Forza Horizon 4 preview

Hot
Forza Horizon 4 preview

Forza Horizon 4 preview

Βολτάραμε στην Βρετανική εξοχή χαζεύοντας την αλλαγή των εποχών.

 

Η Microsoft ανακοίνωσε στο E3 Press Conference της την κυκλοφορία του Forza Horizon 4 από την -πλέον θυγατρική της- Βρετανική εταιρεία ανάπτυξης Playground Games, το οποίο ήταν και διαθέσιμο για δοκιμή. Αν και δεν είμαι μεγάλος fan των Racing games, η εντυπωσιακή του παρουσίαση σε συνδυασμό με την ευχάριστη εμπειρία που είχα με τον προκάτοχό του, με ώθησαν στο να το δοκιμάσω.

Το Forza Horizon 4 θα μεταφέρει την open-world Racing δράση του από την Αυστραλία στην Βρετανία και θα περιλαμβάνει 450 αυτοκίνητα από 100 κατασκευαστές. Με αναβαθμισμένα γραφικά και gameplay σε σχέση με τον προκάτοχό του, θα περιέχει και ένα Route Creator με το οποίο θα μπορείτε να δημιουργείτε τις δικές σας πίστες οπουδήποτε θελήσετε και να τις μοιραστείτε με τους συμπαίκτες σας, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να παίξετε και μόνοι σας χωρίς παρέα αν το θέλετε.

forza horizon 4 preview 1

Gameplay
Το demo διαδραματίζεται στην Βρετανική εξοχή, την οποία είχα την δυνατότητα διασχίσω μέσα σε περίπου 10 λεπτά επιλέγοντας ένα από τα τρία διαθέσιμα οχήματα (Porsche Cayman GT4, Viper ACR και McLaren Senna) και να βιώσω το κυριότερο χαρακτηριστικό το οποίο τονίστηκε στην παρουσίαση, την αλλαγή των εποχών οι οποίες στο demo διαδέχονταν η μια την άλλη μέσα στην ίδια κούρσα. Ξεκινώντας με το αυτοκίνητο της επιλογής σας το φθινόπωρο, στον δεύτερο γύρο μεταφέρεστε σε ένα 4x4 και η εποχή αλλάζει σε χειμώνα, ενώ επιστρέφετε στο αγωνιστικό σας όταν η εποχή ξαναλλάξει σε άνοιξη.

Eντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι οι αλλαγές οχημάτων και εποχών γίνοντας χωρίς παύσεις ή “κολλήματα” λόγω loading. Οι εποχές πέρα από τις εικαστικές διαφορές, επηρεάζουν διαφορετικά τον χειρισμό και την χρήση του κάθε στοιχείου, για παράδειγμα τον χειμώνα οι λίμνες παγώνουν και μπορείτε να οδηγείτε πάνω τους, ενώ κάποια λασπώδη σημεία το καλοκαίρι είναι ξερά και τα προσπερνάτε με άνεση. Επιπλέον, ανάλογα με την εποχή θα συναντήσετε και διαφορετικούς “κομπάρσους” στις κούρσες σας, όπως τρένα, μοτοσυκλετιστές και σκάφη αναψυχής. Ο χειρισμός μου φάνηκε πιο ομαλός όσον αφορά την ανταπόκριση σε σχέση με το Forza Horizon 3 αν και δεν γνωρίζω αν αυτό είναι λόγω μειωμένου χρόνου ανταπόκρισης στο input, ή λόγω βελτίωσης στην εκτέλεση των εντολών του χειριστηρίου. Το αποτέλεσμα ήταν τα αυτοκίνητα να ανταποκρίνονται άμεσα και ομαλά στις εντολές μου, κάνοντας την οδήγηση απολαυστική ακόμα και για εμένα που ως PC gamer δεν έχω μεγάλη εξοικείωση με το χειριστήριο του Xbox.

Οπτικοακουστικός τομέας
Τα γραφικά του Forza Horizon 4 είναι πραγματικά καταπληκτικά. Τα αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά σχεδιασμένα. Η κάθε εποχή προσδίδει έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα σε κάθε μέρος, μερικά από τα οποία δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου ίδια στις διάφορες φάσεις του έτους. Τα οπτικά εφέ, ο φωτισμός και η παλέτα χρωμάτων που χρησιμοποίησε η Playground αξιοποιούνται στον μέγιστο βαθμό με το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει και όσον αφορά την αίσθηση ρεαλισμού και την μεταφορά της εποχιακής ατμόσφαιρας μέσω της βροχής, του χιονιού, της λιακάδας και της σκόνης τα οποία είναι ρεαλιστικότατα, ενώ οι αντανακλάσεις πάνω στα αυτοκίνητα προκαλούν ένα συναίσθημα οπτικής ικανοποίησης. Το framerate στο demo ήταν κλειδωμένο στα 30fps, αλλά ακόμα και έτσι τα animations φαίνονταν ομαλότατα. Γνωρίζοντας ότι το Forza Horizon 4 έχει σχεδιαστεί εξ’αρχής με το Xbox One X κατά νου, αναμένω να δω το πως θα είναι σε 4Κ ή στα 60fps (δεν θα υποστηρίζει και τα δύο ταυτόχρονα).

Η μουσική επένδυση του demo αποτελούταν από διακριτική και ταυτόχρονα δυναμική ambient/drum & bass μουσική η οποία αναδεικνύει απόλυτα την δράση και τον open world χαρακτήρα του Forza Horizon 4 προσδίδοντας ένταση χωρίς όμως να κουράζει. Οι ήχοι των κινητήρων είναι επιβλητικοί και απολαυστικότατοι, ενώ τα εφέ των λάστιχων που τρίβονται σε διαφορετικές επιφάνειες έχουν και την ανάλογη ποικιλία. Οι ήχοι του περιβάλλοντος δένουν απόλυτα με την οπτική αισθητική της κάθε εποχής χωρίς όμως να γίνονται υπερβολές.

forza horizon 4 preview 3

Έχει τις προδιαγραφές για να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον σας ακόμα και μετά από καιρό
Για να κρατηθεί ένα racing game ενδιαφέρον χωρίς να γίνει βαρετό, χρειάζεται ποικιλία. Με την προσθήκη των εποχών open-world περιβάλλον του, το Forza Horizon 4 υπόσχεται ακριβώς αυτό, πολλαπλασιάζοντας την αισθητική ποικιλία και προσθέτοντας στοιχεία στο gameplay ανάλογα με την εποχή. Τεχνικά φαίνεται άρτιο και ακόμα και όσοι δεν είστε μεγάλοι fans των Racing games ίσως να αξίζει να του ρίξετε μια ματιά. Αναμένω με ενδιαφέρον την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης.

Το Forza Horizon 4 θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου 2018 για PC και Xbox One.

Διαβάστε περισσότερα για το Forza Horizon 4 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification