Featured
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης (Manos)
Experience: 113491 (17561 points to next level)

 
600
17 hours 53 minutes ago
Football Manager 2020 preview 17 hours 55 minutes ago

Καθίσαμε στον πάγκο, στην beta έκδοση.

 

Το κορυφαίο παιχνίδι των προπονητών της εξέδρας επιστρέφει. Είχαμε την τύχη να παίξουμε την beta έκδοση του FM 2020 και σας μεταφέρουμε για άλλη μια χρονιά τις εντυπώσεις μας.

fm 2020 pre 1

Customizations
Με μια πρώτη ματιά αυτό που έχει αλλάξει στο character creation του προπονητή είναι η πιο πιστή αναπαράσταση προσώπου στο import της φωτογραφίας σας και οι νέες επιλογές στην εμφάνισή σας. Πλέον, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε περισσότερες αλλαγές εμφάνισης (ακόμα και αφού ανεβάσετε φωτογραφία), αλλά και ένδυσης, με περισσότερες παραλλαγές να γίνονται διαθέσιμες. Για πρώτη φορά μπορείτε επίσης να αλλάξετε χρώμα για ότι φοράτε μέσα από μια κλίμακα RGB.

Ο πάγκος παίρνει φωτιά
Εκ πρώτης όψεως αυτό που ξεχωρίζει στο FM 2020 είναι ορισμένα μικρά αλλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που αλλάζουν άρδην το gameplay. Το περιβάλλον έχει αλλάξει σχεδιασμό προς το καλύτερο, με φωτογραφία meeting room, περισσότερο feedback από ΜΜΕ και fans στο Twitter και πιο ευπαρουσίαστα μενού. Για αρχή θα ξεχωρίσετε σίγουρα τον ορισμό όχι μόνο βραχυπρόθεσμων αλλά και μακρυπρόθεσμων στόχων σε συνεργασία με την διοίκηση.

Ένα νέο χαρακτηριστικό που προστέθηκε φέτος είναι το Code of conduct, με το οποίο συμφωνείτε έναν κώδικα συμπεριφοράς μαζί με τους ποδοσφαιριστές σας που θα τηρείται. Συνήθως ο αρχηγός σας προτείνει ο ίδιος έναν κώδικα συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα τι θα συμφωνήσετε να επιβάλετε ως πρόστιμο αν ένας παίκτης χάσει μια προπόνηση, αποβληθεί από ένα ματς ή δεύτερο μέσα σε μια σεζόν κ.ο.κ. Μπορείτε λοιπόν να διαπραγματευτείτε τον κώδικα συμπεριφοράς, να ζητήσετε την γνώμη του βοηθού σας ή να τον αποδεχτείτε.

fm 2020 pre 1

Τα meetings με τους παίκτες σας γίνονται αρχικά σε καλό κλίμα και αργότερα αυτό ίσως αλλάξει, ανάλογα με τα αποτελέσματα, τις μεταγραφές που κάνετε κτλ. Στους αγώνες και ειδικά στα φιλικά και σε ματς με μικρές ομάδες, κάποιοι παίκτες κλασικά μπορεί να τεμπελιάσουν, ωστόσο πλέον τα shouts έχουν φέτος μεγαλύτερη επιρροή.

Το Development Centre, ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό, σας δείχνει την πρόοδο των παικτών σας κι έτσι μπορείτε να προβλέψετε καλύτερα πως θα εξελιχθεί ο κάθε παίκτης. Φέτος γίνεται ακόμη πιο λεπτομερής ανάλυση του πως αποδίδει ο καθένας στην προπόνηση, με το Ability και το Potential να εξαρτώνται φυσικά από την άποψη του εκάστοτε μέλους του Staff σας, αλλά κυρίως της απόδοσης του παίκτη.

Το καλύτερο μεταγραφικό σύστημα ever
Εδώ και πολλές εκδόσεις του Football Manager παραπονιόμαστε ότι οι παίκτες μας δεν πωλούνται με τίποτα και ότι καμία ομάδα δεν τους θέλει, ακόμα κι αν τους χαρίσουμε με 0 ευρώ. Φέτος επιτέλους αυτή η κατάσταση διορθώθηκε. Μπορείτε όχι μόνο να πουλήσετε τους παίκτες σας στην τιμή τους (και λίγο παραπάνω) αλλά και να λάβετε όντως προτάσεις μεταγραφής και όχι δανεισμού. Σε περιπτώσεις βέβαια όπου πρέπει να ξεφορτωθείτε παλτά, εκεί θα έχετε είτε προτάσεις από μόλις 1-2 συλλόγους για ελάχιστα χρήματα (π.χ. τα μισά), είτε προτάσεις δανεισμού που θα προσπαθείτε να διαπραγματευτείτε. Οι σύλλογοι είναι πιο εύκολα ανοιχτοί στις διαπραγματεύσεις, ειδικά αν έχετε λογικές απαιτήσεις.

http://www.youtube.com/watch?v=FhZnNPHTzX8

Στις ανανεώσεις συμβολαίων και σε πιθανή πώληση παικτών, σας εμφανίζεται κι ένα χρήσιμο σχόλιο. Για παράδειγμα αν πάτε να πουλήσετε έναν παίκτη τότε ειδοποιείστε π.χ. ότι ο παίκτης, συμφωνεί, διαφωνεί ή είναι αδιάφορος για την επιλογή σας. Αν ο παίκτης μόλις έχει έρθει στο σύλλογο πάλι θα λάβετε ειδοποίηση και ευτυχώς και εδώ θα μπορείτε να τον πουλήσετε πιο εύκολα από άλλες σεζόν. Επίσης, ο βοηθός σας σχολιάζει πάντοτε όλες τις πιθανές ανανεώσεις συμβολαίου για το αν πρέπει να γίνουν ή όχι.

Στο θέμα προσφοράς συμβολαίου, ακόμα και οι δύστροποι παίκτες και οι εξίσου δύστροποι ατζέντηδές τους, είναι πλέον πιο ανοιχτοί στο να ακούσουν προσφορά συμβολαίου από εσάς ακόμα κι αν δεν τους καλύπτετε όσα ζητούν. Μπορεί για παράδειγμα να τους δώσετε το 70% του μισθού που ζητούν γιατί η διοίκησή σας δεν σας επιτρέπει περισσότερα. Αν κλειδώσετε την εν λόγω επιλογή και προσφέρετε bonus για κάθε εμφάνιση και βέβαια το κλασικό ποσό του ατζέντη (το λεγόμενο “λάδωμα”) τότε θα τους φέρετε, έστω και δύσκολα. Αυτό που πρέπει ωστόσο να διορθωθεί είναι η επιλογή του όταν είστε στο όριο του μπάτζετ και θέλετε πολύ έναν παίκτη, αν στην προσφορά συμβολαίου δεν σας επιτρέπονται περισσότερα χρήματα τότε να μπορείτε να γυρίσετε πίσω και να αλλάξετε το Squad Status του παίκτη σε πιο σημαντικό ρόλο, ώστε να έχετε μεγαλύτερο περιθώριο χρημάτων. Δεν ξέρουμε αν αυτό έγινε επίτηδες ή κατά λάθος, πάντως θα άξιζε να διορθωθεί στην τελική έκδοση. Επίσης, υπάρχει καλύτερος έλεγχος απόδοσης των δανεικών παικτών. Μία επίσης νέα επιλογή είναι και το πόσο χρόνο θα παίζει ο παίκτης στην ομάδα σας, κάτι που θα τον βοηθήσει να πάρει και την ανάλογη απόφαση.

fm 2020 pre 1


Το συναισθηματικό δέσιμο ορισμένων παικτών διατηρείται και φέτος. Πούλησα τον Δώνη στη μισή τιμή 375.000 ευρώ. Ο Κουρμπέλης ήταν στεναχωρημένος με το morale τέρμα κάτω. Μου λέει ο βοηθός "Μήπως να πας να του μιλήσεις;" Του μίλησα και μου ειπε "Δεν ήθελα να φύγει ο Δώνης από τον σύλλογο", για να του πω "Με συγχωρείς αλλά έφυγε για οικονομικούς λόγους και θα αντικατασταθεί από κάποιον καλύτερο". Οπότε μου λέει "Ηταν ηγετικός χαρακτήρας στα αποδυτήρια και φίλος".  Ε εκεί τι να του πω, μου ράγισε την καρδιά. Ήμουν στο τσακ να κάνω Load το παιχνίδι για να τον φέρω πίσω αλλά το άφησα εκεί. Ίσως στο μέλλον που τα οικονομικά να είναι καλύτερα, ποιος ξέρει.

Με χαροποιεί πάντως που αρκετοί ελεύθεροι παίκτες είναι πιο θετικοί στο να υπογράψουν στην ομάδα, παρά τα οικονομικά της προβλήματα. Κάπου το reputation (φήμη) του συλλόγου στις μεταγραφές πρέπει να παίζει μεγαλύτερο ρόλο φέτος. Σε παίκτες που παίζουν ήδη αλλού, το να μου ρίξουν άκυρο το καταλαβαίνω. Αλλά στους ελεύθερους ευτυχώς από το να μείνουν στα αζήτητα λογικεύονται πλέον και επιλέγουν να έρθουν σε μια ομάδα.

http://www.youtube.com/watch?v=aXGoQ9GSmjk

Η ώρα του ματς
Η δυσκολία του Football Manager διατηρείται ίδια και φέτος. Αναλαμβάνοντας τον Παναθηναϊκό έφερα…0-0 με την ομάδα νέων κάτι αδιανόητο, ακριβώς γιατί οι παίκτες μου βαριόνταν να παίξουν και άφησα τις τακτικές στο έλεός τους χωρίς να επιβάλω τρόπο παιχνιδιού και πειθαρχία και παίζοντας με 4-2-3-1. Θα πρέπει να επιβάλετε λοιπόν το στυλ παιχνιδιού σας και οι γραμμές σας να έχουν μια συνοχή.

Ακολούθως, όταν συνέχισα στα φιλικά προετοιμασίας στην Αυστρία, είδα ότι οι παίκτες μου απέδιδαν καλύτερα κι έπαιρναν πιο σοβαρά τους αγώνες. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που επίσης βοηθάει είναι ότι στις τακτικές, σε κάθε θέση σας προτείνεται μια σειρά παικτών που είναι οι καλύτεροι σε αυτή την θέση, ώστε να αποφύγετε να βάλετε κάποιον που δεν παίζει εκεί από την φύση του. Σχετικά με την αλλαγή θέσης, εφάρμοσα στην προπόνηση αλλαγή θέσης σε παίκτες, όπως για παράδειγμα στον Μπουζούκη (M R) και στον Zahid (M C) χωρίς να διαμαρτυρηθούν όσο σε προηγούμενες εκδόσεις.

fm 2020 pre 1
Στον τομέα των γραφικών και του ήχου δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη. Συναντάμε μόνο κάποιες βελτιώσεις στα animations. Ωστόσο, οι γραφίστες οφείλουν να διορθώσουν την κίνηση των παικτών και στο πως στρίβουν με την μπάλα, ειδικά στο κοντρόλ και την ντρίμπλα. Σε γενικές γραμμές η δουλειά της Sports Interactive είναι ικανοποιητική, χωρίς να υπάρχει κάποιο μεγάλο χαρακτηριστικό που να ξεχωρίζει.

Το Football Manager 2020 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου για PC, Mac, Android και iOS, Μελλοντικά θα το δούμε και σε Switch και Stadia. Μείνετε συντονισμένοι για το review στο GameWorld.gr.

Διαβάστε τις μέχρι τώρα πληροφορίες για το FM 2020 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

 

Μάνος Γρυπάρης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Bubble Bobble 4' στο φόρουμ. 18 hours 6 minutes ago

Το Bubble Bobble ήταν ένα Puzzle Platform στο οποίο είχαμε καταθέσει πολλά χαρτζηλίκια. Η Taito επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια και αποφασίζει να το αναπτύξει για το Nintendo Switch.

www.youtube.com/watch?v=Xzum8sMs98M

Η νέα έκδοση της σειράς θα ονομάζεται Bubble Bobble 4 Friends και θα υποστηρίζει multiplayer με έως και τέσσερις παίκτες, άρα αντί για δύο θα παίζετε με τέσσερα δεινοσαυράκια στην οθόνη, τα οποία θα εγκλωβίζουν τους εχθρούς τους σε φούσκες. Η έκδοση αυτή έρχεται μετά από 10 χρόνια αδράνειας της εταιρείας στην εν λόγω σειρά.

Όπως όλα δείχνουν η αναβίωση ενός από τα πιο επιτυχημένα και εμβληματικά παιχνίδια από την δεκαετία του 80’είναι πλέον πολύ κοντά στην κυκλοφορία μιας νέας και πλήρως ανανεωμένης έκδοσης.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο τρέιλερ που συνοδεύεται από την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του παιχνιδιού σε Ευρώπη και Αυστραλία σε λίγες ημέρες. Ωστόσο η κυκλοφορία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες κατευθύνεται προς το 2020.

www.youtube.com/watch?v=W8kFbBThQok

Το Bubble Bobble 4 θα κυκλοφορήσει για το Switch στις 19 Νοεμβρίου. Η αρχική έκδοση για όσους την θυμούνται είχε κυκλοφορήσει το 1986.

Διαβάστε περισσότερα...

Μάνος Γρυπάρης απάντησε στο θέμα 'Football Manager 2020' στο φόρουμ. yesterday

Παίζω την beta του Football Manager 2020 για τις ανάγκες του preview.

Οι αλλαγές σε σχέση με πέρυσι είναι ελάχιστες, αλλά για μένα έχουμε την πιο σημαντική διόρθωση των τελευταίων ετών. Επιτέλους μπορείτε να πουλήσετε παίκτες σαν άνθρωποι και σε μια λογική τιμή! Οι ομάδες ανταποκρίνονται και οι περισσότερες εξ αυτών προσφέρουν χρήματα κοντά στην τιμή του παίκτη. Αν ένας παίκτης είναι άχρηστο τσουβάλι τότε θα πάρετε πρόταση έστω από έναν σύλλογο με τα μισά χρήματα για να τον ξεφορτωθείτε. Θα πρέπει να είναι εντελώς άμπαλος και υπερτιμημένος για να σας γίνει πρόταση δανεικού (πολύ σπάνιο).

Πάντως με την αρχική οθόνη που δείχνει ένα meeting room, ψάρωσα καθώς νόμιζα ότι οι συνεντεύξεις τύπου θα γίνονται με 3D γραφικά. Μάταια όμως. Επίσης, στη δημιουργία προπονητή έχουμε καλύτερο import της φωτογραφίας σας και η μηχανή γραφικών έχει μείνει ίδια.

Στα του gameplay υπάρχουν κάποιες προσθήκες, όπως για παράδειγμα το ότι οι παίκτες σε συννενόηση με τον αρχηγό βγάζουν ένα πρόγραμμα πειθαρχίας που θα τηρούν, το οποίο είτε το δέχεστε, είτε το διαπραγματεύεστε μαζί τους.

Σημαντικό επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι κάνετε την δουλειά σας κάθε φορά πιο γρήγορα:
- Στα Tactics, σε κάθε θέση σας προτείνονται οι παίκτες που αποδίδουν καλύτερα με τον ιδανικότερο που παίζει όντως στην εκάστοτε θέση να εμφανίζεται πάνω πάνω.
- Στις διαπραγματεύσεις κάνετε suggest terms και η άλλη ομάδα ανταποκρίνεται άμεσα.

Εν τω μεταξύ οι σχέσεις μεταξύ των παικτών, μέσω της πυραμίδας, διατηρούνται και φέτος. Πούλησα τον Δώνη στη μισή τιμή και ο Κουρμπέλης ήταν στεναχωρημένος με το morale τέρμα κάτω. Μου λέει ο βοηθός "Μήπως να πας να του μιλήσεις?" Του μίλησα και μου ειπε "Δεν ήθελα να φύγει ο Δώνης από τον σύλλογο", για να του πω "Με συγχωρείς αλλά έφυγε για οικονομικούς λόγους και θα αντικατασταθεί από κάποιον καλύτερο". Οπότε μου λέει "Ηταν ηγετικός χαρακτήρας στα αποδυτήρια και φίλος". Ε εκεί τι να του πω, μου ράγισε την καρδιά. Ήμουν στο τσακ να κάνω Load το παιχνίδι για να τον φέρω πίσω αλλά το άφησα εκεί. Ίσως στο μέλλον, ποιος ξέρει.

Διαβάστε περισσότερα...

yesterday
yesterday
Συνεργασία Tencent και Nintendo yesterday

Με σκοπό την προσέλκυση των παικτών κονσολών σε Ευρώπη και Αμερική.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνηση της Κίνας, να επιβάλει σε ανήλικους να παίζουν 90 λεπτά και όχι 22:00-08:00, η Κινέζικη εταιρεία Tencent ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να επεκταθεί και εκτός των ορίων της χώρας της.

Πιο συγκεκριμένα, θα συνεργαστεί με την Nintendo "για να μάθει σχετικά με την ανάπτυξη των console games που θα στοχεύουν σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς gamers", όπως αναφέρει η σχετική δήλωση στην Wall Street Journal. Στόχος της Tencent είναι "να δημιουργήσει console games με...χαρακτήρες της Nintendo και να διδαχθεί για το game design από τους developers της Nintendo". 

Αυτό βέβαια παραπέμπει στο ότι η Κινέζικη εταιρεία μπορεί να έχει ήδη αγοράσει μετοχές της Nintendo. Θυμίζουμε ότι η Tencent κατέχει ήδη μετοχές από τις Epic Games (40%), Riot Games, Ubisoft (5%), Activision Blizzard (5%) και δεκάδων ακόμη publishers. Αν η Nintendo δώσει έτσι απλά την τεχνογνωσία της τότε αυτό κάτι μπορεί να σημαίνει.

Επίσης, ο αναλυτής Daniel Ahmad, δήλωσε στην Wall Street Journal ότι οι γυναίκες "καθοδηγούν σημαντικά την gaming βιομηχανία και οι Κινέζοι developers δεν έχουν στραφεί μόνο στην ανάπτυξη νέων games που στοχεύουν σε γυναίκες, αλλά αλλάζουν και τα ήδη υπάρχοντα games τους ώστε να απευθυνούν σε αυτό το κοινό". Πρόσφατα η Nintendo έδωσε οδηγίες στους εξωτερικούς developers της να εστιάσουν σε games που έχουν απήχηση σε νεαρές γυναίκες, όπως games με ρομάντσο, ένα είδος που έχει πολλούς fans, ειδικά στην Κίνα.

Διαβάστε για τα χιλιάδες bans των cheaters του PUBG Mobile από την Tencent και τους ανήλικους gamers στο PUBG Mobile που παίζουν με ειδικό σύμβολο. Συζητήστε για το PUBG στο παρακάτω forum topic.

Διαβάστε το review του PUBG MobilePUBG Mobile και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

yesterday
yesterday
yesterday
Το Death Stranding θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στο Steam και το Epic Games Store yesterday

Ανακοινώθηκε και η περίοδος κυκλοφορίας με την τιμή του.

Ο publisher 505 Games που έχει την τύχη να συνεργάζεται με την Kojima Productions για να διανείμει το Death Stranding στα PC, ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι θα έχει ταυτόχρονο λανσάρισμα σε Steam και Epic Games Store.

Ευτυχώς στον συγκεκριμένο τίτλο δεν θα υπάρξει κάποιο timed exclusivity. Πολύς κόσμος ρωτούσε στα social media  της εταιρείας, η οποία διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει σε ταυτόχρονο λανσάρισμα. Η τιμή του παιχνιδιού θα ανέρχεται στα 60 ευρώ.

Το Death Stranding θα κυκλοφορήσει στα PC το καλοκαίρι του 2020.

Δείτε το τρέιλερ-παρωδία του Death Stranding και το επεισόδιο Πριν το αγοράσετε #2 με 5 facts για το Death Stranding.

Διαβάστε το review του Death Stranding που έχει και video review και συζητήστε το στο αντίστοιχο forum topic.

yesterday
Silent Hill με First-Person κάμερα yesterday

Αναπτύσσεται από Game Designer.

Ο Game Designer και modder Zero Trace Operative είναι μεγάλος fan της σειράς Silent Hill και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα First-Person mod για αυτό.

Το ομώνυμο Survival Horror είχε κάμερα τρίτου προσώπου κυκλοφόρησε το 1999 και έκανε την μεγάλη αρχή για την σειρά, ωστόσο είχε κάμερα τρίτου προσώπου. Άραγε πως θα αισθανόμασταν αν το παίζαμε με κάμερα πρώτου προσώπου; Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο με το πρώτο level:

http://www.youtube.com/watch?v=ObGgbKGTIh8

Το πρώτο level είναι διαθέσιμο για να το παίξετε και όσο κι αν τα γραφικά σας φαντάζουν σήμερα κάπως απαρχαιωμένα, όσοι το προλάβατε στην εποχή του σίγουρα θα θυμηθείτε ωραίες στιγμές.

Κάντε κλικ εδώ για να το κατεβάσετε (στο τέλος της σελίδας υπάρχει link "Download Demo").

Ο Zero Trance δήλωσε ότι τα μοντέλα των χαρακτήρων προέρχονται από model extractions και όχι απευθείας από το παιχνίδι.

Διαβάστε το review του Silent Hill και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

yesterday
Μάνος Γρυπάρης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Hitman 3' στο φόρουμ. yesterday

Η εταιρεία ανάπτυξης IO Interactive ενδέχεται να δουλεύει για το Hitman 3, σύμφωνα με τον Danny O'Dwyer, ο οποίος μίλησε σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ του NoClip.

Ο O'Dwyer δήλωσε ότι μιλάει με τους developers της IO Interactive στην Κοπεγχάγη σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ανάπτυξη της σειράς. Κατά το ντοκιμαντέρ δήλωσε ότι η εταιρεία ανάπτυξης "δουλεύει για νέο περιεχόμενο σχετικά με το Hitman και στοχεύει στο τρίτο Hitman".

www.youtube.com/watch?v=_stW6JvB4SI

Τον Ιανουάριο θυμίζουμε ότι η IO Interactive άνοιξε και δεύτερο παράρτημα στο Malmo της Σουηδίας, δηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο τμήμα θα εργάζεται για περιεχόμενο που αφορά την σειρά Hitman. Αμφότερες οι δύο εταιρείες θα δρουν ως "μία οικογένεια". Πέρα από το Hitman, ο O'Dwyer πρόσθεσε ότι η IO Interactive ετοιμάζει και μια νέα σειρά στην οποία εστιάζει αυτή την περίοδο.

Επίσης, η IO Interactive άρχισε αυτές τις ημέρες να ασχολείται με τον επόμενο μεγάλο τίτλο της σειράς Ηitman. Πράγματι σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χτες, η εταιρία ανάπτυξης τονίζει ότι κοιτάει στο μέλλον της σειράς Hitman, δήλωση η οποία μπορεί να μεταφραστεί ως ότι σιγά σιγά μεγάλο μέρος των εργαζομένων του Hitman 2 θα μεταφερθεί στην ομάδα δημιουργίας της επόμενης Hitman κυκλοφορίας η οποία φαίνεται να είναι στα σκαριά.

Διαβάστε περισσότερα...

Notification