Η Riot Games απέλυσε 530 άτομα και έκλεισε την Riot Forge

Hot
GameWorld
GameWorld

GameWorld  

PRWorld: Το Social Media Agency του GameWorld. Κάνε Level Up την επιχείρησή σου στο -> PRWorld.gr .
 
0.0 ()
1
Η Riot Games απέλυσε 530 άτομα και έκλεισε την Riot Forge

Η Riot Games απέλυσε 530 άτομα και έκλεισε την Riot Forge

"Η εταιρεία είναι σε κίνδυνο".

Η Riot Games δεν είχε καθόλου καλά οικονομικά για το 2023 και ως εκ τούτου απέλυσε 530 εργαζόμενους και έκλεισε την Riot Forge!

Ο αριθμός απολύσεων αντιστοιχεί στο 11% του εργατικού δυναμικού της. Η είδηση δημοσιεύθηκε στο blog της Riot Games όπου ο A. Dylan Jadeja, Διευθύνων Σύμβουλος της Riot Games, έγραψε: "Είμαι υπόλογος για τις αλλαγές που κάνουμε και πού οδηγούμαστε στο μέλλον. Έτσι, νομίζω ότι είναι είναι σημαντικό για μένα να μοιραστώ πώς φτάσαμε εδώ και πώς θα λειτουργήσουν οι επόμενες μέρες".

Ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο ο Jadeja ισχυρίζεται ότι γίνονται οι απολύσεις είναι επειδή, το 2019, η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει «νέες εμπειρίες» και να διευρύνει την λίστα των games της. Η εταιρεία αναγκάστηκε να φέρει περισσότερους ανθρώπους μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.

Ο Jadeja συνεχίζει εξηγώντας ότι η Riot Games είναι «μια εταιρεία χωρίς αρκετά έντονη εστίαση» και πολλές από τις «σημαντικές επενδύσεις» που έχουν γίνει δεν αποδίδουν με τον τρόπο που περιμέναμε. "Το κόστος μας έχει αυξηθεί σε σημείο που δεν είναι βιώσιμο και δεν έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς ή αποτυχίες – κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για μια δημιουργική εταιρεία όπως η δική μας. Όλα αυτά θέτουν τον πυρήνα της επιχείρησής μας σε κίνδυνο."

Σύμφωνα με τον Jadeja, το στούντιο προσπάθησε να αποφύγει τις απολύσεις βάζοντας ανθρώπους να εργάζονται σε διαφορετικά projects, επιβραδύνοντας το ποσοστό προσλήψεων και ακόμη και θέτοντας παγώματα προσλήψεων.

"Μια απόφαση όπως αυτή έχει τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων και στην κουλτούρα της Riot. Δεν το κάνουμε για να ησυχάσουμε τους μετόχους ή για να χτυπήσουμε κάποιο αριθμό τριμηνιαίων κερδών – πήραμε αυτήν την απόφαση επειδή είναι ανάγκη. Είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε για να διατηρήσουμε μια μακροπρόθεσμη εστίαση στους παίκτες".

Ο Jadeja συνεχίζει λέγοντας ότι ορισμένοι υπάλληλοι της Riot θα αρχίσουν να λαμβάνουν emails που θα τους ενημερώνουν ότι έχουν απολυθεί. Μετά από αυτό, κάθε υπάλληλος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί "με τον προϊστάμενό του και να συζητήσει τα επόμενα βήματα εντός 48 ωρών", αλλά η διαδικασία για να γίνει αυτό "μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί".

Όσοι έχασαν τους ρόλους τους και δεν μετακινούνται σε νέες θέσεις θα λάβουν τα εξής:

Αποζημίωση λόγω απόλυσης
Μπόνους μετρητών
Πίστωση για ιατρικές υπηρεσίες
Play Fund, Wellness Fund
Μετοχές
Υπολογιστή
Υποστήριξη στην καριέρα τους
Πρόγραμμα βοήθειας Rioter
Υποστήριξη Visa
Πρόσβαση σε email της Riot Games

Κοντά στο τέλος της ανάρτησης του blog post, ο Jadeja δηλώνει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να επενδύει σε όλα της τα gamesκαι να δεσμεύεται στα «esports και την ψυχαγωγία». Αλλά λόγω των απολύσεων, αυτό θα επηρεάσει ορισμένα από τα games της, όπως το Legends of Runeterra. Στο εξής, το στούντιο θα μειώσει την ομάδα του και θα στρέψει την εστίασή του στη λειτουργία παιχνιδιού PvE «Path of Champions». Επιπλέον, η εταιρεία θα κλείσει την Riot Forge μετά την κυκλοφορία του Bandle Tale. Το παράρτημα αυτό δημιουργήθηκε το 2019 και είχε ως στόχο να φέρει στην Riot Games κάποια νέα indie games στο σύμπαν του League of Legends, τα οποία όμως απέτυχαν να φέρουν έσοδα.

Σε ένα άλλο blog post, η εταιρεία εξήγησε ότι το όραμά της για το League of Legends, το Valorant, το Teamfight Tactics και το Wild Rift «είναι πιο φιλόδοξο από ποτέ». Θα επικεντρωθεί περισσότερο σε αυτές τις ομάδες, ώστε να μπορούν να εργαστούν σε αυτό που ζητά η κοινότητα και σε περισσότερο περιεχόμενο συνολικά. Επιπλέον, η Riot Games εξακολουθεί να εργάζεται στο Project L, την Arcane Season 2 και άλλα νέα games που δεν έχουν ανακοινωθεί.

Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο, έχουμε παραδοσιακά κάθε χρόνο πολλές απολύσεις στην gaming βιομηχανία. Η Unity απέλυσε το 25% του εργατικού δυναμικού της πριν από μερικές ημέρες.

Όλως τυχαίως βέβαια, η Riot Games συγκαταλέγεται στις "πιο woke gaming εταιρείες" αφού τον Ιούνιο είχε ντύσει το League of Legends σε λοάτκι χρώματα για να "γιορτάσει τον Pride μήνα" ενώ πριν από μερικές ημέρες και η woke Hasbro έκανε 900 απολύσεις. Καλά πάει αυτό κάθε Ιανουάριο.

Συζητήστε για την Riot Games στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification