Star Citizen: Τα έσοδα από το crowdfunding ξεπέρασαν τα 700 εκατομμύρια δολάρια

Hot
Star Citizen: Τα έσοδα από το crowdfunding ξεπέρασαν τα 700 εκατομμύρια δολάρια

Star Citizen: Τα έσοδα από το crowdfunding ξεπέρασαν τα 700 εκατομμύρια δολάρια

Νέο ρεκόρ χρηματοδότησης. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 10/1/17] Το Star Citizen είναι ένα παιχνίδι υπό ανάπτυξη το οποίο έχει συγκεντρώσει ένα φοβερό ποσό χρηματοδότησης του. Κυρίως χάρη στους Fans του, που αγοράζουν συνέχεια ψηφιακά διαστημόπλοια τα οποία είτε δεν υπάρχουν ακόμα είτε δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα πλήρως λειτουργικό παιχνίδι.

Το Star Citizen οδεύει προς το 2017 ενώ έχει μαζέψει το ποσό των $ 141 εκατομμυρίων. Δηλαδή η χρηματοδότηση του πλέον ξεπερνά πολλές από γνωστά παιχνίδια κορυφαίων εταιριών και ακόμα και χρηματοδοτήσεις πολλών γνωστών ταινιών. Οι Fans έχουν μετατρέψει τη χρηματοδότηση του παιχνιδιού σε ένα δικό τους μικρό παιχνίδι , όσο περισσότερα χρήματα μαζεύονται τόσο περισσότερο ενθουσιάζονται, γεγονός που τους παρακινεί να δίνουν και λίγο περισσότερα. Σε αυτό το σίτε μπορείτε να δείτε σε live μετάδοση πόσα χρήματα έχουν μαζέψει και επιπλέον κάθε καινούργια προσθήκη, οι οποίες συνήθως κυμαίνονται σε χιλιάδες ανά ώρα και εκατοντάδες χιλιάδες ανά μήνα.

Οι fans νιώθουν σαν συν χρηματοδότες σε ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενο sci-fi παιχνίδι όλων των εποχών. Επίσης τα χρήματα που δίνουν μεταφράζονται σε ψηφιακή περιουσία μέσα στο παιχνίδι ,για παράδειγμα ένα διαστημόπλοιο, έτσι νιώθουν σα να βάζουν το λιθαράκι τους στο ψηφιακό κόσμο του παιχνιδιού.

[UPDATE: 22/4/17 - 147 εκατομμύρια δολάρια σε crowdfunding] 
To σύμπαν του Star Citizen διαρκώς και αυξάνεται και η Cloud Imperium Games κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο το οποίο παρουσιάζει εκτενώς τη φυλή εξωγήινων Banu, πάνω στο νέο τους πλοίο το Defender. Στο νέο αυτό βίντεο φαίνονται επίσης οι βελτιώσεις που έχουν υποστεί τα animations και η εμφάνιση των χαρακτήρων.

Πάνω από όλα όμως, πρέπει να τονιστεί ότι το Star Citizen ξεπέρασε τα 147 εκατομμύρια δολάρια στο crowdfunding του, με τους υποστηρικτές του πλέον να ξεπερνούν το 1.5 εκατομμύριο. Μπορείτε να δείτε το νέο βίντεο παρακάτω.

[UPDATE: 20/5/17 - Πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια τα έσοδα από το crowdfunding] Το Star Citizen δεν σταματάει να μας εκπλήσει, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια δολάρια στο crowdfunding από περισσότερους από 1.811.000 backers, δείχνοντας ότι το community το στηρίζει σε σταθερή βάση.

Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι το νέο ship με την ονομασία Aegis Eclipse θα κοστίζει έως και 335 δολάρια, ενώ θα μπορείτε να το αποκτήσετε με έκπτωση έως τις 2 Ιουνίου στα 250 ευρώ. Αν και η τιμή του είναι τσουχτερή, θυμίζουμε ότι θα μπορείτε να αγοράσετε όλα τα ships του παιχνιδιού με in-game currency στο launch. Αυτή την στιγμή πωλούνται με πραγματικά χρήματα για να μπορείτε να βοηθήσετε με αυτό τον τρόπο στην χρηματοδότησή του Star Citizen. Εικόνες του Aegis Eclipse μπορείτε να βρείτε στην gallery στο τέλος του άρθρου.

[UPDATE 2: 2/10/17 - Τα 160 εκατομμύρια δολάρια έφτασαν τα έσοδα από το crowdfunding] 150 εκατομμύρια δε φαίνεται να ήταν αρκετά για το crowdfunging του Star Citizen που δε λέει να σταματήσει να ανεβάζει τον πήχη όλο και υψηλότερα. Αυτή τη φορά τα έσοδα μόλις ξεπέρασαν τα 160 εκατομμύρια δολάρια φτάνοντας τα 160.325.949 και τους 1,884,895 donators. 

[UPDATE 3: 3/12/17 - Τα  έσοδα από το crowdfunding ξεπέρασαν τα 171 εκατομμύρια δολάρια]  Οι εκπτώσεις σε σκάφη στα πλαίσια του Anniversary Sale του Star Citizen φαίνεται πως έχουν μεγάλη ανταπίκριση, αφού τα έσοδα της Cloud Imperium Games αυξήθηκαν κατά πέντε εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια εβδομάδα, ξεπερνώντας συνολικά τα 171 εκατομμύρια δολάρια.

Για την ακρίβεια, αυτή τη στιγμή το Star Citizen αριθμεί 1.929.841 εγγεγραμμένους χρήστες και έσοδα ύψους 171.581.733 δολαρίων. Οι μειωμένες τιμές και η διαθεσιμότητα σκαφών τα οποία δεν είναι δυνατό να αγοραστούν τον υπόλοιπο χρόνο, σε συνδυασμό με την επερχόμενη κυκλοφορία της έκδοσης Alpha 3.0 φαίνεται πως αποτέλεσαν ιδανικούς παράγοντες για να προβούν σε αγορές οι υποστηρικτές της καμπάνιας. Όλα τα σκάφη θα είναι διαθέσιμα για αγορά με in-game χρήματα όταν κυκλοφορήσει το Star Citizen.

[UPDATE 4: 20/1/18 - Ξεπέρασε τα 177 εκατομμύρια δολάρια] Η Cloud Imperium Games κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ για το επερχόμενο Star Citizen που αναδεικνύει την διαδικασία δημιουργίας διαστημοπλοίων.

Μαζί με την κυκλοφορία του τρέιλερ η εταιρεία δήλωσε πως το crowdfunding ξεπέρασε τα 177 εκατομμύρια δολάρια από την βοήθεια σχεδόν 2 εκατομμύρια εγγεγραμμένων χρηστών. Εντυπωσιακά νούμερα.

Στο παραπάνω εκτενές τρέιλερ βλέπουμε διάφορα άτομα που συμμετέχουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού να μιλούν για τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας τους βάζει το λιθαράκι του για την ολοκλήρωση ενός επιθυμητού αποτελέσματος. Απ’ ότι φαίνεται ο κόσμος πιστεύει πολύ στο επερχόμενο Space Simulator.

[UPDATE 5: 27/3/18 - Ξεπέρασε τα 181 εκατομμύρια δολάρια και τα 2 εκατομμύρια παίκτες] Το Star Citizen πέρασε δύο νέα σημεία αναφοράς σχεδόν ταυτόχρονα, ξεπερνώντας τα 180 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από την crowdfunding καμπάνια του και τα δύο εκατομμύρια παίκτες, με δωρεές περίπου 90 δολαρίων να αντιστοιχούν σε κάθε παίκτη.

Το Star Citizen βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών Alpha 3.0 και αν θέλετε να κάνετε δωρεά ώστε να συμμετάσχετε, κάντε κλικ εδώ.

[UPDATE 6: 4/5/18 - Ξεπέρασε τα 184 εκατομμύρια δολάρια] Το Star Citizen ξεπέρασε τα 184 εκατομμύρια δολάρια μέσω crowdfunding. 

Η κυκλοφορία της έκδοσης Alpha 3.1 έφερε ένα νέο τρέιλερ για το Star Citizen της Cloud Imperium Games. Σε αυτό βλέπουμε τα διαστημόπλοια της σειράς Hercules Starlifter. Πρόκειται για τα Lockheed C-130 Hercules και Lockheed C-141 Starlifter τα οποία θα έρχονται σε τρεις εκδόσεις. Μάλιστα, το crowdfunding του Star Citizen ξεπερνά αυτή τη στιγμή τα 184 εκατομμύρια δολάρια.

[UPDATE 7: 17/11/18 - 200 εκατομμύρια δολάρια] Το Star Citizen έφτασε το ασύλληπτο ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων από crowdfunding!

Ο συνιδρυτής της Cloud Imperium Games, Chris Roberts, δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος για οποιοδήποτε project έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του crowdfunding! Πρόσθεσε δε ότι αν εστίαζε μόνο στον υψηλό αυτό αριθμό τότε θα υποβάθμιζε το community του.

Το Star Citizen ανακοινώθηκε το 2012 και περιλαμβάνει το MMO Space Simulator Star Citizen και το single-player Squadron 42. Το 2017 είχε 141 εκατομμύρια δολάρια ως crowdfunding, σημειώνοντας αύξηση κατά 50% μέσα σε μόλις ένα έτος. Μόνο για τον Οκτώβριο συγκέντρωσε 1,3 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία εβδομάδα.

[UPDATE 8: 2/12/19 - Έφτασε τα 250 εκατομμύρια δολάρια] Το Star Citizen συνεχίζει την τρομακτική πορεία του θα λέγαμε στο κομμάτι του crowd funding. Συγκεκριμένα, το space simulator έφτασε και ξεπέρασε τα 250.000.000 δολάρια μέχρι στιγμής και τα εννιά εκατομμύρια από αυτά τα μάζεψε εντός του Νοεμβρίου. Βέβαια το ποσό αυξήθηκε κατά πολύ με το τέλος του CitizenCon event στο οποίο μάθαμε για έναν νέο πλανήτη όσον αφορά το Star Citizen αλλά και το 20v20 multiplayer mode το οποίο θα προστεθεί στο Star Marine.

[UPDATE 9: 31/3/20 - 340 εκατομμύρια δολάρια, τα 17 από τρεις επενδυτές] Το crowdfunding στο Star Citizen έφτασε τα 340 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για την gaming βιομηχανία!

Τα 17,25 εκατομμύρια δολάρια κατατέθηκαν από ήδη υπάρχοντες επενδυτές. Οι εταιρείες είναι οι ITG Investors, Snoot Entertainment και Calder Family Office. Επένδυσαν 17.25 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2018 είχαν επενδύσει 48 εκατομμύρια δολάρια. Πάντως, από τα 340 εκατομμύρια που έχουν συγκεντρωθεί, τα 275 προέρχονται από το community.

Το Star Citizen είναι σήμερα playable από τους backers καθώς σε αυτούς διατίθεται η closed beta. Επίσης, ετοιμάζεται και το Squadron 42, το οποίο θα είναι διαθέσιμο το Β' τρίμηνο του 2020. Συν τις άλλοις, φέτος στις 10 Οκτωβρίου η Cloud Imperium Games θα διοργανώσει την CitizenCon, μια έκθεση στην οποία θα ανακοινώσει νέες πληροφορίες για το παιχνίδι.

[UPDATE 10: 15/6/20 - 300 εκατομμύρια δολάρια από  το funding] Η εταιρεία ανάπτυξης Cloud Imperium Games έφτασε τα 300 εκατομμύρια δολάρια από το funding του Star Citizen. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και τα 17 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση, τότε συνολικά το ταμείο έχει 317 εκατομμύρια δολάρια.

[UPDATE 11: 15/3/21 - 350 εκατομμύρια δολάρια] Σύμφωνα με το επίσημο site της Robert Space Industries, η εταιρεία ανάπτυξης Cloud Imperium Games, έχει συγκεντρώσει 350 εκατομμύρια δολάρια για το Star Citizen, μέσα από crowdfunding.

[UPDATE 11: 20/11/21 - 400 εκατομμύρια δολάρια] Λιγότερο από 18 μήνες μετά τη συμπλήρωση του ρεκόρ των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, το Star Citizen έχει πλέον συγκεντρώσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια σε crowdfunding. Τη στιγμή της γραφής, 3.364.629 παίκτες έχουν συνεισφέρει συνολικά 402.657.305 $ σύμφωνα με τη σελίδα στόχων χρηματοδότησης του Star Citizen.

Επί του παρόντος, το Star Citizen είναι free-to-play έως την 1η Δεκεμβρίου, που συμπίπτει με το in-game event με τίτλο Intergalactic Aerospace Expo στον πλανήτη microTech. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διατίθενται προς ενοικίαση πλοία από διαφορετικούς κατασκευαστές κάθε 48 ώρες. Είναι σαν μία έκθεση αυτοκινήτων, αλλά χωρίς κάγκουρες που κάνουν χειροφρενιές σε ένα χωράφι στο πλάι. Και συμπίπτει με μια τεράστια άνοδο στη χρηματοδότηση, η οποία έφτασε από ένα μέσο όρο κάτω από 200.000 $ την ημέρα σε πολύ περισσότερα από $ 700.000 την πρώτη ημέρα του event. Το σημερινό σύνολο πλησιάζει τα δύο εκατομμύρια.

Αν αναρωτιέστε αν αυτό το ποσό σημαίνει ότι θα μάθουμε περισσότερα για την κυκλοφορία του Single-player campaign "Squadron 42" του Star Citizen, η απάντηση είναι "μάλλον όχι". Κοντά στο τέλος του περασμένου έτους, στην ετήσια επιστολή του, ο ιδρυτής της Cloud Imperium Games, Chris Roberts, έγραψε: "Το Squadron 42 θα τελειώσει όταν τελειώσει και δεν θα κυκλοφορήσει μόνο για να πετύχει μία ημερομηνία, αλλά μόνο όταν όλη η τεχνολογία και το περιεχόμενο έχει προστεθεί. Θέλουμε να κυκλοφορήσει "καλογυαλισμένο" και να παίζει τέλεια".

Αναφερόμενος στην τότε πρόσφατη κυκλοφορία του Cyberpunk 2077, συνέχισε: "Τα τελευταία χρόνια, έχω δει να κυκλοφορούν games που περιμέναμε με ανυπομονησία χωρίς να έχουν αντιμετωπιστεί τα bugs και να έχουν τελειοποιηθεί πλήρως. Αυτή η εορταστική περίοδος δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι απλώς μια ακόμα προσωπική υπενθύμιση ότι είμαι τόσο τυχερός που έχω μια τόσο υποστηρικτική κοινότητα, καθώς και ένα μοντέλο ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται για το καλύτερο δυνατό παιχνίδι και όχι για την εκπλήρωση οικονομικών στόχων του τριμήνου ή την επιτυχημένη εορταστική περίοδο. Είναι καλύτερο να μην προβάλλουμε δημόσια το gameplay του Squadron 42, ούτε να συζητήσουμε για οποιαδήποτε ημερομηνία κυκλοφορίας μέχρι να φτάσουμε πιο κοντά στο τέλος και να γνωρίζουμε ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι την κυκλοφορία επαρκεί για να πετύχουμε το ποιοτικό αποτέλεσμα που θέλουμε".

Μια πρόσφατη ενημέρωση για την ανάπτυξη του Squadron 42 τον Σεπτέμβριο περιέγραφε την πρόοδο που σημειώθηκε στις "ζωτικές υπηρεσίες υποστήριξης, συμπεριφορές τεχνητής νοημοσύνης και επικοινωνίες πιλοτηρίου". Μπορείτε να παρακολουθείτε τι συμβαίνει τόσο στο Squadron 42 όσο και στο Star Citizen μέσω του progress tracker της εταιρείας. Το πιο πρόσφατο patch της alpha πρόσθεσε πράγματα όπως μεγάλες βόμβες και νοσοκομεία (που σας θεραπεύουν από τις προαναφερθείσες μεγάλες βόμβες).

[UPDATE 12: 21/9/22 - 500 εκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια] Τα έσοδα από το crowdfunding του Star Citizen έφτασαν τα 500 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια δεκαετία. Ο αριθμός είναι απίστευτος. Μέχρι στιγμής έχουν συνεισφέρει 4.000.000 άτομα. Τα 100 εκατομμύρια δολάρια συλλέχθηκαν μέσα σε 10 μήνες.

Μετά από μια δεκαετία, το Star Citizen παραμένει στην alpha έκδοση, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη πότε θα κυκλοφορήσει. Η alpha έκδοση έχει πολλά αεροσκάφη και τοποθεσίες για εξερεύνηση, αλλά δεν έχει ακόμη το Squadron 42 single-player campaign, το οποίο θα έχει ηθοποιούς, όπως οι Mark Hamill, Gary Oldman και Gillian Anderson.

[UPDATE 13: 30/05/24 – 700 εκατομμύρια] Το Star Citizen έχει πλέον μαζέψει περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια από crowdfunding, συγκεκριμένα 702.634.839

Στις 25 Μαΐου μόνο έλαβε σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά όμως ακόμα δεν έχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας και βρίσκεται σε early access. To Star Citizen δεν έχει τη καλύτερη φήμη, καθώς βρίσκεται σε ανάπτυξη για πάνω από μία δεκαετία και τον περασμένο Ιανουάριο έδινε DLC, αξίας….46.000 δολαρίων.

To Star Citizen αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC (Windows, Linux) σε άγνωστη έως τώρα ημερομηνία.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το Star Citizen και δείτε τα gameplay videos. Συζητήστε εκτενώς για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 11/01/2017 08:51
Άραγε θα δούμε ένα έπος όπως κανένα άλλο; Τα χρήματα είναι υπερβολικά πολλά αυτό που μένει είναι οι developers να παραδώσουν κάτι το μοναδικό.
#2 Divine Raiden (Level 26) 22/04/2017 20:11
Αν δεν βγεί τουλάχιστον γαμάτο πραγματικά θα απογοητευτώ πολύ!Έχει πέσει άπειρο χρήμα και γενικώς η ιδέα είναι πολύ φιλόδοξη και έχει απήχηση!Περιμέν ουμε όλοι ένα έπος!
#3 An arrow in the knee (Level 22) 23/04/2017 01:33
Εντυπωσιακά νούμερα.Ο πήχης βέβαια ανεβαίνει ανάλογα και μακάρι να μην απογοητεύσει.Φα ίνεται πολύ καλό.
#4 Nicklelaidas (Level 3) 20/05/2017 23:32
Αρχίζω να πιστεύω πως καθυστερούν να πάνε από beta σε gold μόνο και μόνο για να παίρνουν και άλλα λεφτά από crowdfunding.
#5 ashbringer (Level 25) 21/05/2017 11:36
Πολλά τα χρήματα.Θα πρέπει να μας παραδώσουν ένα αψεγάδιαστο και επικό τίτλο.
#6 nikos-pc (Level 11) 02/10/2017 16:30
Αν τα μαζεύαμε όλα αυτά τα χρήματα για τη Valve, θα πηγαίναμε για Half-life 4 τώρα.
#7 ashbringer (Level 25) 02/10/2017 18:50
Ακούμε και διαβάζουμε για χρήματα κλπ κλπ .Πρέπει να δώσουν ημερομηνία κυκλοφορίας επιτέλους.
#8 lefteris58 (Level 5) 03/12/2017 20:07
Από το 2011 έχουν ξεκινήσει να το φτιάχνουν; 6 χρόνια και έπεται συνέχεια. Η ημερομηνία κυκλοφορίας είναι άγνωστη αλλά έχουν πάρει 171 εκατομμύρια! Μετά λέμε για loot boxes κλπ.
#9 +1 ashbringer (Level 25) 04/12/2017 10:52
Πολύ λογικά να έχει τέτοια νούμερα στα έσοδα.Χιλιάδες κόσμου το περιμένουν γιατί πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη παραγωγή που υπήρξε ποτέ και δείχνει να μην έχει αντίπαλο.
#10 ashbringer (Level 25) 21/01/2018 08:59
Το μόνο ξενέρωμα στην όλη υπόθεση είναι ότι όταν βγεί μάλλον θα κυκλοφορήσει μόνο για pc και όχι για άλλα format οπότε αρκετοί δεν θα μπορέσουμε να το ευχαριστηθούμε.
#11 fotis016 (Level 1) 16/03/2021 13:14
Μέσος σχολιαστής: ΑΠΑΤΗ, ΦΙΑΣΚΟ, ΦΟΥΣΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ
Τι να κάτσεις τώρα να τους εξηγήσεις, ότι δεν αναπτύσσουν ένα παιχνίδι αλλά τεχνολογία; Που αν τους πεις για server meshing θα σου πούνε ότι είναι μέρος της απάτης; 2 ΑΑΑ τίτλους στα σκαριά έχουν 8 χρόνια τώρα, με scale που δεν ξανά έχει υπάρξει, δεν είναι ανάπτυξη παιχνιδιού τύπου Call of Duty, παίζει ολόκληρο backend development απαράμιλλου σκέλους με πολύ καλό ρυθμό ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια.
Notification