και η open beta μπορεί να αργήσει να κυκλοφορήσει, κάτι που μπορεί να σημαίνει και τον Ιανουάριο του 2023.

Ο προγραμματισμός είναι για το PC, με σχετική υποσημείωση να κάνει λόγο για εκδόσεις για PS4 και Xbox One έναν χρόνο μετά την έκδοση για PC ενώ δεν υπάρχει αναφορά για τα PS5 και Xbox Series X/S. Tα MMO είναι πάντα χρονοβόρα για να αναπτυχθούν και η Amazon μπορεί να θέλει να συνδυάσει την κυκλοφορία του παιχνιδιού με αυτή της σειράς που είναι στα σκαριά.

[UPDATE 3: 14/12/20 - Η κυκλοφορία αναμένεται μέσα στο 2022] Σύμφωνα με τα νέα έγγραφα εξαγοράς της Leyou από την Tencent, το επερχόμενο MMORPG της Athlon Games, The Lord of The Rings, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην περίοδο που ξεκινάει το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και τελειώνει στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Αυτό σημαίνει ότι το The Lord of The Rings, το οποίο θα εκδώσει η Amazon, λογικά θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2022.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ιστορία διαδραματίζεται πολύ πριν την τριλογία των βιβλίων. Δεν υπάρχουν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, πέραν από το ότι η Athlon Games αναζητούσε στις αρχές του μήνα για Senior Artist.

Το free-to-play Lord of the Rings MMORPG θα κυκλοφορήσει για PC και κονσόλες την περίοδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2021 έως το πρώτο τρίμηνο του 2023. Αναμένουμε νεότερα στο προσεχές μέλλον.

[UPDATE 4: 18/4/21 - Η Amazon ακύρωσε το project] Η Amazon ακύρωσε το Lord of the Rings MMORPG λόγω διαμάχης με την Κινεζική εταιρεία Tencent.

Σύμφωνα με μία αναφορά του Bloomberg, η ανάπτυξη του Lord of the Rings MMORPG έχει σταματήσει. Το MMORPG το ανέπτυσσαν από κοινού από το 2019 η Amazon Games Studios μαζί με την Κινεζική Leyou Technologies Holdings Ltd., την οποία εξαγόρασε η Tencent τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Amazon και Tencent όμως κατέρρευσαν και έτσι το project ακυρώθηκε. Ένας αντιπρόσωπος της Amazon δήλωσε στο Bloomberg πως μετά την εξαγορά της Leyou ήταν “αδύνατο να εξασφαλίσουν τους όρους για να συνεχίσουν την ανάπτυξη αυτού του τίτλου”.

“Αγαπάμε το franchise Lord of the Rings και είμαστε απογοητευμένοι που δεν θα φέρουμε αυτό παιχνίδι στους πελάτες” ανέφερε ο αντιπρόσωπος. Η ομάδα της Amazon Games Studios που δούλευε στο παιχνίδι θα συνεχίσει σε άλλα projects. Στην ομάδα συμμετείχαν βετεράνοι developers που είχαν δουλέψει στα EverQuest, Defiance, Destiny, Planetside, Rift και World of Warcraft μεταξύ άλλων. Το Lord of the Rings MMORPG ήταν να κυκλοφορήσει σε PC και κονσόλες και δεν θα είχε σχέση με την σειρά βασισμένη στο Lord of the Rings του Amazon Original TV που θα είναι διαθέσιμη μέσω του Amazon Prime.

[UPDATE 5: 15/5/23 - Η Amazon επανέφερε το project] Τελικά η Amazon θα αναπτύξει ένα Lord of the Rings MMORPG. Για την ακρίβεια το ονόμασε "MMO Adventure" το οποίο χρονικά θα τοποθετείται ανάμεσα στο Hobbit και στα γεγονότα του Lord of the Rings.

Θα αναπτυχθεί από τους developers του MMORPG New World. Οι ιστορίες θα είναι εμπνευσμένες από τα βιβλία του Tolkien, με την άδεια της Embracer Group η οποία έχει πλέον τα δικαιώματα. Ο Christoph Harmann, διευθυντής της Amazon Games, δήλωσε: : "Το να φέρουμε στους παίκτες μια νέα αντίληψη για το Lord of the Rings ήταν εδώ και καιρό φιλοδοξία για την ομάδα μας και έχουμε την τιμή και την ευγνομωσύνη που η Middle-earth Enterprises μας εμπιστεύεται αυτόν τον εμβληματικό κόσμο. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη σχέση μας με την Embracer Group μετά τη συμφωνία μας με το Tomb Raider πέρυσι, καθώς έχουν αποδειχθεί εξαιρετικοί συνεργάτες".

Ο Hamann δήλωσε επίσης ότι: "Το MMO θα στοχεύει σε όλους τους παίκτες και όχι σε συγκεκριμένη ομάδα από MMO παίκτες".

Διαβάστε το review του Middle-earth: Shadow of War και συζητήστε για το νέο Lord of the Rings MMO στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 24/11/2020 16:23
Θα ήθελα να δω ένα Lord Of the Rings MMORPG το οποίο να με κάνει να μην κοιτάω άλλα παιχνίδια του είδους .Αγαπάμε Μέση Γη.
#2 Kadaz (Level 24) 18/04/2021 17:57
Κρίμα, ήταν πολύ καλή ιδέα αυτό το project.
Notification