Super Mario Party

Hot
REVIEWED ON Switch  

Το παιχνίδι της παρέας.

Το παιχνίδι της παρέας.

Το παιχνίδι της παρέας.

Στις μέρες μας υπάρχουν ελάχιστες gaming μασκότ που διατηρούνται ακόμη στην κορυφή και συνεχίζουν να μας ψυχαγωγούν. Μια από αυτές, και ίσως η πιο αναγνωρίσιμη, είναι ο Super Mario. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το αντίκτυπο και την επιτυχία της σειράς, καθώς σε τέσσερις δεκαετίες κυκλοφόρησε διάφορα παιχνίδια, spin0offs, συνεργάστηκε με άλλα games, σειρές κινουμένων σχεδίων και κόμικς. Δημιούργησε επίσης συλλεκτικές φιγούρες, θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας (Super Nintendo World (2021-)) και ετοιμάζεται μια πολυαναμενόμενη ταινία που θα κυκλοφορήσει το 2023.

Το1998 η Nintendo εμπνεύστηκε την ιδέα οι ήρωες της σειράς Super Mario να άφηναν πίσω τους τις διαφορές τους και να λάμβαναν μέρος σε ένα τουρνουά το οποίο θα δοκίμαζε τις ικανότητες τους σε διάφορες μικρές δοκιμασίες. Η σειρά Mario Party πρωτοκυκλοφόρησε το 1998 για το Nintendo 64 και από τότε έχει γίνει μια τυπική σειρά για την εταιρία η οποία έχει κυκλοφορήσει (μέχρι σήμερα) τουλάχιστον 18 games. Επιπρόσθετα η σειρά άφησε το στίγμα της στον τομέα του gaming με αποτέλεσμα άλλες εταιρίες να προσπαθούν να μιμηθούν την επιτυχία της με τους δικούς τους ήρωες. Τέλος, η σειρά αυτή έχει θεωρηθεί από πολλούς σαν ένα τυπικό παιχνίδι για local/couch multiplayer. Με την κυκλοφορία του Nintendo Switch ήταν θέμα χρόνου μέχρι να κυκλοφορήσει ένα Party game και αυτό ήρθε ένα χρόνο μετά, με το Super Mario Party το οποίο δημιούργησε η ομάδα της Nintendo NDcube που έχει άλλωστε αναπτύξει τα τελευταία 8 Mario Party.

Τα λόγια είναι περιττά
Καθώς οι ήρωες της σειράς είχαν μαζευτεί στην πλατεία του Mushroom Kingdom και συζητούσαν διάφορα, μια κουβέντα σκόρπισε τον πανικό και αυτή ήταν: “Ποιος είναι το αστέρι του βασιλείου που αξίζει όλους τους επαίνους;” Για να ηρεμήσει το πλήθος ο Μάριο πρότεινε την ιδέα να διοργανώσουν ένα διαγωνισμό που θα δοκίμαζε τις ικανότητες όλων. Η ιδέα άρεσε σε όλους και ο Toad μαζί με την Toadette αποφάσισαν να είναι οι τίμιοι κριτές. Ο Bowser και τα τσιράκια του εμφανίστηκαν από το πουθενά με σκοπό να λάβουν και αυτοί μέρος και για να αποφύγουν αρνητικές κριτικές o Bowser πρόσθεσε ακόμα ένα κριτή, την Kamek. Με τους κριτές και τους διαγωνιζόμενους να είναι στις θέσεις τους, όλα είναι έτοιμα για την αφετηρία.

Καλωσορίσατε στην Plaza
Με την έναρξη του παιχνιδιού, σας δίνεται η ευκαιρία να διαλέξετε αν θα παίξετε με φίλους στο διαδίκτυο ή στον καναπέ. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο μόνο για τα Joy-cons καθώς δεν υπάρχει υποστήριξη για τον controller ή το Joy-con grip. Αν ο αριθμός διαθέσιμων παικτών είναι λιγότερος του τέσσερα τότε το παιχνίδι θα σας ρωτήσει ποιον ήρωα θα θέλατε στην παρέα σαν ΑΙ και θα σας προτείνει τρεις τυχαίους με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας. Το επόμενο βήμα είναι να διαλέξετε τον χαρακτήρα (το οποίο θα παίξει ρόλο στα διαθέσιμα παιχνίδια) που θα θέλατε να έχετε στην κατοχή σας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, ο παίκτης Νο1 έχει την δυνατότητα να περπατήσει στο πάρκο και να διαλέξει σε ποιο τομέα θα αγωνιστούν καθώς οι υπόλοιποι τον ακολουθούν.Μπροστά στην είσοδο του πάρκου υπάρχουν πέντε πάγκοι με γιγαντοοθόνες που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά αγωνίσματα με δικούς τους ξεχωριστούς κανόνες. Δίπλα από τις κεντρικές οθόνες υπάρχει μια μικρότερη οθόνη διαθέσιμη μόνο στο single-player mode και σας επιτρέπει να παίξετε online σε μια σειρά άθλων. Στη συνέχεια υπάρχουν δύο σωλήνες, ένας πράσινος και ένας κόκκινος. Στον κόκκινο σωλήνα μπορείτε να δημιουργήσετε αφίσες με διάφορα αυτοκόλλητα ενώ στον πράσινο μπορείτε να παίξετε τέσσερα μοναδικά games εκ των οποίων το ένα χρειάζεται μια δεύτερη κονσόλα Nintendo Switch. Τέλος, διάφοροι ήρωες εμφανίζονται στο πάρκο τυχαία και αφού τους μιλήσετε, διαλέγοντας την σωστή επιλογή διαλόγου μπορεί να σας ανταμείψουν δίνοντάς σας νέες πίστες ή νέους ήρωες.

Ας αρχίσουν οι αγώνες
Το πιο γνωστό game mode της σειράς είναι το Mario Party. Ο πρώτος παίκτης διαλέγει μία επιτραπέζια πίστα και το παιχνίδι ξεκινά. Ο σκοπός κάθε παίκτη είναι να ρίξει το ζάρι του και να φτάσει πρώτος στην Toadette η οποία με την σειρά ανταμείβει τον παίκτη που την πλησιάζει πρώτος με ένα χρυσό αστέρι με αντάλλαγμα δέκα χρυσά κέρματα. Κάθε φορά που κάποιος αγοράζει αστέρι η Toadette μεταφέρεται σε ένα άλλο κομμάτι του χάρτη. Κάθε ήρωας έχει το δικό του προσωπικό ζάρι με τυχαίους αριθμούς καθώς και το κανονικό (1-6). Επιπρόσθετα κάθε πίστα έχει προκαθορισμένα μονοπάτια στα οποία υπάρχουν επιλογές κατεύθυνσης.

Στην αρχή του παιχνιδιού οι τέσσερις παίκτες ρίχνουν το κανονικό ζάρι για να καθορίσουν την σειρά τους. Κάθε χάρτης έχει το δικό του ξεχωριστό μηχανισμό αλλά όλοι έχουν κοινό, τα πολύχρωμα κυκλάκια που αντιπροσωπεύουν ένα βήμα. Οι μπλε κύκλοι δίνουν κέρματα, οι κόκκινοι αφαιρούν κέρματα, τα πράσινα είτε θα σας δώσουν μια βοήθεια είτε θα αλλάξουν κάτι στην πίστα, τα μοβ σας τιμωρούν και τέλος τα σπέσιαλ έχουν τους δικούς τους κανόνες που θα χρειαστούν κέρματα. Όταν ο τέταρτος παίκτης τελειώσει τον γύρο του, τότε θα ξεκινήσει ένα τυχαίο mini-game. Το χρώμα κύκλου στον οποίο βρισκόταν ο κάθε παίκτης θα καθορίσει την κατηγορία mini-game (free for all, 2vs2,1vs3 etc). Οι μπλε μαζί εναντίον των κόκκινων και σε περίπτωση πράσινου/μωβ το παιχνίδι θα διαλέξει αυτόματα μπλε ή κόκκινο. Υπάρχουν 84 παιχνίδια, όμως όλα είναι απλά και προσβάσιμα σε όλους. Όταν ένα παιχνίδι κληρωθεί οι κανόνες θα εμφανιστούν στην οθόνη καθώς και το practice round όπου μπορείτε να δοκιμάσετε το παιχνίδι προτού ετοιμαστείτε. Μερικά παιχνίδια θέλουν κίνηση του Joy-con ενώ άλλα χρησιμοποιούν τον μοχλό. Ανάλογα με την θέση τερματισμού οι παίκτες βραβεύονται με κέρματα. Ο παίκτης με τα πιο πολλά αστέρια στο τέλος του τελευταίου γύρου και των Bonus Stars είναι ο νικητής.

Η γιγαντοοθόνη Partner Party έχει τους ίδιους κανόνες με το Party Mode με κύρια διαφορά το γεγονός ότι ολόκληρο το παιχνίδι διαχωρίζεται σε ομάδες δύο εναντίων δύο. Όλοι οι παίκτες της ομάδας ρίχνουν το ζάρι τους την ίδια ώρα, προσθέτουν το σκορ και μετά διαλέγουν πως θα κινηθούν (μαζί ή ατομικά) στην πίστα αφού πλέον δεν υπάρχει προκαθορισμένος δρόμος. Σκοπός είναι πάλι να μαζέψετε τα πιο πολλά αστέρια αυτή την φορά σαν ομάδα. Τελευταία διαφορά μεταξύ των δύο είναι το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια είναι της μορφής 2vs2 και σε περίπτωση ατομικών παιχνιδιών, ο νικητής μοιράζεται τους πόντους του και αντικείμενα με τον συμπαίκτη του.

Διασκεδαστικά minigames με τους ήρωες της Nintendo για να περάσετε ευχάριστα λίγη ώρα με την παρέα σας.

Πηγαίνετε για βαρκάδα ή για χορό με την παρέα
Όταν δεν παλεύετε μεταξύ σας για τα χρυσά αστέρια της Toadette ετοιμαστείτε για μία αξέχαστη βαρκάδα. Στο River Survival mode ενώνετε τις δυνάμεις σας με σκοπό να τραβήξετε κουπί και να φτάσετε στον προορισμό σας προτού σας τελειώσει ο χρόνος. Υπάρχουν διάφορα μονοπάτια τα οποία μπορείτε να ακολουθήσετε το καθένα με τα δικά του εμπόδια. Στο ρέμα υπάρχουν τεράστια μπαλόνια τα οποία αν ακουμπήσετε θα ενεργοποιήσουν ομαδικό mini-game όπου όσο πιο γρήγορα το τερματίσετε τόσο πιο πολύ χρόνο κερδίζετε. Η ομάδα κάνει κουπί με τα Joy-cons και παίζει τα mini-games είτε με τα κουμπιά είτε με τους αισθητήρες κίνησης.

Κουνηθείτε στο ρυθμό μαζί με την παρέα στο Sound Stage στο οποίο καλείστε να δώσετε μια αξέχαστη ερμηνεία. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού δουλεύετε σαν ομάδα με σκοπό να κερδίσετε πόντους σε μια σειρά παιχνιδιών που βασίζονται αυστηρά στον ρυθμό. Ενώ είστε ομάδα ένας μικρός ανταγωνισμός υπάρχει καθώς στο τέλος του σόου ο παίκτης που έχει συνεισφέρει τους πιο πολλούς πόντους κερδίζει τον κεντρικό προβολέα και τους επαίνους από το κοινό καθώς οι υπόλοιποι κάθονται από πίσω και θαυμάζουν τον φίλο τους. Τα παιχνίδια χρησιμοποιούν την κίνηση των joy-cons αλλά και τα κουμπιά του.

Μια νέα εποχή για τη σειρά
Με την κυκλοφορία της νέας κονσόλας της Nintendo έρχεται μια νέα εποχή τη σειρά στην οποία συμπεριλαμβάνονται ανανεωμένα γραφικά και αναβαθμισμένοι μηχανισμοί. Το παιχνίδι στο Switch φαίνεται πιο ωραίο από ποτέ καθώς κάθε πίστα και κάθε ήρωας έχουν υπέροχες λεπτομέρειες με έντονα ζωντανά χρώματα. Φυσικά τα μοντέλα δεν είναι σαν του Μάριο Odyssey (2017) και μοιάζουν πιο πολύ με το 3D World. Στη συνέχεια λόγου των δυνατοτήτων του Switch, ο ήχος του παιχνιδιού είναι πολύ καθαρός και έτσι μπορείτε να απολαύσετε τα τραγούδια της σειράς Μάριο.Τα παιχνίδια έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να σκορπίσουν στιγμές γέλιου αλλά και στιγμές οι οποίες θα αποθηκευτούν στην μνήμη σας και για καλούς αλλά και για “κακούς” λόγους. Όπως έχει προηγουμένως αναφερθεί υπάρχουν πάνω από εκατό παιχνίδια τα όποια όταν ξεκλειδωθούν μπορούν να διαλεχτούν ατομικά από την τελευταία οθόνη και επίσης ξεκλειδώνοντας τα όλα, ακόμη μια γιγαντοοθόνη γίνεται διαθέσιμη (Challenge Road) με τα δικά της βραβεία.

Όλα καλά μέχρι...
Ένα κύριο θέμα που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι το παιχνίδι καταναλώνεται καλύτερα όταν το μοιράζεστε με παρέα είτε από κοντά είτε από μακριά. Ένας παίκτης μόνος του δεν θα έχει την ίδια εμπειρία όσο με κάποιον άλλο στην παρέα. Αν υπάρχουν τέσσερις παίκτες θα πρέπει να υπάρχουν υποχρεωτικά 4 Joy-cons τα οποία κοστίζουν πολύ. Ένα ακόμα θέμα είναι ότι εύκολα μπορεί να χαλάσει ένα joy-con ( Joy-con drift) το οποίο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.

Επιπρόσθετα, τα modes River & Sound έχουν ελάχιστα παιχνίδια και έτσι πάντα τα ίδια παιχνίδια θα παίζουν στην ίδια σειρά. Έπειτα μην ξεχνάτε το party mode έχει μόνο τέσσερις πίστες οι οποίες ενώ είναι ωραίες στο τέλος καταλήγουν να γίνονται βαρετές. Τέλος, κατά την ώρα του Party Mode διάφορα events ενεργοποιούνται συχνά και παγώνουν το παιχνίδι μέχρι να ολοκληρωθούν, με αποτέλεσμα να τριπλασιάζουν τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Εν κατακλείδι, το Super Mario Party είναι τέλειο για κάθε παρέα που θέλει να παίξει ένα ευχάριστο παιχνίδι στο οποίο η εμπειρία δεν προσθέτει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε κανέναν. Με την κυκλοφορία του έφερε νέες ιδέες και τεχνικές δημιουργώντας μια φανταστική εμπειρία. Τα μικρά προβλήματα και οι ατέλειες που υπάρχουν σε κάποιους θα φανούν σημαντικά σε άλλους όμως όχι.

Θετικά:
- Εύκολο απλό gameplay με ποικιλία παιχνιδιών
- Διαφορετικά Game modes
- Πρόσθεση προσωπικών ζαριών
- Ικανοποιητικό character roaster
- Ζωντανά χρώματα και χαρακτήρες
-Δημιουργία άφθονου γέλιου

Αρνητικά:
- Ελάχιστες πίστες
- Ελάχιστα παιχνίδια σε συγκεκριμένα modes
- Απαιτεί την χρήση Joy-cons sensors
- Απαιτεί διαφορετικές συνθήκες για 4 local players

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.1

Ετοιμαστείτε για άφθονο γέλιο μαζί με την παρέα σας και χρυσές αναμνήσεις.

Νικόλας Χρυσοστόμου

NEWS   VIEW ALL

Super Mario Party gameplay video

Στα πλαίσια της Gamescom 2018, η Nintendo έδωσε στη δημοσιότητα ένα gameplay video από το Super Mario Party, στο οποίο παρουσιάζεται το River Survival mode. Στο συγκεκριμένο mode, συνεργάζεστε έως ...
Posted (25 Aug 2018)

Super Mario Party

  Το Super Mario Party είναι το νεότερο μέρος της σειράς, το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το Switch. Περιλαμβάνει 80 minigames και δυνατότητα να παίξετε online στο Online Mario-thon ...
Posted (12 Jun 2018)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.1
7.13 User Score
(4 votes )
User Reviews 0
Genre: Party game
Developer: NDcube
Publisher: Nintendo
Διάθεση:
Players: 1-4
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 5/10/2018
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification