World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic

Hot
World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic

World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic

Ημερομηνία κυκλοφορίας. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 20/2/21] Στα πλαίσια της BlizzCon 2021, ανακοινώθηκε ότι το Burning Crusade, το πρώτο expansion του World of Warcraft, θα κυκλοφορήσει και αυτό σε Classic έκδοση, γεγονός που δημιούργησε την απορία εάν κάτι τέτοιο θα συμβεί μελλοντικά και με το expansion που το διαδέχτηκε, το Wrath of the Lich King.

Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το World of Warcraft Classic, ο πρόεδρος της Blizzard, J. Allen Brack, είχε καταστήσει σαφές ότι επρόκειτο για μεγάλο ρίσκο. Το να καταφέρει η εταιρεία να κάνει το ηλικίας 15 ετών MMORPG να τρέξει σε μοντέρνα PC ήταν ήδη δύσκολο, με τον Brack να αναφέρει τότε ότι το WoW του 2004 μπορεί να αποδειχτεί πολύ λιγότερο διασκεδαστικό απ’ ότι το θυμούνται οι παίκτες του. Όταν ωστόσο κυκλοφόρησε το WoW Classic το 2019 και οι συνδρομές διπλασιάστηκαν μερικούς μήνες αργότερα, ήταν ξεκάθαρο ότι οι gamers αγαπάνε το παλιό World of Warcraft.

Η Blizzard λοιπόν ανακοίνωσε ότι το WoW Classic δεν τελείωσε με την κυκλοφορία του αρχικού παιχνιδιού, καθώς στην φετινή BlizzCon αποκαλύφθηκε ότι της ίδιας αντιμετώπισης θα τύχει και το Burning Crusade. Σύντομα οι παίκτες θα μπορούν να επισκεφθούν τα Outlands πέρα από το Dark Portal, να φτάσουν μέχρι το level 70 και να αντιμετωπίσουν μερικά από τα πιο δύσκολα raids και dungeons του WoW όπως αυτά υπήρχαν το 2007.

Η ανακοίνωση προκάλεσε ερωτήματα εάν κάτι τέτοιο θα συνεχιστεί με το Wrath of the Lich King. Πριν από την BlizzCon, δημοσιογράφοι του PC Gamer Μίλησαν με τον production director Patrick Dawson και την lead producer Holly Longdale για να μάθουν την προσέγγισή τους στο Burning Crusade Classic, πώς αυτό μπορεί να διαφέρει από το Burning Crusade που μπορεί να θυμάστε και το πώς οι παίκτες θα μπορούν να ξεκινήσουν να το παίζουν ακόμη κι αν δεν έχουν ήδη κάποιον max level χαρακτήρα, ενώ έγινε και ερώτηση για το τι θα ακολουθήσει το Burning Crusade.

Ο Dawson είπε: “Προς το παρόν εστιάζουμε στο Burning Crusade. Αυτό είπε η κοινότητα ότι ήθελε και αυτό θέλαμε να τους δώσουμε. Ακούγεται σαν να ψηφίζεις για μελλοντικά πράγματα επίσης και σίγουρα θα ακούσουμε κι εσένα και άλλους καθώς προχωράμε εδώ” ανέφερε ο Dawson σε μια μάλλον προβλέψιμη απάντηση, με δεδομένο μάλιστα ότι το Burning Crusade Classic δεν έχει καν κυκλοφορήσει ακόμα και πιθανά θα απασχολήσει τους gamers για τα επόμενα δύο ή και περισσότερα χρόνια. Το ερώτημα όμως παραμένει εάν η απρόσμενη επιτυχία του WoW Classic, η οποία άλλωστε οδήγησε την Blizzard στο να αναπτύξει το Burning Crusade Classic, είχε ως αποτέλεσμα και τον πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό εκ μέρους της ομάδας. Ο Dawson υπονόησε ότι η απάντηση είναι θετική, αλλά ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα “πολλά προβλήματα να επιλυθούν” μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο, το πώς δηλαδή μπορεί κανείς να τρέξει πολλαπλές εκδοχές του ίδιου ΜΜΟRPG ταυτόχρονα."

Αυτό διότι όταν κυκλοφορήσει το Burning Crusade Classic μέσα στη χρονιά, δεν θα αποτελεί expansion του WoW Classic με την γνωστή έννοια αλλά ένα νέο, διακριτό κι αυτοτελές παιχνίδι. Η Longdale εξήγησε ότι οι τωρινοί παίκτες που έχουν φτάσει χαρακτήρες στο level 60 του Classic θα μπορούν να επιλέξουν εάν θα μεταφέρουν τους χαρακτήρες τους στο Burning Crusade ή αν θα παραμείνουν στην σκέτη έκδοση του WoW Classic. Όσοι επιλέξουν το Burning Crusade θα παραμείνουν στους ίδιους servers που βρίσκονται, αλλά οι παίκτες που θα διαλέξουν να παραμείνουν στο “vanilla” WoW Classic θα τύχουν αντιγραφής του χαρακτήρα τους σε διαφορετικό server που θα χρειάζεται και διαφορετικό WoW client για πρόσβαση. Αυτό συνεπώς σημαίνει ότι το WoW Classic, το WoW: Burning Crusade Classic και η σύγχρονη έκδοση του WoW: Shadowlands θα λειτουργούν όλα ταυτόχρονα. Εάν επομένως η Blizzard επιλέξει να φτιάξει και άλλα expansions ως Classic, είναι εύκολο να δει κανείς πόσο περίπλοκο μπορεί να γίνει το όλο σύστημα. Ο Dawson εξήγησε ότι: “Υπάρχουν πολλά προβλήματα προς επίλυση, ακόμη και μόνο με το Burning Crusade, το Classic και το μοντέρνο να τρέχουν όλα ως τρία μεγάλα ΜΜΟ το ένα δίπλα στο άλλο. Κι είμαστε αφοσιωμένοι στο να το πετύχουμε σωστά. Όταν το πετύχουμε αυτό, ναι κάτι τέτοιο ανοίγει πιθανό δρόμο για άλλα πράγματα στο μέλλον για εμάς. Αλλά χρειαζόμαστε επίσης να χτίσουμε αυτόν τον μυ λιγάκι και να βεβαιωθούμε ότι εστιάζουμε στα πράγματα με σημαντική προτεραιότητα για το σήμερα, δηλαδή στο να υπηρετήσουμε την κοινότητα του Classic και την κοινότητα του Burning Crusade”.

Παρά τις δυσκολίες του εκσυγχρονισμού ενός 15ετούς MMORPG ώστε να τρέχει καλά στα σύγχρονα PC και με την σύγχρονη δομή των servers, δύσκολα κανείς θα φανταζόταν ότι η Blizzard θα κρατήσει το WoW Classic χωρίς το πιο αγαπημένο από τα expansions του. Το Wrath of the Lich King θεωρείται ευρέως ως η κορυφαία στιγμή της μακράς ιστορίας του WoW και βοήθησε να μεταμορφωθεί σε ένα mainstream φαινόμενο, με το υψηλότερο ρεκόρ στην ιστορία του, 12 εκατομμύρια συνδρομητές.

Στην αρχή της συνέντευξης, ο Dawson εξήγησε ότι η ανάπτυξη του Burning Crusade Classic ξεκίνησε λίγο μετά το λανσάρισμα του WoW Classic το 2019. Είπε ότι σχεδόν άμεσα, οι παίκτες ξεκίνησαν να ζητούν από την Blizzard να συμπεριλάβει και το Burning Crusade. Ο Dawson ανέφερε ότι: “Είναι αυτό που θέλει ο κόσμος. Ακούγαμε την κοινότητα κι η κοινότητα έκανε πολύ σαφές ότι ενδιαφερόταν για το Burning Crusade, οπότε είπαμε ας πάμε να το κάνουμε”.

H ιδέα της παροχής στους παίκτες αυτού που θέλουν θεωρείται ο πυρήνας της όλης ιδέας του WoW Classic. Κι ενώ ο Dawson λέει ότι προς το παρόν σκέφτεται μόνο το Burning Crusade, είναι πιθανό ότι η ανάπτυξη ενός Wrath of the Lich King Classic θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τους παίκτες.

[UPDATE: 3/3/22 - Νέες φήμες] Το MMO Champion φέρνει νέες φήμες στο προσκήνιο για το World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic.

μια πρόσφατη έκδοση του Burning Crusade Classic που ανέβηκε από τους developers στον patch server δείχνει ότι το Wrath of the Lich King Classic ετοιμάζεται. Υπάρχει ένας νέος φάκελος με αρχεία κι έχει τίτλο Interface-Wrath.

[UPDATE 2: 19/4/22 - Επίσημη ανακοίνωση] Η Blizzard ανακοίνωσε και επίσημα το World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic. Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

[UPDATE 3: 25/7/22 - Ημερομηνία κυκλοφορίας] Η Blizzard ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 26 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το World of Warcraft: Burning Crusade Classic και συζητήστε για το World of Warcraft στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 20/02/2021 19:14
Blizzard έχεις πάρει λάθος κατεύθυνση.
Notification