Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Nintendo: Γενική συζήτηση

05 Aug 2017 23:21 #203548 by Aνέστης Αδαμίδης
Πάνε 28 χρόνια από τότε που βγήκε το Game Boy (στην Αμερική τουλαχιστον). Έβλεπα τώρα κάτι διαφημίσεις με περιφερειακά που δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου και λέω που τα πουλούσαν όλα αυτά στην Ελλάδα. Δεν τα είχα δει ποτέ. Ούτε καν για ακουστικά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Aug 2017 21:26 - 10 Aug 2017 21:27 #203717 by Angel
Nintendo World Championship 2017


Η Nintendo ανακοινώνει το Nintendo World Championships για φέτος. Μπορεί να μην έχετε ακουστά το συγκεκριμένο τουρνουά καθώς έχει γίνει μόλις άλλες δύο φορές. Συγκεκριμένα η πρώτη χρονιά ήταν το 1990 και μετά έκανε το comeback το 2015. Φέτος λοιπόν θα έχουν την ευκαιρία οι φανατικοί της Nintendo να πάρουν μέρος στο τουρνουά και να κερδίσουν διάφορα δώρα.



Τα qualifiers για το τουρνουά της Nintendo θα διεξαχθούν Αύγουστο και Σεπτέμβρη στα καταστήματα της αλυσίδας Best Buy στις ΗΠΑ. Παρά το γεγονός πως το τουρνουά έχει τον όρο “World” στον τίτλο του, οι παίκτες που μπορούν να πάρουν μέρος είναι μόνο από Βόρεια Αμερική και Καναδά, εκτός του Quebec. Για να περάσετε στα τελικά, θα πρέπει να αγωνιστείτε στο Mario Kart 7 για 3DS. Τα τελικά θα γίνουν στις 7 Οκτώβρη στην Νέα Υόρκη.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Aug 2017 14:34 - 11 Aug 2017 14:35 #203741 by Angel
Μήνυση στην Nintendo για το Switch


Η εταιρεία Gamevise αναμένεται να προχωρήσει σε μήνυση ενάντια στην Nintendo. Η ίδια ισχυρίζεται πως το σχέδιο του Nintendo Switch βασίστηκε στο δικό της Wikipad ένα Android-powered tablet που έχει όπως φαίνεται ανάλογο σχεδιασμό με αυτόν του Switch.

Τα δύο σχέδια παρουσιάζουν αρκετά κοινά στοιχεία και αρκετές ωστόσο διαφορές. Το Wikipad της Gamevise έχει controllers που clipάρουν στην άκρη του tablet που χρησιμοποιείτε ενώ στο Switch πρέπει να τα σύρετε για να τοποθετηθούν. Διαφορές υπάρχουν και στη διάταξη των πλήκτρων.

Το Gamevise μάλιστα επρόκειτο για σχέδιο του 2014, ωστόσο η αγωγή που ζητάει η εταιρεία για την δήθεν «κλοπή» της ιδέας από την Nintendo φαντάζει απίθανη. Η Gamevise ζητάει μάλιστα την παύση της παραγωγής του Switch και κινείται νομικά, ωστόσο δύσκολα θα προκαλέσει προβλήματα στην Nintendo.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Sep 2017 03:09 #204782 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Nintendo: 10 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο για παραβίαση πατέντας σε Wii/Wii U


Η Nintendo έχει λάβει (και έχει στείλει ακόμη περισσότερες) μηνύσεις που αφορούν την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η Nintendo αντέγραψε πατέντα ευρεσιτεχνίας για το Wii Remote, το χειριστήριο που ανέδειξε την κονσόλα Wii και την έφτασε στις 100 εκατομμύρια πωλήσεις. Σύμφωνα με την αγωγή της εταιρείας iLife του Texas της Αμερικής, η οποία κατατέθη το 2013 και εκδικάστηκε αυτή την εβδομάδα, η Nintendo θα πληρώσει 10.1 εκατομμύρια δολάρια για πατέντες της iLife που αφορούν τα Wii, Wii Remote και Wii U, καθώς η εταιρεία είχε φροντίσει να κατοχυρώσει πατέντες ευρεσυτεχνίας που αφορούσαν έλεγχο και καταγραφή κίνησης του σώματος.

Αρχικά η iLife ζήτησε 150 εκατομμύρια δολάρια, με βάση τις πωλήσεις που έχουν καταφέρει οι δύο παραπάνω κονσόλες. Η Nintendo θα δώσει τελικά το 1/15ο του ποσού. Η πατέντα της iLife Technologies Inc. μπορούσε να ανιχνεύσει το κατά πόσο κάποιος θα πέσει κάτω μέσω καταγραφής και κατοχυρώθηκε πριν από την Nintendo. Εν τέλει, η Ιαπωνική εταιρεία θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, με την οποία διαφωνεί πλήρως.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Sep 2017 14:02 #204988 by Πιέρρος Φουστέρης
Nintendo: "Ο Mario δεν είναι πια υδραυλικός"



Στο site όπου αναγράφονται τα προφίλ των χαρακτήρων του σύμπαντος Super Mario, η Nintendo έχει σημειώσει στο προφίλ του Mario ότι ο συμπαθής Ιταλός "ήταν κάποτε υδραυλικός", κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει πλέον τον γνωστό ρόλο που τον είχαμε συνηθίσει.

Όπως σημειώνει η Nintendo, ο Mario ασχολείται με "τένις, baseball, ποδόσφαιρο και κούρσες αυτοκινήτων, ενώ κάποτε ήταν υδραυλικός". Επίσης η Ιαπωνική εταιρεία προσθέτει ότι ο Mario "αγαπάει την πριγκίπισσα Peach και όποτε έχει πρόβλημα σπεύδει να την βοηθήσει". Στο προφίλ του Luigi δεν αναγράφεται ότι σταμάτησε να ασχολείται με την δουλειά του υδραυλικού.

Το 1981 όταν ο Mario εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Donkey Kong, ήταν ξυλουργός σύμφωνα με τον Miyamoto. Από το 1983 και έπειτα πήρε τον ρόλο του υδραυλικού, μαζί με τον αδερφό του, όταν έκαναν ντεμπούτο στο Mario Bros.

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Oct 2017 09:54 #206338 by Angel
Η Nintendo Περιορίζει τα Livestreams στα Games της


Η πολιτική της Nintendo στο YouTube είναι ως γνωστόν η πιο αυστηρή για τα games της, σαν να μην επιθυμεί να διαφημιστούν σε βίντεο ώστε να φέρουν πωλήσεις.

Μετά το YouTube Creators Program όπου παίρνει χρήματα από YouTubers (το μικρό ποσοστό που τους αφήνει η Google απ' τις διαφημίσεις) από τα βίντεο που ανεβάζουν, πλέον η Nintendo περιορίζει τα livestreams, στο ίδιο της το πρόγραμμα. Η Ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι όσοι είναι γραμμένοι στο πρόγραμμά της δεν μπορούν να κάνουν livestream στα games της! Τους συμβουλεύει μάλιστα να το κάνουν από κάποιο άλλο YouTube account που δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα της εταιρείας. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση θα "χτυπήσει" το content ID στο βίντεο με τα παραμικρά γραφικά ή ήχο και η Nintendo θα κάνει αξίωση του monetization, κερδίζοντας όσα έσοδα έχετε βγάλει από αυτό.

Εναλλακτικά μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο Nintendo Creators Program και να εγγράψετε στην πλατφόρμα αυτή μόνο τα Nintendo βίντεο που έχετε τραβήξει. Μιλάμε δηλαδή για ολόκληρες διαδικασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι YouTubers δεν μπορούν να κάνουν Livestream με Nintendo games, ακόμα κι αν αφαιρέσουν το monetization. Η Nintendo απλά δεν το επιθυμεί. Μπορούν μόνο να τραβήξουν offline βίντεο, αρκεί να συνοδεύονται από περιγραφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Youtube πληρώνει περίπου 150 ευρώ για 440.000 views (ανάλογα με το αν ο κόσμος κάνει κλικ στις διαφημίσεις), άρα σε αντίστοιχία 1,5 ευρώ για 4.400 views. Από τέτοια ποσά η Nintendo παίρνει το 30% στο YouTube Creators Program, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο. Όλες οι υπόλοιπες εταιρείες δεν έχουν αντίστοιχο πρόγραμμα και δεν κάνουν flag gameplay videos. Έχουμε να δεχτούμε flag από εταιρεία κάτι χρόνια τώρα, όταν πρωτοξεκίνησε το Content ID του YouTube που αργότερα ρυθμίστηκε όπως έπρεπε.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Oct 2017 20:32 #207770 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Αυξημένα τα έσοδα της Nintendo για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2017


Αυξημένα τα έσοδα της Nintendo για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2017. Το Splatoon 2 έφτασε τις 3.61 εκατομμύρια πωλήσεις συνολικά.

Όλα βαίνουν καλώς για την Nintendo. Όχι μόνο το Switch συνεχίζει δυναμικά αλλά σε όλους τους τομείς η εταιρεία παρουσιάζει αυξημένα έσοδα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συγκεκριμένα, έφτασε τα συνολικά έσοδα των 23,8 δισεκατομμυρίων yen (αντιστοιχούν σε 180 εκατομμύρια ευρώ) μέσα σε μια περίοδο που ξεκινά από την 1η Μαΐου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα οι ευνοϊκές πωλήσεις του Switch και η επιτυχία των τελευταίων τίτλων που κυκλοφόρησε η Ιαπωνική εταιρεία, αύξησαν τις προβλέψεις για τα συνολικά έσοδα μέχρι το τέλος του φετινού οικονομικού έτους σε 120 δισεκατομμύρια yen (αντιστοιχούν σε 991 εκατομμύρια ευρώ), από τις αρχικές προβλέψεις των 65 (αντιστοιχούν σε 493 εκατομμύρια ευρώ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Nintendo τo πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2017 το Splatoon 2 πούλησε 3.61 εκατομμύρια πωλήσεις, τα ARMS και Mario Kart 8 Deluxe σημείωσαν πολύ ικανοποιητικές πωλήσεις και έχουν γίνει πάνω από 22 εκατομμύρια πωλήσεις, σχετικές με software. Ακόμη αυξήθηκαν οι πωλήσεις των Amiibo καθώς και τα έσοδα από mobile games χάρη στα Super Mario Run και Fire Emblem Heroes. H Νintendo δήλωνε αισιόδοξη για ακόμη μεγαλύτερες πωλήσεις στο τρίτο τρίμηνο καθώς στο διάστημά του θα κυκλοφορήσουν τα Super Mario Odyssey και Xenoblade Chronicles 2.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Nov 2017 13:28 #208236 by Angel
Η Nintendo έκλεισε το Miiverse


Η Nintendo έκλεισε το Miiverse στα Wii U και 3DS.

Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας, το Miiverse σταμάτησε την λειτουργία του. Ουσιαστικά, επρόκειτω για την πρώτη προσπάθεια της Nintendo να στήσει μια online κοινότητα που είχε την μορφή ενός κοινονικού δικτύου. Όπως σημειώνει η Nintendo στο επίσιμο site της , πήρε αυτή την απόφαση διότι η πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποιεί τα δημοφιλή social networks όπως το Facebook. Θυμίζουμε ότι από το 2013, το Miiverse ήταν προσβάσιμο και στα PC και smartphones μέσω browser.

Με τον ερχομό του Nintendo Switch, η Ιαπωνική εταιρεία είχε ανακοινώσει την διάθεση μιας νέας συνδρομητικής υπηρεσίας που θα ακολουθούσε τα χνάρια των Xbox Live και PlayStation Plus. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα ξεκινήσει την λειτουργία της μέσα στο 2018 και θα σας επιτρέπει να παίζετε online, ενώ θα σας δίνει πρόσβαση σε online lobby, voice chat και σε retro games.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Jan 2018 09:16 #211312 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Να δούμε τι θα δούμε, δύσκολο το βλέπω να βγει κάτι καλό. Η παλιά ταινία ακόμα και σαν παιδί που ήμουν δεν με είχε ενθουσιάσει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Feb 2018 21:39 #212453 by Angel
Πιθανή ακύρωση της Super Mario ταινίας αν χρειαστεί


Mόλις τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος της Nintendo δήλωσε πως θα κλείσει συμφωνία πολύ σύντομα για την δημιουργία της ταινίας Super Mario. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο παραγωγός Shigeru Miyamoto δήλωσε πως η ταινία θα κυκλοφορήσει μόνο έαν υπάρχει η ανάλογη ζήτηση από το κοινό. Σύμφωνα με τον παραγωγό, οι συνεργάτες από την Illumination Entertainment που θα αναλάβουν το project αποτελούν άτομα με επιτυχίες που σκέφτονται πάντα με βάση το κόστος και τον χρόνο εκτέλεσης.

Ο Miyamoto είπε πως πολλοί μπερδεύουν την δημιουργία ενός video game με αυτή μιας ταινίας και εξήγησε πως πρόκειται για τελείως διαφορετικά πράγματα. Επίσης ανέφερε πως σε περίπτωση που το σενάριο δεν φανεί ικανοποιητικό ή δεν ανταποκριθεί των απαιτήσεων, η ταινία μπορεί και να μην ολοκληρωθεί ποτέ.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification