Οι πωλήσεις του PS2

Hot
GameWorld
GameWorld

GameWorld  

PRWorld: Το Social Media Agency του GameWorld. Κάνε Level Up την επιχείρησή σου στο -> PRWorld.gr .
 
0.0 ()
1
Οι πωλήσεις του PS2

Οι πωλήσεις του PS2

Jim Ryan: "Τελικά είναι 160 εκατομμύρια". [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 18/1/2009] Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς η δελεαστική τιμή στην οποία προσφέρεται, σε συνδυασμό με την πληθώρα των τίτλων του, αποτελούν ένα πολύ καλό κίνητρο αγοράς για τον καταναλωτή που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει κάποιο σύστημα νέας γενιάς. Για να κατανοήσουμε καλύτερα την άξια θέση που κατέχει στις πωλήσεις παιχνιδομηχανών το PS2, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε πρόσφατα καταγεγραμμένα νούμερα που ερμηνεύουν τις κινήσεις του συστήματος κατά τους τελευταίους μήνες.

Τον μήνα Οκτώβριο λοιπόν, οι καταμετρήσεις των οικονομικών αναλυτών έδειξαν 136.000 πωληθέντα PS2 και έναν μήνα αργότερα οι πωλήσεις του ίδιου συστήματος ανήλθαν στις 206.000, ενώ από την αρχική του κυκλοφορία μέχρι τον Ιούλιο του 2008 εκτιμάται πως πουλήθηκαν 140.000.000 τεμάχια από το συγκεκριμένο σύστημα. Τα νούμερα αφορούν τις κινήσεις του συστήματος στην Βόρεια Αμερική.

Εξετάζοντας το φαινόμενο από την σκοπιά της διεθνής οικονομίας, μπορούμε να διακρίνουμε ξεκάθαρα τις επιδράσεις της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, οι οποίες δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστη την καταναλωτική συμπεριφορά των gamers-καταναλωτών, καθώς οι τελευταίοι, προσδοκώντας περαιτέρω πτώση στην τιμή των συστημάτων νέας γενιάς όπως το PS3 στρέφονται στην οικονομική λύση του PS2, η λιανική τιμή του οποίου έχει πέσει στα 100 ευρώ. Η Sony δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη βλέποντας πως το εν λόγω σύστημα της, αν και βρίσκεται στην αγορά εδώ και 8 χρόνια εξακολουθεί να τα πηγαίνει περίφημα, ξεπερνώντας κατά πολύ την χρονική αντοχή του PS1.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία μας οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Είναι νωρίς ακόμα για ακριβείς προβλέψεις σχετικά με την εναπομένουσα διάρκεια ζωής του PS2. Το μόνο για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι πως αργά ή γρήγορα θα επηρεαστεί από τις αναπόφευκτες συνέπειες του νόμου της εξέλιξης, σύμφωνα με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες επικρατούν σταδιακά, ώσπου αντικαθιστούν πλήρως τις παλαιότερες.

[UPDATE: 1/4/24 - Jim Ryan: "Είναι 160 εκατομμύρια"] Το 2012 η Sony δήλωσε ότι το PlayStation 2 έχει πουλήσει 155 εκατομμύρια μονάδες. Τότε η χρονιά εκείνη ήταν ένα χρόνο μετά την διακοπή της κατασκευής του από την Ιαπωνική εταιρεία.

Πλέον, ο Jim Ryan, απερχόμενος CEO του PlayStation, δήλωσε ότι: "Το PS2 έχει πουλήσει 160 εκατομμύρια μονάδες".

Δείτε τα Top 10 games του PS2 και συζητήστε για το PS2 στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification