Το MMORPG Crowfall κλείνει τους servers του "για να σωθεί"

Το MMORPG Crowfall κλείνει τους servers του "για να σωθεί"

Το MMORPG Crowfall κλείνει τους servers του "για να σωθεί"

Θα ξανανοίξει όταν μπορέσουν οι developers να το λειτουργήσουν.

Το MMO Crowfall, το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσο Kickstarter, κλείνει τις πόρτες του στους παίκτες περίπου ένα χρόνο αφού τις άνοιξε. Οι developers του παιχνιδιού, Monumental, μοιράστηκαν τα νέα με τους παίκτες την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, δίνοντας τους 15 μέρες, μέχρι τις 22 του μήνα δηλαδή, για να ολοκληρώσουν οτιδήποτε ακόμα ήθελαν να κάνουν πριν κατεβάσουν το παιχνίδι.

Από μόνη της αυτή η είδηση δεν είναι δυστυχώς κάτι σπάνιο, τραγικά πολλά online games έχουν παρόμοιο τέλος. Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι αυτή τη φορά, οι δημιουργοί δεν σταματούν να δουλεύουν στο παιχνίδι. «Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν η τεράστια ποσότητα δουλειάς που χρειάζεται στο development για να μπορούν να φτιαχτούν καινούρια campaign και ταυτόχρονα να μπορεί να τρέχει μέρα με τη μέρα το game», γράφει η ανακοίνωση. «Για να μπορέσουμε να εστιάσουμε ξανά τις προσπάθειες μας από την ζωντανή λειτουργία προς το development, έχουμε αποφασίσει να βγάλουμε το Crowfall offline προς το παρόν». Οπότε το game θα επιστρέψει, τουλάχιστον σύμφωνα με τους developers. Δεν υπάρχει όμως κανένα στοιχείο για το πότε θα είναι αυτό ή τι αλλαγές θα γίνουν, μιας και ούτε η Monumental ξέρει. «Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό τον χρόνο για να οργανώσουμε το μέλλον του παιχνιδιού» συνεχίζει η ανακοίνωση. «Ακόμα δεν ξέρουμε ακριβώς πως θα είναι αυτό, αλλά επενδύουμε και ξανασκεφτόμαστε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού, από την τεχνολογία στον πυρήνα του και τα εργαλεία, μέχρι το art, το design και το gameplay. Τίποτα δεν μένει στην άκρη».

Κατανοητό γιατί θέλουν να συνεχίσουν με το game. Το Crowfall, μετά το επιτυχημένο Kickstarter campaign του ήταν υπό development για πάνω από 6 χρόνια, οπότε το να κλείσει τελείως μετά από μόνο ένα χρόνο λειτουργίας θα είναι ένα αρκετά λυπηρό τέλος στην ιστορία του. Από την άλλη όμως, το να μπορείς να λειτουργήσεις το game και ταυτόχρονα να φτιάχνεις καινούριο content είναι σήμα κατατεθέν των live-service παιχνιδιών όπως ένα MMO και μία ομάδα χωρίς τους πόρους να το καταφέρει αυτό πάντα θα δυσκολεύεται. Υποτίθεται ότι μεγάλο μέρος αυτής της επαναξιολόγησης θα είναι να βρουν έναν τρόπο να μπορούν να κάνουν και τα δύο σημαντικά αυτά πράγματα χωρίς υπερβολικούς συμβιβασμούς ή περαιτέρω χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα είναι δύσκολο να σκεφτείς κάποιον να επιστρέφει και να ξοδεύει λεφτά στο game, όταν αυτό ήδη έχει βγει εκτός λειτουργίας μια φορά. Δεν εκτρέφει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Monumental δεν είναι ιδιαίτερα ανοικτή στην επικοινωνία. Αγόρασαν το Crowfall από την Artcraft, τους αρχικούς developers, τον Δεκέμβριο του 2021 και στην αρχή ανέβαζαν συχνά ενημερώσεις, ειδικά τον Μάρτιο του 2022. Μέχρι την προαναφερθείσα ανακοίνωση όμως, η προηγούμενη ανακοίνωση ήταν τον Απρίλιο. Το ίδιο ισχύει και για την παρουσία τους στα social media.

Στο μεταξύ, όλα τα κτήρια, mounts και emotes που κανονικά πωλούνταν στο μαγαζί του Crowfall ήταν δωρεάν. Οι παίκτες είχαν επίσης αυτόματη επιστροφή χρημάτων σε αγορές που είχαν γίνει τις τελευταίες 90 μέρες πριν την ανακοίνωση στις 7 του μηνός. Δυστυχώς όμως δεν μπορούσες να κατεβάσεις το παιχνίδι πριν κλείσει από τότε και μετά, μιας που είχαν κλείσει τα downloads.

Διαβάστε περισσότερα για το Project LLL από την NCsoft και για εκτενή συζήτηση για το Crowfall επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification