Το τελευταίο τρίμηνο ήταν το πιο κερδοφόρο στην εικοσαετή ιστορία του Xbox

Ερμής Δερβίσης
Το τελευταίο τρίμηνο ήταν το πιο κερδοφόρο στην εικοσαετή ιστορία του Xbox

Το τελευταίο τρίμηνο ήταν το πιο κερδοφόρο στην εικοσαετή ιστορία του Xbox

Παρά τις μειώσεις στις πωλήσεις games.

Η Microsoft ανακοίνωσε τα πρόσφατα οικονομικά της αποτελέσματα και ο τομέας του Xbox είδε αύξηση εσόδων κατά 4% με συνολικά έσοδα 3.61 δισεκατομμύρια δολάρια, για το τελευταίο τρίμηνο.

Οι κονσόλες Xbox είχαν 13% αύξηση στις πωλήσεις, λόγω των εκπτώσεων που κάνει η Microsoft σε αυτές και τα περιφερειακά τους. Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες του Xbox όμως είχαν μείωση 3% στα έσοδα. Η Microsoft δήλωσε ότι η μείωση οφείλεται στις λιγότερες πωλήσεις first-party και third-party games. Επιπλέον οι χρήστες κονσολών Xbox τις χρησιμοποίησαν και λιγότερο μέσα στη συγκεκριμένη περίοδο. Παρόλα αυτά τα μεγαλύτερα έσοδα του Xbox Game Pass εξισορρόπησαν τις μειώσεις. Η Microsoft δεν ανακοίνωσε το νέο συνολικό αριθμό των συνδρομητών του Game Pass, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος, Satya Nadella δήλωσε το PC Game Pass είδε αύξηση 159%. Ο τελευταίος αριθμός συνδρομητών που αποκάλυψε η Microsoft ήταν τον Ιανουάριο του 2022, όπου ανέρχονταν στους 25 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τον DomsPlaying στο Twitter, αυτό είναι το μεγαλύτερο ρεκόρ εσόδων για τρίμηνο σε όλη την εικοσαετή ιστορία του Xbox. 

Οι επερχόμενες κυκλοφορίες της Microsoft όπως είναι τα Starfield, Redfall και Forza Motorsport που αναμένονται μέσα στο 2023, καθώς και η εξαγορά της Activision Blizzard που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2023, πιθανότατα θα ανεβάσουν αρκετά τον αριθμό συνδρομητών του Game Pass και τα συνολικά έσοδα του Xbox. Η Microsoft είχε συνολικά από όλους τους τομείς της 50.1 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο τελευταίο τρίμηνο και καθαρά κέρδη 17.6 δισεκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης για τις δηλώσεις που κάνει η Microsoft για τη Sony και συζητήστε για αυτή στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification