Η Microsoft πρότεινε το Call of Duty να μείνει στο PlayStation για 10 χρόνια

Hot
Η Microsoft πρότεινε το Call of Duty να μείνει στο PlayStation για 10 χρόνια

Η Microsoft πρότεινε το Call of Duty να μείνει στο PlayStation για 10 χρόνια

Microsoft: "Δεν μας συμφέρει οικονομικά να μην το έχουμε στο PlayStation". [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 29/11/22] Η Microsoft σχεδιάζει να κάνει διάφορες δεσμεύσεις και παραχωρήσεις ώστε να προχωρήσει η εξαγορά της Activision Blizzard συμπεριλαμβανομένης της πρότασης να μείνει το Call of Duty στο PlayStation για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Σύμφωνα με αναφορές τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Microsoft είχα προτείνει στη Sony να κυκλοφορεί το Call of Duty για αρκετά ακόμα χρόνια μετά την εξαγορά, μία συμφωνία, την οποία ο Jim Ryan χαρακτήρισε ανεπαρκή. Λίγο καιρό μετά ο Phil Spencer δήλωσε ότι το Call of Duty θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στις κονσόλες της Sony, όσο ακόμα υπάρχει ένα PlayStation για να τα κυκλοφορούμε. Πρόσφατα η Microsoft είχε δηλώσει ότι η συμφωνία που είχε προσφέρει στη Sony ήταν για τα επόμενα 10 χρόνια και μάλλον θα το αποκαλύψει επίσημα ώστε να εγκριθεί τελικά η αγορά.

Το δεύτερο μέρος της έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2023. Σύμφωνα με το Reuters, η Microsoft θα κάνει διάφορες παραχωρήσεις ώστε να επισπευτεί η διαδικασία και θα επιμείνει στην 10ετή συμφωνία του Call of Duty με τη Sony. Ακόμα και αν Ευρώπη εγκρίνει την εξαγορά, μένουν ακόμα 16 επιτροπές από όλο τον κόσμο που ακόμα δεν έχουν δώσει τις απαντήσεις τους, πέρα από την Βραζιλία και την Σαουδική Αραβία που την έχουν εγκρίνει.

[UPDATE: 6/12/22 - Επίσημη ανακοίνωση] Η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα, μέσω του προέδρου της Brad Smith, ότι κατέθεσε πρόταση στη Sony για συμβόλαιο δεκαετούς παραμονής του Call of Duty στις κονσόλες PlayStation. Οι λεπτομέρειες του συμβολαίου δεν έχουν γίνει γνωστές. Στα επιχειρήματά της για την εξαγορά της Activision Blizzard, η Αμερικάνικη εταιρεία λέει ότι είναι "τρίτη πίσω από τις Sony και Nintendo".

[UPDATE 2: 10/3/23 - "Ο Jim Ryan δεν συμφωνεί" λέει η Activision] Η Activision δήλωσε ότι ο Jim Ryan, διευθύνων σύμβουλος του PlayStation, δεν συμφωνεί με την πρόταση της Microsoft.

Η Lulu Cheng Meservey, υπεύθυνη επικοινωνίας της Activision Blizzard, έγραψε στο Twitter ότι ο Jim Ryan, της είπε χαρακτηριστικά: "Δεν θέλω μια νέα συμφωνία για το Call of Duty. Θέλω απλά να μπλοκάρω την συγχώνευσή σας".

[UPDATE 3: 17/3/23 - Microsoft: "Δεν μας συμφέρει οικονομικά να μην το έχουμε στο PlayStation".] Η Microsoft δήλωσε ότι θα ήθελε το Call of Duty να είναι μόνιμα στο PlayStation γιατί αυτό την συμφέρει οικονομικά.

Ο εμπορικός αντιπρόεδρος της Microsoft, Rima Alaily, δήλωσε στο The Verge ότι: "Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό κίνητρο να αφαιρέσουμε το Call of Duty από το PlayStation. Έχουμε επανειλλημένως πει ότι δεν θα το αφαιρέσουμε. Θέλουμε να φέρουμε περισσότερα games σε περισσότερους ανθρώπους".

Διαβάστε περισσότερα για την εξαγορά της Activision Blizzard και συζητήστε για αυτή στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification