Call of Duty: Warzone Mobile

Hot
Επιστροφή στα παλιά maps του Warzone.

Επιστροφή στα παλιά maps του Warzone.

Επιστροφή στα παλιά maps του Warzone.

H Activision έλαβε υπόψη της το αίτημα των παικτών του Call of Duty: Warzone να επιστρέψουν τα παλιά maps. Το Battle Royale στο Call of Duty ξεκίνησε το 2018 στο Black Ops 4 (με το όνομα Blackout) και αναπτύχθηκε περισσότερο στο Call of Duty: Mobile του 2019. Το Battle Royale στο Call of Duty είχε την μεγαλύτερη επιτυχία το 2020 με την κυκλοφορία του Call of Duty: Warzone και υπήρχαν ευνοϊκοί παράγοντες για τη διασημότητά του. Τα Battle Royale ήταν ακόμα η μόδα των νέων games και λόγω πανδημίας, είμασταν αναγκασμένοι να κλειστούμε στα σπίτια μας και δώσαμε μια καλή ευκαιρία στο Call of Duty: Warzone, το οποίο είχε και διαφορετικά χαρακτηριστικά από άλλα Battle Royale games, όπως το gulag (δεύτερη ευκαιρία) και τα loadouts (έτοιμα όπλα από το μενού). Το ίδιο έτος που κυκλοφόρησε το Verdansk, το οποίο λάτρεψαν οι παίκτες, κυκλοφόρησε και το Rebirth Island με το Resurgence mode, όπου οι παίκτες αν είχαν έστω έναν ζωντανό συμπαίκτη στην ομάδα έκαναν redeploy (δηλαδή respawn). Τελικά ένα ολόκληρο μέλλον γεμάτο επιτυχία για το Call of Duty: Warzone πήγε στα σκουπίδια όταν διέγραψαν το Verdansk για να φέρουν το Caldera λόγω του Call of Duty: Vanguard. Τελικά διέγραψαν και το Rebirth Island για να προωθηθεί το Call Of Duty: Modern Warfare II. Οι παίκτες τα τελευταία 2 χρόνια ζητούσαν να έρθει πίσω το Verdansk και το Rebirth Island, αλλά τελικά η Activision είχε σχέδια για την επιστροφή τους. Οι επιστροφή παλιών maps στο Battle Royale ξεκίνησε από το 2021 όταν έφεραν το Blackout στο Call of Duty: Mobile. Φέτος επέστρεψε στο Call of Duty: Warzone 2.0 το Fortune’s Keep από το παλιό Warzone.

Από το 2022 ξεκίνησαν τα σχέδια για την επιστροφή του Verdansk και του Rebirth Island. Στις 10 Μαρτίου του 2022 ανακοινώθηκε το development του Call of Duty: Warzone Mobile με το όνομα «Project Aurora». Στις 11 Μαρτίου ανακοινώθηκε το closed testing της alpha version του Warzone Mobile. Στις 8 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε ότι το Project Aurora θα μετονομαζόταν σε Call of Duty: Warzone Mobile. Τον ίδιο μήνα στις 15 έγινε το Call of Duty Next event, όπου ανακοινώθηκε το release για το 2023. Το private testing τελείωσε την 1 Νοεμβρίου του 2022. Τον ίδιο μήνα μία limited version κυκλοφόρησε για την Αυστραλία. Τον Οκτώβριο του 2023, ανακοινώθηκε ότι το release θα αναβληθεί για νωρίς το 2024. Στις 28 Φεβρουαρίου του 2024 ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας για 21 Μαρτίου του 2024. Το Call of Duty: Warzone Mobile έφερε στην Activision περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια δολάρια από τις αγορές των παικτών. Στα Android έλαβε mixed reviews, ενώ στα IOS έλαβε θετικά reviews.

Call of Duty Warzone Mobile 1

Λίγη προπόνηση και προετοιμασία για τις μάχες
Δεν υπάρχει κάποιο σενάριο, αλλά θα ήταν ωραίο να το δούμε στην σεζόν 3 να εξελίσσεται στο Verdansk ή στο Rebirth Island η ιστορία του Modern Warfare III. Αρχικά, θα πρέπει να ολοκληρώσετε ένα tutorial. Σε αυτό το tutorial ή αλλιώς training, η Nova θα δίνει οδηγίες που πρέπει να ακολουθήστε για να μεταφερθείτε στο επόμενο location για να ολοκληρώσετε το επόμενο objective. Μετά το tutorial, θα μπείτε σε ένα match που ακόμα θα λέγεται training, το οποίο είναι Battle Royale μικρότερης διάρκειας, λιγότερα άτομα και περιορισμένα locations λόγω του gas. Μόλις το ολοκληρώστε ξεκλειδώνετε τα Battle Royale, Resurgence και Mobile Royale. Χρειάζεται ένα ακόμη match για να ξεκλειδώσετε και τα Multiplayer modes.

Τα maps και τα modes κάτι μας θυμίζουν…
Το Call of Duty: Warzone Mobile είναι ένα online free-to-play FPS game με developer και publisher την Activision. Αυτό το νέο FPS της Activision δεν φέρνει νέα maps, αλλά παλιά ή διάσημα maps που αρέσουν στους fans του Call of Duty. Υπάρχουν 4 modes: το κλασικό Battle Royale στο Verdansk με 120 παίκτες, το παλιό gulag, loadouts, contracts και καλύτερο loot, το Mobile Royale, δηλαδή Battle Royale μικρότερο σε διάρκεια, το Resurgence με 48 παίκτες και το Multiplayer, το οποίο είναι δωρεάν, διαθέτει 3 maps, δηλαδή Shipment, Shoot House και Scrapyard, 6 παίκτες όπως σε κάθε Call of Duty και killstreaks. Για να μάθει ένας παίκτης πως να παίζει, θα τον βοηθήσει η εμπειρία του από κάθε Call of Duty και κυρίως από το Warzone ή Warzone 2.0 και το Call of Duty: Mobile, αλλά μπορούν να μάθουν να παίζουν ακόμα και οι καινούριοι παίκτες, αλλά μπορούν εύκολα να μάθουν και οι καινούριοι παίκτες να παίζουν. Υπάρχουν διαφορές στο gameplay με το κανονικό Warzone και το Call of Duty: Mobile. Υπάρχει ένα νέο mechanic που σας επιτρέπει να κατέβετε ή να ανέβετε αυτόματα τις σκάλες, όμως δεν βοηθάει πολύ, γιατί ο παίκτης περπατάει την ώρα που ανεβαίνει ή κατεβαίνει τις σκάλες αντί να τρέχει. Για tactical sprint χρειάζεται να πατήσετε ένα άλλο κουμπί, ενώ κανονικό sprint κάνετε με το joystick. Αν έχετε χαμηλά frames και υψηλό K/D ratio θα δυσκολευτείτε να απολαύσετε το FPS της Activision, λόγω των frame drops και του Skill-based Match Making. Ο νέος τίτλος του Warzone περιλαμβάνει όπλα από το Modern Warfare II, το Modern Warfare III και το Warzone 2.0.

Όπως σε κάθε Battle Royale mode, ξεκινάτε σε ένα αεροπλάνο, και πηδάτε για να φτάσετε σε ένα σημείο του Verdansk με αλεξίπτωτο για να βρείτε loot. Όπως γνωρίζετε από το Warzone άμα το έχετε παίξει, πρέπει να μαζέψετε όπλα, σφαίρες, tacticals, lethals, field upgrades, killstreaks, λεφτά και έξτρα πράγματα όπως gas mask, self-revive kit κλπ. Στα buy stations μπορείτε να αγοράσετε εξοπλισμό και τους συμπαίκτες αν έχουν πεθάνει. Επιπλέον μπορείτε να πάρετε το loadout σας, έτοιμα όπλα από το μενού με attachments και camos της επιλογής σας και μαζί με perks. Μπορείτε να αγοράσετε πράγματα από τα Buy Stations και να ολοκληρώσετε contracts για να πάρετε περισσότερα χρήματα, ενώ ταυτόχρονα σας πιέζει το gas, το οποίο πρέπει να αποφύγετε για να επιβιώσετε. Αν χάσετε θα μεταφερθείτε στο gulag, όπου θα παίξετε ένα gunfight και ο νικητής επιστρέφει στη μάχη. Η τελευταία ομάδα ή ο τελευταίος παίκτης που θα επιβιώσει κερδίζει. Η διάρκεια είναι 20 λεπτά. Το Mobile Royale είναι μία πιο γρήγορη έκδοση του Battle Royale, αλλά διαρκεί 10 λεπτά, το gas έχει περιορίσει τον χάρτη και οι παίκτες βρίσκουν καλύτερο loot.

Το Resurgence είναι σαν το Battle Royale, αλλά στο Rebirth Island. Οι παίκτες είναι 48 και αντί για gulag, υπάρχει το resurgence countdown που πρέπει να επιβιώσει έστω ένα παίκτης στην ομάδα σας για να κάνουν redeploy οι υπόλοιποι παίκτες. Η διάρκεια είναι 10 λεπτά, ενώ το resurgence θα απενεργοποιηθεί μετά από λίγα λεπτά και οι παίκτες θα πρέπει να βασιστούν στην μία ζωή που έχουν ή στους συμπαίκτες να τους αγοράσουν. Σχετικά με το squad size υπάρχουν περιορισμοί, δηλαδή δεν θα είναι διαθέσιμα πάντα όλα τα squad sizes (1, 2, 3 ή 4 άτομα), ούτε σε Resurgence, ούτε σε Battle Royale.

Call of Duty Warzone Mobile 2

Δωρεάν Mutliplayer
Το Multiplayer αυτή τη φορά είναι δωρεάν, όπως και στο Call of Duty: Mobile. Περιλαμβάνει τα maps: Shipment (του Modern Warfare II), Shoot House (του Modern Warfare II) και Scrapyard (του Modern Warfare, POI του Verdansk). Είναι ένας πιο γρήγορος τρόπος να κάνετε level up τα όπλα σας από οπουδήποτε εκτός του PC ή της κονσόλας σας. Το Mutliplayer είναι το ίδιο με των άλλων Call of Duty games, δηλαδή ο καθένας παίρνει το loadout του με τα αντίστοιχα perks, field upgrades και killstreaks και προσπαθεί με την ομάδα του να ολοκληρώσει το objective, ανάλογα με το mode. Υπάρχουν τα modes: Team Deathmatch, Domination, Hardpoint, Kill Confirmed και Search and Destroy. Δυστυχώς, το Multiplayer δεν είναι διαθέσιμο για private match.

Επικρατήστε ξανά στο Verdansk και στο Rebirth Island, μετά από 2 χρόνια.

Το Call Of Duty: Warzone Mobile έχει και support για controller. Όμως, φροντίστε να φτιάξετε τα settings όπως σας βολεύουν, γιατί τα settings που είχατε στην κονσόλα δεν περνάνε στο κινητό, αυτό είναι διαφορετικό game. Άμα έχετε συνηθίσει να παίζετε Warzone σε κονσόλα, τότε το controller θα σας βολέψει περισσότερο από τα mobile controls, αλλά τα frame drops πολλές φορές θα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σας.

Call of Duty Warzone Mobile 5

Ένας παίκτης θα μπορούσε να παίζει για πολλές ώρες Warzone Mobile ανάλογα με τη συσκευή και τους φίλους του. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν προβλήματα με το gameplay και σίγουρα μπορεί το Warzone Mobile να τους απασχολήσει για 1 ώρα το πολύ, ακόμα και να έχουν φίλους. Αν η συσκευή σας είναι πιο δυνατή, ο νέος τίτλος του Call of Duty θα σας κρατήσει για 2 ώρες, ενώ άμα παίζετε και με φίλους μπορεί να αυξηθεί και στις 3 ώρες. Παρόλα αυτά το gameplay φαίνεται επαναλαμβανόμενο και δεν έχει τόσα πολλά να κάνετε όσο στο Warzone 2.0. Το ξεκλείδωμα όλων των modes από το training μέχρι και το ξεκλείδωμα των Multiplayer modes απαιτεί το λιγότερο 30 λεπτά.

Call of Duty Warzone Mobile 3

Επαναχρησιμοποιημένο content
Για το Warzone Mobile χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια textures με το παλιό Warzone. Αυτό είναι καλό για τους παίκτες που τους λείπουν οι αναμνήσεις με τους φίλους τους από το Verdansk και το Rebirth Island. Για το Shipment και το Shoot House χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια textures με του Modern Warfare II και για το Scrapyard χρησιμοποιήθηκαν τα textures του Modern Warfare. Τα γραφικά είναι κακής ποιότητας αν παίζετε σε συσκευές με χαμηλότερο performance, ενώ τα γραφικά σε καλύτερες συσκευές φαίνονται πιο ικανοποιητικά. Δεν υπήρχε καινούριο voice acting ή soundtrack. Χρησιμοποιήθηκε το soundtrack του Modern Warfare II και το voice acting όλων των operators από το Call of Duty στις κονσόλες και στα PC. Επιστρέφουν και δύο παλιοί announcers. Οι ανακοινώσεις στο Battle Royale και μερικές στο Resurgence γίνονται από τον UK Fireteam Leader και οι ανακοινώσεις που αφορούν τα Resurgence γίνονται από τον Captain Butcher.

Call of Duty Warzone Mobile 4

Μία καλή εμπειρία στα IOS, αλλά μία ταλαιπωρία στα Android
Το νέο FPS της Activision τα πήγε καλά στο IOS με τα reviews να έχουν φτάσει στο App Store στα 4,4/5 αστέρια, όμως στα Android υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ο νέος τίτλος της σειράς δέχτηκε review bombing και κάποια στιγμή το rating είχε φτάσει στα 1,8/5 αστέρια στο Play Store. Παίζοντας σε Android θα συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. Τα frame drops μπορεί να σας αλλάξουν τη μάχη προς το χειρότερο καθώς θα δείτε πολύ ξαφνικά τον παίκτη σας να τον πυροβολούν ή θα δείτε άλλους παίκτες μπροστά σας. Το κινητό θερμαίνεται γρήγορα με αποτέλεσμα να χρειαστεί μετά να κρυώσει για να παίξετε χωρίς προβλήματα και τόση θερμότητα που έχει η συσκευή, καλύτερα να τη χρησιμοποιήσετε για να σιδερώσετε τα ρούχα σας. Επιπλέον, σε Xiaomi συσκευές αν δοκιμάσετε να τραβήξετε screenshot, το joystick θα κολλήσει στο πάνω μέρος της οθόνης με αποτέλεσμα ο παίκτης να μη μπορεί να κουνηθεί για όλο το υπόλοιπο match. Επίσης, η Activision όταν προσπαθεί να κάνει βελτιώσεις με ένα update μερικές φορές κάνει τα games της unplayable. Για μερικές μέρες, λόγω ενός update, πολλοί παίκτες όταν προσπαθούσαν να φορτώσουν ένα match, δεν μπορούσαν να συνδεθούν στο phase 3 και έμεναν στο loading screen, η μπάρα κόλλαγε, ενώ το animation και η μουσική έπαιζαν κανονικά. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί παίκτες από Android να σβήσουν το παιχνίδι και να κάνουν review bombing σε πολλά sites λέγοντας ότι το Warzone Mobile δεν ήταν έτοιμο για release.

Κοινό progression και Battle Pass
Όλοι οι operators και τα όπλα του Modern Warfare II, του Modern Warfare III και του Warzone 2.0 είναι διαθέσιμα και στο Warzone Mobile (μαζί και με τα blueprints). Άμα συνδεθείτε με τον ίδιο λογαριασμό που έχετε στις κονσόλες ή/και στα PC, θα βρείτε τα όπλα σας και το προφίλ σας στο ίδιο level που τα αφήσατε και μπορείτε έτσι να τα κάνετε level up από οπουδήποτε. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε level up το Battle Pass. Βέβαια παρατηρήθηκαν κάποιες ελλείψεις, όπως το Biohazard skin του operator Konig (reward από 7 weapon case extractions στο Al-Mazhrah, στο DMZ). Επίσης, τα αποθηκευμένα modifications στα όπλα δεν περνάνε από κονσόλες και PC σε mobile, περνούν μόνο τα blueprints.

Call of Duty Warzone Mobile 6

Μια καλή ευκαιρία για level up στο Call of Duty από οπουδήποτε
Το Call of Duty: Warzone Mobile είναι μια ανανεωμένη εμπειρία του Call Of Duty: Warzone, αλλά στα Android ήταν απογοητευτική. Όσοι παίζετε από IOS ή κάποιο καλό Android κινητό μπορεί να το απολαύσετε. Έως τώρα δεν ακολουθεί κάποιο σενάριο, μπορεί όμως να δούμε την ιστορία του να εξελίσσεται στη σεζόν 3 του Modern Warfare III. Είναι βολικό αν θέλετε να κάνετε grinding για το προφίλ σας, τα όπλα σας και τα camos σας, αν δεν παίζετε πολύ συχνά στο PC ή στην κονσόλα σας. Άμα δεν έχετε PC ή κονσόλα και παίζετε σε mobile είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε για πρώτη φορά το Warzone. Όσοι είστε fans των FPS και γενικά του Call of Duty θα σας αρέσει το νέο FPS της Activision. Αν παίζετε σε συσκευές Android με χαμηλότερο performance, το gameplay θα είναι ένα βάσανο, λόγω των frame drops, των bugs και των γραφικών κακής ποιότητας.

Θετικά:
- Επιστροφή του Verdansk και του Rebirth Island
- Κοινό progression με Modern Warfare II, Modern Warfare III και Warzone 2.0
- Δωρεάν Multiplayer με 3 maps και 5 modes

Αρνητικά:
- Προβλήματα σε Android, όπως frame drops
- Γραφικά κακής ποιότητας στα περισσότερα Android κινητά
- Περιορισμός στις επιλογές του squad size
- Δεν υπάρχουν Multiplayer modes στα private matches
- Joystick bug με τα screenshots στα Xiaomi

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7
Gameplay: 6.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 6.6

Μια ανανεωμένη εμπειρία του Warzone στα κινητά, αλλά όχι τόσο καλή για τα Android

Κωνσταντίνος Λάζος

NEWS   VIEW ALL

Call of Duty: Warzone Mobile

[Αρχική δημοσίευση: 16/9/22] Κατά τη διάρκεια του Call of Duty Next event, η Activision παρουσίασε το πρώτο τρέιλερ του Call of Duty: Warzone Mobile. Στο τρέιλερ, το οποίο είναι GCI βλέπου με τρεις...
Posted (13 Mar 2024)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 6.6
6.83 User Score
(3 votes )
User Reviews 0
Genre: FPS
Developer: Activision
Publisher: Activision Mobile
Διάθεση: IGE (210-2419600)
Players: 1-120
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 21/3/2024
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification