Super Mario Bros. Wonder

Hot
REVIEWED ON Switch  

Το πιο ανανεωμένο 2D Mario εδώ και δεκαετίες!

Το πιο ανανεωμένο 2D Mario εδώ και δεκαετίες!

Το πιο ανανεωμένο 2D Mario εδώ και δεκαετίες!

Για όσους από εμάς έχουν ακολουθήσει την πορεία του από τις αρχές, η σειρά Super Mario Bros έχει αναδείξει αρκετές γενιές παικτών και συνεχίζει να κατακτά τις καρδιές ανεξαρτήτως αν προτιμάμε τα 2D platformers σήμερα ή όχι. Ενώ η Nintendo μας έκανε να ανατριχιάσουμε με την εμφάνιση του Mario σε 3D μορφή, αρχίζοντας με το Super Mario 64 στο Nintendo 64 και συνεχίζοντας με τα Super Mario Sunshine, Galaxy και πιο πρόσφατα Odyssey, φαίνεται ότι ο κλασσικός δισδιάστατος Mario συνεχίζει να έχει τη μεγαλύτερη και διαχρονική απήχηση.

Στα τελευταία χρόνια, η σειρά Super Mario Bros έχει παραμείνει αξιόλογη, αλλά σχετικά στασιμοποιημένη, με τα 2D παιχνίδια να προσφέρουν λίγες καινοτομίες ως προς τον χαρακτήρα και την πλοκή. Ωστόσο, το Super Mario Bros. Wonder φέρνει μια αναζωογονητική αλλαγή, υποσχόμενο να ανανεώσει την απήχηση της σειράς στους παίκτες.

Super Mario Bros Wonder 1

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε
Στο Super Mario Bros. Wonder, η πλοκή ξεκινά με την πρόσκληση του Mario, του Luigi, της Princess Peach, της Princess Daisy και μιας παρέας από Toads και Yoshi στο γειτονικό Flower Kingdom από τον κυβερνήτη του, τον Prince Florian, για να παρακολουθήσουν μια επίδειξη ενός Wonder Flower, έναν από τους μεγάλους θησαυρούς του Flower Kingdom, που μπορεί να παραμορφώσει την πραγματικότητα. Ωστόσο, ο Bowser, μαζί με τον Kamek και τον Bowser Jr., διακόπτουν την επίσκεψη με σκοπό να κλέψουν τη δύναμη του Wonder Flower. Με την απόκτηση της δύναμης του Wonder Flower, ο Bowser συγχωνεύεται με το κάστρο του Prince Florian και σπέρνει τον όλεθρο στο Flower Kingdom, παγιδεύοντας τους Poplins (ντόπιους) στα σπίτια τους.

Αντιμέτωποι με αυτή την κρίση, ο Mario και η παρέα του αναλαμβάνουν την αποστολή να σώσουν το Flower Kingdom και να αποκαταστήσουν την ειρήνη. Καθώς ταξιδεύουν μέσα στο βασίλειο, συναντούν τους φιλικούς κατοίκους του, που μοιάζουν με λουλούδια, και χρησιμοποιούν τις Wonder Flowers, για να ξεκλειδώσουν νέες δυνατότητες και να αντιμετωπίσουν εκπληκτικές προκλήσεις.

Η πλοκή του Super Mario Bros. Wonder, παρόλο που διατηρεί τον πυρήνα των περιπετειών που έχουμε αγαπήσει στα παιχνίδια Mario, δεν καταφέρνει να απομακρυνθεί σημαντικά από τον παραδοσιακό τύπο που έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες. Ακόμη και χωρίς το πεπατημένο σενάριο "δεσποινίδα σε κίνδυνο" που έχουμε συνηθίσει, όπου ο Mario πρέπει να σώσει την Princess Peach από τα χέρια του Bowser, το νέο αφήγημα περί κλοπής της δύναμης του Wonder Flower απλώς προσθέτει μια επιφανειακή ποικιλία σε μια ήδη γνώριμη ιστορία. Ενώ η εισαγωγή του Flower Kingdom και η εμπλοκή νέων χαρακτήρων θα μπορούσε να προσφέρει μια ευκαιρία για πρωτοτυπία, τελικά το παιχνίδι φαίνεται να επαναλαμβάνει την ίδια συνταγή επιτυχίας χωρίς σημαντικές ανατροπές ή βαθύτερες προσθήκες στην αφήγηση.

Νέα power-up και καινούρια επίπεδα
Στο Super Mario Bros. Wonder, το gameplay εμπλουτίζεται μέσω μιας σειράς καινοτόμων στοιχείων, με τα Wonder Seeds να αποτελούν βασικό παράγοντα αυτής της ανανέωσης. Καθώς προχωρούν μέσα στα επίπεδα, οι παίκτες συναντούν Wonder Seeds, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα να αλλάξουν δραματικά τη δυναμική του. Ένα Wonder Seed δίνεται κατά τη διάρκεια του επιπέδου, ενώ το δεύτερο προσφέρεται στο τέλος, ενεργοποιώντας μια σειρά από Wonder Effects που μπορεί να περιλαμβάνουν την αλλαγή της οθόνης, των χρωμάτων, των εχθρών, ακόμη και της βαρύτητας. Η προσθήκη αυτών των στοιχείων προσδίδει μια απρόβλεπτη ποικιλομορφία στην εμπειρία του παιχνιδιού, καθιστώντας την πιο δυναμική και συναρπαστική.

Super Mario Bros Wonder 1

Ωστόσο, η κρίσιμη λεπτομέρεια είναι ότι η απόκτηση του δεύτερου Wonder Seed σε κάθε επίπεδο απαιτεί τη χρήση του Wonder Flower, ένα άλλο καινοτόμο power-up που μετατρέπει το σκηνικό και συχνά την ίδια τη φύση του επιπέδου. Το Wonder Flower αποκαλύπτει τη δυνατότητα να αναδεικνύεται το δεύτερο Seed, ενισχύοντας τη στρατηγική σημασία της εξερεύνησης και της πλήρους ολοκλήρωσης των επιπέδων. Η διαδικασία αυτή δεν ενθαρρύνει μόνο τους παίκτες να εξερευνούν κάθε γωνιά του επιπέδου, για να ανακαλύψουν κρυμμένα μυστικά, αλλά και προσθέτει ένα στοιχείο ενδιαφέροντος στην επίλυση των παζλ και των προκλήσεων, καθώς τους καλεί να εφαρμόσουν διαφορετικές τακτικές και να αναζητήσουν νέες λύσεις, για την επίτευξη της νίκης σε κάθε πρόκληση. Η διαδραστικότητα και η πολυμορφία που εισάγουν τα Wonder Seeds εμπλουτίζουν την εμπειρία, προσκαλώντας τους παίκτες να επανεξετάσουν τις συνηθισμένες τους στρατηγικές και να ανακαλύψουν νέους δρόμους προς την επιτυχία. Αυτή η συνεχής αναζήτηση για το Wonder Seed και η χρήση του Wonder Flower αποτελούν τον κορμό της καινοτομίας στο Super Mario Bros. Wonder, προσφέροντας έναν πλούσιο κόσμο γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές.

Ο τίτλος επίσης, έχει συναρπαστική ανάμιξη καινούριων και επιστρεφόμενων power-ups, προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες και τρόπους εξερεύνησης των πολύχρωμων κόσμων του. Ανάμεσα στις νέες προσθήκες, το Elephant Fruit ξεχωρίζει, μεταμορφώνοντας τους χαρακτήρες σε ελέφαντες, οι οποίοι μπορούν να επιτίθενται σε εχθρούς με την προβοσκίδα τους και να λύνουν γρίφους χρησιμοποιώντας νερό, που κρατάνε σε αυτή. Ένα άλλο καινοτόμο power-up, το Bubble Flower, επιτρέπει στους παίκτες να εκτοξεύουν φυσαλίδες που αιχμαλωτίζουν και εξοντώνουν εχθρούς, προσφέροντας επίσης τη δυνατότητα για επιπλέον ύψος μέσω του πηδήματος πάνω σε αυτές. Ακόμα το Drill Mushroom προσθέτει ένα στρατηγικό στοιχείο στο gameplay, εξοπλίζοντας τους χαρακτήρες με ένα τρυπάνι στο καπέλο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για να διανοίξει εμπόδια και να προστατεύεται από επιθέσεις. Επίσης, κλασικά power-ups, όπως το Fire Flower και το Super Mushroom, επιστρέφουν, προσφέροντας τις γνωστές τους ενέργειες, με το Fire Flower να επιτρέπει στον Mario να εκτοξεύει φωτιές και το Super Mushroom να αυξάνει το μέγεθος και τη δύναμη των χαρακτήρων.

Super Mario Bros Wonder 1

Oι παίκτες θα συναντήσουν μια εκτεταμένη λίστα εχθρών, που κυμαίνονται από γνωστούς αντιπάλους της σειράς, όπως τα Goombas και τα Koopas, μέχρι νέες προκλήσεις, όπως τα Anglefish και τα Armads. Κάθε εχθρός φέρει τις δικές του μοναδικές ικανότητες και προκλήσεις, απαιτώντας από τους παίκτες να εφαρμόσουν διάφορες στρατηγικές, για να τους ξεπεράσουν.

Το Super Mario Bros. Wonder παρουσιάζει ένα νέο mechanic, τα badges, τα οποία είναι συλλεκτικά και εξοπλισμένα αντικείμενα που παρέχουν διάφορες ικανότητες και πλεονεκτήματα στους χαρακτήρες. Για παράδειγμα, το Parachute Cap επιτρέπει στους παίκτες να ανοίγουν το καπέλο τους και να πέφτουν αργά προς το έδαφος, ενώ το Dolphin Kick προσφέρει μια σύντομη έκρηξη ταχύτητας κάτω από το νερό.

Super Mario Bros Wonder 1

Το World Hub αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς και εξερεύνησης για τους παίκτες, παρέχοντας πρόσβαση σε μια πληθώρα επιπέδων που είναι διασκορπισμένα σε διάφορους κόσμους. Κάθε κόσμος χαρακτηρίζεται από μοναδικά θεματικά στοιχεία, περιβάλλοντα και προκλήσεις, δίνοντας έτσι μια πλούσια ποικιλία και αίσθηση περιπέτειας.

Τα επίπεδα στο τίτλο της Ιαπωνικής εταιρείας είναι σε σύνολο 152 εκ των οποίων τα 69 είναι μέλος της κύριας ιστορίας. Σχεδιασμένα με ποικιλία και δημιουργικότητα, ώστε να προκαλούν τους παίκτες σε κάθε βήμα. Επιπλέον, τα επίπεδα εμπλουτίζονται με μυστικά μονοπάτια και κρυμμένα αντικείμενα, ενθαρρύνοντας την εξερεύνηση και την επανάληψη, για την ανακάλυψη όλων των μυστικών.

Super Mario Bros Wonder 1

Στο Super Mario Bros. Wonder, η δυσκολία των επιπέδων προσαρμόζεται ανάλογα με το χαρακτήρα που επιλέγει ο παίκτης και τα badges που χρησιμοποιεί, προσφέροντας την ελευθερία στους παίκτες να επιλέξουν το επίπεδο πρόκλησης που επιθυμούν. Χαρακτήρες, όπως ο Yoshi και ο Nabbit δε δέχονται damage από εχθρούς, ενώ τα badges μπορούν να προσφέρουν διάφορα πλεονεκτήματα, από αυξημένα κέρματα μέχρι αναζωογόνηση μετά από πτώση. Παρέχονται, επίσης, badges για πιο έμπειρους παίκτες, προσθέτοντας μια επιπλέον διάσταση πρόκλησης για αυτούς που αναζητούν μια δυσκολότερη εμπειρία​​.

Ένα χάρμα οφθαλμών για τους θαυμαστές και μη του 2D Mario.

Μαζεύτηκε όλη η παρέα του Mario!
O τίτλος της Nintendo υποστηρίζει έως και τέσσερεις παίκτες, είτε local, είτε online, επιτρέποντάς τους να συνεργαστούν. Κάθε παίκτης μπορεί να επιλέξει από μια ποικιλία διαφορετικών χαρακτήρων, κάθε ένας με μοναδικές ικανότητες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για να αντεπεξέλθουν σε κάθε πρόκληση διαφορετικά.

Ακόμα και, όταν παίζετε μόνοι σας, υπάρχει η δυνατότατα να παίξετε online με “φαντάσματα”. Τα φαντάσματα αυτά είναι άλλοι παίχτες που παίζουν εκείνη τη στιγμή και έχετε κάποια πλεονεκτήματα. Όταν πεθάνετε, γίνεστε μια φούσκα και έχετε 10 δευτερόλεπτα, για να πεθάνετε οριστικά. Αυτήν τη φούσκα μπορεί να τη σκάσει κάποιος από αυτούς κάνοντας έτσι το game ευκολότερο. Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να αφήνετε πινακίδες σε σημεία που υπάρχουν μυστικά, για να βοηθήσετε άλλους παίχτες online.

Super Mario Bros Wonder 1

Το Super Mario Bros. Wonder παρουσιάζει πολλούς διαθέσιμους χαρακτήρες, που μπορούν να παίξουν δίπλα στο Mario, συμπεριλαμβάνοντας γνώριμα πρόσωπα, όπως ο Nabbit, ο Yoshi, ο Luigi, η Toadette, ο Toad, η Πριγκίπισσα Peach και η Πριγκίπισσα Daisy. Ο Nabbit και ο Yoshi προσφέρουν μια πιο εύκολη εμπειρία, καθώς διαθέτουν ειδικές ικανότητες, που τους προστατεύουν από τους εχθρούς, αν και μπορούν ακόμη να πεθάνουν από πτώση και λάβα.

Ανανεωμένα και πανέμορφα τοπία
Τα γραφικά του Super Mario Bros. Wonder αποτελούν έναν εντυπωσιακό και ξεχωριστό κόσμο. Το νέο στυλ τέχνης που χρησιμοποιείται εκπέμπει ζωντάνια και χαρά, με τα έντονα χρώματα και τα ομαλά κινούμενα σχέδια να δημιουργούν ένα περιβάλλον που ξεπερνά τις προσδοκίες. Τα λεπτομερή και όμορφα σχεδιασμένα περιβάλλοντα δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν μαγικό κόσμο, ενώ οι χαρακτήρες με τη χαριτωμένη εμφάνισή τους και τις εκφραστικές προσωπικότητές τους προσθέτουν μια επιπλέον διάσταση στην αφήγηση.

Οι χαρακτήρες του Wonder είναι πραγματικά αξιοθαύμαστοι σε κάθε τους λεπτομέρεια. Ο Mario, η κυρία μορφή, έχει υποστεί εντυπωσιακή μεταμόρφωση με έντονα χρώματα, στρογγυλές γραμμές και εκφραστικότερες πινελιές, κάνοντάς τον ακόμα πιο χαριτωμένο και φιλικό. Το Super Mario Bros. Wonder δεν αφήνει τους υπόλοιπους χαρακτήρες αδιάφορους, καθώς ανανεώνει τους Toads, τους Goombas και τους Koopas με στρογγυλές γραμμές, ζωντανά χαρακτηριστικά και ρεαλιστική εμφάνιση. Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή χαρακτήρων, που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία και δημιουργούν μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους παίκτες.

Super Mario Bros Wonder 1

Ο νέος τίτλος στην αγαπημένη σειρά δεν ακολουθεί απλώς το παρελθόν, αλλά το ανανεώνει και το αναβαθμίζει με έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα. Ο σύνδεσμος των κλασικών και σύγχρονων στοιχείων δημιουργεί ένα στυλ τέχνης, που είναι εξίσου οικείο και φρέσκο. Η εξαιρετική ποιότητα των κινούμενων σχεδίων, οι φυσικές κινήσεις, οι ζωντανές ενέργειες των χαρακτήρων, και η πλούσια λεπτομέρεια των επιπέδων, με κινούμενα στοιχεία που αναπνέουν ζωή, καθιστούν το τίτλο εξαιρετικά ευχάριστο, τόσο για τους παίκτες, όσο και για τους παρατηρητές.

Υψηλά επίπεδα ποιότητας μουσικής Nintendo
Η μουσική του Super Mario Bros. Wonder αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας του, προσφέροντας έναν εκπληκτικό ηχητικό τοπίο. Τα μουσικά κομμάτια είναι ευφάνταστα και τα έχει συνθέσει ο Koji Kondo, που είναι και συνθέτης των κλασικών παιχνιδιών Super Mario Bros. Αυτή η μουσική αναβιώνει τον πνευματικό κόσμο της σειράς με μια μοντέρνα πινελιά, δημιουργώντας ζωντανά κομμάτια γεμάτα ενέργεια, που προσθέτουν αίσθηση χαράς και περιπέτειας.

Τα ηχητικά εφέ του τίτλου συμπληρώνουν επίσης την εμπειρία με την καθαρή και ευκρινή ακουστική τους. Τα άλματα του Mario, οι εκρήξεις των εχθρών και τα ηχητικά στοιχεία κατά τη συλλογή αντικειμένων ακούγονται ζωντανά και αυθεντικά, προσφέροντας μια αίσθηση ρεαλισμού και βάρους στον κόσμο του.

Συνολικά, ο ήχος του Super Mario Bros. Wonder είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα, που δημιουργεί μια ατμόσφαιρα χαράς και διασκέδασης, που δεν μπορεί παρά να κάνει τουςπαίκτες να χαμογελούν.

Super Mario Bros Wonder 1

Νέα εποχή για το 2D Mario
Μετά από πολλά χρόνια και πολλές γενιές που πέρασαν από την τελευταία ουσιαστική αλλαγή στην οπτική των 2D Mario παιχνιδιών - μια αλλαγή που είχαμε να δούμε από την εποχή του Nintendo DS το 2004 - το Super Mario Bros. Wonder έρχεται να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για τη σειρά, μετά από περίπου 20 χρόνια. Αυτή η ενημέρωση στα γραφικά των παιχνιδιών είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτη, αλλά και απαραίτητη, καθώς προσφέρει μια φρέσκια εμφάνιση σε μια αγαπημένη σειρά, διατηρώντας παράλληλα το κλασικό και αγαπημένο gameplay, που έχει κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων παικτών ανά τον κόσμο.

Παρόλο που το gameplay παραμένει οικείο και αυτό δεν είναι κατ' ανάγκην κακό, η απλότητα της ιστορίας είναι κατανοητή και λογική, δεδομένου ότι τα παιχνίδια Mario απευθύνονται κυρίως σε μικρότερες ηλικίες. Η Nintendo έχει καταφέρει να διατηρήσει την ίδια μαγική φόρμουλα, που κάνει τη σειρά Super Mario Bros να ξεχωρίζουν. Απλά, αλλά εθιστικά gameplay, πλούσια και πολύχρωμα περιβάλλοντα και μια ιστορία που, αν και απλή, είναι γεμάτη χαρακτήρες και στιγμές που μένουν αξέχαστες. Η ανανέωση των γραφικών στο Super Mario Bros. Wonder είναι μια καλοδεχούμενη αναζωογόνηση, που φέρνει τη σειρά στη σύγχρονη εποχή των videogames, ενώ παράλληλα διατηρεί τον πυρήνα της διασκέδασης, που κάνει το Super Mario τόσο αγαπητό σε παίκτες κάθε ηλικίας.

Θετικά:
- Ενημερωμένα γραφικά
- Καινοτόμα Power-Ups
- Προσβασιμότητα για όλους
- Πολλαπλοί χαρακτήρες
- Ανανεωμένη μουσική και ηχητικά εφέ

Αρνητικά:
- Προβλεψιμότητα της ιστορίας
- Απουσία ριζικών νεωτερισμών
- Δυσκολία ισορροπίας

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 9.5
Gameplay: 9
Σενάριο: 7
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 8.6

Ο Mario συνεχίζει δυναμικά να μεγαλώνει γενιές από gamers.

Μιχάλης Τσακίρογλου

 

NEWS   VIEW ALL

UK Game Charts Top 10: 30/10-4/11/23 - Super Mario Bros. Wonder

Στο Top 10 των games την εβδομάδα που μας πέρασε στη Μ. Βρετανία, το Super Mario Bros. Wonder ήταν ξανά στην πρώτη θέση και το FC 24 ανέβηκε στη δεύτερη.  Το νέο RoboCop: Rogue City μπήκε με το καλημ...
Posted (06 Nov 2023)

UK Game Charts Top 10: 23-28/10/23 - Super Mario Bros. Wonder

Στο Top 10 της εβδομάδας που μας πέρασε στη Μ. Βρετανία οι αδερφοί Mario κατάφεραν να...νικήσουν τους Spider-Man στις πωλήσεις. Το FC 24 βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Η συλλογή Metal Gear Solid και ...
Posted (31 Oct 2023)

Η Nintendo αφαίρεσε Super Mario Bros. Wonder PC mod με λουλούδια που βρίζουν

Η Nintendo αφαίρεσε Super Mario Bros. Wonder PC mod με λουλούδια που βρίζουν. Το παιχνίδι δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει, αλλά κάποιοι ήδη έχουν στην κατοχή πρώιμα αντίτυπα και παίζουν μέσω emulators στ...
Posted (19 Oct 2023)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8.6
8.5 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: Platformer
Developer: Nintendo
Publisher: Nintendo
Διάθεση: Nintendo
Players: 1, 2-4 (Co-Op)
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 20/10/2023
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification