Featured
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης (Manos)
Experience: 111214 (19838 points to next level)

 
600
8 hours 30 minutes ago
Kojima: Μπορεί να χρειαστούμε sequels για το Death Stranding 8 hours 30 minutes ago

Για να υποστηριχθεί το είδος, που θα ονομάζεται Strand Games.

 

Παρότι το Death Stranding κυκλοφορεί στις 8 Νοεμβρίου, ο Ιάπωνας game designer Hideo Kojima, μας έδωσε το στίγμα του από τώρα για πιθανά μελλοντικά sequels.

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα ονόμασε το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών Stealth ως "Strand Games", πρόσθεσε ότι θα αναπτυχθούν και sequels του παιχνιδιού, ώστε το νέο αυτό είδος παιχνιδιών να αποκτήσει περισσότερους τίτλους.

Ωστόσο, ο Kojima δεν είναι βέβαιος ότι και για το αν το Death Stranding θα πρέπει όντως να γίνει σειρά αφού δήλωσε: "Το πιο δύσκολο κομμάτι, όταν δημιουργείς κάτι νέο, είναι να φτιάχνεις ένα sequel και μετά μαι τρίτη έκδοση, διαφορετικά δεν θα δημιουργηθεί κάποιο genre. Όταν αυτό το παιχνίδι κυκλοφορήσει, θα υπάρχουν πολλά θετικά και αρνητικά τα οποία μπορεί να γίνουν η ουσία μιας κεντρικής ιδέας, αλλά θεωρώ ότι καλό θα ήταν να φτιάξουμε κι ένα sequel."

Παράλληλα, ο Kojima έχει κι άλλα project στα σκαριά, όπως για παράδειγμα μέχρι και τηλεοπτικές σειρές για την σειρά. Δυστυχώς δεν έχει...αρκετό χρόνο για να υλοποιήσει όλα τα projects. Δήλωσε μάλιστα ότι "είναι κατά φύση αδύνατο να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα".

Ο Kojima πάντως δεν μπορεί...ούτε ο ίδιος να κατανοήσει το σενάριο του Death Stranding.

Το Death Stranding θα κυκλοφορήσει για PS4 στις 8 Νοεμβρίου.

Διαβάστε τις μέχρι τώρα πληροφορίες για το Death Stranding.

Δείτε τα gameplay videos του Death Stranding και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

9 hours 5 minutes ago
Το Minecraft έχει 112 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες 9 hours 5 minutes ago

Με 176 εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις.

Η Helen Chiang επικεφαλής της Mojang, δήλωσε ότι το Minecraft έχει 112 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Ο αριθμός αυτός είναι άκρως υψηλός, αν αναλογιστούμε ότι το παιχνίδι υπάρχει στην αγορά από το 2011. Φυσικά όλοι αυτοί οι gamers συνδέονται από διάφορες συσκευές. Ασφαλώς ενδέχεται κάποιοι να έχουν διπλά accounts.

Μέχρι τον Μάιο οι συνολικές πωλήσεις ανέρχονταν σε 176 εκατομμύρια αντίτυπα. Όσο για το μέλλον του παιχνιδιού, αναμένουμε υποστήριξη ray-tracing στα PC και το Minecraft Earth.

Δείτε ακόμη τους παίκτες του Minecraft που έφτιαξαν τον κόσμο του Lord of the Rings στο παιχνίδι

Διαβάστε το review του Minecraft και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

2 days ago
3 days ago
Τα quests του Cyberpunk 2077 3 days ago

Τα side quests θα ξεκλειδώνουν νέα quests και χαρακτήρες ή θα αλλάζουν την ιστορία.

Η CD Projekt Red ανακοίνωσε αρκετές πληροφορίες για τα quests του Cyberpunk 2077.

Το πολυαναμενόμενο Action RPG της θα διαθέτει τριών ειδών quests. Τα main quests, τα side quests και τα Street Stories. Τα main quests θα είναι και τα μεγαλύτερα σε μέγεθος. Επίσης αν γνωρίσετε χαρακτήρες μέσα σε side quest τότε μπορεί να δείτε κάποιους από αυτούς και στη βασική ιστορία. Υπάρχει ακόμη πιθανότητα ένα μικρό quest να εξελιχθεί σε κάτι μεγάλο και να αλλάξει την βασική ιστορία του παιχνιδιού.

Ο Quest Designer της Πολωνικής εταιρείας, Philipp Weber, δήλωσε ότι: "Κάποιες φορές τα side quests θα έχουν έναν ειδικό σκοπό, όπως για παράδειγμα θα εισάγουν ένα νέο theme στο παιχνίδι ή θα αφηγούνται την ιστορία μιας συγκεκριμένης κοινότητας ατόμων ή τοποθεσίας. Ορισμένα θα είναι πιο μεγάλα σε μέγεθος και από τα βασικά quests. Οπότε αξίζει να παίξετε κάθε quest στο παιχνίδι και να δείτε πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους". Ασφαλώς θα υπάρχουν και μικρά quests αλλά θα αφηγούνται μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Σχετικά με τα Street Stories, αν έχετε παίξει το The Witcher 3 τότε θα δείτε αρκετές ομοιότητες με το κυνήγι τεράτων. Στα Street Stories, θα έχετε να εκτελέσετε ορισμένες αποστολές ως μισθοφόρος, τις οποίες θα παίρνετε συνήθως από τους fixers. Εκτελώντας αποστολές θα αποκτάτε Street cred. Κάθε αποστολή θα έχει ποικιλία και θα σας επιτρέπει να την ολοκληρώσετε με διάφορους τρόπους.

Στα main quests δεν θα υπάρχει αποτυχία σε αποστολή, αλλά μπορεί να αποτύχετε σε job quest. Για παάδειγμα, μπορεί να αρχίσετε να σκοτώνετε μαζικά σε αποστολή όπου θα πρέπει να πάτε με stealth. Αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα πληρωθείτε για την εκάστοτε αποστολή.

Πέραν αυτών, το Cyberpunk 2077 θα περιλαμβάνει προαιρετικούς companions, τους οποίους θα παίρνετε μαζί σας σε ορισμένα quests και θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν στη μάχη ή στους διαλόγους. Θα υπάρχουν επίσης περιστάσεις, στις οποίες ένας χαρακτήρας δεν θα θελήσει να κάνει ομάδα μαζί σας, λόγω παλαιότερων επιλογών σας. Εν συντομία, θα υπάρχουν διάφορα πιθανά σενάρια και συνέπειες, ανάλογα με τις πράξεις σας στο παιχνίδι.

Το Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου 2020 για PC, PS4 και Xbox One.

Δείτε τα gameplay videos του Cyberpunk 2077 και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Δείτε ακόμη την συνέντευξη του GameWorld για το Cyberpunk 2077.

3 days ago
Στο Fallout 76 η Bethesda χρεώνει 7 ευρώ για ένα ψυγείο 3 days ago

Το οποίο καθυστερεί την αλλοίωση τροφίμων και ποτών.

Σαν να μην έφταναν οι κακές κριτικές και οι μέτριες πωλήσεις του Fallout 76, το community της Bethesda φέρεται να είναι ενοχλημένο από τις μικροσυναλλαγές του παιχνιδιού και ακόμη περισσότερο από ένα ψυγείο που προστέθηκε στο νέο patch.

Παρότι η Bethesda είχε δηλώσει ότι οι μικροσυναλλαγές στο παιχνίδι θα αφορούν μόνο cosmetics (σ.σ. κοινώς αντικείμενα που αλλάζουν την εξωτερική σας εμφάνιση), εντούτοις με το νέο update πουλάει ένα ψυγείο για να διατηρήσετε το φαγητό και τα ποτά σας έναντι 7 ευρώ. Το Atom Shop refrigerator καθυστερεί την αλλοίωση τροφίμων και ποτών κατά 50%, αν το τοποθετήσετε στο camp σας και ήταν πρόταση του Community στο Reddit.

Τελικά αυτό ήταν το..."Ευχαριστώ" της Bethesda, η οποία χρεώνει το ψυγειάκι έναντι 7 ευρώ. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει το Fallout 76: Automatron DLC έναντι 9 ευρώ, το οποίο πρόσθεσε στο παιχνίδι αντικείμενα, quests, τοποθεσίες και νέους εχθρούς.

Το επόμενο update του Fallout 76 ονομάζεται Wastelanders και θα προσθέσει Human NPCs και δυνατότητα επιλογής των παικτών μέσα στο παιχνίδι. Θα κυκλοφορήσει στα τέλη της χρονιάς.

Διαβάστε για τα raids του Fallout 76.

Διαβάστε το review του Fallout 76.

Δείτε gameplay του Fallout 76 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

4 days ago
Ο ιδρυτής της Nicalis κατηγορείται για ρατσισμό και επιθετικότητα 4 days ago

Ο δημιουργός του The Binding of Isaac σταμάτησε την συνεργασία μαζί του.

 

Μετά τις κατηγορίες του developer του Sunless Sea για εκμετάλλευση, τις αντίστοιχες του συνθέτη του Skyrim για βιασμό, ενός Gaming YouTuber για σεξουαλική παρενόχληση και του δημιουργού του Night in the Woods για σεξουαλική επίθεση, σειρά παίρνει τώρα ο Tyrone Rodriguez, ιδρυτής της Nicalis, που δουλεύει για το The Binding of Isaac με τον δημιουργό της σειράς, Edmund McMillen.

Ο δημιουργός του The Binding of Isaac έπαυσε την συνεργασία του με την Nicalis, καθώς εργαζόμενες της εταιρείας έδωσαν στο Kotaku πληροφορίες ώστε να γραφτεί άρθρο που κατηγορούσε τον ιδρυτή της εταιρείας για ρατσιστικά σχόλια και επιθετικότητα προς τους συναδέλφους του.

Οι κατηγορίες έγιναν από εξωτερικούς συνεργάτες της Nicalis και πρώην εργαζόμενούς της. Ο ιδρυτής της Nicalis Tyrone Rodriguez, φέρεται να πίεζε τους υπαλλήλους και πιθανούς πελάτες να πίνουν πολύ σε events της εταιρείας, να μιλάει επίσης ρατσιστικά και να έχει απρεπή συμπεριφορά. Υπάρχουν μάλιστα Skype logs που δείχνουν γραπτώς τα επιχειρήματα αυτά σε συνομιλίες στο Internet. Ο MicMillen σκοπεύει να αναθέσει τα ports των The Binding of Isaac: The Legend of Bum-bo και Mewgenics σε άλλη εταιρεία.

Ο designer του Enter the Gungeon, David Crooks, δήλωσε επίσης ότι η Nicalis τον "έστησε" ενώ είχαν συμφωνήσει η τελευταία να αναπτύξει το PS4 port του παιχνιδιού του, καθώς ο Rodriguez σταμάτησε να απαντάει σε κλήσεις και emails, γεγονός που ανάγκασε τον Crooks να βρει άλλον συνεργάτη για να αναλάβει την δουλειά. Ποιος ξέρει...μπορεί ο Rodriguez να είχε πιει λίγο παραπάνω εκείνες τις ημέρες.

Η Nicalis έχει αναλάβει ports των The Binding of Isaac και The End is Nigh, αμφότερα ανεπτυγμένα από τον McMillen. Από την άλλη, η Nicalis εξέδωσε κάποια ανακοίνωση, αλλά δεν σχολίασε ευθέως των MicMillen. Αρκέστηκε στο να πει ότι: "Η ανάπτυξη και το publishing των games είναι μια δουλειά όνειρο για τα 20 άτομα που δουλεύουν στην Nicalis. Κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται στην εταιρεία για σχεδόν μια δεκαετία και κάνουμε τα πάντα για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο μιλάμε στα μέλη της ομάδας με σεβασμό. Αυτοί αποτελούν την εταιρεία. Δεν συγχωρούμε επιθετικούς χώρους εργασίας ή διακρίσεις και έχουμε άτομα που ανήκουν σε διαφορετικές φάσεις της ζωής τους". Σχετικά με το Enter the Gungeon, η Nicalis πρόσθεσε ότι δεν έχει υπογράψει συμφωνητικά για publishing και ούτε πρόκειται ποτέ να το πράξει.

Διαβάστε περισσότερα για το The Binding of Isaac: Repentance και συζητήστε περισσότερα για αυτό στο παρακάτω forum topic.

 

4 days ago
The Game Awards 2019 4 days ago

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής.

Ο Geoff Keighley, παρουσιαστής των The Game Awards, ανακοίνωσε ότι τα φετινά βραβεία θα διεξαχθούν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στο Los Angeles.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Microsoft Theater, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Los Angeles Convention Center, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο η έκθεση E3. Όσοι ενδιαφέρεστε να παρευρεθείτε μπορείτε να αγοράσετε και τα σχετικά εισιτήρια.

Ως συνήθως αναμένουμε αποκαλύψεις πολλών νέων games και gameplay videos για τα ήδη πολυαναμενόμενα.

Δείτε τα βραβεία live από το Twitch.tv/thegameawards.


Δείτε τους νικητές των The Game Awards 2018. Συζητήστε για τα The Game Awards 2019 στο παρακάτω forum topic.

Μάνος Γρυπάρης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' The Game Awards 2019' στο φόρουμ. 4 days ago

Ο Geoff Keighley, παρουσιαστής των The Game Awards, ανακοίνωσε ότι τα φετινά βραβεία θα διεξαχθούν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στο Los Angeles.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Microsoft Theater, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Los Angeles Convention Center, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο η έκθεση E3. Όσοι ενδιαφέρεστε να παρευρεθείτε μπορείτε να αγοράσετε και τα σχετικά εισιτήρια.
t.co/CPMVDnGFPS pic.twitter.com/xbgLQRAv5V

Ως συνήθως αναμένουμε αποκαλύψεις πολλών νέων games και gameplay videos για τα ήδη πολυαναμενόμενα.

Δείτε τα βραβεία live από το Twitch.tv/thegameawards .

Διαβάστε περισσότερα...

4 days ago
Notification