Sinclair ZX Spectrum Vega και Vega+

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
7
Sinclair ZX Spectrum Vega και Vega+

Sinclair ZX Spectrum Vega και Vega+

Κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 19/8/15] Ο Clive Sinclair αποφάσισε να επιστρέψει δυναμικά στην βιομηχανία, αναβιώνοντας τον θρυλικό ZX Spectrum στην μίνι έκδοση που βλέπετε!

Ονομάζεται Spectrum Vega και λειτουργεί ακριβώς όπως μια κονσόλα. Συνδέεται στην τηλεόρασή σας και σας επιτρέπει να παίξετε 14.000 games και εφαρμογές της 8-bitης εποχής που κάποτε χρειάζονταν έναν ολόκληρο ZX Spectrum υπολογιστή για να τρέξουν. Οι 1.000 από αυτές θα είναι λατρεμένα video games που αγαπήσατε όλοι οι κάτοχοι του Spectrum στην εποχή του ή όσοι ψαχτήκατε μέσω του σχετικού emulator.  

Η καμπάνια στο Indiegogo συμπλήρωσε τις 100.000 λίρες μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

O Sinclair ZX Spectrum Vega θα αρχίσει να πωλείται στο online κατάστημα Funstock.co.uk από τις 27 Αυγούστου σε κόστος που θα ανέρχεται σε 100 λίρες (140 ευρώ πλέον καθώς η λίρα καλπάζει). Λόγω των capital controls θα είναι κάπως δύσκολο να το προμηθευτείτε.

Συζητήστε για τον ZX Spectrum σε αυτό το forum topic που βρίσκεται στο Retro subforum.

[UPDATE: 17/2/16] Η Retro Computers επιστρέφει, αυτή την φορά με την δημιουργία μιας φορητής κονσόλας που θα βασίζεται στον Sinclair ZX Spectrum.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η Retro Computers κατάφερε να χρηματοδοτηθεί μέσω της crowdfunding πλατφόρμας Indiegogo και δημιούργησε το ZX Spectrum Vega, έναν υπολογιστή-κονσόλα που συνδέεται στην τηλεόρασή σας και σας επιτρέπει να παίξετε 1000 licensed games του ZX Spectrum. Αυτή την φορά, η εταιρεία επιστρέφει στο Indiegogo μέσω ενός νέου startup που αφορά μια φορητή κονσόλα.

Το ZX Spectrum Vega+ θα είναι μια φορητή κονσόλα με LCD οθόνη που θα περιέχει πάνω από 1000 licensed games των ΖΧ Spectrum computers (θα μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα μέσω Micro SD κάρτας). Σύμφωνα με το concept art του Vega+, θα διαθέτει ένα d-pad και τέσσερα face buttons, ενώ στην επάνω πλευρά του συναντάμε volume buttons, θύρες Micro SD και ακουστικών, καθώς και τις αντίστοιχες για την φόρτισή της κονσόλας και μια έξοδο για να συνδέετε το Vega+ στην τηλεόρασή σας, χρησιμοποιώντας το ως οικιακή κονσόλα.

Ο ZX Spectrum κυκλοφόρησε το 1982 στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Sinclair. Ο Sir Clive Sinclair, δημιουργός των ZX Spectrum, υποστηρίζει έμπρακτα την Retro Computers για τα Vega και Vega+ και μάλιστα, η Sinclair Research διαθέτει μετοχές της Retro Computers. Για την ιστορία, ο ZX Spectrum είχε έναν 8-bit επεξεργαστή, 16-128KB RAM, ενώ είχαν κυκλοφορήσει και δεκάδες clones του. Είχε ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια σε πωλήσεις, χωρίς να καταμετρηθούν οι πωλήσεις των κλώνων.

Το ZX Spectrum Vega+ έχει ήδη ξεπεράσει τον στόχο του στο Indiegogo, με την καμπάνια του να έχει 30 ημέρες ακόμα έως ότου ολοκληρωθεί. Μέχρι στιγμής, έχει μαζέψει 170.000 αγγλικές λίρες (περίπου 220.000 ευρώ), την στιγμή που οι δημιουργοί του ζητούσαν 100.000 αγγλικές λίρες.

Πληρώνοντας 130 ευρώ, έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε μέσω της καμπάνιας το Vega+ σε κόκκινο, μπλε ή λευκό χρώμα, ενώ αν δώσετε 227 ευρώ, θα παραλάβετε την μαύρη συλλεκτική έκδοση όταν κυκλοφορήσει στην αγορά η φορητή κονσόλα.

zxspectrumvegaplus-4

Το Sinclair ZX Spectrum Vega+ θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2016. Δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές κόστος του όταν διατεθεί στην αγορά. Παρόλα αυτά, η Retro Computers προσπαθεί να κρατήσει την τιμή του όσο πιο χαμηλά γίνεται, όπως αναφέρει.

[UPDATE 2: 15/7/16 - Απειλείται η κυκλοφορία της κονσόλας] Σε αντίθεση με τον νέο ZX Spectrum, η φορητή κονσόλα ZX Spectrum Vega+ έχει λάβει την στήριξη του ίδιου του Clive Sinclair, ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας, λαμβάνοντας 409.000 λίρες από 3.700 backers στο IndieGogo τον φετινό Μάρτιο.

Η ανάπτυξη και το marketing του Vega+ έχει αδειοδοτηθεί από την Sky In-Home Service, η οποία έχει κληρονομήσει τα δικαιώματα των Spectrum από την Amstrad. Η πρωτότυπη κονσόλα κατασκευάστηκε τον Φεβρουάριο και διαθέτει οθόνη LCD και 1.000 games. Ωστόσο, ο Nick Cooper, εκπρόσωπος της εταιρείας Cornerstone Media International, εμφανίστηκε λέγοντας ότι το συμβόλαιο μεταξύ της φορητής κονσόλας Vega+ και της Retro Computers έχει τερματιστεί. Η Retro Computers αξιώνει στην ιδιοκτησία της τις κονσόλες Vega και Vega Plus. αλλά η νομική διαφορά μεταξύ Cornerstone και Retro Computers παγώνει ουσιαστικά την διάθεση της φορητής κονσόλας Vega+ στο εμπόριο αν δεν γίνει πρώτα η δίκη.

Ελπίζουμε να λυθούν τα όποια θέματα έχουν παρουσιαστεί κι έτσι οι Sinclair ZX Spectrum Vega και Vega+ να κάνουν την εμφάνισή τους.

Θυμίζουμε πάντως ότι οι backers του IndieGogo είχαν λάβει την υπόσχεση ότι θα λάβουν την κονσόλα τον φετινό Σεπτέμβριο, μήνας που σίγουρα μοιάζει να απομακρύνεται.

[UPDATE 3: 02/10/16 - Κυκλοφορία τον Οκτώβριο] Το The Sinclair ZX Spectrum Vega+ θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου για όσους πλήρωσαν την καμπάνια στο IndieGoGo έναντι 100 λιρών (115 ευρώ). Η κονσόλα θα περιλαμβάνει 100 games.

Το Spectrum Vega+ έβγαλε 366.000 λίρες (422.000 ευρώ) στο IndieGoGo και θα πωλείται επίσημα από φέτος τον Δεκέμβριο. Ευτυχώς τα νομικά προβλήματα ξεπεράστηκαν.

Διαβάστε επίσης για το ZX Spectrum bluetooth keyboard για mobile συσκευές και δείτε το αντίστοιχο για PC και Mac. Συζητήστε για τον ZX Spectrum στο σχετικό forum topic που βρίσκεται στο Retro subforum.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 supermario644ever (Level 20) 19/08/2015 17:18
Πάντως πολύ καλή μου φαίνεται η κονσόλα σε mini έκδοση
#2 Manos (Level 39) 20/08/2015 02:26
Quoting supermario644ever:
Πάντως πολύ καλή μου φαίνεται η κονσόλα σε mini έκδοση

Ο ZX Spectrum ήταν υπολογιστής και όχι κονσόλα.
Για περισσότερες πληροφορίες για retro stuff ανατρέχεις στην Wikipedia.
#3 +1 redman40 (Level 12) 20/08/2015 07:05
Με τόσες ωραίες αναμνήσεις που έχω από τα παιδικά μου χρόνια με τον original ZX Spectrum άνετα τον ξαναγοράζω και με τα ίδια ακριβώς παιχνίδια.
#4 +1 ashbringer (Level 25) 20/08/2015 14:37
Αξέχαστες εποχές με zx spectrum και κασετόφωνο για να φορτώσει ο τίτλος.Η αναμονή ήταν γλυκιά και η εμπειρία αξέχαστη.
Notification