The Witcher 4

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
2
The Witcher 4

The Witcher 4

"Δεν θα είναι απλά το Witcher 3 με νέα εμφάνιση". [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 24/6/14] Σύμφωνα με μια διαρροή από σχεδιαστικά documents της CD Project RED (developer της γνωστής σειράς RPG, The Witcher), το τέταρτο κεφάλαιο της σειράς έχει ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσεται.

Τα συγκεκριμένα documents, εκτός από κώδικα για μια πιο εξελιγμένη μηχανή physics για τα… γυναικεία στήθη στο The Witcher 3, περιέχουν και τα πιθανά endings του, όπως και την αλληλουχία τους με τα γεγονότα του επόμενου Witcher.

Όσοι ενδιαφέρεστε να διαβάσετε τα εν λόγω σχεδιαστικά documents δεν έχετε παρά να τα αναζητήσετε με όποια διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης προτιμάτε αλλά να είστε έτοιμοι για μια γερή δόση spoilers.

[UPDATE: 31/3/17 - Υπό συζήτηση το τέταρτο μέρος] Σε ένα meeting στα γραφεία της CD Projekt RED, αναφέρθηκε πως η σειρά The Witcher λογίζεται ως τριλογία, συνεπώς ένα τέταρτο παιχνίδι με τον Geralt "Μπορεί και να μην είχε νόημα. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα έκδοση της σειράς. Έχουμε επενδύσει 15 χρόνια από τις ζωές μας και πολλά χρήματα, οπότε θα το σκεφτούμε να φτιάξουμε και τέταρτο μέρος".

[UPDATE 2: 7/7/18 - Θα πρέπει να αφορά την Ciri λέει ο voice actor του Geralt] Ο Doug Cockle, voice actor του Geralt στη σειρά The Witcher, έχει αναλάβει την φωνή του Geralt στο SoulCalibur VI της Bandai Namco, εκεί όπου ο δημοφιλής ήρωας θα παρευρίσκεται ως guest χαρακτήρας. Προφανώς αυτή θα είναι και η τελευταία παρουσία του Geralt, μιας και η CD Projekt Red έχει ανακοινώσει ότι η τριλογία The Witcher κλείνει και το κεφάλαιό του.

Σχετικά με το The Witcher 4,ο  Cockle δήλωσε: "Αν περιμένετε κάποιο The Witcher 4 δεν έχω ιδέα τι θα γίνει, παρότι πιστεύω ότι θα υπάρξει και τέταρτο μέρος. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, μιας και στη CD Projekt Red ξέρουν καλύτερα τι θα κάνουν και δεν έχω ιδέα τι πλάνο θα ακολουθήσουν αλλά...αν ήμουν η CD Projekt Red τότε θα έφτιαχνα το The Witcher 4 με κεντρική ηρωίδα την Ciri. Στο The Witcher 3 η Ciri επισκέπτεται και άλλους κόσμους και πιστεύω ότι ένα παιχνίδι με σενάριο αφιερωμένο σε αυτή που θα επισκέπτεται νέους κόσμους θα ήταν καλή ιδέα για το The Witcher 4".

Μέχρι στιγμής η CD Projekt Red ασχολείται με το Gwent: The Witcher Card Game και το Cyberpunk 2077.

[UPDATE 3: 11/7/18] Πληροφορίες αναφέρουν πως το επόμενο παιχνίδι της σειράς The Witcher δεν θα είναι το 4.

Η CD Projekt Red έχει δηλώσει στο παρελθόν πως το The Witcher 3 θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι της ιστορίας του Geralt. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η πολωνική εταιρεία ανάπτυξης θα πάψει να δημιουργεί άλλα games στον κόσμο του παιχνιδιού. Σε συνέντευξή του στο Banker.pl, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Adam Kicinski άφησε αιχμές για ένα νέο The Witcher που δεν θα αποτελεί ωστόσο συνέχεια της δημοφιλούς τριλογίας, συνεπώς δεν θα φέρει το όνομα “The Witcher 4”.

Η εταιρεία βρίσκεται ήδη στην ανάπτυξη ενός νέου video game πέραν του Cyberpunk 2077, αλλά δεν έχει δώσει ακόμη πληροφορίες σχετικά με το περί τίνος πρόκειται. Οι δηλώσεις του Kicinski αναφέρουν: “Για την ώρα θέλουμε να εστιάσουμε στο Cyberpunk 2077, ώστε να καλύψουμε τις απαιτήσεις των παικτών. Θα έρθει η ώρα όπου θα πούμε περισσότερα. Τα πρώτα τρία The Witcher ήταν μία τριλογία, επομένως δεν μπορούμε να ονομάσουμε το επόμενο παιχνίδι The Witcher 4. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα αφήσουμε τον κόσμο του The Witcher, στον οποίο στηριχτήκαμε τόσο χρόνια. Πρόκειται για ένα από τα δύο franchises στα οποία θα επενδύσουμε τις μελλοντικές δραστηριότητες της εταιρείας. Δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα τώρα”.

[UPDATE 4: 21/3/22 - Νέο The Witcher] Ένα νέο The Witcher αναπτύσσεται από την CDPR, η οποία αντί για την REDEngine θα χρησιμοποιήσει την Unreal Engine 5.

[UPDATE 5: 31/8/23 - Η CDPR αυξάνει τους developers] Η CD Projekt Red έχει αυξήσει τις προσλήψεις νέων developers για το The Witcher 4. Η ομάδα Polaris είχε 260 developers μέχρι το τέλος Ιουλίου ενώ η ομάδα του Cyberpunk 2077 Phantom Liberty έχει 300 άτομα. Οι περισσότεροι από αυτούς, μετά την κυκλοφορία του expansion στις 26/9 σίγουρα στην πλειοψηφία τους θα μετακομίσουν στην ομάδα Polaris για το The Witcher 4.

[UPDATE 6: 30/3/24 - 400 developers δουλεύουν για το Witcher 4] 403 developers δουλεύουν για το The Witcher 4. Η πλήρης παραγωγή του ξεκινάει μέσα στο 2024.

Όλα αυτά σύμφωνα με τον Adam Badowski, διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας. Ο αριθμός αυτός είναι τα 2/3 του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, σύμφωνα με τον συν-διευθύνοντα σύμβουλο της CD PR, CEO Michal Nowakowski.

[UPDATE: 1/4/24 - Το Witcher 4 δεν είναι "Witcher 3 με νέα εμφάνιση"] Η CD Projekt Red δήλωσε ότι: "Το The Witcher 4 δεν θα είναι Witcher 3 με νέα εμφάνιση.

H CD Projekt Red διοργάνωσε ένα meeting επενδυτών για τα κέρδη στης, στο οποίο συν-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Michał Nowakowski, δήλωσε ότι το The Witcher 4 δεν πρόκειται να είναι το "The Witcher 3 με νέα εμφάνιση. Στόχος του είναι να ανοίξει νέους δρόμους και να ξεχωρίσει από τα παιχνίδια που προηγήθηκαν".

Ο Nowakowski δήλωσε: «Όταν πρόκειται για τους κινδύνους των καινοτόμων στοιχείων - η δημιουργία ενός νέου παιχνιδιού είναι πάντα ένας δημιουργικός κίνδυνος, ειδικά επειδή προσπαθούμε να ξεπεράσουμε νέα όρια και να εξερευνήσουμε νέους τομείς. Αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Είναι μία αρκετά μεγάλη πινελιά, σίγουρα, αλλά δεν μπορώ να μπω σε πάρα πολλές λεπτομέρειες χωρίς να μιλήσω πραγματικά για το παιχνίδι αυτό καθαυτό. Μην περιμένετε να δείτε το «The Witcher 3 με νέα εμφάνιση»».

Ο Nowakowski δήλωσε ότι το The Witcher 4: «Θα προσθέσει νέα στοιχεία παιχνιδιού και νέους μηχανισμούς που δεν έχετε δει στα προηγούμενα games μας. Θα έλεγα ότι το να κάνεις τέτοια πράγματα είναι πάντα ένας κίνδυνος δεν είναι απλώς να επαναλαμβάνεις αυτό που είχε γίνει πριν».

Όσο για την κυκλοφορία του, ο Nowakowski δεν θέλησε να αποκαλύψει κάτι. Το 2022 η CDPR είχε πει ότι: "Το The Witcher 4 θα κυκλοφορήσει το 2025 το συντομότερο".

Θα έλεγε, ωστόσο, ότι το The Witcher 4 είναι το «πιο προηγμένο» project της CD Projekt Red αυτή τη στιγμή. Παραμένει σε στάδιο pre-production, αλλά η πλήρης παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Περισσότερα από 400 άτομα εργάζονται τώρα στο The Witcher 4, το οποίο βρίσκεται σε ανάπτυξη με την κωδική ονομασία Polaris.

Διαβάστε τα reviews όλων των The Witcher από το GameWorld.

Συζητήστε περισσότερα για το The Witcher 4 στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +4 Zaratoth (Level 28) 24/06/2014 19:02
Υποτίθεται είχαν δηλώσει πως θα έκλεινε σε τριλογία. Τι άλλο θα δούμε;
#2 +3 Shallow (Level 15) 24/06/2014 19:24
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ!!!
αφηστε με να διαβασω καταραμένοι!!!! !!!! θα σπάσει η καρδιά μου στο τέλος απο τόση χαρά!
(όπως καταλαβαίνετε Τhe Witcher είναι λατρεία εδώ!!!)
#3 +4 Bil128 (Level 12) 24/06/2014 21:24
Ναι και εγώ είχα την εντύπωση ότι θα τελείωνε στο 3....
τι παιζει ?
#4 +2 izamaru (Level 14) 24/06/2014 23:11
Quoting Bil128:
Ναι και εγώ είχα την εντύπωση ότι θα τελείωνε στο 3....
τι παιζει ?

Βασικά είπαν οτι το 3 θα είναι το τέλος της ιστορίας του Geralt. Υπάρχει και η Ciri (για όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία).
#5 +3 Zaratoth (Level 28) 25/06/2014 04:05
Quoting izamaru:
Quoting Bil128:
Ναι και εγώ είχα την εντύπωση ότι θα τελείωνε στο 3....
τι παιζει ?

Βασικά είπαν οτι το 3 θα είναι το τέλος της ιστορίας του Geralt. Υπάρχει και η Ciri (για όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία).


Τραβηγμένο από τα μαλλιά μου φαίνεται να βάλουν την Ciri πρωταγωνίστρια. Θα δούμε βέβαια πως θα το παρουσιάσουν.
#6 +2 GamerPs3maniac (Level 16) 25/06/2014 17:32
Ακόμα δεν κυκλοφόρησε το Witcher 3 βγαίνουν αναφορές για το Witcher 4; Λίγο μακριά δεν πάει η βαλίτσα;
#7 +2 takjar (Level 3) 26/06/2014 09:57
Witcher 35+++++ FTW
Δεν έχει να ζηλέψει .... σχεδόν τίποτα από τα Assasins Creed, γιατί να σταματήσει στο 3 :)
#8 +1 valadinio (Level 8) 26/06/2014 11:59
όσο περισσότερα τόσο καλύτερα!! :lol:
#9 +1 LST GR (Level 3) 19/07/2014 21:07
Δεν ειχαν πει ότι θα σταματήσουν με τη σειρά The witcher. (Όχι ότι με ενοχλεί)
#10 ashbringer (Level 25) 31/03/2017 14:10
Πιστεύω ότι θα το φτιάξουν.Ο κόσμος του Geralt είναι τεράστιος και μπορούν να φτιαχτούν ένα σωρό ιστορίες με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα η και με άλλους αναλόγως το σενάριο.Το έπος θα συνεχιστεί.
#11 Efane (Level 24) 31/03/2017 15:06
Πρόσφατα έπαιξα το τρίτο μέρος με το οποίο ξετρελάθηκα. Το όλο setting του παιχνιδιού είναι απίστευτα καλό όπως και η μουσική του. Δεν ξέρω τι καλύτερο θα μας δώσει ένα τέταρτο μέρος.
#12 +2 Professor_Severus_Snape (Level 28) 31/03/2017 15:09
Είναι σημαντικό να σταματάς όταν βρίσκεσαι στο πικ, εκτός αν πραγματικά πιστεύεις ότι μπορείς να δημιουργήσεις κάτι καλύτερο υπερβαίνοντας ξανά τον εαυτό σου.
#13 Divine Raiden (Level 26) 31/03/2017 15:54
Quoting Professor_Severus_Snape:
Είναι σημαντικό να σταματάς όταν βρίσκεσαι στο πικ, εκτός αν πραγματικά πιστεύεις ότι μπορείς να δημιουργήσεις κάτι καλύτερο υπερβαίνοντας ξανά τον εαυτό σου.


Συμφωνώ απόλυτα.Επίσης το να απομακρυνθείς απο μια σειρά σαν developer σου δίνει και την ευκαιρία να καθαρίσεις το μυαλό σου και να βρείς καινούριες ιδέες απο την συμμετοχή σου σε άλλα projects.
#14 Dovahkiin (Level 22) 31/03/2017 19:01
Δε θα μας χαλούσε πιστεύω τους φανς του Witcher να βλέπαμε και συνέχεια στη σειρά, όμως δεν ξέρω κατά πόσο σαν εγχείρημα μπορεί να αποδώσει σωστά και ποιοτικά. Αναρωτιέμαι τι παραπάνω μπορεί να μας προσφέρει η σειρά, αλλά φοβάμαι ότι κάπου στην πορεία οι developers μπορεί να το "χάσουν", όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Ευχόμαστε τα καλύτερα πάντως.
#15 Blood Prince (Level 30) 10/07/2018 00:42
Αν κυκλοφορήσει με την Ciri κεντρική ηρωίδα θα το αγοράσω μάλλον.
Notification